Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intrebari srl nou

Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk
 TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...
 Robinet care comuta traseul

A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)
 Abonati Qobuz?

transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...
 

Scaun auto sau înălțător copil

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,906
  • Înscris: 01.01.2010
Pfiu, ce trece timpul. Dupa ce fiul nostru a avut loc in scoica vreo trei luni, i-am luat un scaun auto. L-a folosit pana la vreo doi ani, dupa aceea, iarasi au aparut probleme in ceea ce priveste spatiul, asa ca i-am luat alt scaun auto. Acum, aproape 4 ani, aceeasi problema.
As vrea un scaun cu sistem isofix, imi pare mie cea mai solida forma de protectie.
Copilul are 1,13 metri si patru ani fara doua luni.
Acum vine intrebarea: imi puteti da extrasul din lege, in privinta transportului copiilor cu autovehiculele? Va intreb pentru ca nu stiu daca sa-i iau scaun sau inaltator. Ca nu prea imi dau seama ce scaun i-ar fi lejer (transpira rau in actualul). Si daca aveti si recomandari, mai bine!
Multumesc!

#2
lexman

lexman

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 184
  • Înscris: 01.07.2005
2. La articolul 97, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
“Art. 97. – (1) Copiii cu o înălţime de până la 135 cm pot fi transportaţi în autovehicule echipate cu sisteme de siguranţă pentru conducător şi pasageri, denumite în continuare sisteme de siguranţă, doar dacă sunt fixaţi sau prinşi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul.”
3. La articolul 97, după alineatul (1) se introduc zece noi alineate, alineatele (1^1)-(1^10), cu următorul cuprins:
“(1^1) Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazul transportului în autovehicule destinate transportului public de persoane, precum şi în taxi, dacă în acesta din urmă copilul ocupă orice alt loc decât cel de pe scaunul din faţă. Transportul copilului în vârstă de până la 3 ani, în acest caz, se realizează sub supravegherea unei persoane, alta decât conducătorul de autovehicul.
(1^2) Copiii cu o înălţime de peste 135 cm pot fi transportaţi în autovehicule echipate cu sisteme de siguranţă doar dacă poartă centuri de siguranţă pentru adulţi, reglate astfel încât să nu treacă peste zona gâtului sau feţei, ori dacă sunt fixaţi sau prinşi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul.
(1^3) Prin dispozitiv de fixare în scaun pentru copii, în sensul prezentului articol, se înţelege un ansamblu de componente capabil să fixeze un copil în poziţia şezut sau culcat, care poate cuprinde o combinaţie de chingi ori elemente flexibile cu o cataramă de fixare, dispozitive de reglare, elemente de prindere şi, în unele cazuri, un scaun suplimentar şi/sau un scut pentru impact, ce poate fi ancorat la un autovehicul, ori un sistem constituit dintr-un dispozitiv parţial de fixare în scaun utilizat împreună cu centura de siguranţă cu rol de prindere a copilului sau de fixare a dispozitivului, cum ar fi, fără a se limita la acestea, scaun de siguranţă pentru copii, pernă de înălţare, care poate fi folosită împreună cu o centură de siguranţă pentru adulţi, portbebe-coşuleţ pentru sugari, scaun pentru sugari, chingă de ghidare, precum şi centură şi sisteme de centuri pentru copii.
(1^4) Dispozitivul de fixare în scaun pentru copii prevăzut la alin. (1) şi (1^2) trebuie să fie omologat şi adecvat pentru caracteristicile fizice ale copiilor. Clasificarea, reglementările privind standardele de omologare şi utilizarea acestor dispozitive în funcţie de grupele de masă şi componenţa sistemelor sunt prevăzute în anexa nr. 1F.
(1^5) Dispozitivul de fixare în scaun pentru copii se instalează pe locurile din spate ale autovehiculului, în conformitate cu instrucţiunile de montare furnizate de către producătorul acestuia, cum ar fi manual, prospect sau publicaţia electronică cu instrucţiuni care indică în ce mod şi în care tipuri de autovehicule poate fi folosit sistemul în condiţii de siguranţă.



Recomand scaun pana cand ii trece centura de gat si sta bine pe umar, altfel se pot intampla accidente grave in caz de tamponari sau ceva mai serios. Al meu are 1,25 si 5 ani, tot in scaun il plimb.

Edited by lexman, 20 May 2020 - 22:18.


#3
claz

claz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,861
  • Înscris: 10.06.2005
Tot 1,25 / 5 ani si a mea, tot scaun. NUMAI scaun. Am si inaltator, dar nu mi se pare sigur. L-am primit cadou, sta la naftalina.

Initiator, sa ai grija ca pentru scaunele auto  nu e atat de importanta varsta sau inaltimea, cat este greutatea. Ai pentru fiecare model o limita superioara si alta inferioara pe care trebuie sa le respecti.
Mare atentie spre ce producator te orientezi.

#4
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,906
  • Înscris: 01.01.2010
Asa ne gandeam si noi. Tot la scaun. Incepe, iarasi, vanatoarea.
Aveti vreun model potrivit unui baietel mai inalt?

 claz, on 20 mai 2020 - 22:33, said:

O stiam pe asta cu greutatea. Am pus inaltimea, gandindu-ma la inaltator. Nu o sa comand online, pentru ca imi ia mult sa ma hotarasc si in magazin.

#5
claz

claz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,861
  • Înscris: 10.06.2005
In situatia ta, adica baietel care creste foarte repede, m-as uita la asa ceva: Scaun auto ISOFIX Britax Romer KIDFIX2 S Storm Grey, 15-36 kg, cu protectie avansata la impact lateral, Gri
Vezi ca sunt mai multe variante... kidfix2, kidfix III, S, R. Pretul din link nu e cel mai mic de pe piata.
Nu stiu ce buget ai alocat pentru asta, si nu stiu ce masina ai sa pot granula mai mult cautarea.

Noi avem un scaun de la Chicco, nu se mai gaseste modelul asta, il avem de ceva timp.
Si fetita noastra creste foarte repede. Sta bine in scaun, stie sa se lege si dezlege singura, ceea ce nu e neaparat un lucru fericit. Am inghetat o data la volan cand am vazut-o ca se desface din centura, coboara din scaun sa-si ia o papusa care-i cazuse pe jos, a urcat inapoi si si-a legat centura ca si cum era foarte firesc ce facuse. Asta se intampla anul trecut pe autostrada in Grecia. La prima oprire am stat serios de vorba ca nu are voie sa mai faca asta niciodata. Nu am certat-o dar i-am spus de mai multe ori foarte serios. Acum ma anunta din timp in timp ca "ooooffff, tati, ce bine sunt legata".
Singura multumire ca are skill-urile astea e cand trebuie sa plecam si cand coboram din masina, ca nu mai trebuie sa ma bag peste scaun sa-i prind centura.

Asta este iar un criteriu de alegere: cat loc ai in masina. La fel si cat de in spate sta spatarul scaunului din fata scaunului de copil, ca sa stii cat de mare il poti alege.

#6
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,906
  • Înscris: 01.01.2010
Mi se pare cam mare pretul. Sunt sceptic in privinta protectiei laterale ofeite de scaun. De asta se cam ocupa masina.
Bun, m-am uitat pe net. Am gasit de la 300 pana la...mult. Acum, bineinteles ca vreau cea mai buna varianta, care costa, dar as vrea sa dau banii pe cat face. Ma gandisem la vreo 500 Lei, max.

Vad ca in intervalul meu de pret, sunt variante de ales. Mi-as fi dorit sa le vad fizic, dar nu se poate, de aceea va cer ajutorul.

#7
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,524
  • Înscris: 05.06.2009
Contează și conformația copilului. Când era fii-mea mica, multe dintre scaunele auto existente în magazine erau prea înguste, stătea copila înțepenita cu umerii, nu se putea mișca , ba chiar avea o poziție nefireasca, oarecum cocoșata. La acea vreme și în bugetul pe care îl aveam, cel mai confortabil a fost scaunul de la primii pași. Însă a trebuit sa merg cu copila la cumpărături, sa o așez în scaun, sa vad dacă sta confortabil.
Acesta este modelul, nu știu dacă se mai găsește. Nu cred ca avea sistem isofix.
https://m.emag.ro/sc...3/pd/D3MWXBBBM/

Concluzia sau sfatul meu este sa mergi cu copilul într-un magazin unde se găsesc cât mai multe modele de scaune auto, sa îl așezi ca să vezi cum sta în fiecare, sa poți face o alegere corecta.

Edited by corinadaniela, 21 May 2020 - 12:17.


#8
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,906
  • Înscris: 01.01.2010
Noi am comandat si nu a fost OK, asa ca l-am returnat, apoi am mers in magazin si exact cum spui, am probat scaunul. Ne-au placut si culorile, spre deferenta de cel comandat care a venit in culorile de pe site, dar cu totul alte nuante, desi ne-am uitat la el de pe toate dispozitivele din casa.

#9
Dev

Dev

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,612
  • Înscris: 28.04.2005
Scaun pana pe la 10 ani, stau mult mai bine decat pe inaltator, se sprijina la un drum mai lung pentru somn.

Noi avem un Cybex m-fix SL (am dat 180 euro da' acum vad ca e si pe la 130 <_<). In masina a doua avem un Britax Romer Kid II. Cam aceeasi idee dar asta n-are isofix (si a fost doar 90 euro). Le recomand pe oricare (si ca scoruri pe adac sunt ambele decente).

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate