Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La mulți ani @misu78!

Ford Fiesta va fi scos din fabric...

Rezolavre aux masina

Audi a4 b7 2.0 TDI Automat
 Instalare pardoseala de brad pe p...

Copil cu droguri - "nu e un r...

[Chestionar] Relația dintre agres...

Huawei Watch Ultimate
 Prindere camere de supraveghere i...

Diferenta an constructie bloc cer...

Kill Boksoon (2023)

problema vanzare cumparare auto
 Masina automata oraș 17k

Recomandari firma colectat mobila...

Pensionarea "decreteilor"...

complex rezidential Bucuresti cu ...
 

Probleme VU+ Zero 4k

- - - - -
  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#1
dygey

dygey

    Al dracu' Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,652
  • Înscris: 13.10.2009
salut.

ceva mai devreme anu' asta intrebam p-aci ce STB (decodor, conserva, you name it) sa-mi iau.
pana la urma am ramas la VU+ Zero 4K, prastie pe care am si primit-o acum cateva ore si care
deja m-a umplut de draci.

ok, recunosc ca si eu sunt prost facut gramada, nemaiavand pana acum de-a face cu Enigma2
si alte imagini bazate pe Linux pentru decodoarele de generatie mai noua si ceva mai capabile
decat tigaile obisnuite, da' parca totusi si producatoru' e idiot. cum ma-sa pe gheata sa nu poti
gasi niste indrumari, ceva nici prea-prea nici foarte-foarte, ca nu toata lumea s-o fi nascut asul
asilor si invatat de-a gata...nu ma duce mintea.

problema, pe scurt: jigodia asta nu are toti satelitii "bagati" in memorie. Astra 5B, ala care
ma intereseaza pe mine, dar (sigur) or ma fi si altii care lipsesc. genial!! de doua ore si ceva tot
casc gura pe internet si nu gasesc cum dracu' ii schimb fisierul .xml in care are configurarile
pentru sateliti si TP-uri (de fisierul care imi trebuie am facut totusi rost). cu update-ul imaginii
la ultima versiune m-am descurcat dupa numai 30 de minute, update la fel de cretin ca imaginea
initiala...mi-a schimbat imaginea de fundal...wooow!

posibil odata cu varsta si rabdarea cu unele chestii sa se cam fi terminat, dracu' stie...ba, da' totusi
chiar atata sictir si m&^e pentru >700 de lei?

LE: nu ma puneti sa caut suportul lor, ca e inexistent.

Edited by dygey, 19 May 2020 - 15:01.


#2
gigi_4476

gigi_4476

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,378
  • Înscris: 28.02.2007
nu a mers cu DCC 2.96 ? intri in user/etc si schimbi fisierul satellite.xml ...

#3
numerci

numerci

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,255
  • Înscris: 30.12.2012
Este un receptor nou si un pic complicat...deci rabdarea este necesara.
Un nou satellites.xml poti genera aici: http://satellites-xml.org/
Exista si ceva plug-in-uri care fac update automat.

PS: nu am acelasi receptor... am altul dar tot cu enigma2.

Edited by numerci, 19 May 2020 - 15:43.


#4
dygey

dygey

    Al dracu' Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,652
  • Înscris: 13.10.2009
am descarcat fisierul .xml de acolo, cum spuneam si mai sus, dar problema e ce fac cu el mai departe?

repet, poate nu s-a inteles bine din postul initial...fratilor, sunt bata, n-am mai avut asa ceva/de-a
face cu asa ceva!! deci, aveti permisiunea mea sa ma luati de prost, da? habar n-am ce si cum!!

@gigi: aia ma chinuiam acum, ca am descoperit pe un alt forum pe unu' zicand de DCC.

Edited by dygey, 19 May 2020 - 15:55.


#5
numerci

numerci

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,255
  • Înscris: 30.12.2012
Nu te luam de prost...ce crezi ca noi am stiut prima data cum se face? :)

Prima intrebare: ai receptorul conectat la retea si ii stii IP-ul?

#6
dygey

dygey

    Al dracu' Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,652
  • Înscris: 13.10.2009

 numerci, on 19 mai 2020 - 16:02, said:

Prima intrebare: ai receptorul conectat la retea si ii stii IP-ul?
cred ca l-am nimerit. pe la FTP trebuie sa aterizez, nu?

LE: cred ca l-am nimerit. I-am aruncat xml-ul in tuxbox, restart, apar
toti satelitii selectati de mine la crearea fisierului.

Attached Files


Edited by dygey, 19 May 2020 - 16:30.


#7
danyconnect

danyconnect

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 14.10.2011
mai intai intra cu telenet adresa ip user root si parola
apoi init 4
apoi intri pe ftp si cauti folder /etc/tuxbox/ si pui acolo noul satelittes.xml
reintri pe telnet init 3
sa iei si dreambox.edit iti va fi nevoie la o aranjare mai rapida a canalelor pe pc


ps: daca nu stii, asta nu inseamna ca el este slab Posted Image

Edited by danyconnect, 19 May 2020 - 16:30.


#8
dygey

dygey

    Al dracu' Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,652
  • Înscris: 13.10.2009

 danyconnect, on 19 mai 2020 - 16:29, said:

ps: daca nu stii, asta nu inseamna ca el este slab Posted Image
n-am zis nici macar o secunda c-ar fi. apelativele gen "tigaie, prastie, petarda, cratita, conserva"
le folosesc pentru tot ce contine benzina, merge cu curent, are roti, butoane sau telecomanda. Posted Image

LE: luat si dreambox edit, ca deja ma enervez iar cand "dau" in ch+/ch- si ma baga printr-un meniu
ciudat, de trebuie sa selectezi canalele cu "joystick-ul" si apoi ok...Posted Image

Edited by dygey, 19 May 2020 - 16:40.


#9
danyconnect

danyconnect

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 14.10.2011
instalezi notepad plus sau un editor mai avansat
intri in /usr/share/enigma2 de aici vei lua keymap.xml


cauti liniile asta, si le faci asa
  <map context="InfobarChannelSelection">
        <key id="KEY_LEFT" mapto="zapUp" flags="mr" />
        <key id="KEY_RIGHT" mapto="zapDown" flags="mr" />
        <key id="KEY_UP" mapto="switchChannelUp" flags="mr" />
        <key id="KEY_DOWN" mapto="switchChannelDown" flags="mr" />
        <key id="KEY_PREVIOUS" mapto="historyBack" flags="mr" />
        <key id="KEY_NEXT" mapto="historyNext" flags="mr" />
        <key id="KEY_BACK" mapto="historyBack" flags="mr" />
        <key id="KEY_FORWARD" mapto="historyNext" flags="mr" />
        <key id="KEY_CHANNELUP" mapto="zapUp" flags="m" />
        <key id="KEY_CHANNELDOWN" mapto="zapDown" flags="m" />
        <key id="BTN_0" mapto="zapUp" flags="mr" />
        <key id="BTN_1" mapto="zapDown" flags="mr" />
    </map>


init 4
urci fisierul editat
init 3

#10
dygey

dygey

    Al dracu' Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,652
  • Înscris: 13.10.2009
Asta ca sa schimb canalele cu tastele dedicate, nu?


(Intreb pentru ca nu-s sigur ca am inteles bine ce face chestia pe care ai scris-o tu mai sus)

LE: inainte de a-mi bate capu' mai departe cu configurarile, recomandati altceva in afara de
Enigma2? ca daca o iau de la cap cu configuratul altei imagini, mi-e ca ma las pagubas. Deja
in proportie de 40, daca nu chiar 50%, am "dubii" in privinta returului...Posted Image

Edited by dygey, 19 May 2020 - 17:15.


#11
danyconnect

danyconnect

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 14.10.2011
da, o schimbi normal asa cum ar trebui Posted Image

Edited by danyconnect, 19 May 2020 - 17:12.


#12
dygey

dygey

    Al dracu' Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,652
  • Înscris: 13.10.2009
saru-mana!!Posted Image

#13
danyconnect

danyconnect

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 14.10.2011
mai uite ceva ce iti va fi de folos daca folosesti un tv

Attached Files



#14
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 318,148
  • Înscris: 08.10.2015
Sfat prietenesc, nu te gandi repede la retur doar din lipsa rabdarii de a configura un echipament Posted Image

#15
dygey

dygey

    Al dracu' Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,652
  • Înscris: 13.10.2009

 MembruAnonim, on 19 mai 2020 - 18:50, said:


stiu ce zici, dar aici nu mai e vorba de mikrotik, unde fie vorba-ntre noi...mai ai un GUI, mai
pute youtube-ul de tutoriale (multe proaste, putine bune, da' totusi existente). daca acolo am
putea spune ca si o tufa de venetia tot era in stare sa seteze un PPPoE amarat, cat sa aiba
net la nivelul al' mai basic, aici deja am dat-o-n diverse rau. si chiar nu e vorba de lipsa de
rabdare, rea-vointa, etc. etc.

uite, hai sa luam cateva exemple, de care m-am lovit eu pana acum (si naiba stie cate or mai urma)...

1: producator tampit. aceasta concluzie este ne-negociabila si definitiva, cu o mica variatiune
pe tema producatorului HW sau SW. insa oricare ar fi din astia doi, cel HW are vina cea mai
mare. nu pui pe tigaia pe care-o scoti din forja software incomplet, fie ca e open-source sau nu!!
fisierul ala xml care m-a innebunit pe mine are maaaaxim 400KB, daca vari toti satelitii-n el. iar
in 2020 nu mai poate fi vorba ca "l-ai facut mai mic din lipsa de spatiu". deci, vinzi unitatile astea
catre EU, pune toti satelitii care acopera EU in lista. vinzi catre USA si Canada, pune-i p-aia din
USA si Canada. vinzi catre Asia...you got the point. daca enervezi omul din prima, n-ai facut nimic.
daca il scoti din pepeni, posibilitatea ca ala sa-si bage diverse e fulminanta. si nu faci prea multe
daca te "adresezi" doar utilizatorilor avansati.

2: daca tot faci chestiile descrise de mai sus, ofera-i cumva suport. fie prin RTFM ca ti-am scris acolo
tot ce ai putea avea nevoie, fie prin site, fie pornesti o comunitate si o mentii. altfel, ne intoarcem din
nou la partea cu bagatul de diverse si iar nu e bine.

3: nu mi-ar fi trecut in viata mea prin cap ca o sa pot folosi aplicatii destinate altui producator de HW,
mai pe romaneste...dreambox...pe Vu+. e de porc si e ca si cum ai tranti Cisco sau Ubiquiti la vanzare
prin magazine si te-ai astepta sa-ti vina clientul si sa stie deja ca trebuie sa foloseasca WinBox...

4: sunt de acord ca uneori, cine vrea "mai mult" decat click ok > next> next> install> click ok > done
sa puna mana sa mai si invete ceva. dar da-i ce sa invete si ce sa faca. daca-l pui sa caute cu google,
cand el nici macar nu stie ce sa scrie acolo in gogu', sa isi faca conturi pe 876293 de forumuri (unde...
btw, pe 95% dintre ele si acum astept activari de cont, pentru ca de ce nu...), e trist again.

si lista ar mai putea continua cu cateva aspecte. am mai zis-o, o mai fi si varsta de vina ca ti se mai
duce rabdarea, oi mai fi si eu nitel mai coleric din fire, or mai fi si zile mai proaste, ok, de acord. dar
acuma judecand nitel la rece si lasand toata experienta la o parte, cu o tigara si-un gin langa, sa dea
dracu' de nu pare o tampenie colosala frecusul de azi. si daca mai punem la socoteala si faptul ca
nici calitatea jucariei, ca hardware ma refer, nu pare wow...desi e o carca de bani si cica e proudly
made in korea, da cu virgula. rau de tot! a fost cel mai prost cadou de ziua mea ever si (de parca ar
mai fi nevoie sa torn si mai mult sare pe rana) mi l-am ales cu mana mea.

Edited by dygey, 19 May 2020 - 19:37.


#16
crursu

crursu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,229
  • Înscris: 05.12.2010
Ce imagine folosesti ?
Din poza pare ca este doar versiunea standard Vu+ ?

Edited by crursu, 19 May 2020 - 20:14.


#17
dygey

dygey

    Al dracu' Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,652
  • Înscris: 13.10.2009
da, e cea standard. doar upgrade la ultima versiune i-am facut. in rest nimic, ca nu prea stiu
ce. atat ce m-au mai sfatuit cei de mai sus cat de cat si atat, ma uit ca mata-n calendar. deja
m-am plictisit de uitat pe youtube la tampenii din care nu inteleg nimic, momentan nici CAM
n-am sa infig in el (orange) macar sa zici ca ma pot uita la tv si mai vad eu pe parcurs.

devin din ce in ce mai dezgustat...i-am setat fusul orar si meniul o luase jumate in spaniola si
cealalta jumatate in engleza...youtube-ul a ramas intepenit in asa hal de nu si-a mai revenit
decat cu un hard reset...sublim, ce sa mai.

#18
dygey

dygey

    Al dracu' Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,652
  • Înscris: 13.10.2009
s-a rezolvat. zilele urmatoare va pleca retur. am bantuit nitel prin kodi sa
vad si eu cu ce se mananca si de fiecare data cand vreau sa-l inchid, isi
ia freeze, de nu-l mai aduce decat power off in simtiri. total inacceptabil!

o sa ma multumesc cu porcaria de Kaon de la orange si aia e. pentru o montura
HH si un amarat de timeshifting si PVR, 700 de lei este prea mult in conditiile date.


multumesc tuturor pentru ajutor.

Edited by dygey, 19 May 2020 - 23:14.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate