Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Cel mai baut whiskey?
Last Updated: Mar 22 2022 01:08, Started by
albnegru55
, Jun 09 2020 10:10
·
0
#38
Posted 09 June 2020 - 12:46
Inițiatorul a scris whiskEy vrea irlandez sau american nu whisky scoțian. Voi ii tot dați înainte cu whisky, se vede cât va pricepeți. Cu gheata sau fara?!
|
#39
Posted 09 June 2020 - 12:47
mirel3003, on 09 iunie 2020 - 12:20, said:
. Am desfacut una de aia de 50ml am pus-o in pahar cu 3 cubui de gheata.... cum spunea si un coleg. nu se pune gheata in bautura. denumirea originala e whiskey on rocks...si se refera exact la pietre..racite. ideea e sa nu diluezi bautura ca o strici degeaba. exista acum forme de pus la congelator dedicate racirii bauturii.. recomand cele din inox. sau daca vrei natural tu duci la munte si iei niste pietre |
#40
Posted 09 June 2020 - 12:52
Naijax, on 09 iunie 2020 - 10:27, said:
Daca pui pe masa o sticla de Macallan sau Johnnie Walker Blue Label, nu sunt multi care stiu ce beau cu toate ca o sticla e cam 200EUR Nu m-a dat pe spate bue label. In schimb am fost impresionat de "green" Am cumparat un set de johnnies (black, gold, green and blue) de cate 200ml fiecare sa "le incerc" Mi s-a parut foarte catifelat. Am mai cumparat apoi green in sticla mai mare. Nu avea acelasi gust. Atunci am invatat ce inseamna "blended" Mai imi placea Chivas. Cel de 18 ani. Am cumparat si de 24 (ziceau ei ca nu scrie pe sticla), dar nu mi-a placut prea mult. De la un anumit timp insa mai gust doar "single malt" Macallan |
#42
Posted 09 June 2020 - 13:59
Voi puteti bea whisky atunci cand e cald afara? Eu nu prea, parca ma face sa transpir si sa simt si mai tare caldura...
|
#43
Posted 09 June 2020 - 14:05
#44
Posted 09 June 2020 - 14:40
Buxelm, on 09 iunie 2020 - 12:46, said:
Inițiatorul a scris whiskEy vrea irlandez sau american nu whisky scoțian. Voi ii tot dați înainte cu whisky, se vede cât va pricepeți. Cu gheata sau fara?! Asta ca stie diferenta e o presupunere de-a ta. Omul a zis clar ca e incepator, probabil ca pana azi nu a stiut diferenta intre whisky si whiskey Nici eu nu stiam pana acum ceva ani, dar nu am venit sa ma dau destept pe softpedia si sa apreciez cat se pricep altii. Acum, ca ne-ai dat clasa si nu ne pricepem, zi-ne tu. Un brand, ceva ? giuliani, on 09 iunie 2020 - 13:59, said:
Voi puteti bea whisky atunci cand e cald afara? Eu nu prea, parca ma face sa transpir si sa simt si mai tare caldura... Cand e cald, doar daca a fost tinut la congelator sau cu gheata. Daca e la temperatura camerei, sau mai rau, de afara, zic pas. Cu bere nu am incercat, dar, @iladi mi-a dat o idee si trebuie sa testez sa vad daca imi place sau nu Edited by Magicwisewolf, 09 June 2020 - 14:40. |
#45
Posted 09 June 2020 - 14:50
Queen Margot de la Lidl e cred cel mai bun raport pret/calitate.
Paremi-se ca au un sortiment (5 years) care a castigat premii importante la festivaluri/evenimente de gen. Interesant de facut un blind test , sa vezi ce iti place fara sa stii cat costa sticla ... |
#46
Posted 09 June 2020 - 14:53
Magicwisewolf, on 09 iunie 2020 - 14:40, said: Acum, ca ne-ai dat clasa si nu ne pricepem, zi-ne tu. Un brand, ceva ? Această băutură, că-i irlandeza sau scoțiană, pentru mine e zero, nu consum așa ceva că nu-mi place. Implicit nu am ce recomanda, doar a nu se amesteca cele două grupe. Sorry nu m-am putut abține să nu remarc. Mie îmi plac cele din fructe, grappa sau tresterbrand, țuică, Uzo, Willy... |
|
#47
Posted 09 June 2020 - 15:01
albnegru55, on 09 iunie 2020 - 10:10, said:
Salutare forumisti! Tinand cont ca inaintez in varsta, nu prea sunt un bautor inrait de alcool si ca fiecare om urasc mahmureala, am inceput sa prind drag de whiskey. |
#48
Posted 09 June 2020 - 15:12
Magicwisewolf, on 09 iunie 2020 - 14:40, said:
Cu bere nu am incercat, dar, @iladi mi-a dat o idee si trebuie sa testez sa vad daca imi place sau nu Mie imi place la nebunie Lagavulin cu bere. Daca e si ale e si mai bine. O sorbitura mica de Lagavulin, un gat de bere. Buxelm, on 09 iunie 2020 - 14:53, said:
Uzo, Pentru cunoscatori e ouzo, daca tot esti pus pe facut corecturi |
#49
Posted 09 June 2020 - 15:23
Merci, greșeală neobservată de la auto-correct. Se mai întâmplă. Greșeală de tipar e una, confuzia e altceva. Poate daca recomandam Uzo de prune sau ouzo de mere eram on topic.
|
#50
Posted 09 June 2020 - 15:27
iladi, on 09 iunie 2020 - 15:12, said:
Pentru cunoscatori e ouzo, daca tot esti pus pe facut corecturi Nu suport aroma. Mandrei ii mai place din cand in cand giuliani, on 09 iunie 2020 - 13:59, said:
Voi puteti bea whisky atunci cand e cald afara? Eu nu prea, parca ma face sa transpir si sa simt si mai tare caldura... Aer conditionat. Imi mai place sa-l tin si-n congelator Doar cognacul imi place in pahar incalzit Buxelm, on 09 iunie 2020 - 12:53, said:
Nu și whisky on rocks?! Sau așa e off topic? DIluez... |
#51
Posted 09 June 2020 - 15:34
mirel3003, on 09 iunie 2020 - 12:20, said:
Am acasa vreo 6-7 sticle de whiskey primite de la diversi... stau sigilate, nu ma ating de ele.... Acum cateva luni (inainte de inceperea pandemiei cu COVID) am fost in Ungaria la strand. La intoarcere un amic mi-a zis ca abia asteapta sa ajunga acasa sa bea niste whiskey... Am zis, ok cand ajung acasa incerc si eu... (pe langa alea 6-7 sticle mai aveam vreo 10 monstre de 50ml). Am desfacut una de aia de 50ml am pus-o in pahar cu 3 cubui de gheata.... Vorbesc foarte serios, m-am chinuit sa o beau. Era ceva whiskey bourbon cu un bizon desenat pe eticheta... groaznic a fost. Cred ca bauturile alcoolice nu sunt pentru mine... Buffalo Trace ai baut, cel mai probabil. Asa este, bautura nu este obligatoriu sa fie placuta sau apreciata de toata lumea. Posibil sa iti placa anumite sortimente de whisky, altele sa ti se para groaznice. Dar, doar incercandu-le iti poti da seama ce iti place si ce nu. Important e sa incerci. Nu-ti place whisky, incerci altceva. Poate iti place ginul tonic, sau vodca, tonica sau simpla, sau poate romul alb/brun, in diverse cocktail-uri. Totul tine de gust, stare de spirit, placere... Cel mai bine este sa bei ce iti face placere, pana urma, chiar daca e vb de suc de morcovi. Sincer sa fiu, mie imi face placere tot ce e de la cateva grade in sus : nu zic pas nici la bere, nici la vin, nici la lichioruri, brandy, whisky, tuica sau chiar palinca. Inclusiv aia de 60-70 de grade de ti se ia piele de pe gat. Si nu, nu sunt alcoolic, totul e cu masura, de cele mai multe ori. Cand nu am masura (paharut, pahar, halba), mai beau si cu sticla. Edited by Magicwisewolf, 09 June 2020 - 15:37. |
|
#52
Posted 09 June 2020 - 15:34
Ce fructe in ouzo dom'le
In dulcea limba romaneasca, aia se numeste tescovina (sau boasca) Exact acelasi drac este si raki din Turcia (Yeni Raki) sau Albania ori sambuca din Italia sau pernod din Franta La noi ala e rachiu din boasca toata ziua si, daca stii cum sa-l faci, chiar e bun |
#53
Posted 09 June 2020 - 15:38
Glenfiddich 12 sau 18 ani im functie de promotia pe care o gasesc
Cardhu eu il beau de la frigider/congelator fara sa adaug gheata sau apa. desi profesionistii recomanda un strop de apa pt a-si deschide gustul! fara adaosuri dulci ca sunt eu destul de dulce si nu mai am nevoie |
#54
Posted 09 June 2020 - 16:07
Magicwisewolf, on 09 iunie 2020 - 15:34, said:
Asa este, bautura nu este obligatoriu sa fie placuta sau apreciata de toata lumea. Posibil sa iti placa anumite sortimente de whisky, altele sa ti se para groaznice. Dar, doar incercandu-le iti poti da seama ce iti place si ce nu. Important e sa incerci. Nu-ti place whisky, incerci altceva. Poate iti place ginul tonic, sau vodca, tonica sau simpla, sau poate romul alb/brun, in diverse cocktail-uri. Mie de exemplu nu prea imi place coniacul. Ma rog, lumea spune ca Coniacul de Jidvei ar fi un etalon in Romania. Nu stiu, dar mie nu imi place deloc, mi se pare prea tare si prea putin aromat. In schimb am primit acum ceva vreme o sticla de Metaxa, imi place mult mai tare decat coniacul de Jidvei. Si or mai fi si altele, in special prin Franta.. |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users