Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...
 Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere

Laptop Gaming

Cu ce va aparati de cainii agresi...
 Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone
 Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...
 

Emigrare Canada la 45 de ani.

* * - - - 3 votes
  • Please log in to reply
167 replies to this topic

#145
Machmaldus

Machmaldus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,742
  • Înscris: 23.10.2020

View Postrigmarole, on 25 ianuarie 2021 - 20:04, said:

Asa de dezavantajati sint ca unii fara scrupule ca Warren mint in aplicatiile de facultate ca sint native, ca sa poate sa intre la Harvard.
Nativii au cele mai mari avantaje dintre toate rasele la momentul asta.

Genocid in 2020? Asta e o gluma.

Da, suna dur, dar pt mine e genocid pasiv... cand nu ai acces la servicii medicale, cand aerul îți este poluat, pământul luat, nu ai acces la educație de calitate si mori de cancer parca nu te poti considera avantajat. Nu se numește ăsta genocid? Una e sa mergi in Algonquin park si in comunitățile de acolo, si alta sa.mergi in zona cu tar sands.

Si știu că mai depinde si de ei, dar au fost dezrădăcinați atatea sute de ani, umiliți, răpiți si spălați pe creier cu propaganda religioasă, deci normal că au nevoie de timp să își revină.
In Alberta, unde și-au primit munții înapoi, o duc chiar bine 😁


https://m.youtube.co...h?v=sOqjYo3dE8A
Trebuie sa menționez că subiectul m-a pasionat, așa ca m-am ocupat cu asta o bună parte din timpul petrecut in Canada.
Poate ca situația lor e ceva mai bună in ultimii ani...am sa ma uit iar la statistici.



#146
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,631
  • Înscris: 02.10.2009
Oricine care calca prin Canada observa situatia acestor oameni. Sunt destul de multi, concentrati mai mult in anumite regiuni.
A observa e un lucru, a intelege, un pic mai greu. De incercat sa rezolve, inca pe atat mai greu.

Nu o luati in nume de rau, dar e ca in povestea cu batranica pusa sa treaca strada, fara ca ea sa vrea.
De data asta batranica e un ins de 100 kile care nu vrea in ruptul capului sa treaca pe partea cealalta a strazii, chiar daca acolo  e o taraba cu de toate, la liber.

Cum am spus, nu putem schimba istoria, nici sa reparam indeajuns greselile inaintasilor nostri. Se incearca, poate nu destul sau in modul potrivit, dar astea nu sunt lucruri simple de judecat din afara.

Toata istoria lumii este despre cuceritori si cuceriti. Ca a fost drept sau nu, asta nu putem sa o facem considerand legile de azi si poate nu avem dreptul sa judecam deloc. Nu mai putem face nimic pentru cei de atunci, incercam pentru urmasii lor.
Dar sa vrea si ei, anume lucruri posibile, realiste care nu s-ar intoarce impotriva lor in timp.
Cum s-a spus, ei au niste avantaje de care nu se bucura nici o alta categorie. Sunt cetateni liberi, pot alege sa traiasca, sa locuiasca unde doresc si dupa legea lor, sa-si aleaga reprezentantii, politia lor. Primesc renta, ajutor financiar tot restul vietii fara sa trebuiasca sa munceasca, desi destul de multi muncesc, studiaza in invatamantul superior. Daca aleg a nu se integra in societatea din jur ci opteaza pentru modul traditional, li s-a oferit teritoriu si despagubiri pentru terenuri. Li s-a oferit mult mai mult decat ar putea lucra sau folosi. Au cuvant deosebit de important, nu rareori decisiv in planurile de infrastructura si industriale, mult peste drepturile celorlalti cetateni sau chiar autoritati.
Partea mai putin buna: sunt o natie degenerata fizic si chiar psihic de situatia precara de-a lungil timpului si de situatia in care se complac ei insisi astazi, de ex. prin agatarea de trecut si reticenta de a se integra in societste. Obiceiuri si practici din trecut care nu mai merg astazi, poate doar la muzeu. Daca s-ar rezuma doar la astea, daca ar fi complet lasati sa faca asta, ar dispare  sau in cel mai bun caz ar aluneca si mai tare spre saracie si respingere sociala.

Ca veni vorba de societate: nu sunt prea bine primiti in ea, e drept. Putini sunt seriosi, tin cuvantul sau vin regulat la servici, sau isi vad de treaba. O cauza este ca oricum, cu sau fara servici, primesc ajutor. Alta cauza sta in modul de educatie, sunt scoli de-ale lor, ceva diferit de cele publice. Mai e un aspect care nu stiu sa-l pun la bine sau rau: a vazut careva copii, minori, de aboriginali, exceptand in teritoriile lor? Are altcineva grija de ei.

#147
avenirv

avenirv

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,554
  • Înscris: 01.05.2009

View PostRosebud09, on 25 ianuarie 2021 - 22:36, said:

...Mai e un aspect care nu stiu sa-l pun la bine sau rau: a vazut careva copii, minori, de aboriginali, exceptand in teritoriile lor? Are altcineva grija de ei.
copii first nations au fost educati in boarding schools de catolici si au inteles ca la catolici primul lucru este cum e cu gaura aia din spatele tau sau cum e cu gura la chestia aia a preotului.
si normal atunci ca sunt cam speriati.
acum, daca cineva ar fi cam 100 de ani sclav total al "altuia" credeti ca copii si nepotii sai vor avea incredere in "celalalt" chiar daca "celalalt" acum vine zambind si cu daruri ?
apropos, daca pleaca de pe rezervatie un first nations mai ia ajutoarele alea financiare ?
sefii lor de trib au invatat repede coruptia, cine umbla cu miere se linge pe degete...
se pare si ca femeile la first nations nu sunt vazute prea bine chiar de catre ei insusi si sunt si exploatate.

la inuitii e si mai rau, droguri si bautura, dar sa nu uitam ca au fost mutati fortat din tara lor. si acum romanii protesteaza ca basarabia este romaneasca...

Edited by avenirv, 30 January 2021 - 13:41.


#148
Machmaldus

Machmaldus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,742
  • Înscris: 23.10.2020

View Postavenirv, on 30 ianuarie 2021 - 13:37, said:

copii first nations au fost educati in boarding schools de catolici si au inteles ca la catolici primul lucru este cum e gaura aia din spatele tau sau cum e cu gura la chestia aia a preotului.
si normal atunci ca sunt cam speriati.
acum, daca cineva ar fi cam 100 de ani sclav total al "altuia" credeti ca copii si nepotii sai vor avea incredere in "celalalt" chiar daca "celalalt" acum vine zambind si cu daruri ?
apropos, daca pleaca de pe rezervatie un first nations mai ia ajutoarele alea financiare ?
sefii lor de trib au invatat repede coruptia, cine umbla cu miere se linge pe degete...

la inuitii e si mai rau, droguri si bautura, dar sa nu uitam ca au fost mutati fortat din tara lor. si acum romanii protesteaza ca basarabia este romaneasca...

Da, exact ideea mea si exact ce am observat si eu. Cand esti sclav atatea sute de ani, ajungi sa si interiorizezi toate practicile alea. In plus simpla idee de rezervatie e groaznica. Adica esti sclav in perimetrul tau.
Si la aboriginous in Australia, la Mauri in NZ e la fel. Peste tot, generatii furate de viitor si traditii- distrusi in cel mai abject mod.
Au fost toti dezradicinati total- in plus umiliti, furati, violati si re-educati. Cum poti avea pretentii sa mai accepte cultura "alba", care i-a distrus?
Si cand am locuit in canada acelasi discurs l-am auzit de la populatia locala, ca nu fac si dreg- adica din perspectiva lor de fosti imigranti, de cotropitori, veniti intr-o tara cucerita si distrusa cultural. In loc sa fie lasati in pace sa isi revina, sa isi recapete traditiile si valorile proprii, sunt obligati sa se "adapteze"!
La universitate am fost de multe ori la cursurile de aboriginous culture si tare m-am intristat sa vad ce sucita e lumea asta cotropitoare

#149
Maimuna

Maimuna

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 07.09.2021
Hello...mai sunteti interesat sa emigrati in Canada? Am vazut tarziu postul dumneavoastra, nu stiu ce ati decis pana la urma? Am fost si noi in aceeasi situatie si am reusit dar depinde mult cat de determinat sunteti.
Toate cele bune va doresc, decizia de a va muta in Canada are multe aspecte de luat in calcul, depinde ce va doriti.

Ar fi ceva sanse si pentru noi cei trecuti de 45 e ani :)

#150
mangoshake

mangoshake

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 204
  • Înscris: 14.10.2020
Initiatorul nu a mai dat nici un semn de viata de ceva vreme, dar pe mine ma intereseaza subiectul. Daca vreti sa impartasiti din experienta, cam asta m-ar interesa:
-cand ati emigrat? recent (1,2,3 ani)  sau mai demult?
-in ce provincie/oras ati mers?
-ati gasit joburi usor? ati fost intrebati de experienta canadiana? cum ati depasit obstacolul?
-sunteti decisi sa ramaneti acolo pana la pensie? chiar si dupa?
-este suportabil costul vietii? banii ajung si pentru alte lucruri decit strict esentialul?
-ati avut vreo experienta cu sistemul medical? cum este?

#151
avenirv

avenirv

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,554
  • Înscris: 01.05.2009
-cand ati emigrat? recent (1,2,3 ani)  sau mai demult?   29 ani
-in ce provincie/oras ati mers? Toronto
-ati gasit joburi usor? ati fost intrebati de experienta canadiana? cum ati depasit obstacolul? noroc ca am gasit in 3 luni (oricum prima luna nu poti lucra oficial), avand nevoie de mine in final m-au acceptat
-sunteti decisi sa ramaneti acolo pana la pensie? chiar si dupa? din momentul cand am parasit RO am devenit cetateanul lumii
-este suportabil costul vietii? banii ajung si pentru alte lucruri decit strict esentialul? depinde cat castigi, daca venitul familiei este pe la 100K anual te descurci decent
-ati avut vreo experienta cu sistemul medical? cum este? pt mine a fost bine, am stat si in spital 10 zile

View PostMaimuna, on 07 septembrie 2021 - 19:45, said:

Hello...mai sunteti interesat sa emigrati in Canada? Am vazut tarziu postul dumneavoastra, nu stiu ce ati decis pana la urma? Am fost si noi in aceeasi situatie si am reusit dar depinde mult cat de determinat sunteti.
Toate cele bune va doresc, decizia de a va muta in Canada are multe aspecte de luat in calcul, depinde ce va doriti.

Ar fi ceva sanse si pentru noi cei trecuti de 45 e ani Posted Image
acum 20-30 de ani era mult mai usor. acum 50 de ani si mai usor. depinde mult de ce stii sa faci.

#152
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,631
  • Înscris: 02.10.2009

View PostMaimuna, on 07 septembrie 2021 - 19:45, said:


Ar fi ceva sanse si pentru noi cei trecuti de 45 e ani :)

Yes, but I would not recommend :D

#153
pensie2021

pensie2021

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 21.09.2021

View PostNowOrNever, on 20 aprilie 2020 - 19:39, said:

Salutare,

Am 45 de ani. Am intrat intr-un fel de vrie greu de controlat privind o dorinta nestavilita sa parasesc iubita mea tara RO.
Am refuzat multe oportunitati de plecare in prima tinerete. De la Norvegia, US pana in Japonia.
Dupa 22 de ani munciti in sistemul prinvat RO si pentru RO, de la corportatii pana la self-employed ma simt epuizat, fara rezerve sa psihica sa lupt cu sistemul.
Doresc o viata linistita si modesta in Canada.
Am facut un scoring pentru Expres Entry - avand in vedere varsta nu ating punctajul minim necesar selectiei.

Sfaturi, pareri? Nu mai dorm de vreo 10 nopti deja. O fi izolarea COVID de vina? Totusi stau la curte..

canada nu mai reprezinta ceea ce a fost acum 20 de ani.
foarte multa emigratie - persoane cu bani in special din asia - care umfla preturile la imobiliare enorm (pe la 1000$ pentru 1sqf in cartier mai decent).
multa competitie pe joburi - si joburi bune mai greu de gasit. foarte aglomerat in orase mari, chirii mari - costul vietii a crescut mult.
in toronto cartier decent - chirie - o garsoniera 30 mp pe la 1600$, un apartament 2 camere 55 mp  pe la 2300$, 3 camere 80mp 3000$
la 45 de ani - greu de gasit job bun - probabil posibil job supravietuire. daca vii cu bani multi in canada - ar fi ceva sanse - altfel greu de realizat ceva.

#154
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,631
  • Înscris: 02.10.2009
Asa e in orasele cele mai mari si mai cautate (Toronto, Vancouver mai ales, Montreal) si zona metro asociata.  In cele nu asa mari insa  (Calgary Edmonton, Saskatoon, etc) nu e chiar asa rau, imobiliarele sunt la mai putin de jumatate iar standardul de viata destul de apropiat (as zice peste, in unele domenii).

Cu jobul e problema, e plin prin zonele care necesita studii superioare, greu da gasit loc dar incet incet scoala incepe sa piarda din importanta iar ocupatiile mai noi din servicii devin mai tentante. Experienta bate scoala.

Atentie la sanatate, sistemul de stat e un dezastru complet pana la nivelul de internat in spital dar si atunci poate fi prea tarziu, dotarea formidabila poate fi degeaba daca ani de zile s-a agravat boala si nici un doctor, fie el specialist, nu i-a dat vreo atentie sau n-a avut habar ce este.

Imigratie haotica, in ultimii 10-12 ani preponderent din tari foarte sarace, masa usor de manipulat de stanga, rezulta orase mai murdare, servicii mai proaste.
Per ansamblu e inca bine dar sunt nori negri la orizont.

#155
EASTERN_TIME

EASTERN_TIME

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 345
  • Înscris: 10.03.2009
Nii ca amu am vadzut shi eu topicul aista, fain !
Sfatu’ mieu ii sa stai acasa la Romania, daca tu cautz’ o veatza linishtita emigrand greaheshti tau di tat !
Da’ nu asha la gluma, ajunji mai tau cum ai fost la Romania.

Io is plecat de pe la 1995 la Toronto shi pot satz spun ca a fost tare greu, tare tare greu. Nu te cunosc ca om dara daca tu dzici ca eshi epuizat lq Romania pai aicea itz cere sa faci cat trei de ai lor ca sa intri in rand cu ei … mah omule, asta nu ii vorba da shaga, ii vorba da om cu mince mah ! Stai acasa !

Edited by EASTERN_TIME, 30 January 2022 - 23:56.


#156
Mumus25

Mumus25

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 31.01.2022
Eastern-time are dreptate. Stai linistit in Romania sau eventual orinteaza-te catre o alta tara Europeana. Canada nu mai este ceea ce a fost acum 20 de ani.
Viata foarte scumpa, joburi asa si asa. Tragi greu doar sa iti platesti chiria, etc.

#157
Machmaldus

Machmaldus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,742
  • Înscris: 23.10.2020

View PostRosebud09, on 04 octombrie 2021 - 07:03, said:

Asa e in orasele cele mai mari si mai cautate (Toronto, Vancouver mai ales, Montreal) si zona metro asociata.  In cele nu asa mari insa  (Calgary Edmonton, Saskatoon, etc) nu e chiar asa rau, imobiliarele sunt la mai putin de jumatate iar standardul de viata destul de apropiat (as zice peste, in unele domenii).

Cu jobul e problema, e plin prin zonele care necesita studii superioare, greu da gasit loc dar incet incet scoala incepe sa piarda din importanta iar ocupatiile mai noi din servicii devin mai tentante. Experienta bate scoala.

Atentie la sanatate, sistemul de stat e un dezastru complet pana la nivelul de internat in spital dar si atunci poate fi prea tarziu, dotarea formidabila poate fi degeaba daca ani de zile s-a agravat boala si nici un doctor, fie el specialist, nu i-a dat vreo atentie sau n-a avut habar ce este.

Imigratie haotica, in ultimii 10-12 ani preponderent din tari foarte sarace, masa usor de manipulat de stanga, rezulta orase mai murdare, servicii mai proaste.
Per ansamblu e inca bine dar sunt nori negri la orizont.

m-am intalnit recent cu un amic din Toronto care locuieste in DK si mi-a spus ca nici nu as mai recunoaste orasul. De exact asta vorbea si el, ca imigratie a crescut dar calitatea oamenilor a scazut. M-am intristat sa aud. Mai are familia in Ontario, dar el personal nu mai doreste sa se intoarca acolo. In Germania incepe sa fie la fel ca acum in Canada. Aceasi stanga la putere si aceleasi discursuri. Si cand ma gandesc ce frumos era...

#158
Alex432

Alex432

    sit at big tables

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,212
  • Înscris: 28.05.2020

View PostEASTERN_TIME, on 30 ianuarie 2022 - 23:55, said:

Nii ca amu am vadzut shi eu topicul aista, fain !
Sfatu’ mieu ii sa stai acasa la Romania, daca tu cautz’ o veatza linishtita emigrand greaheshti tau di tat !
Da’ nu asha la gluma, ajunji mai tau cum ai fost la Romania.

Io is plecat de pe la 1995 la Toronto shi pot satz spun ca a fost tare greu, tare tare greu. Nu te cunosc ca om dara daca tu dzici ca eshi epuizat lq Romania pai aicea itz cere sa faci cat trei de ai lor ca sa intri in rand cu ei … mah omule, asta nu ii vorba da shaga, ii vorba da om cu mince mah ! Stai acasa !
Ion Creangă și Plăieșii, tu ești mă ?  :D
Am dat traducere automata la ce ai scris si zice ca e limba româna de acum 3.500 de ani.Posted Image

Una peste alta, "Bine-ați-venit" aici !

#159
Machmaldus

Machmaldus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,742
  • Înscris: 23.10.2020

View PostAlex432, on 02 februarie 2022 - 08:25, said:

Ion Creangă și Plăieșii, tu ești mă ?  Posted Image
Am dat traducere automata la ce ai scris si zice ca e limba româna de acum 3.500 de ani.Posted Image

Una peste alta, "Bine-ați-venit" aici !

pare mai mult de Maramures decat de Ion Creanga. Cred ca a scris asa la vrajealaPosted Image
Limbajul lui imi aminteste de cum radea o amica de-a mea frantuzoica de franceza celor din Montreal si Quebec- imi zicea calimba lor a ramas incremerita in secolul al 17-18Posted Image

#160
Alex432

Alex432

    sit at big tables

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,212
  • Înscris: 28.05.2020

View PostMachmaldus, on 02 februarie 2022 - 11:41, said:



pare mai mult de Maramures
Nii ma ! io cre ca o beut cafia in Banat :)

Edited by Alex432, 02 February 2022 - 11:49.


#161
EASTERN_TIME

EASTERN_TIME

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 345
  • Înscris: 10.03.2009

View PostMachmaldus, on 02 februarie 2022 - 11:41, said:

pare mai mult de Maramures decat de Ion Creanga. Cred ca a scris asa la vrajealaPosted Image
Limbajul lui imi aminteste de cum radea o amica de-a mea frantuzoica de franceza celor din Montreal si Quebec- imi zicea calimba lor a ramas incremerita in secolul al 17-18Posted Image
is din Banat - Caras Severin, da loc din Buchin - Valea Timisului - Satul Poiana.\

Cred ca mis unul din cei mai importanti oameni pe care satul ala l-a da lumii asteia !
Fara modestie, am venit tanar la 25 da ani la Canada shi am facut avere !
La noi asta ii musai, daca nu faci treaba da randuiala esti un nimenea !

#162
Shade14

Shade14

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,589
  • Înscris: 10.02.2007
Mai bine te orientezi catre SUA. Canada pare asa... daca nu merge SUA incerci si acolo ca cine stie. Au si preturi la imobiliare absurde pentru ce salarii ai avea pe acolo.

Ziceai ca ai lucrat in domeniul IT, pe mine m-a cautat de la Amazon de acolo daca-s interesat. Poti sa te orientezi spre corporatiile astea mari ca platesc ei tot ca sa te muti acolo. Asa mi-a scris omul: Amazon would help hired candidates with relocation and immigration to Vancouver, Canada. All relocation cost would be sponsored by Amazon for successful Candidates.

Bine, de fapt mai bine incerci in UE. Mult mai putine batai de cap.

Edited by Shade14, 14 February 2022 - 20:14.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate