Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Unde gasesc borcane mari 5 - litr...

sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP

Se opreste motorul in mers Golf 5
 Probleme cu instalator Casa verde

Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese

Protectie soare/vizuala in interior
 Tratament pt piele..canapea

Buget 19k-masina noua-sfaturi

Grosime adeziv gresie

TVA doar la valoarea adaugata sau...
 Inregistrare ecran

M-am inregistrat in e-factura. Ca...

Voi cum faceți fața ava...

Spital stomatologic sector 4 grat...
 

programel etichete

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
20 replies to this topic

#19
cristian_sen

cristian_sen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,185
  • Înscris: 21.08.2003

View PostThePuiu, on 02 iunie 2020 - 16:32, said:

Daca firma care a rezolvat problema taxeaza 100 clienti cu 100E iese o suma frumusica pt cateva ore de munca (ale cuiva care chiar este softist).
Cine va opreste sa vindeti aplicatia cu 0,99 la 10000 clienti?  Mai ales ca am pus la dispozitie baza coduri de bare, e o parte importanta.

View PostThePuiu, on 02 iunie 2020 - 16:32, said:

Dumneavoastra ati fi vrut ca cineva de pe aici sa va rezolve problema cu 100E....
Am inteles ca e o problema ptr un liceean la informatica, 100E este un pret corect, nu zic eu, zice firma care l-a oferit. In Romania reala, care e mult mai mare decat  Cluj si Pipera, 100 euro inca inseamna ceva, destul de mulct chiar, un sfert de salariu cinstit.  Scuze de deranj, daca aceasta suma nu merita deranjul ptr niste adevarate genii

View PostThePuiu, on 02 iunie 2020 - 16:32, said:

Sa nu credeti ca toti cei care citim acest forum sintem muritori de foame... dimpotriva,
Pai tocmai ca suneti privilegiati ai soartei ar fi trebuit sa intoarceti o mica si neglijabila parte (ptr voi) inapoi: " in genialitatea mea am creat acest program, nu m-a costat nimic, folositi-l fericiti si sa ziceti bogdaproste, noi sa fim sanatosi!"
Nici nu a fost vreodata vorba de foame, cine a zis asa ceva? Faptul ca ati amintit de asta ridica cel putin o spanceana daca nu un semn de intrebare.  Nu vorbim sume decat cand suntem cu produsul in fata, tocmai de asta m-am si ferit sa inaintez o suma inainte, exista  tentatia de a subaprecia marfa, atitudine care nu-mi sta in fire ptr ca vreau sa fiu corect, nu-mi trebuie nimic neplatit  NU clientul face pretul, niciodata niciunde! Dar la fel de exact (si mult mai probabil) exista riscul ca vanzatorul sa isi  supraprecieze  produsul, exista si o vorba de duh pe tema asta. Situatiunea trebuie sa fie rezonabila ptr toata lumea, fiecare partener sa iasa multumit din afacere. Si sa nu fie cu suparare, dar una mia euro, asa cum sperati sa primiti, nu merita in veci aceasta aplicatie. Probabil sunteti invatati cu sume in care este implicat statul care plateste insutit, inmiit cui trebuie, atunci da, e alta poveste, nu e cazul  de fata. Si nici bani de spalat nu am ca sa facem o invarteala.


View PostThePuiu, on 02 iunie 2020 - 16:32, said:

daca cineva pune problema corect si cinstit, oferind toate informatiile cerute, poate avea surpriza sa-i faca cineva de aici o mini-aplicatie gratuit. Sfatul pe care vi l-am dat (sa precizati un buget in care doriti sa va incadrati cu lucrarea) a fost foarte bine intentionat... dar na...e mai usor sa ne denigrati.
Am fost cat de clar s-a putut (nu stiu ce are de face cinstea aici), mintile analitice de programator trebuiau sa inteleaga instant ca trebuie printate 4 randuri dintr-un xls  pe  un petec de hartie de anumita marime...ce e neclar aici?  Eticheta dint-un xls, mai succint de atat nu se poate.

View PostThePuiu, on 02 iunie 2020 - 16:32, said:

dar na...e mai usor sa ne denigrati.
Nu e nici o denigrare ba din contra am zis respect ptr munca big dislike ptr atitudine...e o critica constructiva care puteti sau nu sa o luati in seama, ma lasa rece orice ati face. Dar o  atitudine superior-gretoasa nu trebuie sa fie un impediment in calea unei afaceri, oferta e in continuare valabila, ofer 200E* ptr aplicatie. Deci pretul suitei totale ptr contabilitatea primara, care in ciuda numelui e destul de complexa, eu il ofer ptr o mica fractie din aceasta, solicitarea e cat se poate de ferma iar cine ma cunoaste stie ca sunt serios.
* Pretul scade cu 10 euro pe zi. Solicit factura si contract din care sa reiasa ca lipsa oricarei pretentii a vanzatorului dupa primirea platii, scopul e ca dupa cumparare sa-l pun aici gratis la dispozitia oricui. Asa cum am pus baza de date coduri de bare asa pun si aceasta unealta care apropo ar trebui pusa gratuit la dispozitie de autoritati, voluntari, etc, ca in alte tari asemantoare noastre (Bulgaria de ex).

View PostThePuiu, on 02 iunie 2020 - 16:32, said:

poate avea surpriza sa-i faca cineva de aici o mini-aplicatie gratuit
Inca odata, o mostra de umor nesarat...

#20
cristian_sen

cristian_sen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,185
  • Înscris: 21.08.2003

View Postparabellum, on 01 iunie 2020 - 21:47, said:

Se lauda aiurea. In statistici Romania nu da deloc atat de bine.
Am facut o cautare pe GitHub, cu locatia Romania, pentru useri cu peste 50 followers suntem 4 pe C++ (nici alte limbaje nu stau mult mai grozav - si se vede clar ca e vorba de web developeri, in top sunt Javascript si php, asta se arunca spre Romania si India):
https://github.com/s...:>50&type=Users
Rezultatul nu e incurajator. Nu geme GitHubul de proiecte open source romanesti, asa cum ar fi trebuit daca erau atat de grozavi.

Recent s-a facut un survey https://insights.sta...com/survey/2020 pe Stack Overflow cu ceva detalii pe regiuni. Numarul de vizite din Germania era mai mare de vreo 6.6 ori decat din Romania, daca raportezi la populatie poti sa vezi ca Romania nu sta deloc cum e lauda. Ceva statistici sunt si aici, din nou Romania nu sta atat de bine: https://www.daxx.com...evelopers-world


Pai si atunci ce se mai kakarisesc atata pe ei de le mai ajungi cu prajina la nas cand in rrealitate sunt pielea pwluii?
Zic cum vad situatia, daca e ceva va rog sa ma corectati: In data de 30.03, eu, client de platitor, cumparator de buna credinta, din anumite motive personale (promisiune cuiva la care am interes coraborat cu faptul ca-s prost ca noaptea la it) solicit un serviciu (despre care mai tarziu aveam sa aflu ca e la nivel de liceu) pe aria de specialitate a celui mai mare forum de discutii romanesc. Nu ma asteptam sa fiu rezolvat pe loc, oare unde ma cred, cumva intr-o tara fruntasa IT?*

La nivelul de cunostiinte care-l aveam atunci plateam pe loc oricat mi se cerea. Daca sarea unul si zicea uite bos aici ce vrei face 500 euro ii primea instant prin homebank. In prima faza primesc niste intrebari sa zicem pertinente (desi e clara incercarea aitisitilor de a umfla nejustificat lucrarea cu niste optiuni inutile ptr bani mult mai multi). Raspund cat pot de clar si concis si...asta e tot, chiarr tot. Moarte si durere. Nimic, nema, nada, niente.

Dupe vreo luna, cand discutia e moarta ingropata cu parastasu la zi se trezeste unu si ma ia la trombon "cat dai, 100 lei?".  Pretenas, nu stiu de unde vii dar 100 lei sunt100 lei, exista o gramada de oameni care traiesc o saptamana cu 100 lei. Ba unii imbuibati chiar consuma 100 lei benzina saptamanal daca-ti vine sa crezi. Ptr acei oameni merrita 100 lei, e corect ptr o ora de munca sau chiar doua pe un scaun anatomic intr-un birou cu aer conditionat.

Si discutia nu se opreste aici, apare alt personaj (sau poate chiar acelasi cu alt nume), dar care pare destul de capabil in domeniu si care imi comunica ca ptr 100 euro e prea mare deranjul, ca ei au bani, nu se uita la maruntis. Acum eu cunosc oameni cu bani si cand zic cu bani zic sume de 6 cifre in valuta plus acareturi in alte tari si un lucru stiu sigur: niciodata nu au destui bani, cu cat au mai mult cu atat se uita mai mult la maruntis de 100 euro pe care uite, altii nici nu-i baga in seama. Greu de crezut ca it-stii nostri au mai mult. Personal m-am stabilizat cam la 1000 pe saptamana plus mancare si benzina moka dar tot ma uit la 100 euro, de fapt sunt destule ocaziile cand fac tocmeli ptr mai putin de atat. Prefer sa lucrez pe continuitate decat pe tun. De ce? Ptr ca orice ban conteaza, daca nu-l fac eu il face altul, nu-mi place sa pierd oportunitatea oricat de neinsemnata ar fi, mai putini bani sunt mai buni, mult mai buni decat nici un ban iar clientul care azi imi aduce 20 euro maine imi aduce 200 poimaine 2000, de aceea e absolut de neinteles cum cineva care detine cunostiintele necesare si care poate face un rahat de aplicatie de liceu intr-o ora, o zi sau doua... pur si simplu da cu piciorul la una suta de euro, e noaptea mintii. Hai si ptr bani hai si ptr provocarea propie, cum draq ma, lucrez in it si ma impiedc intr-un xls? Il haleam cu tot cu ecran si nu-l lasam nerezolvat...dar asta-s eu, din nefericire pe alt domeniu. Iar daca nu pot sau nu vreau sa fac un servicu comunic pe loc clientului, e mai bine ptr toata lumea.

Acum nu stiu daca asta a fost un motiv ca  sa-si ascunda lenea sau pur si simplu incompetenta, dar aceasta experienta mi-a lasat un gust amar, o tagma care pozeaza in  crema meseriilor, gulerele albe, elita natiunii, se comporta la fel ca un cizmar comunist.
Bunelu' care a fost un geniu pe Pamant m-a invatat asa: "nepoate sa te feresti de lucratorii din industria usoara: ceaprazari, cizmari, croitori, pozari si (mai tarziu) depanatori radio tv ca astia sunt neseriosi, te duc cu lugu-lugu si te jupoaie cand te prinde la curmatura...si tot nu-ti rezolva problema!".  Iata ca in aceasta selecta companie se adauga it-istul roman: vorbarie multa, smechereala, superioritate nejustificata dar fapte ioc.  De fapt as putea sa zic ca e un demn continuator al depanatorului tv, ptr un condensator te incasa jumate de tv "ca el are scoala, a invatat zece ani ptr juma de ora  de reparatie."

In fine, nu asta intentionam (neaparat) sa zic, ci nucleara data de acest stimabil domn:

View PostThePuiu, on 02 iunie 2020 - 16:32, said:

... poate avea surpriza sa-i faca cineva de aici o mini-aplicatie gratuit.
Este o rautate crunta, apropiata de sadism aceasta afirmatie. Da, am inteles sunteti mai destepti decat restul dar ramaneti in bula voastra, nu e nevoie sa ne scuipati. Daca avea de gand sa faca ceva o facea pur si simplu nu amenintari cu surpriza. Posta aplicatia si asta era tot. Eventual cu buton donate ca la orice freware serios. Poate avea dumnealui o surpriza.
De la un om mort mai vezi o besina dar de la un roman ceva gratuit (si functional) niciodata... iar de la un it-ist roman o aplicatie gratuita, de fapt promisiunea uneia, e deja ridicol, nici copii de la gradinita nu o cred. De accea o iau ca o mostra de malitiozitate nejustificata. Si nu, nu e psihologie inversa, am oferit 200 euro dar nu-mi fac iluzii, puteam oferi 2000 rezultatul va fi acelasi.
Suntem in 08.06, aplicatia merge prefect.**





* conform spuselor lucratorilor din It-ul romanesc.
** in mintile it-istilor romani.

Edited by cristian_sen, 08 June 2020 - 23:04.


#21
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,226
  • Înscris: 24.02.2007

View Postcristian_sen, on 08 iunie 2020 - 22:51, said:

pe aria de specialitate a celui mai mare forum de discutii romanesc.

Celui mai mare forum generalist. Caci aria, cu cate un mesaj/topic nou la cateva saptamani e departe de a fi considerata mare.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate