Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

La multi ani @pufonel!

lichid racire Tico Daewoo

Laptop Asus nou cu ssd 980gb scri...
 Multimedia, Office - AV1, x265 De...

Platformele online schimba ordine...

Impas succesiune

Share imagini iPhone HEIC?
 xiaomi se blocheaza

Carbonaut, not great, not terribl...

Amplificare semnal GSM

Oneplus 10T
 Va doriți revenirea tramvaielor p...

Ce inseamna "modificare publi...

Alegere laptop dintre variantele ...

Constructie bicicleta electrica
 

Prestashop 1.7.x - utilizare, probleme

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#19
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,092
  • Înscris: 26.11.2001
In fomularul de contact, utilizatorii pot face upload la fisiere.

Daca doriti limitarea extensiilor ce pot fi atasate:
Edit themes/classic/modules/contactform/views/templates/widget/contactform.tpl

cautati

			 <input type="file" name="fileUpload" class="filestyle" data-buttonText="{l s='Choose file' d='Shop.Theme.Actions'}">



Inlocuiti cu

			 <input type="file" name="fileUpload" accept=".gif,.jpg,.png,.pdf,.rtf,.txt" class="filestyle" data-buttonText="{l s='Choose file' d='Shop.Theme.Actions'}">



Puneti ce extensii doriti in tag-ul accept

#20
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,036
  • Înscris: 24.02.2007
Asta-i din pacate banal de suprascris de cineva care vrea sa urce prostii.

#21
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,092
  • Înscris: 26.11.2001
Corect, asta e impotriva primirii unul bmp gigantic...

#22
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,092
  • Înscris: 26.11.2001
Daca doriti sa nu apara thumbail cand exista o singura imagine la produs:

editati:

/themes/classic/templates/catalog/_partials/product-images-modal.tpl

trebuie sa ïmbracati codul pt thumbnails in conditia de mai jos:
{if $imagesCount > 1}

codul pt thumbails

{/if}

Va sfarsi asa:

{if $product.images|@count > 1}

  {block name='product_images'}
	<div class="js-qv-mask mask">
	  <ul id="tt-jqzoom" class="product-images js-qv-product-images">
		{foreach from=$product.images item=image}
		  <li class="thumb-container">
			<img
			  class="thumb js-thumb {if $image.id_image == $product.cover.id_image} selected {/if}"
			  data-image-medium-src="{$image.bySize.medium_default.url}"
			  data-image-large-src="{$image.bySize.large_default.url}"
			  src="{$image.bySize.home_default.url}"
			  alt="{$image.legend}"
			  title="{$image.legend}"
			  width="100"
			  itemprop="image"
			>
		  </li>
		{/foreach}
	  </ul>
	</div>
  {/block}
 
  {/if}



#23
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,092
  • Înscris: 26.11.2001
In tema originala, link-ul de creare cont nou e ascuns dupa Login.

Attached File  1.jpg   8.88K   2 downloads

Se poate face usor sa aapara si link-ul de creare cont nou, daca nu esti logat.

Se editeaza template-ul

themes/NUME_TEMA/modules/ps_customersignin/ps_customersignin.tpl

Dupa

	 <span class="hidden-sm-down">{l s='Sign in' d='Shop.Theme.Actions'}</span>
	 </a></li>


Se adauga

	 <li>
	
	 <a href="{$urls.pages.register}" data-link-action="display-register-form">
		 {l s='No account? Create one here' d='Shop.Theme.Customeraccount'}
	 </a>
	
	 </li>


Recomand sa schimbati traducerea pt "No account? Create one here" pt ca e foarte lunga.
Eu am tradus in "Creaza cont nou"

Attached File  Screenshot 2020-04-22 at 18.49.39.jpg   10.45K   1 downloads

Edited by Courage, 22 April 2020 - 17:52.


#24
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,036
  • Înscris: 24.02.2007
Ce faci cu schimbarile in cazul actualizarilor? Git & similare sau de mana?

#25
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,092
  • Înscris: 26.11.2001
De mana, dar sincer mi-ar place sa exista ceva mai safe.

Daca stii ce si cum, plz let me know.

Edited by Courage, 22 April 2020 - 18:10.


#26
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,036
  • Înscris: 24.02.2007
Pe scurt:
  • Clonezi repoul prestashop de pe github.
    git clone https://github.com/PrestaShop/PrestaShop.git
    
    Asta iti da tot istoricul si o legatura cu originalul
  • Te plasezi pe un branch, in cazul lor pare a fi develop
    git checkout develop
    
  • Iti faci un branch al tau, ce va contine schimbarile tale fata de original
    git checkout -b branchu_lui_courage
    
  • Modifici diverse, si inregistrezi modificarile in git (editoate gen VS Code te ajuta sa faci asta grafic)
  • Cand vrei noutati, ceri sa-ti aduca ce s-a modificat din develop in branchul tau
    git pull origin develop
    
    git va aplica cat poate modificarile, cerandu-ti interventia doar unde nu stie ce sa aleaga dintre varianta ta si varianta originala.
  • Probabil nu vei dori sa iei chiar ultimele noutati din develop ci cele taguite cu o anumita versiune
    git pull origin tags/1.7.6.5
    
    Trebuie familizare cu modul in care isi organizeaza tagurile/releasurile.

Toate astea le faci pe calculatorul unde testezi, nu direct pe server. Necesita ceva exercitiu pana te familiarizezi dar merita pe termen lung. Plus ca poti oricand sa vezi o diferenta intre ce ai schimbat de cand te-ai apucat fata de cum arata originalul.

Pe lung: https://product.hubs...l-for-beginners

Edited by dani.user, 22 April 2020 - 18:34.


#27
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,092
  • Înscris: 26.11.2001
Sank you bo$$, ma apuc acum.

#28
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,092
  • Înscris: 26.11.2001
Greu la deal cu boul mic si MacOS.
Urasc Brew, dar tot la el am ajuns in final, iar Github blowz...

Mi-a luat ceva timp sa ma prind de nsite chestii, ca de obicei, dar forta bate tehnica in 9 cazuri din 10.

1. Cont Github.
2. Creare fork la Prestashop, problema e ca totul public, chestie care nu ma incanta, si de aici probleme, pt ca nu permite Fork-uri private.

Pasul 1
Pasul 2

#29
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,092
  • Înscris: 26.11.2001
Cu ocazia aceasta, mi-am dat seama ca de fapt 95% din modificari sunt de fapt in interiorul temei custom cumparate, care se pastreaza neatins in caz de upgrade (daca ramane compatibila cu respectivul branch)

#30
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,036
  • Înscris: 24.02.2007
Grija sa n-ajunga teme custom platite in githubul public.

#31
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,092
  • Înscris: 26.11.2001
Nu mai e nimic public, deja fork-ul public e dilit.
Am un repository privat cu care ma joc.

Oricum, nu ajungea deloc tema pe github si nu intelegeam de ce, pana am aflat de .gitignore

#32
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,092
  • Înscris: 26.11.2001
Cine doreste sa aiba in oagina de Magazine harta cu google maps + locatia magazinelor:

0. Daca nu aveti cont Google My Bissines sau nu vreti sa asteptati validarea, creati codul de iframe aici

1. Creaza cont pe Google Maps - My bussiness, adauga localizarile magazinelor si asteapta sa vina prin posta (1-2 saptamani) codul de verificare.
2. Creati o harta noua, personalizati-o (ex iconuri custom - logo), apoi selectati "Set Default View" + "Embed on my Site".



Luati condul de iframe, dar aveti nevoie doar de URL.
La acest URL adaugati parametrul de ZOOM, adica &z=15

Va jucati cu valoarea lui Z in functie de cum apare in pagina.

ex:

Quote


Editati template-ul themes/tema_folosita_de_tine/templates/cms/stores.tpl

Cautati

<section id="content" class="page-content page-stores">


Dupa aceasta adaugati:

Varianta 1 - are ca neplacere principala faptul ca daca dati cu mouse-ul peste harta, face imediat zoom on scroll.

Spoiler

SAU

Varianta 2 - rezolva neplacerea de la varianta 1

Spoiler
Inlocuiti URL_ul de google maps, cu cel pentru harta voastra.

#33
bogdanel0

bogdanel0

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 09.09.2006
Caut un programator care sa ma ajute sa definitivez implementarea unor module și rezolvarea unor mici bug uri.

#34
scripnicu

scripnicu

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 16.05.2021
Salut, am o problema cu preloader-ul pe telefon sta blocat asa https://ibb.co/CWp2mfQ<a href= tema pe care o folosesc este una custom si as avea nevoie de ajutor https://ibb.co/qBGhdHv Multumesc anticipat pentru orice sugestie![ https://ibb.co/CWp2mfQ - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate