Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Reclamatie/sesizare

Viteza fsb cpu variaza

Xiaomi reclame

Air Serbia ptr ruta Bucuresti-Bud...
 Multifunctionala cu toner ieftin

Succesiune, sentina tribunal.

Primariile locale se pregatesc de...

Realizare acoperis foisor DIY
 Monitorizat, statistici, blocare ...

Pete maro pe haine spalate

Ce inseamna sacru?

Decodor digi kaon na 1000hd
 Dacia papuc diesel curge ulei din...

recomandare curatare DPF

Amenajare teren in prezent cu pla...

AMONG WOLVES (2023)

ASE REI

- - - - -
  • Please log in to reply
5 replies to this topic

laura1619

laura1619

New Member

• Grup: Candidate Members
Buna,sunt de cateva ore pe acest forum si totusi nu m-am lamurit cu aceasta facultate,Relatii Economice Internationale. Am terminat clasa a 11-a cu o medie de peste 9.80. Mereu am fost genul care sa invete,chiar sa toceasca uneori,dar nu mi-am gasit vocatia. Am incercat meditatii pentru medicina si pentru psihologie,insa niciuna dintre acestea 2 nu m-au convins. Imi doresc o facultate care sa ma ajute sa ma pregatesc pentru un job bine platit,de viitor. stapanesc bine engleza si ma descurc si cu franceza.
Ma uitam pe lista facultatilor si am vazut REI. M-am documentat putin,insa parerile sunt destul de impartite. Unii spun ca ajungi somer cu diploma,altii ca daca ai pile esti asigurat,altii ca daca inveti este ok. Deocamdata sunt foarte confuza.
Pareri?Sugestii? Mutumesc!

Serafim606

Serafim606

Guru Member

• Grup: Senior Members
Orice facultate te poate face somer cu diploma. Diferenta o fac oamenii si mai ales ce fac dupa. Fiind profil economic, te poti angaja cam oriunde. Pe diploma iti va scrie licentiat in stiinte economice sau ceva de genul. Foarte generalist.

PS: Lasati metehnele astea comuniste ca ajungi nu stiu ce din facultate. Inafara de inginere, politie, armata si medicina, nu ajungi nimic concret cu restul. Ai diploma, ramana treaba ta sa definesti ce vrei sa fii in domeniul economic.

Alecsandru010

Alecsandru010

Guru Member

ASE - CIG/Cibernetica. La astea doua inveti lucruri concrete, nu baliverne ca la celelalte.

Restul sunt de umplutura.

Edited by Alecsandru010, 13 June 2020 - 21:10.

neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

Guru Member

laura1619, on 13 iunie 2020 - 20:01, said:

Pareri?Sugestii?
Fugi de facultatile ce-ti dau o diploma dar tu nu poti explica prin cuvintele tale ce profesie poti urma cu ea.

tablagiu_xxx

tablagiu_xxx

Senior Member

Eu am facut REI la ASE, am avut colegi si la CIG, si de la alte facultati din ASE.
Ce pot sa-ti spun e ca de la orice facultate poti iesi somer, depinde doar de tine.
REI-ul este intradevar o facultate mai generalista, in care se studiaza o gama mai larga de cursuri: economie, contabilitate, comert, drept, finante etc
DAR, si aici e un mare DAR in sensul bun, REI-ul e o facultate la care in general studentii sunt de un nivel mai ridicat si are profesori mai buni.
Finante, CIG, Cibernetica sunt putin mai aplicate, dar si mai limitate.

In afara de partea strict academica, e important intr-o facutate, chiar daca suna pretentios, sa iti faci un network, sa relationezi cu cat mai multe organiatii studentesti, sa participi la evenimente etc. Multe companii mari au proiecte cu organizatiile de studenti, isi recruteaza interni/ stagiari asa. De aici apar oportunitati de cariera, mai mult decat din toceala din facultate. Nu m-a intrebat nimeni, niciodata, ce nota am luat la licenta, sau cu ce media am absolvit facultatea.
Programul de la REI (cel putin pe vremea mea) era atat de usor, incat mi-a permis sa lucrez cateva perioade si sa am si experienta la sfarsitul facultatii.

Cei care iti spun ca vei iesi somer cu diploma de la REI sunt niste imbecili. Eu iti garantez ca daca esti corecta cu tine insati si cu ceilalti din jur, poti iesi foarte bine de la REI.
Ca sugestie, exista cateva companii mari de consultanta in care daca iti petreci cativa ani dupa facultate (sau chiar si in timpul facultatii, prin programe de internship), vei acumula atata experienta, incat vei fi asigurata pe viata.
In concluzie, totul depinde de tine.

AlexEn

AlexEn

Spoiled brat

• Grup: Moderators
Nu a zis nimeni ca in mod sigur va iesi somer cu diploma, ci ca poate iesi somer cu diploma, ceea ce e perfect adevarat. Nu ar strica sa citesti cu mai multa atentie ce zic colegii.

@initiatoare:de ce te-ai oprit la REI? Din pacate in zilele noastre a devenit important sa ai hartia si mai putin important ce faci cu ea. Domeniul in care se castiga bine acum este IT-ul (si domenii de nisa) dar nu stie nimeni ce se va intampla in cativa ani. Cibernetica este o alegerea buna acum, cel putin pe termen mediu. TI-as recomanda, ca orice ai alege, sa ai grija sa iti construiesti experienta practica in perioada facultatii. Multe companii ofera internship-uri, unele chiar platite. Exista organizatii studentesti si ONG-uri in cadrul carora poti participa la div

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate