![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Presiunea atmosferica si ploaia

Posted 15 May 2020 - 13:09

Salut! din ce am citit pe net cand ploua, presiunea ar trebui sa scada. Dar din ce am verificat la mine in zona, a ploua si a ramas cam la fel. De ce?
|
Posted 15 May 2020 - 13:17

Presiunea atmosferica depinde de multi factori dar in principal de miscarea maselor de aer si temperatura. Ea nu scade ca ploua ci inainte sa ploua cand presiunea e mai mica facilitand avansul fronturilor spre tine de ex.
Edited by andreic, 15 May 2020 - 13:18. |
Posted 15 May 2020 - 13:22

nu, aceeasi valoare o arata si senzorul de pe telefon si statia meteo
|
Posted 15 May 2020 - 13:27

Pai stii ce influenteaza presiunea atmosferica? Cine o modifica? Aerul cald, aerul rece, particulele fine de apa din aer?
|
Posted 15 May 2020 - 13:35

Presiune scazuta => masele de aer se misca sa egalizeze presiunea => vant.
Daca vantul aduce si nori, atunci ai si sanse de ploaie. Meteorologia e un fel de "stiinta". |
Posted 15 May 2020 - 13:45

Pe scurt, formatiunile ciclonice, furtunile, sistemele precipitabile sunt asociate campului de presiune scazut. Se si numesc sisteme depresionare. Cerul senin, vremea buna, ceata sunt asociate presiunii ridicate, regimurilor anticiclonice.
Asta nu inseamna ca se respecta 100%. Nu orice ploaie face ca presiunea atmosferica sa scada. Ce poti urmari este cand inaintea furtunilor de vara presiunea scade brusc, iar atunci cand furtuna incepe, incepe si presiunea atmosferica sa creasca. https://sciencing.co...ains-23043.html Edited by MembruAnonim, 15 May 2020 - 13:45. |
Posted 15 May 2020 - 14:01

Densitatea maselor de aer e mai mare sau mai mică în funcţie de temperatura lor. Masele de aer cald, au densitate mai scăzută decât cele de aer rece. Drept urmare, apar "gropi de aer cald" învecinate de aer rece. La fel, pot apărea "insule de aer rece" într-o mare de aer cald.
"Gropile" cu aer cald ce se ridică, se numesc cicloni, iar "insulele de aer rece"...anticicloni. Să ne uităm la imaginea de mai jos dar să omitem ceea ce scrie acolo: Blocaj...nu-ştiu-ce. [ https://image.stirileprotv.ro/media/images/1408x882/Jun2018/61966432.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Întotdeauna, când se întâlneşte aerul rece cu aerul cald, şi viceversa, linia de contact se numeşte "front atmosferic". Front, deoarece fenomenul a fost descoperit în vremea Primului Război Mondial, când erau la modă...fronturile. Aerul rece fiind mai dens, adică mai greu, se va băga pe sub aerul cald, şi apoi în scurtă vreme va ocupa întreg locul. La contactul dintre aerul rece şi cel cald, apare condensarea vaporilor de apă, adică formarea norilor şi a ploii. Deci, când plouă se face mai rece. E valabil şi în cazul ploilor de frontogeneză dar şi în cel al ploilor scurte de vară, generate de norii convectivi. Exemplu de front atmosferic cald, în care aerul cald urcă peste cel rece Edited by lupini, 15 May 2020 - 14:13. |
Posted 15 May 2020 - 14:09

"Aerul rece fiind mai dens, adică mai greu, se va băga pe sub aerul rece,"?
|
|
Posted 15 May 2020 - 14:12

Posted 15 May 2020 - 15:11

justice22, on 15 mai 2020 - 13:09, said:
Salut! din ce am citit pe net cand ploua, presiunea ar trebui sa scada. Dar din ce am verificat la mine in zona, a ploua si a ramas cam la fel. De ce? |
Posted 15 May 2020 - 15:27

Posted 15 May 2020 - 18:06

am inteles cumva insa ma gandesc ca daca la presiune mare - e aer rece mai mult decat cald. nu trebuia fie cumva invers? vreme instabila cand e aerul rece mai mult?
odata cu altitudinea scade presiunea, adica teoretic e aer cald mai mult. dar e aer rece mai sus.. Edited by justice22, 15 May 2020 - 18:07. |
|
Posted 16 May 2020 - 18:11

Imi poate explica cineva, va rog, care e treaba cu presiunea de la nivelul marii? Se ia ca referinta, dar vad ca nu e mereu la fel. Variaza, dar foarte putin?
|
Posted 16 May 2020 - 19:45

Pentru prognoza meteo importantă este variația presiunii într-un interval de timp (ore sau zile) și mai puțin valoarea ei la un moment dat. (De aceea înainte de citirea barometrului aneroid acesta se lovește ușor cu degetul. Datorită mecanismului se va așeza pe indicația corectă, arătând și tendința de scădere sau creștere.)
Presiunea la nivelul mării se ia împreună cu temperatura în locul măsurării. Edited by prodcomb, 16 May 2020 - 19:55. |
Posted 16 May 2020 - 21:50

justice22, on 16 mai 2020 - 18:11, said:
Imi poate explica cineva, va rog, care e treaba cu presiunea de la nivelul marii? Se ia ca referinta, dar vad ca nu e mereu la fel. Variaza, dar foarte putin? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users