Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Montaj aer conditionat in balcon ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!
 Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA
 Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac
 Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...
 

Faringita cronica

- - - - -
  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
rullz219

rullz219

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 02.04.2020
Salutare tuturor, am varsta de 21 de ani, vreau sa va spun ca ma confrunt cam de 2 luni cu o faringita cronica. Am fost de 3-4 ori la medicul orl, si am primit si tratament antiviral si antibiotic, si nu s-a schimbat nimic..
Am facut gargara si cu ceai de echinacea si cu apa cu sare si tot asa e situatia.. Acum medicul m-a trimis sa fac o ecografie cervicala si sa duc scaun pentru bacteria pyllori, dar in perioada asta nu se poate face ecografia din cauza epidemiei. Scaunul l-am dus in urma cu 2 saptamani si rezultatul a iesit negativ la bacteria pyllori..
Vreau sa mai precizez ca m-am lasat de sport cam de 1 an si ceva, si in aceasta perioada am fost mult sedentar..
Va rog din tot sufletul meu sa ma ajutati ca nu mai stiu ce sa fac ca sa-mi revin la normal. Va multumesc frumos!

#2
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
https://www.medlife....ptome-tratament

Quote

Faringita este inflamatia faringelui, aflat in partea din spate a gatului. Este cel mai adesea denumita simplu "durere in gat". Faringita poate provoca, de asemenea, zgarieturi in gat si dificultati la inghitire.
Potrivit Asociatiei Americane de Osteopatie (AOA), faringita indusa de durere in gat este unul dintre cele mai frecvente motive pentru vizitele la medic. Cele mai multe cazuri de faringita apar in lunile reci ale anului.
Pentru a trata in mod corespunzator o durere in gat, este important sa identificati cauza. Faringita poate fi cauzata de infectii bacteriene sau virale.
Faringita acuta se caracterizeaza prin debutul rapid al inflamatiei gatului si a inflamatiei faringiene (cu sau fara exudat). Absenta tusei, congestia nazala si secretia nazala disting bacteriile de etiologiile virale. Faringita poate fi cauzata de o varietate de agenti patogeni virali si bacterieni, inclusiv Streptococul de grup A (GAS), precum si de agentii patogeni fungici (Candida). Faringita bacteriana este mai frecventa in timpul iernii (sau primavara timpurie), in timp ce infectia enterovirala este mai frecventa in vara si toamna. in general, o conditie auto-limitata cu rezolutie in decurs de doua saptamani.
Faringita - Cauze / agent infectios / factori de risc
Cauzele faringitei
Exista numerosi agenti virali si bacterieni care pot provoca faringita. Acestia includ:
pojar
adenovirus, care este una dintre cauzele racelii comune
varicela
crupa, care este o boala din copilarie distinsa de o tuse de latrat
tuse convulsiva
grup A streptococ
Virusii sunt cea mai frecventa cauza a durerilor de gat. Faringita este cel mai frecvent cauzata de infectii virale cum ar fi raceala, gripa, sau mononucleoza. Infectiile virale nu raspund la antibiotice, iar tratamentul este necesar numai pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor.
Mai putin frecvent, faringita este cauzata de o infectie bacteriana. Infectiile bacteriene necesita antibiotice. Cea mai frecventa infectie bacteriana a gatului este strep gat, care este cauzata de streptococul de grupa A. Printre cauzele rare de faringita bacteriana se numara gonoreea, chlamydia si corynebacterium.
Faringita, factori de risc
Frecventa expunerii la raceli poate creste riscul de faringita. Expunerea la fumul  poate, de asemenea, sa creasca riscul.
Faringita - Simptome
Perioada de incubare este de obicei de doua pana la cinci zile. Simptomele care insotesc faringita variaza in functie de starea de baza si includ:
stranut
nas curbat
durere de cap
tuse
oboseala
dureri de corp
frisoane
febra (o febra de grad scazut, cu o febra la rece si de grad mai inalt cu gripa)
Faringita - Tratament
Majoritatea cazurilor de faringita vor disparea fara tratament intr-o saptamana sau mai putin. In unele cazuri, tratamentul medical este insa necesar pentru faringita. Acest lucru este valabil in special daca faringita este cauzata de o infectie bacteriana. Pentru astfel de cazuri, medicul dumneavoastra va prescrie antibiotice. Potrivit Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC), amoxicilina si penicilina sunt tratamentele cele mai frecvent prescrise pentru streptococ. Este important sa luati intregul curs de antibiotice pentru a preveni returnarea sau inrautatirea infectiei. Un intreg ciclu al acestor antibiotice dureaza, de obicei, intre 7 si 10 zile.
Faringita - Preventie
Mentinerea unei igiene adecvate poate preveni multe cazuri de faringita.
evitati sa impartasiti alimente, bauturi si ustensile de mancare
evitati persoanele bolnave
spalati-va de multe ori mainile, mai ales inainte de a manca si dupa tuse sau stranut
utilizati dezinfectanti pe baza de alcool atunci cand nu sunt disponibile sapun si apa
evitati fumatul si inhalarea fumului pasiv

Doar un doctor poate să te ajute. Nu scapi decât cu antibiotic administrat corect, și asta nu se face după ureche.
Colegial și empiric pot să te sfătuiesc să faci des gargară cu oțet de mere și miere de albine - de la Apicola.

Pentru că

Quote

Cum folosesti otetul de mere pentru a combate durerile in gat
4-5 minutes
Durerile de gat pot aparea in orice sezon si sunt de fiecare data la fel de enervante. Otetul de mere insa, un ingredient 100% natural si la indemana oricui, poate fi de ajutor in lupta cu durerile ce apar in gat, indiferent de cauza acestora.
Fie ca ai racit si gatul ti s-a inflamat, fie ca ai mancat inghetata din belsug sau ai baut un cocktail cu gheata, daca te-ai pricopsit cu o durere in gat, poti scapa de ea cu banalul otet de mere.
Cum poti vindeca durerea in gat cu ajutorul otetului de mere
TE-AR MAI PUTEA INTERESA
Otetul de mere se obtine prin fermentarea acestor fructe. Drojdia transforma zaharurile din fructe in alcool, care apoi este transformat in acid acetic de catre bacterii. Acidul acetic din otetul de mere face din acesta un remediu extrem de eficient in tratarea durerilor de gat.
Otetul de mere actioneaza asupra gatului astfel:
Aciditatea acestuia echilibreaza pH-ul de la nivelul gatului, oprind multiplicarea bacteriilor.
Are proprietati antibacteriene care combat germenii si bacteriile ce ar putea cauza durerea in gat.
Contine inulina, un prebiotic care stimuleaza sistemul imunitar, crescand numarul de celule albe si celule T.
Are proprietati expectorante si poate stimula eliminarea flegmei, care ingreuneaza respiratia.
Remedii pentru durerea in gat, pe baza de otet de mere
Gargara cu otet de mere – dizolva o lingura de otet de mere intr-un pahar cu apa caldura. Foloseste acest amestec pentru a face gargara de mai multe ori pe zi. Aciditatea otetului, precum si proprietatile antibacteriene ale acestuia, vor calma durerile in gat si vor combate infectia care le-a declansat.
Solutie pe baza de otet de mere si scortisoara – prepara un soi de sirop din 1 lingurita de otet de mere, 1 lingurita de scortisoara, 1 lingurita de miere, 1 lingurita de zeama de lamaie si 1 cana de apa calduta.
Amesteca bine toate ingredientele si bea acest sirop cu inghitituri mici. Repeta operatiunea de 2-3 ori pe zi. Proprietatile antiinflamatoare si antibacteriene ale scortisoarei, precum si cele ale otetului de mere, combat durerea in gat, precum si cauzele acesteia.
Remediu pe baza de otet de mere si miere – prepara un amestec din 2 linguri de otet de mere, 2 linguri de miere si 1 pahar de apa calduta. Bea acest amestec zilnic pentru a combate durerile in gat. Proprietatile expectorante ale otetului de mere, precum si proprietatile antiinflamatoare si antibacteriene ale mierii vor ameliora rapid durerea in gat, tratand totodata si cauza acesteia.
Solutie pe baza de otet de mere si bicarbonat de sodiu – prepara o solutie din 1 lingura de otet de mere, 1 lingurita de bicarbonat de sodiu si 1 pahar de apa calduta. Amesteca bine si foloseste aceasta solutie pentru a face gargara. Proprietatile antimicrobiene ale otetului de mere, precum si cele ale bicarbonatului de sodiu, vor ucide bacteriile din gat.
Solutie salina cu otet de mere – prepara o solutie salina (din 1 pahar de apa calduta si 1 lingurita de sare), pe care o vei amesteca apoi cu 1 lingura de otet de mere. Foloseste aceasta solutie salina pentru a face gargara, de mai multe ori pe zi. Proprietatile antibacteriene ale solutiei saline, impreuna cu aciditatea otetului de mere, vor calma durerile in gat, ucigand totodata bacteriile care cauzeaza probleme.
Contraindicatii
Otetul de mere este foarte acid, de aceea ar trebui sa fie folosit numai sub forma diluata.
Daca suferi de boala de reflux gastroesofagian, nu consuma cantitati mari de otet de mere, pentru a preveni cresterea aciditatii la stomac, dar si simptomele asociate cu aciditatea crescuta.

Repet, nu lua antibiotice după capul tău.

Ia astăzi așa de maxim urgență Proposept dacă găsești, e bun și ieftin, undeva la 6.5 lei cutia.
Și bagă gargară cu ce am zis sau rețetele de acolo de mai sus.
Dacă dimineață ești la fel mergi la un medic mai bun.


Așa pentru tine, eu aș citi prospectul de la Isoprinosine, și aș întreba medicul dacă te-ar ajuta. Din ce știu eu e un antiviral destul de bun, cu efect mai ales în zona gâtului.
Dar, cum am zis și mai sus nu recomand automedicația.

Edited by waterman, 02 April 2020 - 15:28.


#3
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,220
  • Înscris: 13.03.2017
Pai daca antibioticele nu te-au ajutat prea mult, mi-e teama ca te paste o interventie chirurgicala pentru indepartarea amigdalelor

#4
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,522
  • Înscris: 05.06.2009
Ce antibiotic ai luat, doza și durata tratamentului? Ți s-a făcut exsudat faringian? Poate fi și mononucleoza, ai avut și alte simptome în afara de durerea din gat?

#5
rullz219

rullz219

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 02.04.2020
Am luat zinnat de 500 in prima instanta si dupa am luat o amoxicilina de 1000.
Da, am facut si exsudat si a iesit negativ..
Pai e rosu acolo in gat, is ceva granule de alea pe gat si pe amigdale, dar gen nu is albe sau ceva.
Medicul orl mi-a zis ca e una virala dar nu vad sa se fi schimbat de atunci nimic..

#6
rullz219

rullz219

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 02.04.2020
Deci am mai avut si febra dar nu era mare, putina cefalee, nas infundat dimineata cand ma trezesc.
S-ar putea sa fie si o mononucleoza deoarece tot m-am sarutat cu iubita si se pare ca amandoi avem o faringita cronica.. ca m-am uitat la ea in gat si si ea e rosie si are granule de alea..

#7
odastramosilor

odastramosilor

    resemnat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,725
  • Înscris: 29.02.2004
esti sigur ca nu e o alergie?
ti se usuca gatul, si simti ca te gadila ceva acolo? Tusesti mai ales dimineata din cauza gatului uscat?
te doare la inghitire?
probleme gastro ai (gen ulcer, reflux)?

#8
rullz219

rullz219

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 02.04.2020

 odastramosilor, on 02 aprilie 2020 - 15:48, said:

esti sigur ca nu e o alergie?
ti se usuca gatul, si simti ca te gadila ceva acolo? Tusesti mai ales dimineata din cauza gatului uscat?
te doare la inghitire?
probleme gastro ai (gen ulcer, reflux)?

Pai nu mai tusesc de cand au aparut primele simptome, atunci tuseam grav incat nu puteam sa dorm, dar acum deloc.
Nu ma ghidila nimic, gatul intr-o oarecare masura imi era uscat inainte, dar acum nu prea mai e.
Am luat si un antialergic si degeaba..
Astazi am luat un biomicin forte si am dat afara mucus din gat se pare.

#9
odastramosilor

odastramosilor

    resemnat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,725
  • Înscris: 29.02.2004

 rullz219, on 02 aprilie 2020 - 15:52, said:

Pai nu mai tusesc de cand au aparut primele simptome, atunci tuseam grav incat nu puteam sa dorm, dar acum deloc.
Nu ma ghidila nimic, gatul intr-o oarecare masura imi era uscat inainte, dar acum nu prea mai e.
Am luat si un antialergic si degeaba..
Astazi am luat un biomicin forte si am dat afara mucus din gat se pare.
biomicin in varianta capsula? ai grija cu stomacul.
inseamna ca e posibil sa fie cauza bacteriana. Mai ai de investigat. Aerosoli facI? Ai nebulizator?
Cum stai cu plamanii? Respiri greu?

#10
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,736
  • Înscris: 30.08.2006
Ai incercat cu sirop din muguri de brad ? Eu aveam o tuse continua si inainte de a merge la medic am incercat si asta. In 2 saptamani am scapat de tuse. Poate fi un tratament complementar in cazul tau.

#11
rullz219

rullz219

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 02.04.2020

 odastramosilor, on 02 aprilie 2020 - 16:14, said:

biomicin in varianta capsula? ai grija cu stomacul.
inseamna ca e posibil sa fie cauza bacteriana. Mai ai de investigat. Aerosoli facI? Ai nebulizator?
Cum stai cu plamanii? Respiri greu?

Da, in varianta capsula, nu fac aerosoli si nu am nici nebulizator pentru ca nu stiam de astea..
Respir normal, nu am probleme cu ei ca doar am facut sport de performanta 12 ani jumatate.
Mai vreau sa adaug pentru ca tot ma iau cu altceva si uit sa scriu: am si colon iritabil si de la biomicin forte tot ragai dupa ce il iau..

#12
rullz219

rullz219

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 02.04.2020

 Leo2006, on 02 aprilie 2020 - 16:14, said:

Ai incercat cu sirop din muguri de brad ? Eu aveam o tuse continua si inainte de a merge la medic am incercat si asta. In 2 saptamani am scapat de tuse. Poate fi un tratament complementar in cazul tau.

Nu am incercat sirop din muguri de brad, s-ar putea sa functioneze. Cum spuneam mai sus, nu mai tusesc acum.

 corinadaniela, on 02 aprilie 2020 - 15:27, said:

Ce antibiotic ai luat, doza și durata tratamentului? Ți s-a făcut exsudat faringian? Poate fi și mononucleoza, ai avut și alte simptome în afara de durerea din gat?

Mai adaug: Am mai avut durere la marul lui adam, dupa care a radiat in zona lui..

Edited by althea, 02 April 2020 - 17:36.


#13
odastramosilor

odastramosilor

    resemnat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,725
  • Înscris: 29.02.2004

 rullz219, on 02 aprilie 2020 - 16:18, said:

am si colon iritabil si de la biomicin forte tot ragai dupa ce il iau..
asta e de la uleiurile esentiale nu de la colon

 rullz219, on 02 aprilie 2020 - 17:27, said:

Cum spuneam mai sus, nu mai tusesc acum.

dar ce simptome ai actualmente?

#14
rullz219

rullz219

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 02.04.2020
Pai in momentul de fata am nasul infundat, pare sa fie si gatul uscat acum, desi am baut lichide pana acum destule..
Gatul acum chiar nu ma doare sau ceva.

O sa las mai jos 2 poze ca sa va dati seama mai bine.

Edited by Dany_Darke, 02 April 2020 - 22:49.
nu ai atasat poze, dar cand le pui, sa le pui in spoiler totusi


#15
rullz219

rullz219

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 02.04.2020

 rullz219, on 02 aprilie 2020 - 17:53, said:

Pai in momentul de fata am nasul infundat, pare sa fie si gatul uscat acum, desi am baut lichide pana acum destule..
Gatul acum chiar nu ma doare sau ceva.

O sa las mai jos 2 poze ca sa va dati seama mai bine.

https://imgur.com/wLUltgW
https://imgur.com/TAl0YLs

#16
deea0502

deea0502

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 02.02.2021
Hello ,asa am si eu de vreo 2ani.Cand mananc picant sau acru ma ustura.nu stiu ce sa fac,am incercat antibiotice de toate.Pe langa asta am si ganglioni sub 1cm mariti in lateralele gatului

Edited by Dany_Darke, 02 February 2021 - 15:44.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate