LVT vs Parchet vs Gresie Bucatarie/Hol
Last Updated: Jul 08 2023 10:36, Started by
razvanm3014
, May 15 2020 16:39
·
1

Posted 15 May 2020 - 16:39

Salut,
Dupa cum spune si titlu, is indecis intre ce sa aleg pentru podeaua din bucatarie si hol, e vb de ~35 mp2. Dupa ce am citit stanga dreapta am vazut despre LVT(luxury vinyl tile) cum ca ar fi recomandat pentru bucatarii(sau in baie) datorita faptului ca rezista foarte bine la umiditate, are un aspect frumos, si spre deosebire de gresie nu e la fel de rigid si rece. Avantajul care il vad pentru gresie e faptul ca e mai de calitate ( are viata poate 30 ani sau mai mult iar LVT`u cred eu ca nu m-ar tine atat), la LVT imi este frica sa nu se desparta placile cu timpul sau sa se umfle. Am vazut cum ca ar exista si o a 3-a varianta, parchet cu rezistenta la apa, care din nou e rezistent la umiditate si se poate folosii la bucatarie, care banuiesc ca e undeva in mijloc, in sensul ca nu e la fel de rece si rigid ca si gresia, dar nici nu cred ca ofera aceeasi rezistenta la umiditate ca vinilu si nu ma fereste de problema cu umflatu podelei / loc intre rosturi. Puteti sa imi dati pareri/ recomandari legat de aceasta decizie ? Sunt persoane care si-au pus LVT in casa si daca da ce experienta au avut cu el (m-ar interesa mai ales daca are cineva de mult)? Multumesc! |
Posted 15 May 2020 - 17:09

In Romania LVT d'asta se numea in comunism linoleum bre'
Dupa ce l-am scos din case, nu cred ca e nimeni suficient de temerar sa mai puna asa ceva Parchetul ala care se lauda ei ca ar fi special pentru bucatarie (vorba sa fie) , e mai scump ca gresia La banii aia iti iei o gresie de moare lumea Asta-i tot |
Posted 15 May 2020 - 18:18

pai lvt dasta am avut eu, pana acum vreo 5 ani(deci vreo 20 de ani). ca ai mei asa au pus. aveam 2 staturi, ca primul arata naspa si au pus peste el altu. arata nasol, ca se dusese adezivul ala, placile erau destul de casante. am scapat de el in secunda 2 si nu m-am mai uitat in spate.
daca as sta la casa as pune parchet simplu. ca acolo e mai putin probabil sa te inunde cineva sau se intample ceva nasol. am un copil nazdravan care da pe jos orice. si nu mi s-a umflat parchetul. si au stat baltile pana le-am vazut. si am si parchet ieftineala de la diego, de 8. asa la bloc, am patit-o odata sa se infunde scurgerea si sa refuleze in casa, deci am pus gresie. bine, am fost prost si am luat daia care nu e portelanata(zice ca e glazurata si imita parchetul), si cu bebele care scapa chestii mi s-a mai ciobit. dar cui ii pasa...vine bebele 2 in curand asa ca nu am de gand sa renovez:). |
Posted 15 May 2020 - 19:05

Eu am pus parchet antidetoate".
După ce m-am săturat să văd două suprafețe diferite, cu prag, cum au majoritatea prin case. Foarte bine, foarte frumos. |
Posted 15 May 2020 - 19:33

Eu încă am linoleum în baie și pe hol... Nu pot spune că este un bun înlocuitor de gresie. Este mai ușor de pus, poți să-l pui tu, fără să-ți faci prea multe griji că nu-l pui bine. Dar se deteriorează ușor, fiind plastic, îl poți zgâria cu anumite obiecte metalice, iar în timp, ajunge să se ducă adezivul și să se umfle. Acum, să știi că timpul ăsta, cel puțin la mine, a fost de vreo 15 ani, așa că nu mă plâng.
Gresia mi se pare mai ușor de curățat și de întreținut, dar este mai greu de pus. Până la urmă ține de preferințe. Nu cred că e una mai bună decât cealaltă. M-aș aștepta, totuși, ca linoleumul să fie mai ieftin decât gresia. E ceva special la LVT-ul ăsta, față de linouleumul vechi? Eu unul n-am găsit, decât că vine altfel, seamănă mai mult cu parchetul la montaj, nu ca înainte când era și așa cum am eu la baie, bucăți cu adeziv pe spate. |
Posted 15 May 2020 - 19:59

razvanm3014, on 15 mai 2020 - 16:39, said:
Avantajul care il vad pentru gresie e faptul ca e mai de calitate ( are viata poate 30 ani sau mai mult Asta nu e un avantaj. Dupa +/-10 ani o sa ti se para anost, vechi si vei fi plictisit de el. Dar gandul la munca care implica schimbarea gresiei te va face sa renunti si sa ramai cu aceeasi gresie pe viata. La celelalte variante poti sa schimbi in fiecare an daca ai chef, si poti sa faci tu asta daca ai ceva minime abilitati tehnice. Eu am linoleu in toata casa in afara de dormitoare si sunt f. multumit. Ai de ales intre o gama imensa de modele si culori si e super usor de intretinut. Dar atentie, sunt diverse calitati si diferentele sunt mari intre ele. Cele de calitate sunt scumpe dar merita. In mare depinde ce material au pe partea cu solul si apoi grosimea, cu cat sunt mai groase cu atat sunt mai placute la mers pe ele. Atentie 2, LVT nu-mi place tocmai pentru ca e vandut ca ceva premium dar nu e, si in plus faptul ca sunt pe stil placi oricat de profi le vei monta tot se simte si se vede imbinarea iar acolo se va aduna mai usor murdaria si deci mai dificil de intretinut. Naijax, on 15 mai 2020 - 17:09, said:
In Romania LVT d'asta se numea in comunism linoleum bre' Linoleum din ziua de azi nu are nici o legatura cu linoleumul care exista in vremea lui ceasca si mai ales cu cel care se punea din oficiu in blocurile lui mizerabile. |
Posted 15 May 2020 - 20:35

LVT`u se pune fara adeziv, e "tehnologie" noua si sunt curios daca este cineva care are strict acest tip prin bucatarie (sau daca e cineva care se pricepe la acest tip de pardoseala)
Legat de costuri ca mai bine pun gresie ... ambele sunt mai scumpe ca gresia, si LVT si parchetul cu rezistenta la apa, dar au avantajele ca nu-s materiale asa reci si dure, chiar mai usor si de intretinut. Ce ma sperie pe mine e calitatea..sa nu se umfle / sa nu apara spatii intre placi intre timp |
Posted 15 May 2020 - 21:25

![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/s5MrMn8Wj_c?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Eu vreau sa pun asa ceva, are o grosime de 4,5 mm. Costa aprox 30 euro la mp Sub acest LVT se pune un material izolant- pret 3,50 euro mp ![]() Edited by amami, 15 May 2020 - 21:26. |
Posted 15 May 2020 - 21:31

Nu as pune gresie nici platit.Parchetul de azi e doar cu numele,parchetul adevarat e altceva.Exista linoleum mult mai calitativ sul sau dale,de la Forbo sau Tarkett.Gasesti si cu reducere de decibeli......Gresie as pune doar in baie.
|
Posted 15 May 2020 - 22:43

Asa ceva merge la baie, este gresie
![]() Merge si la bucatarie ![]() Edited by amami, 15 May 2020 - 22:46. |
|
Posted 16 May 2020 - 05:29

Avantajul la linoleu e ca se schimba repede si e ceva mai ieftin.
Se face urat in timp si daca intra apa pe dedesubt face mucegai si pute a hoit. Dar așa cum am zis poți să-l schimbi cam în fiecare an. Avantaj ar fi ca nu e la fel de rece ca gresia. Parchet în bucătărie nu as recomanda. Oricât de rezistent la apa ar scrie ăștia că e,, în caz de inundație se umfla si se schimba singur. Depinde ce bucătărie ai. Dacă gatesti odată pe săptămână si dai cu mopul odată pe lună merge si parchet. |
Posted 16 May 2020 - 10:18

Dupa cum spuneam, nu este vorba despre acel linoleum ieftin, acest tip este mai scump decat gresia sau parchetul. Insa da, astfe de problemele ma intereseaza, intra apa sub acest tip? Rezista in timp? Prefer sa nu-l schimb in fiecare an tocmai din motiv ca e destul de scump, dupa cum spunea mai sus si amami, ~30euro/mp.
|
Posted 16 May 2020 - 10:39

Uite așa este indusă lumea în eroare pe internet.
Parchetul rezistent la apă nu se umflă, nu se deformează, se poate pune și în băi. |
Posted 16 May 2020 - 11:20

Posted 16 May 2020 - 11:21

razvanm3014, on 15 mai 2020 - 16:39, said:
Dupa cum spune si titlu, is indecis intre ce sa aleg pentru podeaua din bucatarie si hol, e vb de ~35 mp2.. Puteti sa imi dati pareri/ recomandari legat de aceasta decizie ? Multumesc! Pentru zona de noapte- dormitoare eu as pune LVT din pozele de mai sus. In acest fel se combina foarte bine ca forma si se poate alege culoare la placere, adica pentru zona de zi o culoare mai deschisa si pentru zona de noapte o culoare de nuanta lemnului. Ideea este ca placile de LVT, la fel ca si laminatul se monteaza ca in video pe care l-am pus mai sus. Dar in zona de zi in special in baie ceva apa pe jos va mai fi, cite o picatura sau spalat mai des pe jos cu cirpa. |
|
Posted 16 May 2020 - 11:55

Nu știu dacă la colegul, în casă, sînt 7 persoane, să ne spună el, să dea și cnp-ul la fiecare persoană
![]() |
Posted 16 May 2020 - 12:41

O sa dau si CNP`urile cand o sa postez despre baie, deocamdata e vorba de bucatarie si hol.
![]() @amami tocmai asta e ideea ca din ce reclama isi fac ei la LVT si parchet rezistent la apa, nu e problema cu apa pe jos. Si mai pe scurt asta ma intereseaza, daca reclama lor e pe bune sau nu, fiindca daca chiar nu e problema as opta pentru LVT / parchet fiindca nu sunt materiale asa dure / reci. Chiar daca nu se umfla ele asa cum spune "reclama lor" , se infiltreaza apa si ajunge sub ele pe la marginile bucatiilor sau la marginile de langa perete ? Se distanteaza marginile in timp? |
Posted 16 May 2020 - 13:02

Măi, nu mai vorbiți despre apă în bucătărie de parcă vorbiți despre apa din piscină
![]() Dacă este parchet rezistent la apă nu se întimplă nimic, nici de la stropi, nici dacă te împiedici și verși o oală de ciorbă pe el, nici dacă dai cu mopul pe el. Eu nu am nici cea mai mică problemă, nevasta îl spală cu mopul din burete, eu mai scap apă pe jos cînd ud florile, dacă îmi este lene las balta de apă lîngă ghiveci, pe parchet, fără grijă. Am și o mostră de parchet pe pervazul geamului, atenție, nu placă întreagă, ștraif tăiat, cu fibra expusă la intemperii, ploi, zăpezi, ultraviolete, apă de la ghiveciul care stă pe el. Nici o schimbare de formă, culoare, la bucata aia de parchet. Parcă este o bucată de placă ceramică, sau inox. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users