Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Unde-i toata lumea?

Adeziv lipit dunga de sus la casa?

Recomandare casti over-ear + micr...

Pitiriazis rozat Gilbert?
 RABLA CLASIC 2023

Castan Comestibil

Karcher 720 nu baga suficienta pr...

Recomandare tester auto multimarca
 Conturi reale sau spam bots pe fa...

Proiectul adoptat de Parlamentul ...

prindere tarus impamantare

Papuci inel M8 0.25-1mm2?
 Batai regulate in calorifere

Dacia Duster 2024

Oferte CASCO - pareri?

PC suspect / cum aflu daca este &...
 

Monitorul nu recunoaste PC nou.

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#1
Kean

Kean

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,883
  • Înscris: 14.09.2016
Azi mi-a venit noul computer si am vrut sa vad ce poate.Dar dupa ce am facut legaturile l-am cuplat dar monitorul nu vrea sa recunoasca computerul.Zice ceva sa verific cablul DVI,dar eu sunt cuplat cu celalalt tip de cablu cu pini mai putini,nu stiu cum ii zice (o fi HDMI ?).Care o fi baiul la el?

#2
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,981
  • Înscris: 21.12.2006
Pune poza cu ieșirile video ale PC-ului și intrările video ale monitorului. Dacă știi și modelul plăcii video ar fi minunat

#3
CeapaIndustries

CeapaIndustries

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 582
  • Înscris: 20.01.2016
Vezi ca poate tu ai cablu DVI single link si iti trebuie dual link

Attached Files



#4
dionenina424

dionenina424

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,392
  • Înscris: 21.04.2020
Concret, ce se intimpla ?!
Adica, benzineste, se invirte ceva ??
Apoi, calculator nou si monitor.
Ale lu' Kean.
Ahhh, gata stiu, alea ale' lu' Kean: calculatorul ala verde nou si monitorul ala rotund cu colturi drepte.
Intelegi ?!

#5
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,834
  • Înscris: 24.02.2007
Pui monitorul sa caute semnal pe intrarea potrivita?

#6
Kean

Kean

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,883
  • Înscris: 14.09.2016
Conexiuni si placa video AMD Radeon RX 580 Gaming 8RAM.La cel vechi am folosit conexiunea intre DVI si USB cel cu pinii mai putini.

 dani.user, on 23 mai 2020 - 13:58, said:

Pui monitorul sa caute semnal pe intrarea potrivita?

Am apasat pe toate butoanele de la monitor,dar singurul raspuns cand nu se decupleaza e sa verific cablul DVI.

Attached Files

  • Attached File  PC.jpg   208.72K   106 downloads

Edited by Kean, 23 May 2020 - 14:02.


#7
CeapaIndustries

CeapaIndustries

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 582
  • Înscris: 20.01.2016
Da esti sigur ca ai bagat cablul in placa video ? Nu de alta, da in poza la tine vad ca te concentrezi pe mufa de la placa de baza, ori nu ai treaba cu aia, daca tu ai placa video separata.

Edited by CeapaIndustries, 23 May 2020 - 14:08.


#8
Kean

Kean

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,883
  • Înscris: 14.09.2016

 CeapaIndustries, on 23 mai 2020 - 14:06, said:

Da esti sigur ca ai bagat cablul in placa video ? Nu de alta, da in poza la tine vad ca te concentrezi pe mufa de la placa de baza, ori nu ai treaba cu aia

Pai e singura la care se potriveste,ca celelalte sunt mai mari cu mai multi pini.

#9
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 46,634
  • Înscris: 01.12.2001

 Kean, on 23 mai 2020 - 14:05, said:

La cel vechi am folosit conexiunea intre DVI si USB cel cu pinii mai putini.
In niciun caz nu ai semnal video pe USB.
Pune un cablu hdmi, DVI sau VGA, in funcție de ce ai tu acolo și alege corect din monitor.

#10
CeapaIndustries

CeapaIndustries

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 582
  • Înscris: 20.01.2016
Deci ca sa fim intelesi, astea sunt mufele care le-ai testat (din poza) ?

Le-ai incercat pe toate* (la care ai avut cablu) si la fiecare in parte ai schimbat din monitor de unde sa primeasca semnal si tot nu il vede ? Dar ai incercat sa muti placa video pe alt slot PCI in calculator ? Sau daca are alimentare separata placa, ai bagat-o bine ?

Attached Files


Edited by CeapaIndustries, 23 May 2020 - 14:21.


#11
dionenina424

dionenina424

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,392
  • Înscris: 21.04.2020
Ai pus cablul la mufele de SUS, nu-i asa, aia verticala DVI ?
Trebuie la mufa de JOS, orizontala, cum a subliniat colegul Ceapa
Si trebuie alt cablu, HDMI, nu DVI.

Sau invers, parca ai spus ca deja ai HDMI.
Adica este activa placa onboard si dezactivata placa dedicata.
Daca nu ai cablu DVI.... aia e.... faci rost.
Dezativezi placa onboard.... bla bla bla....

#12
Kean

Kean

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,883
  • Înscris: 14.09.2016
Singurul cablu care vine de la monitor se potriveste la mufa cu sageata.Altele n-am cum sa le incerc.

Attached Files

  • Attached File  PC.jpg   189.1K   63 downloads


#13
CeapaIndustries

CeapaIndustries

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 582
  • Înscris: 20.01.2016
pai bagi degeaba acolo, tu trebuie sa intri in placa video aia separata. Deci fa rost de un cablu sa se potriveasca la monitor SI la placa video

Edited by CeapaIndustries, 23 May 2020 - 14:29.


#14
dionenina424

dionenina424

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,392
  • Înscris: 21.04.2020

 Kean, on 23 mai 2020 - 14:27, said:

Singurul cablu care vine de la monitor se potriveste la mufa cu sageata.Altele n-am cum sa le incerc.

WOW !!!!!!!!!
Da' ce monitor e ala frate, de acum 180 de ani ???
Aia e mufa VGA, de la placa incorporata.
Mai intreb de 14 ori ce model este monitorul sau o lasam balta ???

#15
Ak-33

Ak-33

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 670
  • Înscris: 06.01.2020

 dorin_2k, on 23 mai 2020 - 14:09, said:

In niciun caz nu ai semnal video pe USB.
Pune un cablu hdmi, DVI sau VGA, in funcție de ce ai tu acolo și alege corect din monitor.
usbul cu multi pini de fapt nu e usb, cred ca se refera la alta mufa

#16
CeapaIndustries

CeapaIndustries

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 582
  • Înscris: 20.01.2016
La o adica daca chiar nu ai intrari hdmi/display port in monitor, fa rost de un adaptor vga-hdmi ca sa poti folosi cablul vechi in continuare, desi nu stiu daca o sa mearga. DVI-hdmi stiu sigur ca merge, dar vga-hdmi nu sunt sigur, ar trebui

#17
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,530
  • Înscris: 18.09.2008
OK, hai sa lamurim un pic treaba.

Calculatorul tau are doua tipuri de iesiri video, de pe placa de baza si de pe placa video dedicata. Cele de pe placa de baza sunt controlate de placa video integrata pe procesor, daca aceasta exista, daca nu exista atunci sunt dummy, nu fac nimic util. Trebuie sa stim ce placa de baza si ce procesor ai, ca sa vedem daca o poti folosi, fie si temporar. Windows 10 permite rularea de aplicatii cu placa video dedicata prin placa video integrata, deci te-ai putea si juca.

Ideal ar fi sa iei un monitor nou, care suporta HDMI sau Display Port.

 CeapaIndustries, on 23 mai 2020 - 14:40, said:

La o adica daca chiar nu ai intrari hdmi/display port in monitor, fa rost de un adaptor vga-hdmi ca sa poti folosi cablul vechi in continuare, desi nu stiu daca o sa mearga. DVI-hdmi stiu sigur ca merge, dar vga-hdmi nu sunt sigur, ar trebui

RX580 nu suporta adaptor DVI-VGA decat activ, nu pasiv, pentru ca are doar DVI-D.

#18
sirgoofy

sirgoofy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,777
  • Înscris: 06.09.2008
Deci trebuie sa schimbi monitorul daca nu are si intrare digitala, adica dvi sau hdmi

Nu-i bai ca-s ieftine pe olx, daca vrei nou ia 23-24" FHD

Edited by sirgoofy, 23 May 2020 - 14:48.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate