Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
A fost lansat Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 tavan fals rigips

Ce preferați: produse mai scumpe ...

Demagnetizare (minimala) ori ba?

Cum pot sa vad pe un proiector pr...
 Joc Drone

Dropshipping

Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...

MONITOR LG fara sonor !
 

Drop down list in html

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
Alexandru611

Alexandru611

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 186
  • Înscris: 07.02.2017
Salutare,

Sunt incepator in html si va rog, daca puteti sa ma ajutati cu codul in html pentru o lista de tip drop-down.

Mai exact, cand se da click pe caseta cu lista, sa inceapa sa se desfasoare. Cand se da click pe una din optiunile listei (fiecare optiune sa aiba link-ul unei pagini web), acea optiune sa il redirectioneze pe utilizator catre pagina specifica optiunii pe care a dat click.

Am incercat sa il fac si intampin problema ca link-urile nu redirectioneaza utilizatorul catre pagina optiunii. Astfel, lista se deschide si cand se da click pe orice optiune, nu se intampla nimic.

Va multumesc!

#2
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,987
  • Înscris: 23.03.2018
Pai, de ce nu pui aici codul scris pina acum ?

<!DOCTYPE html>
<html>
<body>
<h1>The select element</h1>
<p>The select element is used to create a drop-down list:</p>
<label for="cars">Choose a car:</label>
<select id="cars" onchange="var win = window.open(this.value, '_blank');win.focus();">
  <option value="#">Please select value:</option>
  <option value="http://google.com">Saab</option>
  <option value="http://yahoo.com">Opel</option>
  <option value="http://protv.ro">Audi</option>
</select>
 
</body>
</html>



#3
Alexandru611

Alexandru611

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 186
  • Înscris: 07.02.2017

View Posttrollerul_de_serviciu, on 18 martie 2020 - 11:57, said:

Pai, de ce nu pui aici codul scris pina acum ?

<!DOCTYPE html>
<html>
<body>
<h1>The select element</h1>
<p>The select element is used to create a drop-down list:</p>
<label for="cars">Choose a car:</label>
<select id="cars" onchange="var win = window.open(this.value, '_blank');win.focus();">
<option value="#">Please select value:</option>
<option value="http://google.com">Saab</option>
<option value="http://yahoo.com">Opel</option>
<option value="http://protv.ro">Audi</option>
</select>

</body>
</html>

Asta am scris. Nu merge redirectionarea... nu stiu sa zic de ce..

<select name="altelocalitati" id="altelocalitati" on Change="var win = window.open(this.value, '_blank');win.focus();">
   <option value="" selected disabled="disabled">Orase principale</option>
   <option value="https://ro.wikipedia...ști">Bucuresti, B</option>
   <option value="https://ro.wikipedia...ki/Alba_Iulia"> Alba Iulia, AB</option>
   <option value="https://ro.wikipedia...ria">Alexandria, TR</option>

Asa arata o parte din html ul principal

#4
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,987
  • Înscris: 23.03.2018
Nu e nevoie sa dia citat integral la mesajul imediat anterior, e inutil si enervant.

Deja vad o greseala, faca sa ma chinui: on Change > onchange

CUm ai reusit sa pui un spatiu acolo, dupa copy/paste ?! ;)

#5
Alexandru611

Alexandru611

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 186
  • Înscris: 07.02.2017
Da, ai dreptate. Aia era greseala. Multumesc mult!

#6
Jack-the-Ripped

Jack-the-Ripped

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 30.07.2019
Dacă eşti începător în HTML, îţi recomand să studiezi amănunţit Bootstrap.

#7
whiteboy

whiteboy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 927
  • Înscris: 18.12.2007
Ce treaba are Bootstrap cu HTML?
Vrei HTML, o iei de la zero, nu inveti un framework.
De exemplu: freecodecamp, w3schools, orice alta platforma care te invata HTML, nu Bootstrap sau orice alt framework.

#8
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,711
  • Înscris: 16.11.2012
la inceput asa e ,dupa aceea folosesti bootstrap sau un menu gata facut cumparat de pe net....

#9
ThePuiu

ThePuiu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,742
  • Înscris: 11.11.2003
adevarul este ca HTML pur are rost sa inveti doar daca trebuie sa dai un examen din el...in viata de zi cu zi HTML pur e istorie.

Edited by ThePuiu, 01 April 2020 - 19:46.


#10
G1q

G1q

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,019
  • Înscris: 31.01.2007
Dar tot trebuie sa il inveti (considerand ca este baza) ca sa poti sa inveti lucruri mai complexe (piesele de lego)

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate