Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 

Totalitariada 2020

* * - - - 7 votes
  • This topic is locked This topic is locked
113 replies to this topic

#1
terratec

terratec

    Troll hunter

  • Grup: Moderators
  • Posts: 12,048
  • Înscris: 02.03.2003
In lume se organizeaza de cateva sute de ani o competitie a totalitarismului. La aceasta participa totalitarieni din toate tarile, din toate categoriile sociale, la o multitudine de probe interesante si antrenante pentru acestia.
Noul mileniu a debutat cu Totalitariada 2001, atunci cand omenirea a fost invata sa renunte le o parte din libertati.
O editie intermediara si speciala a avut loc in perioada crizei din 2007, cand o parte din oameni au ramas datori si au pierdut bunuri.

Editia prezenta este mult mai colorata, mai interesanta, mai captivanta.
In Europa s-au introdus probe de speriat mosi si babe, indienii si africanii isi bat frenetic conationalii obraznici, curg rauri de amenzi iar televiziunile se intrec in stiri contradictorii si provocatoare de tensiune.
De 1 mai muncitoresc se anunta vanatoare de petrecareti si grataragii in aer liber.

Tot spectacolul este savurat la maxim de totalitarienii pasivi si utili. Ei savureaza suferintele celor care sunt victime ale Totalitariadei.
Fenomenul se aseamna cu intrecerile din amfiteatrele Romei antice, atunci cand cei rai erau oferiti animalelor salbatice.
Si Evul Mediu a oferit spectacole savuroase multimilor dornice de sange si urlete.

La un moment dat intrecerile se vor sfarsi, va avea loc ceremonia de inchidere a jocurilor, vor fi premiati atletii totalitarieni iar vulgul va rasufla usurat si multumit pe anumite planuri, inclusiv pe cel studiat de Freud.

Momentan flacara arde iar spectacolul sinistru continua.

Edited by terratec, 01 May 2020 - 18:19.


#2
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Totalitarienii sunt împărţiţi în ambele tabere: cei care dau amenzile şi cei care le încasează. Deocamdată, victimele sunt numai din tabăra celor care le încasează, deşi au fost câteva tentative şi în cealaltă tabără (episodul Hunedoara, de exemplu). Însă ambii se bucură, în felul lor şi cu argumentele lor.
Este clar faptul că amenzile nu previn răspândirea virusului; dimpotrivă, de la înteţirea controalelor şi amendărilor s-a constatat o creştere a numărului de îmbolnăviri, a deceselor, dar şi o creştere a aglomeraţiei în oraşe.
Cu o săptămână în urmă, deşi Google Maps arăta verde pe Valea Prahovei, în Comarnic aveam porţiunea roşu-maronie cu care eram obişnuiţi, semn că românii încep să iasă din cuşcă, cu sau fără declaraţie.
Cei care împart amenzile s-au trezit cu un ciolan de ros pe care nu-l visaseră niciodată. Şi, evident, nu vor să renunţe la el. Aceştia au sprijinul arbitrilor care lasă jocul să continue şi în prelungiri, de aceea vom avea parte de ieşiri pe declaraţii şi după 15 mai, deşi acum se spune altceva. Iar dacă până acum puteam ieşi din localitate pentru un motiv întemeiat, de la 15 mai motivul va trebui să se numească urgenţă, probabil că ceva de genul "moare soacra şi trebuie să-i ţin lumânarea, că e singură".
Bătaia de joc la adresa noastră, a celor care încasăm amenzi, merge până acolo încât miştoul se face cu acte în regulă, acte care poartă antetul Guvernului României. Aceste acte proclamă, printre altele:
- deschiderea hotelurilor, dar nu şi a restaurantelor;
- panouri de plexiglas pe plajă;
- măştile de protecţie şi mănuşile de protecţie de purtat obligatoriu, inclusiv în hoteluri şi pe plajă;
- dovada că ai rezervare făcută la locaţia de cazare respectivă (dar dacă te cazezi la o cunoştinţă?).
Tot de la 15 mai, cei care nu au murit deja în urma complicării infecţiilor pot merge la cabinetele stomatologice. Nu se spune dacă trebuie să purtăm masca şi în timpul intervenţiei medicale. Posted Image
Despre saloanele de cosmetică se dă tot data de 15 mai ca reper pentru redeschidere.
De ce tocmai 15 mai, întreb? Cade într-o vineri. De ce nu 1 iunie, fiind luni?

Despre coronavirusul ăsta nou nu se ştiu prea multe - aşa ni se spune. Cu toate astea, acel 15 mai este o dată sigură a aplatizării curbei.
Nu există o schemă de tratament precisă, totuşi unii s-au vindecat. Destul de mulţi. Pardon, sunt declaraţi vindecaţi.
Decedaţii aveau boli în urma cărora, bieţii de ei, mureau oricum. I-a ucis Covid-ul, însă. Nu infarctul, nu diabetul. Acum se moare numai de Covid, restul bolilor se înclină respectuos în faţa coronavirusului şi-i recunosc superioritatea.

Mă băieţi cu ochi albaştri şi cu accent german, nu credeţi că ar trebui să fiţi mai răsfiraţi? Nu credeţi că ajunge cu bătaia asta de joc? Nu credeţi că ne-aţi luat de fraieri cam mult şi că ajunge cu asta? Nu v-aţi plictisit tot minţind în statistici?

View Postterratec, on 30 aprilie 2020 - 23:37, said:

In lume se organizeaza de cateva sute mii de ani o competitie a totalitarismului.
Am corectat eu, deoarece te-ai referit la antichitatea romană.

Edited by PSC, 01 May 2020 - 00:03.


#3
DjMx

DjMx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,051
  • Înscris: 04.07.2009
Parerile astea sunt valabile atat timp cat virusul n-a ajuns in apropierea voastra, daca s-ar fi imbolnavit cineva apropiat voua a-ti fi urlat ca de ce lumea nu respecta regulile si nu intelege riscul si ca ce prosti sunt. Aveti luxul de a fi departe de virus asa ca va permiteti sa justificati cu un aer de superioriate diverse rahaturi morale vag definite.

Tata este medic din 1992 si lucreaza in sistemul medical din UK din 2009 si pana acum n-a vazut nimic care sa bage atatia oameni in spital cu simptome care le pun viata in pericol si care necesita atentie medicala imediata.

Toti de pana acum au gasit metode sa-si justifice ca n-au de ce sa-si faca griji pana au inceput sa li se adune mortii in ograda.

Edited by DjMx, 01 May 2020 - 04:49.


#4
jeffy86able

jeffy86able

    True Evil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,514
  • Înscris: 06.01.2012
Asta e democratia prost inteleasa: impresia ca ti se suprima din drepturi cand esti incapabil sa intelegi ca societate nu insemni numai tu.

#5
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Intotdeauna totalitarismul a pornit de la principiu "for the greater good" calcam in picioare niste drepturi sau libertati neimportante. Fraierii au pus botul incantati de sansa unica oferita... :D

E suficient sa descoperi inamicul comun. Vrajitoarele, ateistii sau sectantii, gayii, recalcitrantii, neinregimentatii - intr-un cuvant ceilalti care nu gandesc ca noi!

Edited by MembruAnonim, 01 May 2020 - 07:41.


#6
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,127
  • Înscris: 04.02.2011
Eu înțeleg ca unii indivizi din societate suferă în aceste vremuri. Din păcate nimeni nu vine cu altă soluție în afară de băgatul picioarelor în societate.
Trebuie să ținem cont de faptul că există și varianta ailaltă, ascunderea rahatului sub preș, ca în Belorusia. Acolo virusul e ca și inexistent, ba chiar statul te încurajează să ieși și să socializezi. E o variantă faină pentru unii. Păcat că nu se vând bilete, unii ar emigra cu drag acolo.

#7
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004

View Postjeffy86able, on 01 mai 2020 - 04:59, said:

impresia ca ti se suprima din drepturi cand esti incapabil sa intelegi ca societate nu insemni numai tu.

      Cam așa a început orice dictatura. Cu impresia că ti se suprimă din drepturi. Până ti se suprimă si dreptul de a respira.  După aia te descurci.

#8
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View PostPSC, on 30 aprilie 2020 - 23:59, said:


Tot de la 15 mai, cei care nu au murit deja în urma complicării infecţiilor pot merge la cabinetele stomatologice. Nu se spune dacă trebuie să purtăm masca şi în timpul intervenţiei medicale. Posted Image

De ce tocmai 15 mai, întreb? Cade într-o vineri. De ce nu 1 iunie, fiind luni?

Cosmeticaria si stomatologia nu pot fi puse in aceeasi oala...
15 mai este ultima zi de stare de urgenta, de aia... ca asa e legea

#9
morenno

morenno

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,361
  • Înscris: 11.09.2007

View Postterratec, on 30 aprilie 2020 - 23:37, said:

La un moment dat intrecerile se vor sfarsi, va avea loc ceremonia de inchidere a jocurilor, vor fi premiati atletii totalitarieni iar vulgul va rasufla usurat si multumit pe anumite planuri, inclusiv pe cel studiat de Freud


mdah, ne-a placut prea mult puterea statului, cu care l-am investit. acum e prea tarziu pentru a o cere inapoi si nu ar fi decat o acceptare a faptului ca decizia nu ne apartine.
am stabilit un sistem utopic care echivaleaza cu o depresie fara sfarsit.
singurul mod in care mai putem atinge pacea este acela de a avea control asupra actiunilor, ori asta ne lipseste. cu fiecare greseala, un alt idiot este ostracizat si transformat in nimic de catre turma fara minte. lucrurile continua la fel, noi tot fara putere. asta e o pace superficiala obtinuta prin forta si frica, una care nu iti permite sa respiri usurat. asta e si motivul pentru care nu putem obtine pace si libertate pentru toata lumea, in acelasi timp.
cu cat e mai birocratizata viata publica cu atat e mai mare apetitul pentru violenta. intr-o birocratie complet dezvoltata nu mai ramane niciun om cu care sa poti fi de acord, caruia sa-i prezinti nemultumirile. nu ai pe cine sa exerciti puterea. birocratia este sistemul in care toti oameni sunt privati de libertatea politica, de libertatea de actiune. suntem egali in neputinta. asta e tiranie fara tiran.
nu mai exista certitudini si nici adevaruri simple.

nu stiu, poate ca avem nevoie de cineva sa ne protejeze de noi. pana la urma pe om nu il intreseaza daca prosperitatea lui sau necazul au fost realizate in numele totalitarismului sau in numele sfant al libertatii si democratiei. constiinta personala sau constiinta colectiva?... mai conteaza, atat timp cat nu exista un scop?!
ce mai ramane?
mafia si elitele sunt atrase in mod natural de starea totalitara. masele au nevoie de propaganda. se rezolva! se rezolva usor, pentru ca am refuzat constant responsabilitatea democratiei.

oricum, democratia nu poate asigura maximul libertatii individuale si ordinea in acelasi timp. ceva trebuie sacrificat.

Edited by morenno, 01 May 2020 - 09:59.


#10
jeffy86able

jeffy86able

    True Evil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,514
  • Înscris: 06.01.2012

View Postcspot, on 01 mai 2020 - 09:05, said:

  Cam așa a început orice dictatura. Cu impresia că ti se suprimă din drepturi. Până ti se suprimă si dreptul de a respira.  După aia te descurci.
Clar.
Daca ti se spune sa stai in casa ca e epidemie, clar maine ti se va interzice sa respiri.
Clar.

#11
alx42

alx42

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,802
  • Înscris: 26.06.2014
ti se impune, nu ti se spune.
sub amenintarea a tot felul de pedepse.
asa ceva nu ar trebui sa se intample nici daca ar fi fost pesta din aia bubonica, daramite pentru o forma banala de gripa ca asta.
oricum, problema cea mai mare va fi la redobandirea acestor libertati la care ati renuntat atat de usor pentru ca niste televiziuni v-au prostit.
nici un stat nu le va da inapoi de bunavoie si va depinde in totalitate de populatie daca le mai vor vedea vreodata.
cehii au reusit in mod pasnic, dar ei chiar au un avocat al poporului si un stat de drept care functioneaza si nu e in totalitate corupt.
pe romani insa eu nu ii vad bine la acest capitol, si daca mai iei in calcul si istoria noastra, viitorul suna nasol rau in tara asta.
nu ca pana acum a fost minunat, ca Romania a fost oricum o cvasi-plantatie de sclavi dupa revolutie, dar macar mai aveai posibilitatea sa invarti ceva, o mica afacere, sau pur si simplu sa pleci

#12
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,127
  • Înscris: 04.02.2011
Aaa, păi tu vrei să ieși aiurea pe stradă că așa vrea lula ta? Păi poi și așa, însă costă 2000 de lei sau chiar de 10 ori mai mult dacă ești obraznic.

În Cehia problema e că s-au dat niște ordonanțe ilegale, emise de ministerul sănătății. Le va emite guvernul și vor deveni legale. Și atunci bombardierii vor incepe a urla și țipa, așa cum le șade bine.

#13
Atreides

Atreides

    Duke, Padishah Emperor, Kwisatz Haderach, Mahdi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,342
  • Înscris: 28.07.2008
topic de anarhisti conspirativisti , plictisiti de lume si de viata, care si-au creat propria realitate Posted Image

#14
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004

View Postterratec, on 30 aprilie 2020 - 23:37, said:

Editia prezenta este mult mai colorata, mai interesanta, mai captivanta.
In Europa s-au introdus probe de speriat mosi si babe, indienii si africanii isi bat frenetic conationalii obraznici, curg rauri de amenzi iar televiziunile se intrec in stiri contradictorii si provocatoare de tensiune.
De 1 mai muncitoresc se anunta vanatoare de petrecareti si grataragii in aer liber.

Nu te ține nimeni să-ți faci o declarație din aia și să te duci la o rudă ceva la țară la un grătar.

Poate că parțial ai dreptate că unele chestii se fac pe ascuns și o partea mai puțin inteligentă a populației e constrolată prin tot felul de mijloace de manipulare în masă, dar nu crezi că exagerezi ?

Totalitariada asta de care zici are ca opus o Anarhie în care fiecare face ce vrea...

Chiar sunt curios ce libertăți consideri că i se încalcă unui asistat social infestat cu Covid care stă pe banii statului la hotel, păpică moka, și nu e lăsat să se plimbe la ciordit 14 zile ?

Sau dacă li se spune oamenilor să stea în casă pentru că amenințarea Covid e reală ? Și strategia asta e pentru că infestații pot fi asimptomatici și pot infesta zeci de oameni în inconștiența lor ?

Ai văzut în ultimele zile ce complicații suferă cei infestați cu Covid ?

Ce zici că ne țin în casă ca să ce ?
Să schimbe bateriile de la porumbeii electronici de supraveghere sau cum ?

Edited by waterman, 01 May 2020 - 13:59.


#15
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View PostDjMx, on 01 mai 2020 - 04:47, said:

Parerile astea sunt valabile atat timp cat virusul n-a ajuns in apropierea voastra, daca s-ar fi imbolnavit cineva apropiat voua a-ti fi urlat ca de ce lumea nu respecta regulile si nu intelege riscul si ca ce prosti sunt.
Am un coleg care a contractat Covid-19. A fost carantinat la domiciliu 14 zile. Simptomele şi tratamentul au fost ale unei gripe obişnuite. Omul şi-a reluat lucrul.
La ţară la soacra mea este un ins care a venit din Germania, de la lucru (zidar, nu din gaşca celor cu sparanghelul). A declarat, pe aeroport, că a intrat în contact direct cu depistaţi cu Covid-19. A fost plasat în izolare la domiciliu. Nu are nici pe dracu'.
Am o colegă sosită în a doua decadă a lunii martie dintr-o şedere prelungită în Londra. N-a fost oprită de nimeni pe aeroport şi nu i s-a pus nicio întrebare. Din precauţie, şi-a luat concediu de odihnă două săptămâni, ca să se izoleze. Venea dintr-o zonă marcată cu roşu pe harta pandemiei şi intrase în contact direct cu români care, la rândul lor, avuseseră contact direct cu depistaţi cu Covid-19. Zilnic vorbesc cu ea, prin natura job-ului. Mai e puţin şi se fac două luni de atunci.
Totodată, soţia a aflat de decesul unei cunoştinţe de sex feminin, cauza fiind cancer generalizat la o vârstă nedreaptă - 35 ani. Evident că nu i s-a făcut testul Covid-19, dar în certificatul de deces acesta este motivul decesului.

Treaba voastră. Eu m-am săturat de atâta prostire pe faţă.

View Postwaterman, on 01 mai 2020 - 13:57, said:

Totalitariada asta de care zici are ca opus o Anarhie în care fiecare face ce vrea...

Chiar sunt curios ce libertăți consideri că i se încalcă unui asistat social infestat cu Covid care stă pe banii statului la hotel, păpică moka, și nu e lăsat să se plimbe la ciordit 14 zile ?
Nu este Anarhie, ci Normalitatea de dinainte.
Apoi, ai perfectă dreptate, însă leprele astea existau şi trăiau la fel şi înainte de Totalitariadă, tot pe banii noştri, susţinuţi de lepre ca şi ei, doar că acele lepre îşi cumpără costume, vile şi limuzine, ce să vezi, tot din banii noştri.

Ne paşte o criză economică fără precedent, mai periculoasă decât Covid-ul, dacă vom continua cu izolarea asta.
Da, sunt de acord cu anularea turismului şi tot ce implică asta, chiar m-aş bucura să văd natura lăsată în pace, însă nu sunt de acord cu telemunca şi cu şomajul tehnic. Astea două sunt nocive. Urgent trebuie anulată obligativitatea acelor declaraţii stupide, urgent trebuie reluată activitatea, căci suntem în găleată rău de tot.

Edited by PSC, 01 May 2020 - 15:24.


#16
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004

View PostPSC, on 01 mai 2020 - 15:23, said:


Treaba voastră. Eu m-am săturat de atâta prostire pe faţă.

Și ce faci te duci la grătar ?

#17
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Nu, nu se pune problema aşa. La turism am renunţat oricum, dinainte de pandemie, m-am săturat de raport calitate-preţ numai în favoarea unităţii de cazare - e vorba de turismul intern.
Dar vreau să merg la un grătar la ţară, la soacra mea, fără să dau socoteală pentru asta. Vreau să merg la munte şi să fac un traseu, tot fără să dau socoteală pentru asta. Vreau să mă plimb printr-un oraş de la noi, sau din ţările din jur, fără să dau socoteală pentru asta. Nu intru în restaurante, mă pot autogospodări.
Ştiu, pare incredibil, mulţi merg la munte şi la mare doar ca să fie văzuţi în clubul X sau în cârciuma Y. Nu e genul meu, dar nu mai pot merge din cauza ălora.
Însă la sparanghel se poate merge!

#18
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Bre matale înțelegi conceptul de stare de urgență și decrete militare ?

View PostPSC, on 01 mai 2020 - 15:34, said:

Nu e genul meu, dar nu mai pot merge din cauza ălora.

Păi te țin ăia în casă ? Ce treabă au băieții de bani gata cu Covidu ?/

View PostPSC, on 01 mai 2020 - 15:34, said:

Însă la sparanghel se poate merge!

Oamenii ăia au plecat de foame bre.
Concepi așa ceva ? Că-s oameni amărâți și n-au unde găsi muncă aici ?

Ce standarde duble ai.

Critici sparanghelienii care săracii au plecat să facă un ban, dar te plângi că nu poți face grătare pe munți.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate