Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rename SQL column

Achiziționare tuner TV !

Din ce este facuta terasa asta?

Cum accesez site-ul CNAS ?
 Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 

Pentax Romania - păreri obiective

* * - - - 4 votes
  • Please log in to reply
314 replies to this topic

#37
crokodilu

crokodilu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,889
  • Înscris: 28.12.2006

Quote

am căutat ceva sh sau am cautat pe siteurile gri si surpriza, nici macar nu exista marca asta listata, deloc, nada, zero.
Scoti frumusel casul din buzunar sau bagi cardul si iei ce doresti: https://www.focus94.ro/ (accepta visa mastercard etc)

View Postdttw, on 24 iunie 2020 - 22:44, said:

..si du-te unde iti gasesti locul...
Pai asta e ca nu-si gaseste, merge din floare in floare care e mai colorata la momentul respectiv, care are mai multe beculete sau puncte in cruce aia e.

Edited by crokodilu, 24 June 2020 - 22:50.


#38
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015

View Postdttw, on 24 iunie 2020 - 22:44, said:

Daca nu te multumeste Pentax, de ce mai te bagi in seama pe aici?! Deviezi complet discutiile serioase/informative Pentax de cativa ani, chiar nu realizezi?
Eu am un K-3 si o multime de obiective foarte bune de care sunt multumit . Este absurd sa-ti citesc (aici, pe topicul Pentax) tot ce gandesti tu despre marca asta. Fii sanatos si du-te unde iti gasesti locul.
Si noi (pentaxistii) ne dorim ca marca sa evolueze cat mai mult de fiecare data cand scoate ceva nou.
Eșți bine coane? Vezi că-s două topicuri Pentax. Nu (te) mai plânge atâta.
Pentru asta e făcut forumul, pentru discuții. Nu vrei să citești, nu citi. Realizezi cât ești de dubios reproșându-mi mie că citești ce scriu? Nu vrei să citești, nu mai citi, e simplu.

@edri, aberezi grav cu ultimul post. Și aparate sunt pe piața sh dar foarte puține și pentru că s-au vândut extrem de puține. Iar cele care sunt se află într-o stare jegoasă la propriu. Abține-te cu păreri despre mine. Nu mă cunoști și e de porc să-ți dai cu părerea despre un om pe care nu-l cunoști. Aveți o harneală în voi de numa-numa...

Da, e de cacao să vorbim de 11 sau 30 de puncte de focus. Chiar și pentru 2015 sau 2018. Asta nu e ceva rafinat pe care doar un pentaxist adevarat poate sa înțeleagă... E un fapt. Cum e un fapt și AF-ul puturos din cale--afară și multe altele. Tocmai d-aia întreb, la ce excelează? La calitatea imaginii, la ce? Că niciunul nu ați fost în stare să spuneți până acum ceva concret. Uite frate, mi-am luat Pentax din 3 motive, ăsta, ăsta și ăsta și d-aia îmi place și uite ce mișto e. Ori dacă voi aveți dificultăți în a vă motiva alegerea, nu înțeleg ce e greșit că nu doar eu nu înțeleg de ce ați ales Pentax.

Eu până acum am înțeles că sunt niște scule construite bine, cu simț de răspundere, fără nimic revolutionar la ele dpdv tehnic, care-și fac treaba mai mult sau mai puțin bine adaptat pentru un gen de fotografie sau altul și total inadaptate pentru alte genuri de fotografie. Peisaje, portret, subiecte statice, cam atât. Eu asta am înțeles până acum. Dacă e altfel...

#39
edri

edri

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,688
  • Înscris: 26.02.2008
@reactor, acuma nu trebuie sa tot insisti si sa ne arati continuu lipsa celor 7 ani de acasa. Da, nu te cunosc si nici nu am spus ceva personal despre tine pana acum. Daca te-ai regasit in unele dintre postarile mele, e meritul sau problema ta. Strict din activitatea ta de pe forum, am inteles ca nu esti capabil sa porti o discutie civilizata, ca nu ai un minim respect pentru cei cu care discuti, ca a fi politicos e ceva strain pentru tine, daca altii nu au aceeasi parere cu tine ataci la persoana, jignesti, ceea ce ai vrea sa fie o ironie fina, este doar badaranie. Daca totusi doresti sa incepi sa ai un comportament adecvat pe acest forum, sa mai lasi deoparte ingamfarea, sa te documentezi despre ce inseamna bunul simt iti recomand pentru inceput, acest articol:
https://www.dilemave...e-este-un-forum
Da, e un articol vechi, de pe vremea in care exista un singur punct de focus in cruce, in centrul ecranului, dar este un articol inca de actualitate, se integreaza foarte bine si in peisajul "modern" al forumului de azi, la fel cum se integreaza si Pentax in piata foto de azi. Succes.

#40
Taxon

Taxon

    Cârcotaș nesuferit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,074
  • Înscris: 19.01.2004
Io iti zic sarumina pentru link

#41
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015
Dragă @edri, nu-mi plac mocofănismele și datul după cireș, nici în cazul tău. Păi dacă eu postez ceva și tu vii și postezi imediat după mine cu aluzii clare, e meritul meu că m-am simțit vizat de mocofăniile tale, nu? Să nu mai spun de alte personaje care nu scapă nicio ocazie să fie nepoliticoși. Culmea, mie îmi plac ironiile, dar să fie de valoare, nu rahaturi.
Tocmai că nu mă cunoști dar ți-ai permis să mă ataci, inclusiv cu cei 7 ani de-acasă, dar eu nefăcând altceva decât să răspund la ce am fost atacat, arată cât de macho și educat ești tu. Ai dreptate, nu sunt în stare să duc o discuție civilizată cu oameni care ironizează și atacă încontinuu. E vina mea, nu?
Să nu uiți niciodată, comportamentul meu, limbajul, mesajul, este în directă corelare cu modul în care sunt abordat. Și mai am o regulă. Niciodată nu atac primul.

#42
edri

edri

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,688
  • Înscris: 26.02.2008
Revenind la subiect. Pentru cei interesati sa afle mai multe despre Pentax

https://www.pentaxfo...om/reviews/all/

Din multitudinea de reviewuri ale utilizatorilor se poate ajunge la o anumita concluzie, chiar daca nu sunt reviewuri stiintifice, sunt dupa (ne)priceperea fiecaruia, dar sunt prinse aspecte din "viata reala" a utilizatorului Pentax. Exista si reviewuri mai detaliate, asa cum apar si pe alte site-uri, prezentate cu destula obiectivitate si cu bune si cu rele.

Dintre site-urile externe as recomanda Imaging Resource. Dpreview aleg de obicei setari si obiective dupa principiul "nu conteza cine voteaza, conteaza cine numara voturile" ;). Reviewurile de pe DXO sunt bine argumentate, foarte bune pentru utilizarea senzorului in aplicatii de laborator. ;)

#43
TS030

TS030

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,193
  • Înscris: 25.06.2012

View PostReactor2015, on 25 iunie 2020 - 06:44, said:

Da, e de cacao să vorbim de 11 sau 30 de puncte de focus. Chiar și pentru 2015 sau 2018.
Deci, 6D Mark II - aparut dupa K-1 - are 45 de puncte AF. Nu-i foarte mare diferenta fata de 33. Pana atunci, 6D-ul "original" avea 11 puncte.
Nikon D610 are 39. Astea-s aparate lansate la un pret similar cu K-1.
Apoi, Canon a lansat aparate entry level cu 9 puncte AF, iar Nikon cu 11. Informeaza-te.

Da, Pentax exceleaza la calitatea imaginii. Si la constructie - pentru care nu trebuie sa platesti de-ti ies ochii din cap. Si la ergonomie, o da, restul parca-s buturugi.

Edited by TS030, 25 June 2020 - 08:29.


#44
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,658
  • Înscris: 30.10.2009

View Postdttw, on 24 iunie 2020 - 22:44, said:

Daca nu te multumeste Pentax, de ce mai te bagi in seama pe aici?! Deviezi complet discutiile serioase/informative Pentax de cativa ani, chiar nu realizezi?

Si noi (pentaxistii) ........
Uite topic pentru pentaxiști:
https://forum.softpe...ntru-pentaxiti/
Aici se discută în contradictoriu. Poți trece pe celălalt dacă nu îți place atmosfera.

Cumva v-ați încins din nou? Sper că mi se pare.

#45
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015
Cine te-a pus să te abați de la subiect? Eu asta am cerut, măcar 3 lucruri importante care te-au făcut pe tine să alegi pentax. Tu m-ai băgat că nu-s educat, că-s arogant și nu mai știu cum.
Apropos de gimmicks, păi dacă unii dintre voi nu vor să scoată capul de sub pernă și să vadă că sunt niște chestii cât se poate de serioase și utile, nu mai aruncați cu noroi în alții. Live ND, LiveComp și multe altele sunt chestii cât se poate de serioase similare cu astrotrack de la Pentax.
Dar na, e greu de dialogat cu voi care la orice afirmație a cuiva care nu vă e pe plac ați și sărit de fund în sus instant. Mă jur, dacă la unul dintre voi aș vedea un altar pe care scrie Pentax, nu m-ar mira Posted Image
Da, eu sunt curios să aflu, să învăț, să cunosc, mărcile foto. De ce trebuie să fiu jignit pentru asta cum că zbor din floare în floare? V-am cerut vouă bani pentru pasiunea asta? Pe bune dacă vă înțeleg.

Și nu dragă @edri, ți-o zic eu, din politică. Nu contează nici cine votează, nici cine numără voturile. Contează doar cine transmite rezultatul. Pe probate Posted Image Nimeni în țara asta nu a verificat dacă în sacii cu buletine de vot este același rezultat cu cel înscris în procesele verbale de numărare si nimeni nu a verificat dacă cifra finală corespunde cu ce e în procesele verbale de numărare Posted Image

Apropos de ce ziceai cu DXO și senzorul și laborator. Păi nu voi mă ziceați mai devreme că pentaxiștii nu stau să facă analize din astea ci ei ies si pozează si bla-bla-bla? Nu v-ar strica niscai consecvență. Asta e coane, știu că-s nesuferit dar la mine nu merge, va prind cu cioara vopsita instant si stiu ca asta supara cel mai tare.
Hai succes, m-am lămurit cu voi. Dar sa nu credeti ca ati scapat Posted Image Aveti Pentax asa, ca nu vreti sa fiti in turma Canon, Nikon sau altii cu jucarii gen Fuji, Olympus, Panasonic, sa fiti mai deosebiti chipurile. Sa intru pe forumuri specifice pot si eu, eram curios sa stiu motivele voastre dar nimeni nu a reusit sa coaguleze un raspuns concret, ba mai mult, eu sunt problema Posted Image))))

Gluma zilei: "Pentru cei interesati sa afle mai multe despre Pentax". Păi voi nu ziceți nimic dar cica sa aflam multe Posted Image

TS-ule, cu ce sa ma informez? Nu vezi ca am scris acolo numarul de puncte af? Tu ma citezi exact cu ce am spus eu si ma lamuresti tot cu ce am zis eu. E a treia oara cand faci asta Posted Image
Oricum, numarul de puncte de focus e important dar mai importanta e distributia lor. Si atata timp cat le ai stranse toate pe centru...

Edited by althea, 25 June 2020 - 08:41.


#46
TS030

TS030

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,193
  • Înscris: 25.06.2012

View Postalthea, on 25 iunie 2020 - 08:28, said:

Uite topic pentru pentaxiști:
https://forum.softpe...ntru-pentaxiti/
Aici se discută în contradictoriu. Poți trece pe celălalt dacă nu îți place atmosfera.
Atunci, fara suparare, schimba titlul topicului...

#47
crokodilu

crokodilu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,889
  • Înscris: 28.12.2006

View PostReactor2015, on 25 iunie 2020 - 06:44, said:

Tocmai d-aia întreb, la ce excelează? La calitatea imaginii, la ce? Că niciunul nu ați fost în stare să spuneți până acum ceva concret. Uite frate, mi-am luat Pentax din 3 motive, ăsta, ăsta și ăsta și d-aia îmi place și uite ce mișto e. Ori dacă voi aveți dificultăți în a vă motiva alegerea, nu înțeleg ce e greșit că nu doar eu nu înțeleg de ce ați ales Pentax.

Tocmai ti-am repetat de atatea ori, mai vrei odata? Dar se pare ca nu esti atent, probabil nu te intereseaza altceva decat punctele de focus. Apropos de punctele de focus, or fi putine dar se zice ca merg si pe bezna.

Deci in cazul meu, m ales k100 la mom respectiv pentru ca era singurul care:
- confirma focus cu obiective manuale
- masura cu obiective manuale
- stabiliza cu obiective manuale
- avea catch in focus cu obiective manuale
- era cel mai ieftin
Ulterior am facut upgrade la l5ii peentru ca:
- avea 7 fps
- avea buffer de 2.5 sec (vreo 22 raw)
- confirma focus cu obiective manuale
- masura cu obiective manuale
- stabiliza cu obiective manuale
- avea catch in focus cu obiective manuale
- avea DR foarte bun
- avea WR
- avea OGPS
- nu avea banding
- avea iso min 80
La momentul respectiv nu cred ca poti nominaliza un alt aparat care avea toate cele de mai sus, deci alegerea a fost clara.

Edited by crokodilu, 25 June 2020 - 09:04.


#48
TS030

TS030

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,193
  • Înscris: 25.06.2012

View PostReactor2015, on 25 iunie 2020 - 08:29, said:

TS-ule, cu ce sa ma informez? Nu vezi ca am scris acolo numarul de puncte af? Tu ma citezi exact cu ce am spus eu si ma lamuresti tot cu ce am zis eu. E a treia oara cand faci asta Posted Image
Oricum, numarul de puncte de focus e important dar mai importanta e distributia lor. Si atata timp cat le ai stranse toate pe centru...
Ti-am scris negru pe alb, e greu de priceput? Cu numarul de puncte AF de la DSLR-urile Canon/Nikon, alea comparabile ca pret (de lansare). Ori, tu n-ai facut deloc asta.
Apoi, am zis si de distributia punctelor AF, care nici aia nu e mai slaba la Pentax. 1000% m-ar bucura un AF cu o acoperire mai mare (si o sa-l am), insa epitetele pe care le folosesti nu-s la locul lor.

#49
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015

View Postcrokodilu, on 25 iunie 2020 - 09:02, said:

...
La momentul respectiv nu cred ca poti nominaliza un alt aparat care avea toate cele de mai sus, deci alegerea a fost clara.
Exact asta am vrut să spun. Mulțumesc pentru răspuns.

#50
edri

edri

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,688
  • Înscris: 26.02.2008

View PostTS030, on 25 iunie 2020 - 08:25, said:

Deci, 6D Mark II - aparut dupa K-1 - are 45 de puncte AF. Nu-i foarte mare diferenta fata de 33. Pana atunci, 6D-ul "original" avea 11 puncte.
Nikon D610 are 39. Astea-s aparate lansate la un pret similar cu K-1.
Apoi, Canon a lansat aparate entry level cu 9 puncte AF, iar Nikon cu 11. Informeaza-te.

Da, Pentax exceleaza la calitatea imaginii. Si la constructie - pentru care nu trebuie sa platesti de-ti ies ochii din cap. Si la ergonomie, o da, restul parca-s buturugi.

Ar mai fi de mentionat ca Pentax K1 (II) are 36megapixeli si este la un pret asemanator cu aparatele de 20-24megapixeli de la ceilalti producatori, cele spre 40 avnd preturi mult mai mari.

Edited by edri, 25 June 2020 - 09:20.


#51
TS030

TS030

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,193
  • Înscris: 25.06.2012
La mine a fost mai simplu: Pentax avea reprezentanta, ceea ce Nikon n-avea (statea un aparat + obiectiv pe raft la Kotkodak Unirea), pe Canon ii durea undeva iar Minolta erau ascunsi bine.
Ah, mai erau unii, Olympus, care incercau sa vanda niste prostii cu zum integrat - mergeau prost si se stricau imediat.

#52
Hatti

Hatti

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 575
  • Înscris: 20.01.2007
Cred ca toata aria foto ar fi mult mai relaxata daca toti cei care o utilizeaza mai frecvent i-ar da ignore lui ReactorXXX ala. Eu i-am dat, dar citesc numai postari de ale voastre in care va razboiti cu el, asadar de unul singur n-am rezolvat mare lucru se pare :)))

#53
Taxon

Taxon

    Cârcotaș nesuferit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,074
  • Înscris: 19.01.2004
Suntem doi, cel putin.

#54
crokodilu

crokodilu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,889
  • Înscris: 28.12.2006
Sa stii ca n-am utilizat niciodata acel buton. Zici ca face minuni?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate