Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

Recomandare curs udemy QA Automat...
 Cat mai dureaza programarea la tr...

Leica in industria GSM

EPANTOFI telefon relatii clienti ?

Fiberhome SR1041Y
 Honda H-RV 2022

Canon R7 si R10

Despre transplantul de par

[UNDE] Gasesc de inchiriat lumini...
 La multi ani @BlueKing-69!

La multi ani @CostyNn96!

The importance of being an archit...

City break de 3-4 zile ce locatie...
 

Instalatii electrice casnice. Probleme frecvente(2018+)

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
1347 replies to this topic

#973
bobalex18

bobalex18

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,880
  • Înscris: 18.06.2007
Atunci Smart cu scenarii.

#974
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,431
  • Înscris: 27.02.2008

View Postjda, on 28 iunie 2021 - 10:42, said:

Mersi ...
Poti sa imi dai un exemplu de relee smart despre care crezi ca se potrivesc pt cazul meu... de unde sa incep sa aprofundez pe cont ptopriu  ...
Smart relay pare destul de generic pt Google ... gasesc o multime de rezultate  Posted Image
Eu am folosit Sonoff Mini Zigbee ca releu si Sonoff senzor temp.. cu interfata pe tel..sau actionare buton pe releu..sau posibilitate montat un intrerupator cu revenire pe releu (sau un comutator smart ..tot Sonoff / apesi o data..porneste caldura..mai apesi o data o opreste)..pt actionare directa...sau poti folosi si scenarii predefinite in app pe tel. (daca temp x <22grade..porneste releul (inchide bucla)..care actioneaza centrala..pompa distribuitor; daca temp >22 grade..actiunea inversa. Releul poate fi activat/deazctivat si apasand un butonel de pe el..sau montat un intrerupator pe releu (ca la sonerie..sau standard on/off) sau de pe tel..

Edited by manghels, 28 June 2021 - 12:28.


#975
ggelu

ggelu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,209
  • Înscris: 21.01.2009

View Postjda, on 28 iunie 2021 - 12:10, said:

Este vorba de un scenariu referitor la comanda incalzirii unei singure zone folosind insa 3 metode/aparate diferite:
--- T1 va fi un intrerupator manual - incalzirea va porni la actionarea sa manuala cind doreste proprietarul
--- T2 va fi un termostat electronic care va porni incalzirea in functie de temperatura apei dintr-un boiler( vezi Kolfleading
--- T3 va fi un (crono)termostat clasic care va porni incalzirea in functie de temperatura unei camere sau program setat
E nevoie de tabloul acesta pentru ca proprietarii sint in virsta si nu pot butona cu usurinta prin meniurile centralei sau ale termostatelor.
Descrierea mea e probabil sursa confuziei dar nu e nimic legat de incalzirea incalzirea a 3 zone ... totul se refera la o singura zona .
Nu e nici o problema , ma gandeam  sa nu fi inteles gresit tema.
Ce mai simplu e cu 3 relee cu 3/4 contacte : unul/doua  pentru actionarea principala + aprindere LED  iar celelalte 2 contacte NC pentru interblocarea cu bobinele celorlalte 2 relee.

Edited by ggelu, 28 June 2021 - 13:13.
mesaj dublat


#976
radurus

radurus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,743
  • Înscris: 16.06.2006
Ii trebuie o logica de actionare, un fel de PLC.
Situatiile 1 si 3 sunt acoperite de cronotermostat. Are buton pentru fubctionare in mod manual.
Situatia 2 se rezolva cu un termostat pus in boiler sau cu un intreruptor automat.

Totusi, daca locatarii nu stiu sa manevreze chestii complexe, ce te facecsa crezi ca nu vor uita incalzirea pe "manual" sau pe "boiler"?
De aceea ar fi nevoie de butoane cu revenire, feedback cu functia activa, decuplare automata mod dupa un timp prestabilit.

Situatia 2 se rezolva cu automatizare pentru boiler.(acumulare prin schimb caldura cu serpentina sau acumulare directa)
Daca vrei sa fii tu sigur si sacstii ce e pe acolo, poti monta niate sonoff basic sau th si le vezi de la distanta (e nevoie de conexiune wifi)

Cu un sonoff basic pe general ai putea opri CT cu totul.

Daca e nevoie de contacte separate galvanic (dry-contact), la sonoff basic/TH trebuie facute modificari deoarece ele sunt ca niste intreruptoare pe fir (ca la veioza)
Deci mai trebuie niste modificari sau componente. Sa nu pui unul dinasta pe firele de termostat de la CT ca o prajesti.

Edited by radurus, 28 June 2021 - 15:09.


#977
IngN

IngN

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 721
  • Înscris: 04.06.2012
Salutare,

Vin si eu cu o intrebare/nelamurire.

Sambata s-a "ars" un consumator in casa, mai pe scurt s-a auzit o bubuitura si nu a mai fuctionat.
Azi de dimineata a venit o persoana de la garantie a verificat pe la prize si a constatat ca intre inpamantare si faza sau nul (nu mai retin care) este tensiune (o valoare gen 0.28XX).
Instalatia eletrica este refacuta acum 2 ani, aceeasi valoare a fost masurata la 2 prize cu circuite separate din tablou. Mi s-a recomantat un stabilizator de tensiune pentru consumatorul "ars".
Intreb acum: Este normal sa am acel curent intre inpamantare si....? Daca s-a ars un consumator, se pot arde si altii din aceasta cauza? Si cel mai important, ce fac sa remediez?
Multumesc anticipat, O zi buna.

#978
radurus

radurus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,743
  • Înscris: 16.06.2006
Nu s-a ars de la cei 0.28V intre NUL si impamantare.
Stabilizatorul nu are treaba cu tensiunea dintre nul si pamant.

Ce consumatoe s-a defectat?

#979
IngN

IngN

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 721
  • Înscris: 04.06.2012
Ventilatorul de la centrala termica.

#980
pexic

pexic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,139
  • Înscris: 29.05.2004
Cel cu garantia banuiesc ca a facut tot posibilul sa va "demonstreze" ca nu centrala e de vina ci tensiunea de la prize, corect ? Oricum din ce si cate detalii ati dat nu s-a inteles nimic..

#981
IngN

IngN

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 721
  • Înscris: 04.06.2012
Salut,

A fost destul de cooperant tipul cu garantia, doar ca am impresia ca a fost asa ca o cauza "fortata".
Am chemat un electrician si a zis ca sunt ok prizele. Inpamantarile sunt legate, asta dupa o verificare a prizelor si a tabloului.
Am luat si un stabilizator de tensiune la sfatul omului pentru a evita pe viitor situatiile similare.
Piesa a fost inlocuita ieri, la o zi dupa constatare.

Attached Files



#982
jda

jda

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 241
  • Înscris: 02.03.2008
Exista printre membrii topicului persoane care lucreaza cu Hager ?
Puteti sa imi recomandati un distribuitor Hager - zona Bucuresti/Ilfov, eventual online ?
Ma intereseaza niste intrerupatoare cu semnalizare LED - SBT216 ...

Multumesc anticipat

#983
ggelu

ggelu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,209
  • Înscris: 21.01.2009
Hager lucreaza cu distribuitori .  Unul ar fi asta . Dar din experienta mea recenta  cu producatorul german :  au mari probleme de logistica .  Fie cauti alternativa fie iti iei 1-2 luni in plus  marja la livrare.

Edited by ggelu, 12 July 2021 - 14:39.


#984
radurus

radurus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,743
  • Înscris: 16.06.2006
Acum 2 saptamani, am sunat un prieten (e firma autorizata) ca sa vina sa arunce o privire in BMPM deoarece diferentiala Schneider de 32A nu statea ridicata.

Energia "curgea" cat era ridicata dar cadea imediat ce luai degetul de pe ea.
Desi am deconectat toti consumatorii nu s-a remediat.

A trebuit intervenit si a deconectat DPSMN deoarece declansa teleactionarea alaturata diferentialei.

Este a doua oara in 3-4 ani cand apare problema asta.
Care consumator din casa poate deranja DPSMN in asa fel incat sa declanseze?
(am CYABY 3x6mm de la BMPM pana in casa 27m, in caz ca unul din traseele active e afectat, as putea folosi rezerva galben/verde).
Sunt oare electronicele alea niste pocnitori?

Prietenul meu imi zice sa verific sectorul asta de bransament ca are probleme.
Insa conform cu electrica/fizica ce o stiu de atata timp, recomandarea sfideaza logica.

#985
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 10,404
  • Înscris: 17.03.2009
Daca dupa ce ai eliminat dpsmn-ul disjunctorul schneider a functionat e clar ca e defect ,nu are nici o legatura cu receptorii tai din casa.

Edited by anaki, 19 July 2021 - 13:56.


#986
radurus

radurus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,743
  • Înscris: 16.06.2006
Asa zic si eu.
Trebuie sa imi pun o protectie (sau 2) de supratensiune in casa ca sa suplineasca rolul DPSMN-ului.

#987
wbs

wbs

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 30.04.2018
Salut!
Va rog sa imi spuneti, poate v-ati lovit de o situatie asemanatoare, daca cei de la Enel asigura (pe costul lor) schimbarea consolei sau trebuie sa caut un  electriian autorizat ANRE si suport eu costurile? Din discutiile pe care le-am avut cu cei de la call center, raspunsurile au fost impartite.
Mai pe scurt, este treaba Enel sau nu, schimbarea consolei si a sigurantei centrale - care este de tip vechi.
Multumesc

Edited by anaki, 20 July 2021 - 14:04.


#988
ggelu

ggelu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,209
  • Înscris: 21.01.2009
Daca prin consola intelegi tablul din casa :  nu este treaba furnizorului sa il schimbe.
In cazul in care aceasta are  inglobat contorul de energie : il vor muta pe acesta dar   noul  bloc de protectie si masura ( BMP )  va include doar  siguranta generala. Protectiile pe circuite sunt in cheltuiala consumatorului.

#989
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 10,404
  • Înscris: 17.03.2009

 wbs, on 20 iulie 2021 - 08:04, said:

Salut!
Va rog sa imi spuneti, poate v-ati lovit de o situatie asemanatoare, daca cei de la Enel asigura (pe costul lor) schimbarea consolei sau trebuie sa caut un  electriian autorizat ANRE si suport eu costurile? Din discutiile pe care le-am avut cu cei de la call center, raspunsurile au fost impartite.
Mai pe scurt, este treaba Enel sau nu, schimbarea consolei si a sigurantei centrale - care este de tip vechi.
Multumesc
Daca schimbarea insemna si mutare ,un nou ATR.

#990
wbs

wbs

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 30.04.2018

 ggelu, on 20 iulie 2021 - 08:35, said:

Daca prin consola intelegi tablul din casa :  nu este treaba furnizorului sa il schimbe.
In cazul in care aceasta are  inglobat contorul de energie : il vor muta pe acesta dar   noul  bloc de protectie si masura ( BMP )  va include doar  siguranta generala. Protectiile pe circuite sunt in cheltuiala consumatorului.

Consola de bransament (cea din fier care iese pe acoperis). Nu stiu daca m-am exprimat corect. Iar siguranta centrala - cea care vine la cofretul electric exterior. Deci, tot ceea ce vine pana in casa. Stiu ca instalatia din casa, este treaba mea.
Multumesc pentru raspuns.

 anaki, on 20 iulie 2021 - 14:05, said:

Daca schimbarea insemna si mutare ,un nou ATR.

Nu se schimba nimic. Strict schimbare pe aceeasi pozitie.
Multumesc

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate