Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

Estoria City

- - - - -
  • Please log in to reply
58 replies to this topic

#37
Vlady14

Vlady14

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 26.01.2022
Salutare!

Am rezervat in Estoria City un apartament. Pentru cei interesati puteti accesa direct site-ul si vedeti cum ar trebui sa arate proiectul final...

In dubii daca o sa merg pana la capat cu antecontractul etc.
L-am rezervat ca sa castig cateva zile sa analizez in detaliu zona , cu plusurile si minusurile ei. Oamenii au inceput sa rezerve de anul trecut in conditiile in care era doar o groapa acolo :o

Ca proiect la prima vedere pare mai ok decat celelalte blocuri construite in zona (Palladium, Metropolitan) , principalul avantaj este distanta fata de gura de metrou Nicolae Teclu (4 min pe ceas) + magazinele de retail fiind foarte aproape.De aici cred ca si preturile putin mai ridicate.
Din proiectul lor mai face parte un alt spatiu de retail textile + alte servicii (gen un shopping center mai mic fix langa Kaufland) si in spate la Lidl va aparea Mobexpert (in locul cladirilor de birou, care din cauza pandemiei au decis sa renunte la ele fiindca a scazut cererea).

Minusurile identificate de mine pana acum:
-Fabrica BA GLASS (fosta Stirom) fix langa bloc
- In ce fel se construiesc blocurile, infrastructura de acolo nu o sa fie suficienta dar pentru cei de la Estoria este relativ aproape de bulevard plus ca ai avea 2 iesiri (pe Victor Brauner sau inconjori pe la Lidl)
- Ar mai fi fabrica de sortare de la Glina
- Lipsa unui spatiu verde apropiat care sa compenseze poluarile de la fabrica BA Glass si statia de sortare de la Glina
- Momentan nu sunt in zona crese, gradinite,

Nu poti sa le ai pe toate in viata asa ca mai am timp sa pun in balanta toate astea:)
Zona are potential acolo, dar e proiect facut in Romania....mai intai blocuri, apoi vedem infrastructura, spatiile verzi, gradinite, mutarea fabricilor (daca o sa fie cazul). Daca nu fac zona aia cu cap, lejer se transforma in viitorul Militari Residence sau zona Dimitrie Leonida , Popesti Leordeni.

Stay safe!

#38
Sockpedia

Sockpedia

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 261
  • Înscris: 16.08.2021
Zona aia a avut potential..
Acum e condamnata la ghetoizoare

#39
augustin44

augustin44

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 143
  • Înscris: 04.11.2011
Stadiu proiect Faza 1. Februarie 2022.

Attached Files



#40
haxx123

haxx123

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 679
  • Înscris: 18.01.2014
Pana la urma este cineva care si-a cumparat apartament in faza 1 ?

#41
PZRC

PZRC

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 10.10.2022
Salut. Pentru cei din Faza 1, care este ultimul termen de predare anuntat?

Este cineva care a achizitionat din Faza 2?

#42
haxx123

haxx123

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 679
  • Înscris: 18.01.2014
Pentru faza 1, un termen realist de predare cred ca este in vara, la finisaje nu mai au mult, dar in schimb actele cred ca vor dura ceva.

#43
Zip4556

Zip4556

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 07.03.2023
Eram si eu interesat de un apartament in Estoria City faza 2; Totusi in ultima luna vad foarte multe nemultumiri din partea celor care au rezervat deja pentru faza 1 din cauza unor modificari ample aparent structurale in faza in care blocul este deja terminat. modificarile au afectat doua dintre blocuri; una a fost facuta pentru a face loc unor camioane aparent in parcarea subterana iar cea de a doua modificare nu prea stie nimeni care este scopul; dezvoltatorul se pare ca nu da multe detalii decat ca sunt lucrari autorizate si nimeni nu trebuie sa si faca griji. Acum ca un nestiutior...modificarile par de amloare si ambele par direct pe zidurile si stalpii esentiali de rezistenta.  Este cineva pe forum de specialitate care poate sa si dea cu parerea la aceste modificari..? daca potential pot fi garantate ca si rezistenta la fel ca structura initiala? Atasez linkurile la pozele respective luate de  pe grupul facebook al locatarilor.

https://www.facebook...752140336279972
https://www.facebook...752140336279972

#44
haxx123

haxx123

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 679
  • Înscris: 18.01.2014
Salut, eu am cumparat un apartament in faza 1. Referitor la prima modificare, intr-adevar motivul a fost inaltarea acelei intrari pentru camioane.

Legat de lucrarile de la al doilea bloc, mi-a confirmat banuiala initiala fata de la vanzari, si anume ca acolo era un balcon care s-a decis sa se darame dupa ce au fost depozitata pe el foarte multa incarcatura (paleti cu diverse, adezivi etc) care au fost ca si greutate peste cat putea sa sustina acel balcon, asa ca au decis sa-l refaca si sa nu-l repare. Cel putin asta mi-a spus fata de la vanzari.

Au trimis ieri seara o informare in care erau invitati toti proprietarii pe santier pentru a fi explicata situatia si pentru a fi prezentate documentele/autorizatii pentru acele modificari, in urma postarilor de pe pagina de facebook.

Recunosc ca si eu am avut semne de intrebare cand am vazut initial acele postari, si este perfect normal ca lumea sa-si puna semne de intrebare. Doar ca multa lume de acolo in loc sa sune sau se mearga acolo sa discute, prefera sa traga direct concluzii, fara sa stie exact care sunt motivele.

Mie personal mi s-au parut destul de transparenti pana acum, mi-au raspuns la toate intrebarile pe care le-am avut, mi-au trimis toate documentele pe care le-am cerut.

Am mai strambat si eu din nas la unele chestii, dar in continuare mi se pare cel mai ok ansamblu din zona respectiva.



#45
Zip4556

Zip4556

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 07.03.2023
Va multumesc; va dau dreptate sigur ca da. Dar nici nu trebuie luat ca atare raspunsul foarte diplomatic al dezvoltatorului fara un suport tehnic adecvat si mai ales ca acea explicatie o trimite catre noi clientii , majoritatea fara cunostinte de specialitate. Raspunsul dezvoltatorului normal ca ne trimite la a nu ne face griji asa cum fac absoluti toti; Interesul principal este comercial pana la urma; Nimeni nu ar recunoaste o greseala in detrimentul vanzarilor. Si in fapt daca ceeea ce spuneti este adevarat ca dezvoltatorul a mentionat catre dumneavoastra ca era un balcon si au decis sa l demoleze ei bine acest raspuns ridica si mai multe semne de intrebare decat raspunsuri, Asta pentru ca eu am vazut personal cand acel sant era facut manual cu picamerul pe structura complet noua, neafectata. Intradevar nu am vazut de la inceput cand au inceput sa faca acel sant dar cel putin ultimii metri de  demolare  cei care i am vazut personal au fost facuti manual pe picamerul din nou ma repet pe o structura complet noua unde nu erau nici un fel de urme de fost balcon. Avand in vedere riscul la care ne expunem ca si clienti eu totusi as tinde ca toti cumparatorii sa se uneasca si eventual chiar plati pentru o exertiza independenta. Riscul consider ca este mult prea mare pentru a se da crezare doar dezvoltatorului care fara indoiala poate chiar este de buna credinta. dar uitati va ce se intampla in zonele cu risc seismic , lucrari aparent exemplare dar executate lamentabil.
cred ca o exertiza independenta are ridica poate toate semnele de intrebare si nu inteleg de ce cumparatorii nu pun mai multe intrebari cu privire la acest aspect. Intrebam pe grup tot felul de detalii de finisaj si am vazut viitori locatari care fac mare zarva din cauza unor zugraveli imperfecte sau a unor prize use la nelalocul lor dar in principiu acestea sunt detalii care nu au nici o importanta, detalii care se pot rezolva in timp oricum, In schimb stam foarte linistiti cand se fac modificari de structura, poate executate corect nu zic nu. dar fara absolut nici un suport tehnic transparent din partea dezvoltatorului.

#46
haxx123

haxx123

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 679
  • Înscris: 18.01.2014
Bineinteles ca doar asigurarile verbale si scrise din partea dezvoltatorului sunt fix nimic daca acele modificari nu au in spate si documente.

Puteti sa verificati pe pagina de facebook, exista fotografii in care se vede ca la inceput exista acel balcon, iar unde se sparge practic acum este fix zona in care era acel balcon, deci acele lucrari nu sunt facute pe o structura noua cum spuneti.

Acum daca intr-adevar acel balcon a fost afectat si au ales sa-l inlocuiasca complet vs sa-l repare, atunci eu as spune ca este lucru bun, dar nu am cum sa stiu daca asa s-a intamplat sau nu. Eu tind sa-i cred, dar din nou nu sunt complet sigur.

Am intrebat un prieten care este inginer structurist, i-am trimis si fotografiile, mi-a spus ca nu vede nici o problema. Eu oricum o sa solicit documentele pentru modificarea respectiva. Daca documentele sunt in regula, atunci cel putin pentru mine este ok in ceea ce priveste acel balcon.

Acum sincer nici nu o sa pic in extreme datorita acelui balcon, adica, au fost transparenti sunt dispusi sa puna documentele la dispozitie plus sa prezinte la fata locului situatia, am intrebat si prietenul care este structurist, mi se pare suficient. Totusi acel balcon nu face parte din structura de rezistenta a cladirii.
Puteau foarte bine sa lase balconul respectiv asa si sa-l repare putin si nu-si dadea nimeni seama.

Eu doar prezint situatia asa cum o vad eu, cu datele pe care le am, bineinteles, as putea sa ma insel dar momentan asta este parerea mea.



#47
Zip4556

Zip4556

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 07.03.2023
Va multumesc din nou si bineinteles ca va respect decizia. Speram totusi ca pe aces forum poate un profesionist sa vina cu un punct de vedere impartial.
Din nou doar va spun ca am vazut personal cum ultimii doi metri din acea spartura se facea pe structura noua pur si simplu cu un Pick hammer ( scuze poate denumirea  sculei nu este correcta dar cred ca asa se spune). Poate primii metri au fost facuti pe spartura lasata de vechiul balcon dar ultimii cel putin doi metri i am vazut personal in actiune; deci acolo este vb mai mult de o extindere sau modificare mai mult decat numai o  reparare care din nou nu ar fi nici o problema daca ar fi efectuate corect poate. Ma rog fiecare are dreptul la o parere personala, Faptele conteaza cel mai mult. daca va uitati pe pozele de la inaltime luate in stadiul de constructie acea spartura este fix pe unul din stalpii de rezistenta , cei in forma de T. si in cazul acesta spartura a fost facut pe chiar pe latura de sus a formei T.

#48
haxx123

haxx123

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 679
  • Înscris: 18.01.2014
@Zip4556, sa nu ma intelegeti gresit, nu vrea sa para ca scuz cumva dezvoltatorul sau ceva de genul, este perfect normal ca lumea sa-si puna intrebari, si este foarte bine ca se intampla asta.

Ca sa fiu mai clar legat de acel balcon, din nou daca va uitati pe fotografiile de la inceput, o sa vedeti ca acel balcon era efectiv pe toata latimea blocului. Adica unde se sparge si in prezent. Dupa ce a fost daramat, normal ca a fost acoperita zona respectiva din nou cu beton, ca nu putea fi lasata asa, iar acum se sparge in zona in care era acel balcon.

Care sunt acei ultimi doi metri la care va referiti ? Sunt spre curtea interioara sau spre intrarea in parcare ? V-ati uitat pe fotografiile unde se vedea balconul initial si acum se sparge mai mult de cat era initial balconul ?

Edited by haxx123, 09 March 2023 - 11:18.


#49
Zip4556

Zip4556

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 07.03.2023
Spargerea de care vorbesc este de la corpul mai inalt al complexului , cel cu 10 etaje, pe latura catre complexul comercial. Daca dumneavoastra va referiti la o alta modificare inseamna ca sunt mai mult de doua locuri unde se demoleaza!!! Ma intreb ce mai ramane nemodificat daca asa este situatia..Va repet am vazut personal unde se demolau ultimii doi metri din acel perete. Nu stiu ce a fost inainte si daca restul demolarii , înaintea acelei porțiuni pe care nu am vazut personal cand se demola,provine de la un balcon demolat sau nu. Cert este ca ultimii doi metri din acel sant a fost facut pe o structura complet noua! Personal am vazut asta nu din auzite si nici din poze! Nici urma de un fost balcon.repet cel putin pe ultimii doi metri de demolare. I mi pare rau ca nu am avut telefonul la mine. Astazi posibil sa ajung in zona. Eram interesat pentru o eventuala faza 2 si studiam de mai mult timp complexele din zona si intradevar acesta parea cel mai promitator. Dar executia pare sa fie la un nivel f jos avand in vedere aceste aspecte: acum reticenta  clientilor depinde de la persoana la persoana. Unii clienti prefera pur si simplu da nege problemele evidente de executie chiar si daca in cel mai bun caz ar fi modificate corect din punct de vedere structural .Si vorbim aici de dovezi certe documentate cu poze . Ceea ce este foarte ciudat.Aceste demolari in acest stadiu de executie ridica multe semne de intrebare. Nici un dezvoltator serios nu cedeaza la presiunea unui client pentru a demola o parte structurala pentru a face treceri masini de capacitate mai mare de exemplu decat daca sunt motive poate financiare  si in acelasi timp o lipsa de respect fata de toti ceilalți clienti.dar fiecare poate avea o opinie diferita. Depinde din ce punct de vedere se priveste.

#50
haxx123

haxx123

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 679
  • Înscris: 18.01.2014
Eu ma refer la blocul de 11 etaje (are 11 nu 10) pe partea cu Leroy, adica la partea la care va referiti si dumneavoastra. Am atasat si o fotografie, eu ma refer si stiu doar ce se vede in fotografie, adica au spart doar pe orizontala. Nu inteleg la ce va referiti prin "se demolau ultimii doi metri din acel perete" ? S-au facut o gaura de doi pe doi metrii in perete ?

Attached File  Screenshot_20230309-161905-050.png   851.85K   127 downloads

Edited by haxx123, 09 March 2023 - 16:47.


#51
Zip4556

Zip4556

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 07.03.2023
Exact la aceiasi portiune ma refer si eu,  Vad ca dumneavoastra denumiti asta un santulet probabil . Stilare de termeni banuiesc. Eu am mai aratat poza la un specialist si pur si simplu a fost un soc. Eu numesc demolare acea actiune pentru ca da este un sant dar de  de cca 15-20 cm  adancime pe toata lungimea acelui zid care niciodata indiferent de ce consolidare ar putea sa faca nu poate fizic sa mai aibe rezistenat initiala pe care o are din turnarea initiala. Acela este zid de rezistenta, santul este facut probabil la cel putin   1/3 din grosimea initiala ( parand ca zidul are aproximativ 40 cm in grosime) ceea ce la un calcul grosier reduce cu o treime din resistenat initiala; Avand in vedere ca pe acel zid mai sunt 11 etaje de sustinut trageti dumneavoastar concluziile sau intrebati va rog un al doilea specialist. Si acolo daca va uitati din pozele aeriene este exact un stalp de rezistenrta.; Si  repet  ultimii doi metri din acel sant am fost martor personal cand se distrugea peretele cu ciocanul pneumatic. Si repet pe acea portiune nu exista nici o urma de balcon; era betonul original din turnare. Deci daca probabil a fost un balcon,  a fost daramat nu pentru reparare ci probabil pentru extindere din anumite motive , ceea ce duce a la concluzia ca explicatia lor ca acel balcon era compromis este cel mai probabil o minciuna. Daca se dorea refacerea nu se demola o portiune suplimentara pe o lungime suplimentara. dar daca spuneti ca sunt transparenti si aveti incredere ar fi o idee buna sa i intrebati acelasi lucru: daca acolo a fost un balcon de a fost distrus o portiune suplimentara pe lungimea zidului ( daca inradevar era un sant existent pe o anumita lungime ramas de la demolarea balconului);

#52
haxx123

haxx123

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 679
  • Înscris: 18.01.2014
Nu o sa intru in polemica cu dumneavoastra, v-am spus deja cred ca de trei ori sa verificati fotografiile unde se vede clar ca balconul respectiv este pe toata latimea corpului B, adica unde s-a spart. Nu a fost balconul initial mai mic si acum se sparge sa se faca mai mare.

De asemenea, cred ca tot de trei ori am mentionat ca dupa ce a fost daramat balconul respectiv, a fost turnat din nou beton in zona respectiva astfel incat parea ca si cum nu ar fi existat nimic acolo, dar dumneavostra tot sustineti intr-una ca nu exista nici o urma de balcon acolo, pai da, nu exista pentru ca au turnat din nou beton.
Eu am trecut de multe ori pe acolo, si sincer nu am stiut ca in zona respectiva a fost balcon, am vazut dupa ce au inceput discutiile pe pagina de facebook.

Nu ma intelegeti gresit, sunt ok sa existe discutiile astea, dar dumneavoastra tot insistati pe niste lucruri fara sa verificati nimic.
Nici mie nu mi-a convenit deloc ca au spart acolo.

Ma rog, nu incerc sa conving pe nimeni de nimic.

PS. Eu am intrebat serios mai sus referitor la acea gaura de doi metrii la care faceati referire, nu eram ironic. Din explicatia dumneavoastra se intelegea ca efectiv s-a facut o gauta de doi pe doi, adica a fost spart tot peretele.

Edited by haxx123, 09 March 2023 - 19:31.


#53
PZRC

PZRC

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 10.10.2022

View PostZip4556, on 09 martie 2023 - 17:47, said:

Exact la aceiasi portiune ma refer si eu,  Vad ca dumneavoastra denumiti asta un santulet probabil . Stilare de termeni banuiesc. Eu am mai aratat poza la un specialist si pur si simplu a fost un soc. Eu numesc demolare acea actiune pentru ca da este un sant dar de  de cca 15-20 cm  adancime pe toata lungimea acelui zid care niciodata indiferent de ce consolidare ar putea sa faca nu poate fizic sa mai aibe rezistenat initiala pe care o are din turnarea initiala. Acela este zid de rezistenta, santul este facut probabil la cel putin   1/3 din grosimea initiala ( parand ca zidul are aproximativ 40 cm in grosime) ceea ce la un calcul grosier reduce cu o treime din resistenat initiala; Avand in vedere ca pe acel zid mai sunt 11 etaje de sustinut trageti dumneavoastar concluziile sau intrebati va rog un al doilea specialist. Si acolo daca va uitati din pozele aeriene este exact un stalp de rezistenrta.; Si  repet  ultimii doi metri din acel sant am fost martor personal cand se distrugea peretele cu ciocanul pneumatic. Si repet pe acea portiune nu exista nici o urma de balcon; era betonul original din turnare. Deci daca probabil a fost un balcon,  a fost daramat nu pentru reparare ci probabil pentru extindere din anumite motive , ceea ce duce a la concluzia ca explicatia lor ca acel balcon era compromis este cel mai probabil o minciuna. Daca se dorea refacerea nu se demola o portiune suplimentara pe o lungime suplimentara. dar daca spuneti ca sunt transparenti si aveti incredere ar fi o idee buna sa i intrebati acelasi lucru: daca acolo a fost un balcon de a fost distrus o portiune suplimentara pe lungimea zidului ( daca inradevar era un sant existent pe o anumita lungime ramas de la demolarea balconului);

Cum se numește domne specialistul care a fost atât de șocat?

#54
FilmGol

FilmGol

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,116
  • Înscris: 20.03.2023
Din cei care ati vazut ofertele de la lansare in faza 1, care era pretul aproximtiv pentru 2 camere de tipul asta? Nu ma intereseaza la centima, ci macar ca idee.

https://www.estoriac...t-2-camere-a12/

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate