Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Bucuresti versus provincia

Decizia FINALA a boxelor de podea...

Propaganda actuala, mai eficienta...
 R.I.P. Anne Heche.

Caut o manea veche

De ce le place tinerilor din ziua...

Problema mare actualizare win 10
 Trenul Metropolitan Bucuresti

Sfat alegere hidroizolatie pentru...

Remuscarea dupa o infidelitate

probleme senzor incuietoare haion...
 Recomandare Gratar Electric pentr...

Se pot refinanta IFN-urile la banci

Intrare in BIOS Acer Aspire

Umflaturi langa ochi la caine
 

Cont de administrare negasit in Prestashop

- - - - -
  • Please log in to reply
31 replies to this topic

#1
Corsarul

Corsarul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 17.02.2006
Buna ziua, dupa ce am citit ce am gasit online despre posibilitatea deschiderii unui magazin simplist cu PrestaShop am incercat si eu marea cu degetul si m-am inecat! Posted Image
Am gasit o oferta de gazduire a domeniului cumparat.ro la oferta de "situatie de urgenta" Posted Image si m-am decis, asa cum scriu majoritatea, sa imi instalez PrestShop pe serverul gazdei. Am urcat PrestaShop pe server cu Filezilla, l-am instalat dar cu o mentiune, la pornirea instalarii mi-a dat o eroare 500 pe fond rosu. M-am intors la pasul anterior cum scria acolo si am reluat instalarea care la sfarsit mi-a spus ca sa facut cu succes. Dar totusi fara succes ca nu aveam creata pagina index.html si nici nu vedeam tema implicita oferita de PrestaShop, aparea ca pagina e in constructie. Dupa ce am mai facut modificari care trebuiau sa apara pe noua pagina de tip date de contact magazin, cui firma, livrare, plata etc. am cautat cum pot face sa apara noul magazin cu datele minime inregistrate dar tot ce am gasit pe forumul PrestaShop a fost un dezastru si drept dovada acum trebuie sa vad daca cineva e dispus sa ma ajute cu problema mea. Nu mai pot sa accesez administrarea magazinului din spate dar pot sa vad fata magazinului daca introduc doar domeniul meu. Cand introduc http://domeniul meu.ro/admin/ (nu scriu domeniul ca am vazut ca s-a abuzat de asta de altii pentru a-si face reclama) mi se deschide pagina de eroare.
Ma poate ajuta cineva sa pot reintra pe contul de administrare magazin? Posted Image Posted Image Posted Image  Pentru a pastra regula forumului pot discuta in privat detalii.
Multumesc anticipat.

Attached Files



#2
Kain_12

Kain_12

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,007
  • Înscris: 25.11.2009
Iti recomand sa activezi PHP debugging, sa te uiti in logurile de erori. Te poate ajuta sa rezolvi problema.

#3
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,280
  • Înscris: 10.12.2006
Cel mai probabil chestie de permisiuni, ia fisierul index.php si da-i 755.

#4
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 243,995
  • Înscris: 08.10.2015
ai un rewrite aiurea daca in loc de "/admin" ajungi defapt la "/admin8621fgknkck".

Posteaza .htacess si vezi ce-ti arata in error_log in cpanel pentru http500 ala

#5
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,280
  • Înscris: 10.12.2006
Asa creeaza prestashop pagina de admin cu un cod aleator la final ca sa nu fie gasita de hackerii amatori de wp-admin.

#6
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,095
  • Înscris: 26.11.2001
Dupa terminarea instalarii, prestashop redenumeste fisierul /admin ca masura de securitate.
Il vezi pe ftp, de forma /admin234f

Prestashop e un script f pretentios si de 3 zile tot am instalat si optimizat serverul.

O sa fac un ghid de optimizare.

Edited by Courage, 07 April 2020 - 16:16.


#7
Corsarul

Corsarul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 17.02.2006

View PostMizu, on 07 aprilie 2020 - 15:56, said:

Cel mai probabil chestie de permisiuni, ia fisierul index.php si da-i 755.

Am incercat aceasta varianta si nu merge. Am schimbat de la 744 cat era la 755 dar tot nu ma lasa sa accesez prestashop administrare.
Multumesc de ajutor.

Quote

Iti recomand sa activezi PHP debugging, sa te uiti in logurile de erori. Te poate ajuta sa rezolvi problema.

Pai ca sa accesez php debugging trebuie sa intru pe contul de administrare ori mie imi afiseaza pagina din imagine la incercarea de a deschide pagina de logare, aia cu user si password, nu mai vorbesc de a mai si incerca sa ma loghez, sa introduc ceva.
Poate nu stiu eu alta cale de accesare si asta o recunosc. :wallbash: :wallbash:

View PostCourage, on 07 aprilie 2020 - 16:15, said:

Dupa terminarea instalarii, prestashop redenumeste fisierul /admin ca masura de securitate.
Il vezi pe ftp, de forma /admin234f

Prestashop e un script f pretentios si de 3 zile tot am instalat si optimizat serverul.

O sa fac un ghid de optimizare.

La mine e prima oara cand ma lovesc de platforma asta si am pornit sa o configurez singur tocmai ca multi pe forumuri spun ca e simpla si usoara de lucrat daca ai ceva cunostinte de web dar eu se pare ca m-am cam incurcat rau in ea. Dupa ce ca nu am finalizat magazinul de editat nici nu mai pot intra pe contul de administrare al magazinului prestashop Posted Image Posted Image  Am ramas si pe afara si cu o varza pe cap. Posted Image  Pana se incheie primul an de contract de hosting sper sa reusesc sa finalizez si eu magazinul si sa il promovez. Posted Image

#8
Corsarul

Corsarul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 17.02.2006
Din pacate nici dupa modificarea /admin8721g... nu merge, tot asa am eroare.

https://ibb.co/nQC0gVZ

Edited by Corsarul, 07 April 2020 - 17:10.


#9
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 243,995
  • Înscris: 08.10.2015
Spune ce scrie in error log...

#10
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,095
  • Înscris: 26.11.2001
Cel mai sanatos este sa dai drop la DB si sa sergi toate fisierele, apoi reinstall, decat sa te apuci sa vezi ce e busit.

Nu e normal sa dea error 500 la instalare, ceva e in neregula si banuiesc ca resursele sunt limitate si taie timpul de rulare al scriptului de instalare.

Am facut un tutorial pt Optimziare prestashop 1.7.x

#11
Corsarul

Corsarul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 17.02.2006

View PostCourage, on 07 aprilie 2020 - 19:18, said:

Nu e normal sa dea error 500 la instalare, ceva e in neregula si banuiesc ca resursele sunt limitate si taie timpul de rulare al scriptului de instalare.
Am facut un tutorial pt Optimziare prestashop 1.7.x

Am terminat cu instalarea si am vazut site-ul intr-un tarziu, dupa ce am facut adaugarile mele  in pagina necriptata (date firma, logo, cui, date de contact, etc.) ca nu era inca atribuit SSL-ul. Am gasit pe un tutorial al PrestaShop ca trebuie sa intru in meniul SEO si sa setez acolo activarea site-ului unde erau scrise 2 optiuni in afara de cea setata si am ales 301 active site...., dar cand am facut sa apara pagina web a magazinului a disparut accesul in back office si acum primesc aceasta eroare, daca vreau sa ma conectez la back office pentru administrarea site-ului ma blocheaza desi am facut si modificarile sugerate de ceilalti forumisti care mi-au sugerat de unde ar fi erorile.
Nu stiu daca am gresit eu cu alegerea facuta ultima oara sau altceva deoarece asa cum am spus e prima oara cand m-am apucat sa lucrez pe aceasta platforma dupa ce am citit pe forumuri ca e o platforma usor de folosit dar s-a dovedit a fi mult mai incurcata.
Acum incerc sa gasesc o posibilitate sa intru prin alta parte sa modific iar eroarea daca cineva stie platforma asta mai bine si imi poate spune niste cai pe unde sa intru sau daca axista ceva sa pot modifica la cum era inainte chiar daca nu era vizibil site-ul pe net.
Multumesc mult pentru sprijin. Daca mai vrea cineva, care stie bine platforma PrestaShop, sa imi dea o sugestie e bine-venita.

Edited by Corsarul, 07 April 2020 - 20:44.


#12
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,095
  • Înscris: 26.11.2001
Masina pe care e site-ul este a ta/vps sau e un cont shared?

Esti sigur ca al tau server merge si pe https, port 443?

Prestashop este usor de folosit, dar ceva mai greu de instalat/optimizat.

In mod normal as incerca instalarea direct pe https, daca e posibil (nu stiu, pt ca nu am certificat pe server inca, fiind in lan).

Editeaza

config/defines.inc.php

set debug mode true : define('PS_MODE_DEV', true);

Sterge  cache.

#13
Corsarul

Corsarul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 17.02.2006

View PostCourage, on 07 aprilie 2020 - 22:03, said:

Masina pe care e site-ul este a ta/vps sau e un cont shared?

Editeaza

config/defines.inc.php

set debug mode true : define('PS_MODE_DEV', true);

Sterge  cache.

Am cont shared la un hostinger abia l-am luat si am vrut sa pun pe el magazinul de la PrestaShop pentru inceput, dar se pare ca mi-am prins urechile. Posted Image
Daca vrei putem discuta in privat.

Am zis sa ma vad cu treaba pe roti si daca va merge si reusesc sa ma misc sa trec la ceva pe bani. Cel mai ieftin magazin la care am primit oferte si care cred ca era cam ce ofera PrestaShop insemna 250 euro doar ca cei de la firma mi-au spus ca il pot upgrada cu ce am nevoie ulterior, contracost. Asa am cautat pe forumuri si am gasit platforma PrestaShop de care multi dintre cei care se descurca mai bine ca mine in programare web scriu ca e usor de folosit si are destule functii gratuite.
Am incercat sa fac magazinul pe merchantpro dar am avut surpriza ca deschizand 4 sectiuni cu produse diferite nu am putut sa incarc decat 4-5 produse in fiecare sectiune ca in varianta free nu poti pune mai mult de 50 de produse indiferent in cate sectiuni le ai si atunci am renuntat la merchantpro.
Aviz celor interesati de merchantpro, varianta free nu e practica pentru cei care vor un inceput cu buget redus! Posted Image

Edited by Corsarul, 08 April 2020 - 10:59.


#14
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,280
  • Înscris: 10.12.2006
Aia de la hostinger au si tutorial de instalare https://www.hostinge...tashop-tutorial

Prestahop nu e prea user friendly, in opinia mea.

Cate produse vei avea in magazin? Incearca si Wordpress cu Woocommerce. De fapt exista destule platforme de magazin, poti incerca si OpenCart, Magento, etc.

Pot incerca eu sa iti instalez Prestashop, e mai rapid asa decat sa il depanezi, cat timp e gol.

#15
Corsarul

Corsarul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 17.02.2006

View PostMizu, on 08 aprilie 2020 - 11:33, said:


Prestahop nu e prea user friendly, in opinia mea.

Pot incerca eu sa iti instalez Prestashop, e mai rapid asa decat sa il depanezi, cat timp e gol.

Vorbim in privat daca poti sa il reinstalezi pe domeniul meu e ok. Abia ce am facut setarile de firma, de livrare etc. nimic din produse nu e incarcat in el asa ca nu am nimic inca bagat si sa pierd daca se sterge tot si o iau de la capat. Important e sa mearga ok atat in back office cat si in front office.

Edited by Corsarul, 08 April 2020 - 16:14.


#16
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,095
  • Înscris: 26.11.2001
Ce ai mai facut?
Eu am instalat/testat/optimizat deja de atatea ori Prestashop in ultima saptamana, incat mi s-a acrit.
Are foarte multe setari.

Edited by Courage, 09 April 2020 - 10:16.


#17
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,280
  • Înscris: 10.12.2006
Are host de 1 leu/luna si face timeout phpmyadmin la instalare.
Aia de la host nu raspund nici la mail si nici la telefon.
Ii pun eu acum baza de date pe bucati Posted Image

Edited by Mizu, 09 April 2020 - 10:39.


#18
Corsarul

Corsarul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 17.02.2006

View PostCourage, on 09 aprilie 2020 - 10:15, said:

Ce ai mai facut?

Ma ajuta Mizu sa instaleze din nou platfoma PrestaShop si sa recreeze domeniul meu dupa care sa vedem ce o iesi
Deocamdata astept pana se intampla ceva.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate