Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Cum scot un sender din “upd...

Flori ca muscatele? Sa dureze toa...

Intretinere BMW E46 320D
 Acoperire canale radio !

Masuratori teren cadastru

Schema RR Gloria 1-2-3 cu rezolut...

Windows 10 sau alta aplicatie fol...
 Sfat achiziție laptop

Motocoasa pe acumulatori erbauer

Aplicare la concurs pe un post AN...

Infecție care tot reapare
 telefon copil - 1200 -1300 lei

Whatsapp web pe pc

Sfat achizitionare un laptop din ...

Ce este si la ce foloseste?
 

Google ChromeCast 2 probleme conectare

- - - - -
  • Please log in to reply
36 replies to this topic

#1
coaca

coaca

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,482
  • Înscris: 15.02.2005
Salut,

Am un Google ChromeCast versiunea 2. L-am conectat la tv si l-am alimentat prin usb-ul tv-ului.

Cand selectez intrarea HDMI imi apare un mesaj de eroare ca nu am internet Wi-fi iar in stanga un cod din 4 caractere.

Am pornit Wi-fi pe ambele dispozitive telefon si TV. Pe telefon am instalat Google Home dar nu reusesc sa-l pornesc de nici o culoare.

Aveti idee ce fac gresit?

Multumesc

Edited by coaca, 02 May 2020 - 18:55.


#2
nick5roo

nick5roo

    În nebunia telefoniei mobile, oamenii vorbesc singuri pe stradă.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,750
  • Înscris: 27.09.2008
Resetează chromecast.

#3
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,729
  • Înscris: 01.12.2001
Tv nu e obligatoriu sa fie conectat la net. De asta ai chromecast.
Tv poate fi și un simplu monitor.
Tre sa conectezi chromecastul la wifi. Același wifi cu tel

Da ai citit manualul?
RTFM că e simplu

#4
cstrifu

cstrifu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 783
  • Înscris: 08.05.2008

 coaca, on 02 mai 2020 - 18:54, said:

Salut,

Am un Google ChromeCast versiunea 2. L-am conectat la tv si l-am alimentat prin usb-ul tv-ului.

Cand selectez intrarea HDMI imi apare un mesaj de eroare ca nu am internet Wi-fi iar in stanga un cod din 4 caractere.

Am pornit Wi-fi pe ambele dispozitive telefon si TV. Pe telefon am instalat Google Home dar nu reusesc sa-l pornesc de nici o culoare.

Aveti idee ce fac gresit?

Multumesc
reseteaza si dupa aceea va merge.
https://support.goog...m=Android&hl=en

cele bune!

#5
coaca

coaca

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,482
  • Înscris: 15.02.2005

 nick5roo, on 02 mai 2020 - 18:58, said:

Resetează chromecast.

Am reusit. Multumesc.

Cum folosesc : Netflix, Horizon GO, HBO Go, Youtube? Direct din aplicatiile respective sau din softul Google Home?
Cand se termina filmul respectiv ramane blocata imaginea pe ultima secventa. Cum il inchizi sa nu ramana asa? Sper ca m-am facut inteles. Posted Image

Am vazut pe Youtube daca pornesc un filmulet si inchid telefonul, din telecomanda tv-ului pot controla numai volumul. Nu pot sa derulez inainte, inapoi si pauza fara sa pornesc aplicatia de pe telefon. Corect?

Multumesc

Edited by coaca, 02 May 2020 - 20:04.


#6
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,729
  • Înscris: 01.12.2001
Chromecastul e conectat la TV prin HDMI. TV doar afișează ce primește pe hdmi.
Am scris mai sus. Și un monitor poți conecta.
Totul comanzi cu telefonul.


#7
nick5roo

nick5roo

    În nebunia telefoniei mobile, oamenii vorbesc singuri pe stradă.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,750
  • Înscris: 27.09.2008
La orice clip video de pe telefon, browser, pc, ai un mic TV cel încercuit, click pe el, alegi TV sau chromecast (denumirea lui).

Attached Files



#8
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,028
  • Înscris: 24.04.2013

 coaca, on 02 mai 2020 - 20:01, said:

… Cand se termina filmul respectiv ramane blocata imaginea pe ultima secventa. Cum il inchizi sa nu ramana asa? …
Am vazut pe Youtube daca pornesc un filmulet si inchid telefonul, din telecomanda tv-ului pot controla numai volumul. Nu pot sa derulez inainte, inapoi si pauza fara sa pornesc aplicatia de pe telefon. Corect? …

 dorin_2k, on 02 mai 2020 - 20:07, said:

… Totul comanzi cu telefonul.
Nu e nevoie sa comanzi chiar totul cu telefonul. Indiferent daca telefonul e [inca] deschis sau nu, ar trebui sa functioneze tastele ‘Pause’, ‘Play’ si ‘Stop’ din telecomanda televizorului. Ultimele doua probabil nu vor functiona cand ai live streaming care nu permite pauza. FF si REV nu stiu sa fi fost implementate. Totul e sa activezi HDMI-CEC (care la unii producatori are alt nume, de exemplu SimpLink la LG) pe intrarea unde e conectat Chromecast-ul. La unele teelvizoare HDMI-CEC nu e disponibil pe toate intrarile HDMI ci numai pe una (sau pe o parte din ele), caz in care evident trebuie sa conectezi Chromecast-ul la acea intrare. A, si sa nu ai un LG vechi, ca acolo Chromecast-ul nu se intelege cu HDMI-CEC-ul televizorului.

#9
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,729
  • Înscris: 01.12.2001
Daca tv nu e Smart? ;)
Că poți folosi chromecast și pe un simplu monitor. A treia oară scriu asta.


#10
coaca

coaca

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,482
  • Înscris: 15.02.2005
De exemplu am observat pe Netflix daca deconectezi complet telefonul de pe Chromecast meniul ramane in continuare acolo ( pe intrarea HDMI ).
Am vreo modalitate sa-l opresc? Mi se pare ciudat sa ramana tot timpul activ chiar daca e nu sunt conectat deloc.
De exemplu la Horizon GO poti sa-l inchizi complet si sa ramana numai pozele din Chromecast. La Netflix ramane tot timpul meniul. Posted Image

Eu am un LG Smart model 2013 si functioneaza doar volumul de pe telecomanda indiferent de aplicatia folosita. :(

Edited by coaca, 02 May 2020 - 22:06.


#11
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,028
  • Înscris: 24.04.2013

 dorin_2k, on 02 mai 2020 - 21:05, said:

Daca tv nu e Smart? Posted Image
Daca te referi la ce am scris de folosirea telecomenzii, atunci da, merge si daca televizorul nu e smart. HDMI-CEC are treaba doar cu standardul HDMI, nu cu partea de smart. Posibil ca un monitor sa nu implementeze HDMI-CEC (dupa cum unele nu suporta HDCP de exemplu) si atunci evident nu va functiona.

#12
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,729
  • Înscris: 01.12.2001
Scoți o secunda alimentarea chromecastul și ai rezolvat.
Verifica daca oprești tv, se taie și alimentarea prin usb? Daca DA, asta e soluția.

#13
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,028
  • Înscris: 24.04.2013
@coaca:
Butonul ‘Stop’ de pe telecomanda (cel cu patratel din zona cu butoane ‘media payer’), cand/daca functioneaza, este cel care ar trebui sa intoarca Chromecast-ul la afisat peisaje. Am mai observat ca daca schimb intrarea activa, de exemplu pe ‘Live TV’ (RF IN), redarea comuta imediat pe telefon si cand ma intorc pe HDMIn Chromecast-ul afiseaza poze deci streaming-ul este oprit.

Mai intai verifica daca SimpLINK/ HDMI-CEC est activat. Ai fie buton dedicat pe telecomanda fie e undeva prin setari. Odata activat, eventual poate poti controla daca a recunoscut Chromecast-ul. Eu am un LG din 2010 unde in meniul de activare/dezactivare SimpLINK are si niste icon-uri cu diversele categorii de dispozitive ce pot suporta comenzi HDMI-CEC. Toate acele icon-uri raman inactive, semn ca nu merge bine ceva in dialogul cu Chromecast-ul, iar tastele ‘Play’/ ‘Pause’/ ‘Stop’ nu functioneaza. Ai aici <https://www.lg.com/s...58482415-others> un exemplu de cum arata setarile la webOS; la televizorul meu din 2010 (non-smart, deci automat nu are webOS) meniul e cu totul altfel.

De asemenea incearca pe rand intrarile HDMI fara a conecta nimic altceva inafara de Chromecast. Uneori HDMI-CEC functioneaza doar pe o intrare si/sau alte device-uri pot fi tratate cu prioritate/ sa incurce lucrurile.

Daca nu vrea si nu vrea, ramane solutia data de colegul @dorin_2k mai sus.

Din pacate bug-ul cu Chromecast-versus-LG-SimpLINK nu a fost niciodata rezolvat pe de-a intregul de Google. A fost raportat inca de pe vremea versunii initiale de Chromecast. In ciuda numeroaselor rapoarte si feedback-uri, Google l-a abandonat in starea ‘Need info’ si dupa 2 ani l-a inchis pe motiv ca ‘e vechi, daca va mai intereseaza deschideti altul’. A venit instant avalansa de proteste de la cei care au raportat si care au tot asteptat (ani de zile) rezolvarea, apoi au deschis un bug report nou. Dupa o alta perioada foarte lunga, poate ani, Google a zis ca a rezolvat ceva si sa mai incercam. Mie intr-adevar mi-a rezolvat pentru un LG model 2015, dar nu si pentru cel model 2010 unde ma interesa cu adevarat - cel 2015 e smart si are aplicatii HBO Go/ Netflix/ Youtube native, deci pentru el Chromecast e mai mult un balast inutil. (Totusi a fost util zilele acestea: am scos Chromecast-ul de la naftalina pentru Orange TV Go moka.)

Edited by sags, 03 May 2020 - 09:03.


#14
Fjell

Fjell

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 921
  • Înscris: 21.08.2012
Stiam ca nu mai exista suport PC pentru Chromecast. Doar de pe tableta, telefon...

#15
coaca

coaca

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,482
  • Înscris: 15.02.2005
Eu nu am functia respectiva in setari.
Modelul e LG 32LA620S.
Cand e oprit chromecastul peisajele curg continuu? Asta afecteaza in vreun fel tv-ul?
Am vreo solutie macar pt a pune pauza de pe telecomanda TV-ului?
Am observat ca dupa ce ies de pe Netflix pe HDMI ramane conectat Netflix dar dupa vreo 10 minute apar peisajele.

#16
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,729
  • Înscris: 01.12.2001
Când e oprit chronecast: e oprit.
Nu e alimentat și nu ai semnal pe hdmi.
La al meu, am tensiune pe usb doar când pornesc TV.
Deci la pornirea TV-ului, pornește și chromecast. Durează câteva secunde pana e gata de play.
Când opresc TV, se oprește și alimentarea prin USB deci se oprește și chromecast.
Dacă tu ai un usb ce scoate non stop tensiune, cromecastul va fi non stop alimentat. Și gata de play.

#17
coaca

coaca

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,482
  • Înscris: 15.02.2005
Am inteles dar nu e nici o problema ca este pornit Chromecast-ul cat timp este pornit si tv-ul chiar daca nu il folosesc?
Ma refer sa se incinga sau alte chesti....Poate sunt zile cand ma uit numai la TV fara sa intru pe chromecast.
Poate e o intrebare aiurea dar imi asum :)

Modelul e LG 32LA620S.
Am vreo solutie macar pt a pune pauza de pe telecomanda TV-ului?

Multumesc.

#18
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,729
  • Înscris: 01.12.2001
Scoate alimentarea din usb și ai rezolvat și asta.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate