![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Instalare si optimizare Prestashop 1.7.x
Last Updated: Apr 08 2020 11:57, Started by
Courage
, Apr 07 2020 16:49
·
0

Posted 07 April 2020 - 16:49

Prestashop este un script de magazin online complex si greu de modificat.
Chiar si kitul sau vine ca zip si se dezarhiveaza la instalare. Voi prezenta pas cu pas ce am facut eu pe serverul meu, dupa ce am citit mai multe tutoriale + trial & error. *** Este foarte important de subliniat ca Prestashop are nevoie de resurse destul de mari, de aceea luati-va gandul sa il instalati pe conturi hosted, ieftine *** Vedeti si topicul Prestashop 1.7.x - utilizare, probleme Avand serverul propriu, cu CentOS 7.7, am acces la toate setarile. Acest lucru poate nu e posibil pe conturi shared/vps. =====Faceti back-up la fisiere si baza de date===== ![]() # totul se face cu user root 1. script Back-up fisiere sudo -i yum update yum install nano zip unzip -y nano /bin/backup_www.sh Adaugati continutul de mai jos:
Spoiler
chmod +x /bin/backup_www.sh chmod 0755 /bin/backup_www.sh 2. Script back-up baza de date SQL nano /bin/backup_sql.shAdaugati continutul de mai jos:
Spoiler
chmod +x backup_sql.sh chmod 0755 backup_sql.sh Acum daca rulati backup_sql.sh sau backup_www.sh de oriunde, va incepe procedura de back-up. Daca doriti sa rulati zilnic scriptul sau la anumite perioade, editati fisierul cron crontab -e apasati i adaugati codul de mai jos, aparati ESC salvati scriind :wq 28 2 * * * /bin/backup_www.sh 2 3 * * * /bin/backup_sql.sh Pe scurt, insemna ca sriptul backup_www.sh e rulat zilnic la ora 2 si 28 minute, iar backup_sql.sh e rulat zilnic la ora 3 si 2 minute. Mai multe optiuni vedeti in manualul crontab. ===== OPTIMIZARE PHP ==== Instalati ultima versiune de PHP ceruta de Prestashop (in cazul de azi e PHP 7.3; nu merge cu PHP 7.4, am incercat). Pentru verificare setari, exista si un scriptce permite verificarea usoara a cerintelor Pentru a instala php 7.2 din repository, nu e f usor, dar nici complex. yum install -y httpd httpd-devel yum install -y epel-release rpm -Uvh http://rpms.famillecollet.com/enterprise/remi-release-7.rpm yum-config-manager --enable remi-php72 yum --enablerepo=remi-php72 -y install php php72 php-xml php-soap php-xmlrpc php-mbstring php-json php-gd php-pecl-mcrypt php-zip php-zlib php-curl php-mysqli php-bcmath php-imagick php-intl php-pecl-apcu php-opcache yum install -y phpmyadmin Asta instaleaza tot ceea ce aveti nevoie pt Prestashop + phpmyadmin (4.2, care nu merge bine cu php 7.3) Trebuie sa faceti upgrade la cea mai noua versiune de phpmyadmin (5.x) folosind instructiunile de aici. Editati fisierul php.ini si modificati valorile dupa cum urmeaza: nano /etc/php.ini realpath_cache_size = 4096K realpath_cache_ttl = 600 date.timezone = Europe/Bucharest ; asta daca aveti serverul in Romania [Session] session.auto_start = 0 short_open_tag = Off display_errors = Off magic_quotes_gpc = off ; Increase this value if you are able to do it memory_limit = 512M ;valoarea trebuie crescuta la 4096M pentru cand rulati composer update pe prestashop max_execution_time = 300 max_input_time = 300 upload_max_filesize = 20M post_max_size = 22M ; Increase this value if you work with products with a lot of combinations max_input_vars = 20000 allow_url_fopen = on systemctl restart httpd ======= optimizare OPCACHE ===== Editati opcache.ini si modificati urmatoarele valori: nano /etc/php.d/10-opcache.ini opcache.revalidate_freq=0 ;opcache.validate_timestamps=0 de de comentat doar cand nu facem modificari, altfel aveti probleme cu vederea modificarilor opcache.enable_file_override=1 opcache.interned_strings_buffer=64 opcache.memory_consumption=256 opcache.max_accelerated_files=20000 ==== COMPOSER ===== Instalati composer cd /tmp php -r "copy('https://getcomposer.org/installer', 'composer-setup.php');" php composer-setup.php --install-dir=/usr/local/bin --filename=composer sudo ln -s /usr/local/bin/composer /usr/bin/composer Descarcati de aici si salvati in root-ul prestashop fisierul composer.conf editati /etc/php.ini si modificati memory_limit = 4096M, altfel da eroare pasul urmator Restartati apache systemctl restart httpd Creati user pe github.com Rulati composer update in root-ul site-ului cd path_site composer update cd modules/ps_themecusto/ composer update La un moment dat va da un URL de pe github, und edaca sunteti logati, se va genera un token (salvati-l). O sa il ceara pt a merge mai departe. Dupa cateva minute de stresat, totul va fi adus la zi. Unele directoare vor capata chown root:root, iar asta e o problem, deci rulati chown -R apache:apache /cale_prestashop Rulati in root-ul site-ului comanda si in modules/ps_themecusto/ composer dump-autoload --optimize --no-dev --classmap-authoritative Rulati chown -R apache:apache root_folder_prestashop chmod -R 644 root_folder_prestashop find root_folder_prestashop -type d -print0 |xargs -0 chmod 755 Instalati modulul Fix permissions si rulati-l! ===== SETARI PRESTASHOP === Configure - Advanced Parameters - Performance, activati jos CacheApc si salvati. ![]() ˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜ Daca v-a folosit, [ https://cdn.buymeacoffee.com/buttons/lato-orange.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
Posted 07 April 2020 - 17:53

Citisem pe pagina lor de pe github ceva ce mi-a placut:
![]() Avantajele sunt numeroare pentru cine e dispus sa invete putin docker. Edited by dani.user, 07 April 2020 - 17:54. |
Posted 07 April 2020 - 18:38

este una dintre cele mai complexe platforme de ecommerce
cu cele mai multe cerinte dar si cu cele mai multe bug-uri .... |
Posted 07 April 2020 - 20:22

post_max_size integer
Sets max size of post data allowed. This setting also affects file upload. To upload large files, this value must be larger than upload_max_filesize. Generally speaking, memory_limit should be larger than post_max_size. |
Posted 07 April 2020 - 21:40

heh...ai nano si la crontab ii bagi pe toti in ceata cu vi
![]() + la sudo crontab -ear trebui sa ai un output de genul: Select an editor. To change later, run 'select-editor'. 1. /bin/nano <---- easiest 2. /usr/bin/vim.tiny 3. /bin/ed cand ar trebui, mult mai usor, ceva de genul: (si iti deschide crontab cu nano / sau in loc de nano editorul preferat) sudo EDITOR=nano crontab -e zic si eu ![]() |
Posted 07 April 2020 - 21:52

Nu am inteles niciodata de ce acest fetis cu vi / vim si de ce nu se baga in distributii direct nano, dar da.
In CentOS nu ai acel dialog cu selectarea text editor default. Eu printre primele chestii pe care le fac cand instalez CenOS este export EDITOR=/bin/nano @coniac informatiile sunt luate de la dezvoltator Apropo, am incercat apache + PHP-FPM, dar imi dadea eroare la accesarea unor pagini din admin, asa ca m-am lasat pagubas. Nu am incercat niciodata ngix Edited by Courage, 07 April 2020 - 21:52. |
Posted 08 April 2020 - 09:37

@coniac
Quote upload_max_filesize = 20M post_max_size = 22M Quote upload_max_filesize is the limit of any single file. post_max_size is the limit of the entire body of the request, which could include multiple files. Given post_max_size = 20M and upload_max_filesize = 6M you could upload up to 3 files of 6M each. If instead post_max_size = 6M and upload_max_filesize = 20M then you could only upload one 6M file before hitting post_max_size. It doesn't help to have upload_max_size > post_max_size. |
Posted 08 April 2020 - 11:44

My point exactly
post_max_size > upload_max_size Viceversa n-are sens Adica merge, pana cand incarci un fisier > post_max_size |
Posted 08 April 2020 - 11:46

Ok, si de ce va contrati??
In recomandarile sale upload_max_filesize = 20M post_max_size = 22M 22 > 20, deci care e scopul discutiei? Aceste valori le pui in fct de nevoi si le limitezi pt a nu crea abuzuri. |
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users