![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Neutralizarea noului coronavirus cu lumina UV-C
Last Updated: Nov 29 2021 12:56, Started by
dana_1
, Apr 10 2020 19:03
·
0

Posted 23 April 2020 - 12:06

Se folosesc si cele pentru dezinfectia aerului, este problema doar daca raza este directa si asta nu se intimpla, este un ecran sub tuburi.
|
Posted 23 April 2020 - 14:07

Cum spuneau si alti colegi, nu sunt comparabile cu ,,chinezarii" si nu sunt un subiect de tratat usor de orice nestiutor, dragi imi sunteti astia cu "chinezarii" in orice situatie .. fa-ma te rog sa inteleg, daca am un tub germicid si-l montez pe niste socluri si o carcasa made in china, sa inteleg ca acelas tub, montat pe acelas ansamblu (soclu, carcasa) dar de firma "de renume mondial" si prevazut cu un timer care sa-mi arata durata totala de functionare, merge mai bine? sau caz si mai rau, daca acel tub, il folosesc intr-o montura pe care am facut-o eu (vezi pozele dintr-un post anterior), deci regim diy, nu merge deloc? mai oameni buni, este UN TUB. daca asta este ce trebuie, poti sa-l pui si pe tabloul portret al mult iubitului si stimatului, ca tot isi face treaba. IMPORTANT ESTE TUBUL!!! punct ![]() |
Posted 23 April 2020 - 14:23

@r_murphy, nu te-am pomenit direct ca esti cam des pus pe harta. Pacat, consider ca experienta ta DIY ar fi utila dar greu de acceptat pe tonul asta.
Chinezarii m-am referit la ceva gen lampa led sterilizare cu acumulator la 20RON (google ca gasesti o gramada), la fel de bune ca stecherele chinezesti la 1leu sau cablurile din ,,cupru" (in realitate doar suflate). Adica nu doar gunoaie bune de nimic ci unele chiar periculoase. Dar na, a echivala carcasa/DIY (pe care am si mentionat-o in postarea anterioara ca fiind necesara/utila) cu ce am clasificat eu ca fiind chinezarii e reavointa. Parerea mea. |
Posted 23 April 2020 - 17:00

Se folosesc si cele pentru dezinfectia aerului, este problema doar daca raza este directa si asta nu se intimpla, este un ecran sub tuburi. Nu inteleg de ce nu prea vad sisteme inchise (fara radiatie directa) de recirculare/ventilare fortata aer (decat poate la preturi astronomice). In fond un splitter gen aer conditionat cu o turbina si o lampa de sterilizare interna ar fi excelent pentru o sterilizare permanenta a aerului din incapere la un pret rezonabil. Idem am cautat si n-am prea gasit banale cuve de sterilizare UVC rezonabile, unde iar nu ar fi rocket-science, doar ceva ergonomic in care sa poti baga manusi/masti/etc si sa le scoti dupa o perioada sterilizate. Intr-adevar, neonul ala e cam lung si cam greu pretabil la ceva aspectuos, plus ca sa fie mai eficient cred ca ar trebui si un reflector https://www.alpha-cu...tem-reflectors/ Edited by Hansolo, 23 April 2020 - 17:01. |
Posted 23 April 2020 - 17:11

Pentru ca alea inchise sint bagate in tubulaturile de AC.
Nu`i deloc o prostie, este utilizat sistemul in camerele cu AC split sau fara. |
Posted 26 April 2020 - 20:29

Sterilizarea cu UVC generează ozon. Nu ar fi rău deoarece ajută la sterilizare însă atunci trebuie părăsită încăperea.
|
Posted 26 April 2020 - 22:34

Cum se dezinfecteaza autobuzele cu UVC in China.
![]() ![]() https://metro.co.uk/...virus-12352400/ |
Posted 29 April 2020 - 19:36

unde gasesc un balast pentru o lampa Philips UV-C RW5-425-40?
nu am gasit in Romania sau sunt in afara specificatiilor, lampa are 96V, balastul 110-220V se poate folosi si alt balast, in afara celor pe care scrie ca sunt special pentru UV-C? multumesc |
Posted 29 April 2020 - 20:25

daca prin balast, intelegi acea bobina inseriata cu tubul de neon, te asigur ca nu-i nici o diferenta intre unul de neon normal si unul de neon uv-c ..
de fapt, micile mari diferente intre un tub pentru iluminat si unul germicide sunt: materialul tubului (quartz, in cazul uv), lipsa luminoforului pe interiorul tubului si dimensiunea, "atipica" fata de neoanele pentru uzul casnic. |
Posted 29 April 2020 - 22:33

unde gasesc un balast pentru o lampa Philips UV-C RW5-425-40?.......
..........si dimensiunea, "atipica" fata de neoanele pentru uzul casnic. Deci nu cu dimensiune atipica. Functioneaza cu acelasi balast, asa cum bine ai spus. Cu alte cuvinte, atipice dimensional sunt tuburile de puteri atipice, dar la 36W sunt identice si dimensional. Eu de 36W am 6 bucati. Dar am si doua becuri de 250W ca acela al tau. |
Posted 30 April 2020 - 08:04

@dana, ce frumos ar fi sa fie asa...
Tub germicid T8 30W https://www.canpower...erului-si-apei/ Lungime totala: 908.8 mm Diametru: 28mm Sunt acolo propunerile de balast electronic si dulie G13 (care e standard) TL-D Secura 36W https://www.canpower...TLDSEC00601.pdf Lungime: 1199 mm @hamangia, vezi de exemplu dupa tipul de lampa: https://wts-online.r...rilizatoare-uv/ https://www.canpower...re-electronice/ Edited by Hansolo, 30 April 2020 - 08:04. |
|
Posted 30 April 2020 - 20:59

@dana, ce frumos ar fi sa fie asa...
...se poate folosi si alt balast, in afara celor pe care scrie ca sunt special pentru UV-C? multumesc @Hansolo : Pai chiar asa este, incearca sa crezi. Nu va mai complicati cu 30W si alte cautari de mii de balasturi. Cel pe care l-ai postat TL-D Secura 36W (T8, G13, A=1199,4 mm) merge pus in orice corp de acum 20 ani, iar dimensional este identic cu ale mele. Si pentru ca nu aveam suficiente corpuri ramase de pe timpuri (cu balast electromagnetic) am mai cumparat anul asta corpuri cu balast electronic (sub 20 lei corpul cu balast inclus). Atentie ca nu prea se mai gasesc, decat din cele pentru LED. Prin pm pot spune si unde se mai gasesc. Si tot prin pm daca vrea cineva sa gaseasca un tub de 36W germicid dar nu Philips TL-D Secura (postat de tine), ci un Osram la 51 lei (eu asa le-am cumparat). In 70 lei tub plus corp neon, noi. |
Posted 02 May 2020 - 10:53

Pentru ca alea inchise sint bagate in tubulaturile de AC. Nu`i deloc o prostie, este utilizat sistemul in camerele cu AC split sau fara. Un exemplu de sistem dual (deplasabil, UV direct si/sau ventilatie fortata peste UV) ar fi https://ultraviol.pl...al/nbve-6030-p/ Versiunea doar cu ventilatie se gaseste si la noi, probabil pe comanda se pot aduce. Edited by Hansolo, 02 May 2020 - 10:59. |
Posted 02 May 2020 - 11:34

De ce credeti ca am discutat despre spitale?
Cedeti sistemele de HVAC mari |
Posted 03 May 2020 - 11:56

Salut,
Imi poate spune cineva pe unde as putea masura spectrul unei lampi UVC in afara de Institutul National de Metrologie? Multumesc |
Posted 03 May 2020 - 15:30

Posted 03 May 2020 - 16:23

Buna seara,
A cumparat cineva lampa XIAOMI Lampa Bactericida/Virucida UVC model Five Smart? Pareri? Multumesc! |
|
Posted 03 May 2020 - 17:57

Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users