Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Exista magazin fizic XIOAMI in Ro...

google.ro virusat?

Ati castigat vreodata la "con...

HIT FM Zarnesti - Metropolitan Br...
 Google Consent Mode V2

La multi ani @rz!

Placa retea integrata la un ASUS ...

Targ de viniluri - Bucuresti
 Achizitionare furca RockRider

End to end encrypted messenger

BMW E46 320d bari interioare dash...

masina de familie 9000 euro
 T-Mobile intenționeaza sa in...

5G N38 Digi Mobil

Road trip moto Tunisia

De ce au devenit recenziile Googl...
 

DIGI - IP-ul public din router diferit de cel care il returneaza Google

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
Inu_Goliath91

Inu_Goliath91

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 07.09.2007
Salutare,

Sunt abonat la serviciu de internet a celor de la Digi, am fibra optica si implicit si un router Huawei HG8121H pe care i-am rugat pe cei de la Digi sa-l treaca in modul bridge deoarece in spatele lui am un router TP-Link Archer C2300. Am primit mesaj cu user / password de la Digi si m-am conectat frumos la internet. Pana aici toate bune si frumoase.

Acuma apare o dilema pentru mine.
- Intru in TP-Link -> Advanced -> Status -> Internet -> IP Address : 100.[privat] (am sunat la Digi si mi-au confirmat ca adresa IP public este aceasta)
- Intru pe https://www.whatismyip.com/ -> My Public IPv4 is: 188.[privat]

Pai nu mai intaleg, care imi este adresa IP publica ? Intre deoarece in TP-Link am mers la Advance -> System Tools -> Administration -> Remote Management si bifez Enable Remote Management for All Devices si setez un port stabilit de mine, nu pot sa-mi accesez router-ul din exterior Posted Image

Mai mult de atat, vreau sa-mi setez si partea de Dynamic DNS prin serviciul celor de la NO-IP, care la fel...nu merge.

Ma poate lamuri / ajuta cineva cu problema mea?

Va multumesc anticipat.

Edited by Dany_Darke, 21 March 2020 - 18:08.


#2
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,603
  • Înscris: 12.06.2006
https://forum.softpe...nat-cgn-la-rds/

#3
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 121,848
  • Înscris: 07.02.2003
188.[privat] ala e. Reconnect pppoe, poate iei direct clasa buna.

Edited by Dany_Darke, 21 March 2020 - 18:09.


#4
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,083
  • Înscris: 08.10.2015
Mai nou (sau mai vechi) RDS-ul aloca IP-uri statice pe pppoe pentru business. Pentru home vad ca se schimba la fiecare reset, dar se rezolva prin digicare. NU ai nevoie de NoIP sau mai stiu eu ce ddns ! Intra in digicare si vezi acolo.
Pentru mine RDS-ul este superok si acasa si la servici . Bravo !

Edited by bumpocbum, 21 March 2020 - 15:11.


#5
george2020

george2020

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 215
  • Înscris: 14.03.2020
188.[privat] e cel public.
100.[privat] e cel alocat din serverul de routare al retelei.

Adica e IP de retea, nu cel cu care iesi in internet.

Edited by Dany_Darke, 21 March 2020 - 18:09.


#6
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,736
  • Înscris: 24.04.2013

 bumpocbum, on 21 martie 2020 - 15:09, said:

… se rezolva prin digicare. NU ai nevoie de NoIP sau mai stiu eu ce ddns ! Intra in digicare si vezi acolo. …
Daca te referi la Dynamic DNS-ul de la RDS (domeniu .go.ro), el NU rezolva nimic. Pe incercatelea. Iti creeaza numele in DNS, ok, numai ca acel nume este rezolvat la adresa de CGN 100.xz.yy.zz - si aceasta asociere se propaga international! Cineva din exterior NU are ce face cu aceasta adresa IP; daca si ISP-ul lui foloseste CGN, va nimeri eventual un client al acelui ISP care se intampla sa fi primit in acel moment respectivul 100.xx.yy.zz.

#7
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 121,848
  • Înscris: 07.02.2003

 Inu_Goliath91, on 21 martie 2020 - 13:05, said:

ajuta cineva cu problema mea?
Pe CGN nu se poate face, period. Este un nat imens cum folosesc companiile mobile sau pe vremuri retelele de cartier care nu aveau ip public la fiecare user. Toti marii isp-isti in lume folosesc CGN in anumite momente sau permanent pentru ca nu au facut la timp si corect sa mearga ipv6 nativ
Pe de alta parte in ipv6 exista deja ddns-uri care stiu v6. Deci foloseste cu incredere. Iti trebuie router modern model 2018+ care stie pppoev6 si tot tacamul de functii avansate necesare pentru alocare automata ipv6, anuntarile in retea pentru stateless... e putin de configurat daca nu e dat default ce si cum, dupa aia o sa vezi ca merge fluent... in ipv6 fiecare calculator in sine din lan are propriul ip public agregat, se face prefix de la operator sufix de la router, e mult mai meserias decat in ipv4. Porti avea mii de ip-uri publice daca n-ai ce face si te lasa operatorul cand iti defineste clasa cu /x Posted Image
Majoritatea companiilor mari, retele sociale, google, facebook, yahoo etc... merg de mai mult de un an pe ipv6 default insa operatorii de retele sunt lenesi, au crezut ca se glumeste cu faptul ca se va trece incepand masiv cu 2019 si ca trebuie sa fie pregatita... se chinuie sa faca ipv4 sa mai ramana in viata aiurea.

Edited by andreic, 21 March 2020 - 17:53.


#8
Neaceasca85

Neaceasca85

    SHTF sau SRHTF:))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 87,847
  • Înscris: 14.10.2008
Ai primit un IP de CGN, deconecteaza si reconecteaza routerul, PPPoE, ceva, ca sa primesti IP bun.

Eu la FL 1000 primiseam acum 2 saptamani IP de Business 300 cu viteze de 300, am deconectat PPPoE si vitezele au revenit la cele de Fiberlink 1000.

Puteai sa primesti acest IP de CGN buclucash inainte sa treci ONT-ul Huawei in bridge spre a folosi TP Link-ul ca router, dar s-a intamplat printr-o coincidenta sa intre CGN-ul dupa ce ai trecut in bridge, nu are legatura cu asta.

#9
radurus

radurus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,978
  • Înscris: 16.06.2006

 sags, on 21 martie 2020 - 15:21, said:

Daca te referi la Dynamic DNS-ul de la RDS (domeniu .go.ro), el NU rezolva nimic. Pe incercatelea. Iti creeaza numele in DNS, ok, numai ca acel nume este rezolvat la adresa de CGN 100.xz.yy.zz - si aceasta asociere se propaga international! Cineva din exterior NU are ce face cu aceasta adresa IP; daca si ISP-ul lui foloseste CGN, va nimeri eventual un client al acelui ISP care se intampla sa fi primit in acel moment respectivul 100.xx.yy.zz.

Functioneaza perfect myname.go.ro de la rds.
Am VPN setat, server FTP, port FWD pentru acces in interfata web a routerului (dublu NAT) si merge fara probleme.

Probabil ca la el e o problema.
Sunt curios cum se rezolva.

Edited by radurus, 21 March 2020 - 17:16.


#10
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,736
  • Înscris: 24.04.2013
@radurus: Functioneaza daca:
  • NU esti in CGN (ai IP public) SAU
  • accesezi nume.go.ro doar din reteaua ISP-ului de origine (RDS in cazul nostru) SAU
  • RDS a corectat anomalia de care stiu eu; nu are nici un sens ca DNS-ul, la nivel international, sa rezolve numele catre adrese IP de CGN.
Am fost in exact aceasta situatie in vara-toamna 2018 si printre primele lucruri pe care le-am incercat a fost sa utilizez DNS-ul de la RDS (cel cu .go.ro) ca sa obtin un IP public. Nu a folosit la nimic. Poate ca intre timp au corectat aceasta anomalie, nu stiu si nici nu mai pot testa fiindca cei de la tehnic mi-au setat un flag sa imi dea totdeauna IP public. (Imi era imposibil sa accesez un anumit site important, iar ei au determinat ca de la IP-ul de CGN i se trage si singura solutie gasita a fost acel flag.)

Gandeste-te ca atunci cand incearca sa rezolve nume.go.ro browser-ul tau primeste IP-ul 192.168.0.77. Presupunand ca tu acasa, in reteaua locala, folosesti 192.168.0.xx, atunci va functiona - de acasa de la tine. De la un vecin NU va functiona. Ba s-ar putea ca si vecinul sa foloseasca tot 192.168.0.xx si atunci se va trezi ca face acces la un calculator de-al lui, nu la al tau cum intentiona. Cu CGN se intampla la fel, doar ca in loc de ‘reteaua de acasa’ este ‘reteaua acelui ISP’.

#11
radurus

radurus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,978
  • Înscris: 16.06.2006
Ms de explicatii.
Probabil ca e o situatie speciala.
Eu am ip de genul 5.15........
Stiu ca am mai observat adrese incepand cu 188 si cu 79.

#12
The Stressmaker

The Stressmaker

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,275
  • Înscris: 25.10.2005
Simplist, daca contractul este de tip "personal" ("fiberlink") aveti ip dinamic de fiecare data impreuna cu alti "N" utilizatori (adica un IP public se imparte la sute de utilizatori de abonament "personal"). Daca aveti contract tip "business" atunci aveti ip fix de fiecare data (si este rezervat numai pentru dv.).
Ambele timpuri de conectare implica PPPoE si nu are importanta daca conectarea se face de catre ONT sau de catre routerul propriu. Diferenta o face viteza, cu mult mai scazuta la cele de tip "business".

PS: daca vreti ip fix pentru persoana fizica, cel mai mic abonament "business" se invarte in jurul a 9 euro. Testat si folosit.

Edited by The Stressmaker, 23 March 2020 - 18:43.


#13
FaneDuru

FaneDuru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 825
  • Înscris: 03.08.2010

View PostThe Stressmaker, on 23 martie 2020 - 18:43, said:

...
Ambele timpuri de conectare implica PPPoE si nu are importanta daca conectarea se face de catre ONT sau de catre routerul propriu. Diferenta o face viteza, cu mult mai scazuta la cele de tip "business".

PS: daca vreti ip fix pentru persoana fizica, cel mai mic abonament "business" se invarte in jurul a 9 euro. Testat si folosit.

Ești sigur cu privire la viteza mai scăzută a abonamentului „business”? Mi s-ar părea mai logic să fie invers...

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate