![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Discutie serioasa despre Coronavirus / COVID-19 (partea a IV-a)
Last Updated: Apr 09 2020 23:19, Started by
argonaut
, Mar 29 2020 21:19
·
0

Posted 09 April 2020 - 22:16

Bai, da' Bogdan sau cum ii zice baiatului care comunica cu surdo-mutii, unde s-a tuns?
![]() |
Posted 09 April 2020 - 22:17

Posted 09 April 2020 - 22:18

bai incep sa imi placa peneleii. o avut unu care o gandit un pic. mi se pare buna ideea ca se suspenda vanzarea/cumpararea de actiuni la firmele din energie..
probabil si exportul de papica interzis, e k.. |

Au aratat ca sudul tarii e albastru pe harta , cazuri putine in fiecare judet.Exceptie constanta si la Tandarei.
Intrebarea este In conditiile in care in restul tarii mai ales zona suceava va fi nevoie de ventilatoare , exista capacitatea de a lua din sud sa zic din bucuresti 20 de ventilatoare si a le duce la suceava? Pe de alta parte sunt sigur ca americanii asa fac Aduc de toate si oameni si materiale din alte state in New York. Pai daca Suedia are 800 la terapie intensiva si nu si face probleme , noi avem 200 , mai suporta mult sistemul nostru? Nu cred povestea cu 1200 de ventilatoare in ro. Alea sunt toate si cred ca 80% sunt ocupate cu alti bolnavi. Ventilatoare ca sa fi putut face rost trebuiau sa plateasca pe loc in 15 ianuarie , gaseau pe undeva in afara chinei. |
Posted 09 April 2020 - 22:19

Posted 09 April 2020 - 22:20

Doar la ore din astea tarzii dau ordonantele astia?
Tocmai vroiam si eu sa ma culc ![]() |
Posted 09 April 2020 - 22:21

Posted 09 April 2020 - 22:21

Alexandru Rafila, a afirmat joi seara, într-un interviu la Mediafax, că în lunile noiembrie-decembrie vom avea un alt vârf de infectări cu COVID-19, însă speră ca până atunci să existe medicația necesară. https://www.hotnews....ri-covid-19.htm Pai hai sa analizam putin medicatia pentru gripa, o boala similara cauzata tot de un virus dar care e prezenta de sute de ani pe pamant vaccin: CDC-ul american scrie ca eficienta vaccinului gripal e undeva intre 40-60% asta conditionat de faptul ca strain-urile din vaccin sa corespunda cu strain-urile circulante in timpul sezonului totodata vaccinul asta nu e lipsit de efecte negative, iar pentru unele persoane poate duce la pierderea auzului partial sau chiar total pentru tot restul vietii... pentru cei care patesc efectul asta negativ se administreaza o substanta ulterior vaccinului in incercarea de a inversa pierderea dar numai intr-o fereastra de oportunitate in primele 24-48 de ore efectul asta negativ se numeste Sudden Sensorineural Hearing Loss; e documentat inclusiv in multe studii medicale concluzia: vaccinul are eficienta redusa si poate genera efecte negative foarte grave antiviral: Tamiflu e un antiviral care ataca virusul gripei daca este administrat in primele 48 de ore de la debutul simptomelor efectul pozitiv vine la pachet cu o serie de efecte negative printre care si unele de natura psihiatrica este un medicament controversat in sensul ca multe grupuri medicale au pus in balanta efectele pozitive si cele negative ale lui si nu recomanda tratamentul...adica eficienta scazuta nu merita efectele negative aspirina, paracetamol, ibuprofen...si alte combinatii gen theraflu etc sunt medicamentele de reducere a febrei, a durerilor musculare etc sunt ok dar tot ce fac e sa asiste pacientul pe parcursul bolii, virusul isi face treaba in organism cap-coada in acelasi mod si cu ele si fara deci in mare preventia si tratamentul pentru gripa sunt cam nonexistente, iar majoritatea oamenilor nu se vaccineaza si nu iau antivirale nicioata in viata...cand fac gripa trec prin ea cu paracetamol si ceai cu lamaie pentru covid deja s-a conturat cam acelasi model pentru unele din antiviralele testate, daca se va scoate ceva cu adevarat eficient cel mai probabil va fi ceva exotic si scump cu siguranta |
Posted 09 April 2020 - 22:22

Au aratat ca sudul tarii e albastru pe harta , cazuri putine in fiecare judet.Exceptie constanta si la Tandarei. Intrebarea este In conditiile in care in restul tarii mai ales zona suceava va fi nevoie de ventilatoare , exista capacitatea de a lua din sud sa zic din bucuresti 20 de ventilatoare si a le duce la suceava? Pe de alta parte sunt sigur ca americanii asa fac Aduc de toate si oameni si materiale din alte state in New York. Pai daca Suedia are 800 la terapie intensiva si nu si face probleme , noi avem 200 , mai suporta mult sistemul nostru? Nu cred povestea cu 1200 de ventilatoare in ro. Alea sunt toate si cred ca 80% sunt ocupate cu alti bolnavi. Ventilatoare ca sa fi putut face rost trebuiau sa plateasca pe loc in 15 ianuarie , gaseau pe undeva in afara chinei. Suedia a "reusit" sa aiba si 800 de morti si nu-si face probleme. |
|

Despescu sa zica si ceva legat de "protejarea populatiei" prin aplicare de batai in plina strada.
'mniezeii mamii lor.... |

Posted 09 April 2020 - 22:23

Au aratat ca sudul tarii e albastru pe harta , cazuri putine in fiecare judet.Exceptie constanta si la Tandarei. Intrebarea este In conditiile in care in restul tarii mai ales zona suceava va fi nevoie de ventilatoare , exista capacitatea de a lua din sud sa zic din bucuresti 20 de ventilatoare si a le duce la suceava? Pe de alta parte sunt sigur ca americanii asa fac Aduc de toate si oameni si materiale din alte state in New York. Pai daca Suedia are 800 la terapie intensiva si nu si face probleme , noi avem 200 , mai suporta mult sistemul nostru? Nu cred povestea cu 1200 de ventilatoare in ro. Alea sunt toate si cred ca 80% sunt ocupate cu alti bolnavi. Ventilatoare ca sa fi putut face rost trebuiau sa plateasca pe loc in 15 ianuarie , gaseau pe undeva in afara chinei. |
Posted 09 April 2020 - 22:23

Doar la ore din astea tarzii dau ordonantele astia? Tocmai vroiam si eu sa ma culc ![]() noaptea ca hotii ![]() ![]() ![]()
Ce a zis mai concret de mașini? ceva de genul ca sunt permise iesirile pentru cumpararea de piese, repararea masinii, intretinerea masinii.. parca.. |
Posted 09 April 2020 - 22:24

Se va face sau nu ceva concret, cu slujbele de înviere, din următoarele două duminici?
|
Posted 09 April 2020 - 22:25

Bai, da' Bogdan sau cum ii zice baiatului care comunica cu surdo-mutii, unde s-a tuns? ![]() Ce te-a tepuit... ![]()
Se va face sau nu ceva concret, cu slujbele de înviere, din următoarele două duminici? Se transmit pe facebook si pe trinitas. |
|
Posted 09 April 2020 - 22:25

Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users