Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Slovacia / Kosice

Spatiu stocare aproape plin

Recomandare aer conditionat 9000 ...

Cum v-ati apucat de editare foto?
 Problema unezeala grinda de lemn ...

Intrebare hdmi laptop lenovo

Fezabilitate - Adaugare microinve...

Hard disk extern SSD, A92
 Parere cartier Uverturii/Virtutii...

inmatriculare autoturism reprezen...

2 aere conditionate pe un singur ...

Intarzietor de priza zahar
 Oprire update Asus ZenFone 10

Concediu Canada - Gestiunea banil...

Folii faruri - plastic sau sticla...

Alternative, reducere costuri, pa...
 

Prestashop 1.7.x - utilizare, probleme

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#19
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,725
  • Înscris: 26.11.2001
In fomularul de contact, utilizatorii pot face upload la fisiere.

Daca doriti limitarea extensiilor ce pot fi atasate:
Edit themes/classic/modules/contactform/views/templates/widget/contactform.tpl

cautati

			 <input type="file" name="fileUpload" class="filestyle" data-buttonText="{l s='Choose file' d='Shop.Theme.Actions'}">



Inlocuiti cu

			 <input type="file" name="fileUpload" accept=".gif,.jpg,.png,.pdf,.rtf,.txt" class="filestyle" data-buttonText="{l s='Choose file' d='Shop.Theme.Actions'}">



Puneti ce extensii doriti in tag-ul accept

#20
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,317
  • Înscris: 24.02.2007
Asta-i din pacate banal de suprascris de cineva care vrea sa urce prostii.

#21
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,725
  • Înscris: 26.11.2001
Corect, asta e impotriva primirii unul bmp gigantic...

#22
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,725
  • Înscris: 26.11.2001
Daca doriti sa nu apara thumbail cand exista o singura imagine la produs:

editati:

/themes/classic/templates/catalog/_partials/product-images-modal.tpl

trebuie sa ïmbracati codul pt thumbnails in conditia de mai jos:
{if $imagesCount > 1}

codul pt thumbails

{/if}

Va sfarsi asa:

{if $product.images|@count > 1}

  {block name='product_images'}
	<div class="js-qv-mask mask">
	  <ul id="tt-jqzoom" class="product-images js-qv-product-images">
		{foreach from=$product.images item=image}
		  <li class="thumb-container">
			<img
			  class="thumb js-thumb {if $image.id_image == $product.cover.id_image} selected {/if}"
			  data-image-medium-src="{$image.bySize.medium_default.url}"
			  data-image-large-src="{$image.bySize.large_default.url}"
			  src="{$image.bySize.home_default.url}"
			  alt="{$image.legend}"
			  title="{$image.legend}"
			  width="100"
			  itemprop="image"
			>
		  </li>
		{/foreach}
	  </ul>
	</div>
  {/block}
 
  {/if}



#23
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,725
  • Înscris: 26.11.2001
In tema originala, link-ul de creare cont nou e ascuns dupa Login.

Attached File  1.jpg   8.88K   2 downloads

Se poate face usor sa aapara si link-ul de creare cont nou, daca nu esti logat.

Se editeaza template-ul

themes/NUME_TEMA/modules/ps_customersignin/ps_customersignin.tpl

Dupa

	 <span class="hidden-sm-down">{l s='Sign in' d='Shop.Theme.Actions'}</span>
	 </a></li>


Se adauga

	 <li>
	
	 <a href="{$urls.pages.register}" data-link-action="display-register-form">
		 {l s='No account? Create one here' d='Shop.Theme.Customeraccount'}
	 </a>
	
	 </li>


Recomand sa schimbati traducerea pt "No account? Create one here" pt ca e foarte lunga.
Eu am tradus in "Creaza cont nou"

Attached File  Screenshot 2020-04-22 at 18.49.39.jpg   10.45K   1 downloads

Edited by Courage, 22 April 2020 - 17:52.


#24
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,317
  • Înscris: 24.02.2007
Ce faci cu schimbarile in cazul actualizarilor? Git & similare sau de mana?

#25
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,725
  • Înscris: 26.11.2001
De mana, dar sincer mi-ar place sa exista ceva mai safe.

Daca stii ce si cum, plz let me know.

Edited by Courage, 22 April 2020 - 18:10.


#26
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,317
  • Înscris: 24.02.2007
Pe scurt:
  • Clonezi repoul prestashop de pe github.
    git clone https://github.com/PrestaShop/PrestaShop.git
    
    Asta iti da tot istoricul si o legatura cu originalul
  • Te plasezi pe un branch, in cazul lor pare a fi develop
    git checkout develop
    
  • Iti faci un branch al tau, ce va contine schimbarile tale fata de original
    git checkout -b branchu_lui_courage
    
  • Modifici diverse, si inregistrezi modificarile in git (editoate gen VS Code te ajuta sa faci asta grafic)
  • Cand vrei noutati, ceri sa-ti aduca ce s-a modificat din develop in branchul tau
    git pull origin develop
    
    git va aplica cat poate modificarile, cerandu-ti interventia doar unde nu stie ce sa aleaga dintre varianta ta si varianta originala.
  • Probabil nu vei dori sa iei chiar ultimele noutati din develop ci cele taguite cu o anumita versiune
    git pull origin tags/1.7.6.5
    
    Trebuie familizare cu modul in care isi organizeaza tagurile/releasurile.

Toate astea le faci pe calculatorul unde testezi, nu direct pe server. Necesita ceva exercitiu pana te familiarizezi dar merita pe termen lung. Plus ca poti oricand sa vezi o diferenta intre ce ai schimbat de cand te-ai apucat fata de cum arata originalul.

Pe lung: https://product.hubs...l-for-beginners

Edited by dani.user, 22 April 2020 - 18:34.


#27
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,725
  • Înscris: 26.11.2001
Sank you bo$$, ma apuc acum.

#28
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,725
  • Înscris: 26.11.2001
Greu la deal cu boul mic si MacOS.
Urasc Brew, dar tot la el am ajuns in final, iar Github blowz...

Mi-a luat ceva timp sa ma prind de nsite chestii, ca de obicei, dar forta bate tehnica in 9 cazuri din 10.

1. Cont Github.
2. Creare fork la Prestashop, problema e ca totul public, chestie care nu ma incanta, si de aici probleme, pt ca nu permite Fork-uri private.

Pasul 1
Pasul 2

#29
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,725
  • Înscris: 26.11.2001
Cu ocazia aceasta, mi-am dat seama ca de fapt 95% din modificari sunt de fapt in interiorul temei custom cumparate, care se pastreaza neatins in caz de upgrade (daca ramane compatibila cu respectivul branch)

#30
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,317
  • Înscris: 24.02.2007
Grija sa n-ajunga teme custom platite in githubul public.

#31
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,725
  • Înscris: 26.11.2001
Nu mai e nimic public, deja fork-ul public e dilit.
Am un repository privat cu care ma joc.

Oricum, nu ajungea deloc tema pe github si nu intelegeam de ce, pana am aflat de .gitignore

#32
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,725
  • Înscris: 26.11.2001
Cine doreste sa aiba in oagina de Magazine harta cu google maps + locatia magazinelor:

0. Daca nu aveti cont Google My Bissines sau nu vreti sa asteptati validarea, creati codul de iframe aici

1. Creaza cont pe Google Maps - My bussiness, adauga localizarile magazinelor si asteapta sa vina prin posta (1-2 saptamani) codul de verificare.
2. Creati o harta noua, personalizati-o (ex iconuri custom - logo), apoi selectati "Set Default View" + "Embed on my Site".



Luati condul de iframe, dar aveti nevoie doar de URL.
La acest URL adaugati parametrul de ZOOM, adica &z=15

Va jucati cu valoarea lui Z in functie de cum apare in pagina.

ex:

Quote


Editati template-ul themes/tema_folosita_de_tine/templates/cms/stores.tpl

Cautati

<section id="content" class="page-content page-stores">


Dupa aceasta adaugati:

Varianta 1 - are ca neplacere principala faptul ca daca dati cu mouse-ul peste harta, face imediat zoom on scroll.

Spoiler

SAU

Varianta 2 - rezolva neplacerea de la varianta 1

Spoiler
Inlocuiti URL_ul de google maps, cu cel pentru harta voastra.

#33
bogdanel0

bogdanel0

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 09.09.2006
Caut un programator care sa ma ajute sa definitivez implementarea unor module și rezolvarea unor mici bug uri.

#34
scripnicu

scripnicu

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 16.05.2021
Salut, am o problema cu preloader-ul pe telefon sta blocat asa https://ibb.co/CWp2mfQ<a href= tema pe care o folosesc este una custom si as avea nevoie de ajutor https://ibb.co/qBGhdHv Multumesc anticipat pentru orice sugestie![ https://ibb.co/CWp2mfQ - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate