Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

Pot schimba termopanele după ce blocul a fost reabilitat termic?

- - - - -
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#1
Nameoftheuser

Nameoftheuser

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 17.07.2017
Salut, am încercat să găsesc un răspuns dar Google nu mi-a fost de ajutor. Locuiesc în București, iar reabilitarea termică a fost finalizată anul trecut. Nu am vrut să schimb termopanele cu firma pusă de primărie, pentru că nu ni s-a precizat prețul, iar calitatea lucrării și a materialelor folosite mi se păreau discutabile. Acum însă aș vrea să schimb geamurile termopan dar nu știu dacă am voie să fac acest lucru. Știu că nu pot strica fațada blocului, dar nu îmi dau seama dacă schimbarea geamurilor poate să ducă la stricarea fațadei blocului....

Mulțumesc!

#2
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013
Normal ca poti.
Nu se strica fatada ca nu le impingi afara in dusmanie.

Dar de ce ai schimba termopanele?
Geamurile (fara tamplarie) se schimba foarte usor.

Edited by Friskey, 04 April 2020 - 21:49.


#3
Ak-33

Ak-33

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 670
  • Înscris: 06.01.2020
Da , poti

#4
Ellaenn

Ellaenn

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,245
  • Înscris: 01.11.2019
Nu cumva primaria ti le schimba moka la reabilitare?

#5
_-livio-_

_-livio-_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,335
  • Înscris: 22.10.2007
la socrii mei a fost gratis, inclusiv la balcon.

#6
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,069
  • Înscris: 01.12.2001
Daca întrebi asta, TU nu poți. Unul meseriaș poate.

#7
george2020

george2020

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 215
  • Înscris: 14.03.2020
Poti, bineinteles, de ce sa nu poti?

 Ellaenn, on 04 aprilie 2020 - 21:48, said:

Nu cumva primaria ti le schimba moka la reabilitare?
Vise.
Plateai si tu ca proprietar un anumit procent din costul lucrarii, care bineinteles era umflat la maxim si se foloseau cele mai ieftine materiale ca doar contractul era pe bani publici, astfel primaria platea partea umflata care se impartea intre teparii ce au facut smenul, iar proprietarul partea care era cat costul real al lucrarii pe piata libera cu cele mai bune materiale. Adica teapa pentru proprietar de doua ori intr-un cuvant.

#8
sorin147

sorin147

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,303
  • Înscris: 11.08.2003
Adica ati avut receptia finala? Toti cei care au schimbat geamuri in bloc au semnat vreun proces verbal de receptie a geamurilor?
Si la noi s-a terminat anul trecut dar acum, in primavara, trebuia sa inceapa procedura de receptie a lucrarii. S-a amanat pentru ca...

Daca nu s-a semnat nimic si nu e receptionata treaba, poate mai ai inca o sansa. Va trebui sa iei legatura cu constructorul si sa vezi cum o puteti rezolva. Ei castiga niste bani pentru asta asa ca, pe de-o parte, au un interes sa nu te minta si sa nu faca lucrarea.

#9
Nameoftheuser

Nameoftheuser

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 17.07.2017
Nu ni s-a comunicat prețul lucrării, ăsta a fost unul din principalele motive pentru care n-am vrut să facă ei lucrarea. N-am semnat nimic, au ridicat de ceva timp schelele dar încă n-am semnat nimic.

Cred că m-am exprimat greșit..momentan am niște termopane cu 3 camere destul de vechi, vreau să le schimb cu totul (inclusiv cu ramă) și să pun ceva mult mai bun, care să izoleze fonic.

Din câte înțeleg, schimbarea respectivă nu va implica ”avarii” decât în apartament, deci ar trebui să fie în regulă.

Mulțumesc!

#10
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,628
  • Înscris: 13.12.2006
reabilitarea e facuta cu fonduri europene sau asa s-a apucat primaria de capul ei si pe banii ei?

1. daca e facuta de primarie proprietarii n-ar trebui sa plateasca nimic. deci....de unde teoria conspiratiei cu materiale de slaba calitate si faptul ca trebuia sa dai bani pt geamuri?

2. daca reabilitarea e facuta cu fonduri europene(cum e la mine) majoritatea banilor vin pe fonduri, o parte plateste si primaria si un mic procent platim noi, proprietarii. DAAAAAAAAR cand s-a facut proiectul asociatia de proprietari a stabilit cu exactitate ce lucrari vor fi efectuate si unde s-a putut s-a solicitat un anume material(nu ca denumire dar ca specificatii). apoi s-a dus proiectul pe SEAP si acum schelele sunt pe fata blocului. toti cei care n-au avut balcoane inchise au avut de ales :pun termopan la camera(daca nu au sau daca vor sa-l schimbe pe cel vechi) sau inchid balconul. n-am auzit pe nimeni sa comenteze de calitatea lucrarii pana acum.

eu zic sa lasi teoriile conspiratiei si sa te implici activ in problemele asociatiei de proprietari indiferent daca faci parte din membrii sau nu. astfel vei afla raspunsurile pertinente si legale la toate problemele tale ce tin de locuinta.

#11
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
Mizeriile pe care le pun firmele de casa ale primarilor sunt cumva Ramplast... ? Posted Image

Edited by MembruAnonim, 04 April 2020 - 23:29.


#12
george2020

george2020

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 215
  • Înscris: 14.03.2020
In ultima vreme am vazut ca la asemenea lucrari folosesc alte mizerii, nici nu le-am retinut numele.
Cand mai ajung pe un santier daca nu uit o sa notez.

#13
stefalexe

stefalexe

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 17.12.2007
@VipeR85

Primaria rareori a finantat exclusiv din banii ei, de obicei foloseste niste linii de finantare din fonduri europene. Uneori a existat si ceva finantare de la Guvern (de ex a fost 30% UE, 30% Guvern, 30% Primaria, 10% proprietarul).

Programul pentru care a aplicat blocul meu acum presupune contributie 25% din partea proprietarului. Nu am calculat acum, dar la programul precedent, in urma cu 3 ani, cei 25% pe care trebuia sa ii platim noi reprezentau cam 65% din pretul lucrarii cu materiale similare, poate doar o idee mai bune, sau 45% din costul lucrarii cu materiale foarte bune. Pretul este umflat cu pompa si mai pierzi si posibilitatea de a alege ce material vrei si drepturile de contract direct cu executantul. Nici macar ca au lasat gunoi nu poti sa le zici nimic. Discuti cu Primaria, care mai intai asteapta sa curete ei, apoi iti raspunde ca au verificat la fata locului si situatia nu se adevereste. Am facut eu reclamatie pentru mormanul pana la etajul 1 lasat pe spatiul verde, la blocul de alaturi, in dreptul geamului meu. Au terminat lucrarea in noiembrie, iar in martie mormanul era tot acolo. Am facut sesizare, au carat o zi intreaga molozul, iar a doua zi a venit in cutia de scrisori hartia de la Primarie. Daca nu cumva chiar ei or fi pus-o. :))

Revenind, se fac loturi de blocuri, se face proiect, se calculeaza materialele necesare, se asteapta finantarea de la UE si abia apoi se baga pe SEAP. Asociatia face un dosar, primeste un raspuns ca e eligibila, este inclusa intr-un anume lot de blocuri si asteapta. Blocul meu asteapta de 11 ani, deja ne-am inscris a patra oara, fiecare program avand caracteristici usor diferite. Deja am fost eligibili si castigatori de 3 ori, dar s-au terminat banii candva inaintea noastra sau au fost nereguli la decontari si s-a blocat finantarea UE. La sector 2 si 4 nici nu poti sa ceri ceva anume. Aplici la ce or decide altii sa puna. In toata aceasta ecuatie, asociatia de proprietari nu apare decat la momentul in care e anuntata ca s-a aprobat finantarea si urmeaza sa fie programata executia lucrarii candva, anul acesta sau anul urmator.

De obicei, tamplaria a fost de slaba calitate. Montajul si mai si. Ca idee, mare parte din tamplaria din Romania e montata prost, cu prea multa spuma pe unde se va pierde caldura si se va cocli in timp, fara bariera termica adecvata la contactul cu betonul, fara glaf corespunzator. Ferestrele au fost de obicei cu aer chior, drept dovada, condensul apare foarte curand. Sora mea este intr-o tara nordica si are o firma de curatenie. Nu a vazut niciodata condens intre foile de geam... o fi din cauza gazului pus de aia intre foile de sticla?

De obicei, se pune o gioarsa de polistiren expandat. Acesta nu doar ca permite focului sa arda, dar mai si intretine rapid arderea, in functie de clasa exacta a materialului. Acum sunt si unele mai putin prietenoase cu focul, dar in urma cu cativa ani erau toate fix la fel. Rozatoarele circula si isi fac culcus in el, ca si gandacii sau viespile la putinele aerisiri montate. Placile sunt puse cu cateva dibluri si cateva mamaligi de adeziv. Intre ele si beton e umezeala, care daca e multa, la unele blocuri se scurge la parter sau la unele imbinari si o poti vedea. In locuinte se face din aceleasi motive condens pe perete. Cine a izolat prin tari friguroase din UE rade de ce se face la noi. Carpeala. La blocul din spatele blocului meu au cazut niste placi la o furtuna. Receptia a facut-o cineva de la Primarie in birou. Poate au mers si pe teren, dar cert este ca nu este permis accesul pe santier al unui diriginte/inspector din partea asociatiei de proprietari, ceea ce e grav. S-a oferit voluntar un vecin, dar a constatat ca oricum nu are decat posibilitatea de a informa asociatia despre unele nereguli si cam aici se blocheaza actiunea.

La final, pentru intocmirea devizului, semneaza fiecare proprietar pe un tabel prin care practic confirma executia lucrarilor, intrucat consumurile sunt diferite de la un apartament la altul. Spre exemplu, daca ai deja ferestre bune, poti sa le pastrezi si nu vor factura ca au pus ferestre la tine. Ce pun ei e doar un o fereastra cu deschidere. Daca vrei sa se deschida toate 3, sau sa ai si oscilobatant la vreuna, incepe o discutie, pentru ca nu intotdeauna poti opta si e greu cu facturatul diferentei de cost. Nu pot alege sa imi pun vata minerala in loc de polistirenul lor de 3 lei, nici macar daca o cumpar eu din banii mei, pentru ca ar insemna sa nu respecte proiectul, in care eu nu pot interveni, ca il face cineva din primarie, cum s-a mai facut, persoane care nu au pus in viata lor o placa de faianta si nu cunosc materialele si procedurile, pe care le furnizeaza de obicei firmele de casa care ii invata ce si cum si ulterior mai si castiga unele lucrari. La orice modificare fata de sfantul proiect la care nu poate contribui lumea, te avertizeaza ca s-ar pierde garantia.

Lumea nu comenteaza pentru ca nu se pricepe realmente. Iar cei care se pricep sunt in minoritate. Daca mergi la sedintele de bloc, o sa vezi cat ii duce mintea pe vecini si cum sunt manipulati de administrator si presedinte, care de obicei directioneaza lucrarile cum vor ei. Cu exceptia celor la care manipularea o face Primaria, unde ei nu au decat sa castige ceva capital de imagine ca s-au zbatut, de parca rezolvi ceva daca te duci de 15 ori acolo dupa ce ai aplicat complet si corect.

Concluzia mea e ca aceste conspiratii s-au cam adeverit pe la cunoscutii mei. Ca nu o fi peste tot asa, ar fi bine.

In ce localitate locuiesti, de poate solicita asociatia ce materiale doreste? Este foarte utila aceasta optiune mentionata de tine!

@initiator
Daca vrei sa iti pui tamplatie exclusiv din banii tai, o poti face oricand, dar daca se strica ceva la fatada, trebuie sa remediezi cum a fost. Este acelasi lucru cu aparatele de aer conditionat, care sunt montate din nou dupa finalizarea reabilitarii, dar trebuie sa aduca suprafata la starea la care a fost.

Daca vrei sa iti pui tamplarie din banii lor de reabilitare, nu o mai poti face, intrucat imediat dupa finalizarea lucrarii, ei au trimis consumurile si deconturile si asteapta banii. Nu cred ca vor sa se complice cu solicitare de decont suplimentar. Pe langa faptul ca ii incurca, le ridica suspiciuni la cei ce le analizeaza dosarul, asa ca prefera s-o lase asa cum e.

#14
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,364
  • Înscris: 15.06.2004
1. Evident se poate schimba - o sa arate insa un pic mai naspa finisarea pe langa ferestre - ca nu mai va fi "dintr-o mana".
2. Ai fost fraier. Acum te va costa mai mult.
Sunt 2 cazuri - cand primaria acopera tot, sau cand si ASOCIATIEI ii revine o cota parte. Si cu subliniere pe asociatie.
Adica tu oricum vei plati cota ta parte ptr reabilitare daca esti in cazul 2. Care include si cheltuielile cu schimbatul ferestrelor. Nu stiu daca te vei intelege cu asociatia sa-ti scoata ferestrele din calcul, mai ales daca nu se tie valoarea lor.
3. In mod normal candse face reabilitarea si se iau masurile ptr geamuri ai posibilitatea sa platesti ceva extra si sa pui ce tamplarie vrei si ce geamuri vrei.
Asa am facut eu. Am platit vreo 1800 de lei in plus, dar am tamplarie care costa vreo 5000 de lei ca popa daca o puneam eu.

#15
3matrix

3matrix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,344
  • Înscris: 21.06.2019

 stefalexe, on 05 aprilie 2020 - 02:07, said:

.........

Programul pentru care a aplicat blocul meu acum presupune contributie 25% din partea proprietarului. Nu am calculat acum, dar la programul precedent, in urma cu 3 ani, cei 25% pe care trebuia sa ii platim noi reprezentau cam 65% din pretul lucrarii cu materiale similare, poate doar o idee mai bune, sau 45% din costul lucrarii cu materiale foarte bune. Pretul este umflat cu pompa si mai pierzi si posibilitatea de a alege ce material vrei si drepturile de contract direct cu executantul...........
In locul gargarei , nu ar fi mai corect sa va faceti lucrarea PE BANII VOSTRI ?
Va faceti proiect ca voi stiti mai bine , scoateti autorizatie de constructie , va angajati firma , etc ....???? Ia lucrati pe banii vostrii !
....
Si asa asta este un program de furat bani din bugetul tarii si UE , fara legatura cu legalitatea .... se baga bani publici in blocuri particulare , si se baga bani in niste blocuri care se afla la limita de exploatare , niste catastrofe in pragul colapsului .

#16
stefalexe

stefalexe

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 17.12.2007
Am incercat si asta, a facut un vecin proiectul gratuit, altul a obtinut niste reduceri la materiale de la diverse firme, dar intotdeauna a fost un grup de vecini care prefera pomana de la stat, platita din banii altora. Unii sunt pensionari cu pensie mica, altii au venituri oficiale mici, ambele categorii beneficiind de o reducere mai mare de la primarie, uneori chiar integral.

Ca sa facem toti pe banii nostri, trebuie sa avem acordul tuturor!

Ca sa faca Primaria, trebuie ca presedintele blocului sa depuna in numele asociatiei solicitare de finantare, iar asta se hotaraste in adunarea ordinara a proprietarilor, unde se adopta cu majoritate simpla.

Prin urmare, e aproape imposibil sa o faci independent si mult mai probabil sa o faci prin Primarie, desi e ineficient din punct de vedere al sumelor cheltuite.

Mai mult, banii catre Primarie se returneaza in rate convenabile, iar in cazul unei imposibilitati de plata, Primaria acopera si se intoarce candva ulterior pentru recuperare. Daca o facem individual prin credit bancar, banca executa mai dur. Oamenii stiind asta, prefera sa fie "executati" de Primarie, decat de banca. Iar ca sa strangem toti banii in timp in rate si sa facem lucrarea cand am strans destul, nu a vrut majoritatea adunata la sedinta...

Blocul meu nu e o catastrofa si nici la capatul duratei de exploatare, dar sunt multe asa cum ai zis, care ar fi meritat mai degraba daramate, nu acoperite cu polistiren.

Una peste alta, nu e fundamental corect sa fie subventionate lucrari de izolare doar la blocuri, nu si la case, la fel cum nu este corecta nici subventia la caldura pentru blocuri, in timp ce cei de la casele invecinate nu primesc nimic.

Edited by stefalexe, 05 April 2020 - 08:35.


#17
Ellaenn

Ellaenn

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,245
  • Înscris: 01.11.2019
Din pacate la convietuire la comun,sunt compromisuri de facut.....

#18
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015

 stefalexe, on 05 aprilie 2020 - 02:07, said:


Lumea nu comenteaza pentru ca nu se pricepe realmente. Iar cei care se pricep sunt in minoritate. Daca mergi la sedintele de bloc, o sa vezi cat ii duce mintea pe vecini si cum sunt manipulati de administrator si presedinte, care de obicei directioneaza lucrarile cum vor ei. Cu exceptia celor la care manipularea o face Primaria, unde ei nu au decat sa castige ceva capital de imagine ca s-au zbatut, de parca rezolvi ceva daca te duci de 15 ori acolo dupa ce ai aplicat complet si corect.

Concluzia mea e ca aceste conspiratii s-au cam adeverit pe la cunoscutii mei. Ca nu o fi peste tot asa, ar fi bine.


Absolut adevarat. Asa lucreaza toate firmele de casa ale mafiotilor... In bataie de joc. Daca Presedintele si Administratorul sunt ignoranti lucrarea iese un fiasco total. La noi au aplicat adeziv de vara la -5 grade! Administratorul ma indruma sa le zic comunic personal la constructori...desi el era in legatura cu primaria, ca cica nu-i raspunde nimeni la telefon. Avem  mizerie si cioburi peste tot si acum in jurul blocului dupa 3 luni de cand au plecat. Nu a venit nimeni inca sa ne dea sa semnam receptia. Geamurile la termopan au fost montate sparte in apartamente, nu s-au inlocuit inca... Minunea de Negoita vrea sa fie votat iar!
Am fost in comitetul de bloc si nu asculta nimeni ce le spui, administratorul oricum face ce-l taie capu probabil ii iese si lui de-o maslina... Nu ai ce face cu incompetentii!

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate