Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare brand cheie dinamomet...

Divorț la notar

Vechime vs km reali

Android 12 : "Yahoo Mail s-a ...
 Bloc Favorit cu RS2

Ce extractor audio (analogic) pen...

Cine suporta cheltuielile de jude...

Apartament Grecia - Kavala
 obtinere venituri PFA / PFI in ti...

Recomandare Volvo

Diferenta suprafata teren

Plafonare preturi energie
 Vanzari foto - CIPA 2023

Recomandare perdele sau draperii ...

Invertor Victron Easysolar-II 48/...

"Militarizarea" Antifraudei
 

Probleme cu UPS-ul

- - - - -
  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#19
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,948
  • Înscris: 04.09.2018
Adica ma fura si la acumulatori, nu pun de firma dupa ce ca, costa mult UPS-ul. Si de ce nu a facut sa nu tine acumulatorii la voltaj ridicat !? Nu pricep nici asta, era asa greu sa faca ca lumea ? Trebuia sa aiba sinusoida pura, si aici e o enigma de ce nu au. Dar oricum puteau incarca okey daca se dorea.
Pai si ce, daca ma duc cu e in garantie si acu sunt praf, o sa-mi zica ca nu-s in garantie aia ? Mie nu mi-a zis cand am cumparat UPS-ul.

#20
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,083
  • Înscris: 08.10.2015
Nu-mi place sa ma repet, nici cu voltajele nici cu garantia, am mentionat in postarile anterioare sa verifici ce scrie pe certificatul de garantie (daca e garantie separata pentru acumulatori sau nu, cu toate ca nu garanteaza nimeni 3 ani pentru acumulatori).
Nu te fura nimeni.
UPS cu sinusoida pura si putere de 900W (1500VA) cat e al tau, nu iei cu 500 RON, nou. *am exclus costul acumulatorilor intrucat se gasesc si UPS-uri fara acumulatori, UPS-uri care sunt prevazute cu conectori pentru acumulatori externi.

Edited by MembruAnonim, 18 April 2020 - 14:10.


#21
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,948
  • Înscris: 04.09.2018
Aaaaa, bine ca mi-ai zis, mersi, de UPS fara acumulatori ! Dar nu prea am vazut sincer la Emag sau PC garage, sau poate nu am vazut eu. Am inteles ce ai zis cu garantia.
Ma cam fura, ca daca nu, puneau acu ca lumea la 700 lei dracu. Dar aia este.
Aia cu acu externi sunt excelente ca pot sa-i schimb, sau sa pun altii mai mari ! Ai idee unde se gasesc UPS din alea ?! Ca daca-s mai mari, se incarca in mai mult timp de la incarcatorul UPS banui. Insa ptr 3 min pana opresc calcul nu am nev de unii mai mari.

#22
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,083
  • Înscris: 08.10.2015
Se pot schimba acumulatorii si la UPS-urile cu acumulatori interni, ca doar nu schimbi UPS-ul cu totul.
Acumulatori de 12V 9Ah se gasesc intre 70-100 Ron, o investitie de 150-200 Ron la interval de 1-2 ani e mai ok decat una de 600-700 Ron in acelasi interval.

Eu am un HP T1500 G3 (produs de Eaton) cumparat SH de cativa ani (cel putin 3, nu mai gasesc mesajele) cu vreo 450-500 Ron, nu mai stiu, avea acumulatorii inca in stare buna.
Abia acum cateva luni i-am schimbat unul din cei trei acumulatori intrucat si al meu statea cu ventilatorul pornit nonstop, fenomen pe care l-am explicat pe aici (partea cu unu acumulator defect).
N-am vrut sa investesc in 3 acumulatori noi, chit ca asa e recomandat. Astfel incat am scos acumulatorii, si i-am testat individual pe un smart charger (cicluri de incarcare / descarcare).
Doi din ei inca erau in parametri, unul in schimb era dezatru, nu voia sa ajunga la voltajul necesar.
Comandat un acumulator de aceeasi capacitate cu ceilalalti doi, adus toti la acelasi nivel si pus inapoi. Vedem acum cat mai tin si ceilalti doi.

UPS-uri cu acumulatori externi de obicei se folosesc la centralele termice / rack-uri de servere, unde ai spatiu sa si tii acumulatorii si unde se necesita ca acesta sa ofere un backup de mai mult de cateva minute pentru echipamentele protejate.
Intr-un birou de exemplu nu-i prea elegant sa stai cu cablurile si acumulatorii printre picioare, iar acele cateva minute sunt suficiente pentru a salva la ce se lucreaza si a inchide in siguranta echipamentele.

Edited by MembruAnonim, 18 April 2020 - 20:58.


#23
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,948
  • Înscris: 04.09.2018
Da, asa e, e mai bine de schimbat acu, dar ups meu are suruburile sa le ia dracu la 15 cm inauntru, nici nu am surubelnita asa lunga, ca as schimba si gata,deci de la acu merge ventu, e clar, mersi ca m-ai luminat. Ma miram eu ca se incinge, uite, acuma rece de ieri l-am bagat si nu a pornit ventul, cred ca porneste cand se incinge jos, deci se incinge fara leg ca tragi din el sa unu, e de la incarcarea acu ca nu se mai incarca odata. Sa vad cum il desfac, sau sa il dau la service dar, parc mi-e incomod.

#24
BloodRa

BloodRa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,989
  • Înscris: 22.04.2019
Acumulatorii nu aveau cum să se ducă așa de repede, doar dacă i-ai fi folosit intens la temperaturi mari. Mai curând e vorba despre un defect de fabricație, se mai întâmplă. E mai ieftin să faci service la câteva produse, decât să le verifici pe toate la sfârșitul procesului de fabricație.

#25
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 121,893
  • Înscris: 07.02.2003

View PostMembruAnonim, on 18 aprilie 2020 - 11:12, said:

Dar daca mergi pe baterii vreo jumatate de ora,
Nici nu tin atata... trebuie sa mergi cat mai putin pana salvezi si opresti, bateriile de ups daca sunt descarcate mult isi scurteaza viata bine. Trebuie evitate descarcarile complete cu orice pret.

#26
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,083
  • Înscris: 08.10.2015
Depinde de load si capacitate Posted Image daca ai ca mine sub 10% cu doar cateva chestii care consuma putin: router, switch, AP, RPi,  laptop .. garantat tine mai mult de 30 min.

Attached Files


Edited by MembruAnonim, 19 April 2020 - 19:00.


#27
dagobar

dagobar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,277
  • Înscris: 09.03.2019
@Initiator

Nu te-a furat nimeni.
Banii pe care i-ai platit reprezinta costul echipamentului UPS... asta NU inseamna:
- ca stii sa il folosesti corespunzator
- ca stii sa ii asiguri mentenanta ocazionala/periodica
- ca stii sa-i faci o diagnosticare corecta

Din punctul meu de vedere una din urmatoarele posibilitati:
- inveti cele de mai sus
- apelezi la personal calificat
- schimbi UPS vechi cu unul nou de fiecare data
- renunti la a mai folosii un UPS

Succes !

#28
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,948
  • Înscris: 04.09.2018
Blood, e un defect precis, se incinge cam tare pe fundul UPS, deci acu, nu am defacut sa vad exact daca aia e, nici nu stiu ce sa mai zic.

La mine nu se pune problema de folosit mult, sa zic de un 2-3 ori pe an cate 2 minute cand pica curentul sau picaj de tensiune 2-3 secunde, salvez, si inchid repede calculatorul si aia e.

dagobar, ce zici tu nu e deloc in ordine. Eu il folosesc asa cum mi s-a zis, au zis sa il bag in priza, pun calcu si monitorul sau ce mai vreau si atata, eu nu trebuie sa fac nimic, ca acumulatorii se incarca automat, se opreste incarcarea cand e, nu am eu treaba. Ca eu am intrebat ce si cum. Doar cica sa nu las prea mult calcul aprins pana se descarca UPS, ca risc sa stric calculatorul la oprirea necorespunzatoare adica nu din windows.
Cand am intrebat ca daca nu merge bine ce sa fac, zice "nimic, ne sunati si rezolvam noi, noi vedem ce are si cum rezolvam, sa nu umblati in el, ca ne ingreunati munca noua, iar daca e in garantie pierdeti garantia". Atat. Ca eu am intrebat de unde stiu ca s-au incarcat aia, daca trebe sa-l scot din priza si asa mai departe.

#29
BloodRa

BloodRa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,989
  • Înscris: 22.04.2019
Nu te mai stresa cu el. Ai garanție, aplic-o.

#30
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,948
  • Înscris: 04.09.2018
Acuma e mai complicat cu situatia asta, trebe sa gasesc o cutie ca sa il bag, ca pe a lui nu o mai am, si sa-i sun pe aia sa vina sa preia daca legea e ca eu nu platesc nimic.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate