Netemeinicia Sectelor "crestine"
Last Updated: May 30 2023 17:03, Started by
Dude_2nd
, Mar 17 2020 13:43
·
5

Posted 07 September 2022 - 16:35

De atunci Pilat căuta să-I dea drumul. Dar iudeii strigau: „Dacă dai drumul Omului acestuia, nu eşti prieten cu cezarul.”
|
Posted 07 September 2022 - 16:42

Păi, Isus deja era în plin proces...se scriseseră acte în acest sens. Noi vorbeam de un Isus pelerin, care mergea prin Galileea, Pereea, Iudeea, și doar discuta chestiuni teologice. Nu are sens să spui că Irod lansa zvonuri că vrea să-L omoare pe Isus, dar în realitate de-abia aștepta să-L vadă făcând minuni...
|
Posted 07 September 2022 - 22:00

Ca subordonat al Romei nu avea nevoie de probleme. Dar ca rege avea desigur curiozități. Era o perioadă în care apăreau extremiști religioși care voiau să aducă Împărăția prin eliberarea de Roma.
Edited by logic1, 07 September 2022 - 22:10. |
Posted 07 September 2022 - 22:19

Vorbesc de Irod, pentru care am dat ca exemplu constrângerea la care a fost supus Pilat din partea iudeilor.
|
Posted 08 September 2022 - 07:21

Înțelesesem... da, însă nu sunt de acord, un guvernator făcea cam ce dorea iar când depășea măsura, era schimbat de Roma. Dar cât timp plătea tributul cerut, era OK. În ruptul capului nu cred varianta ta, găsită de tine, nu citită în biblie, că Irod Vulpea doar a lansat un zvon, că vrea să-L omoare pe Isus, când în realitate el dorea să vadă o minune făcută de Isus. Irod era un om bun, ce aveți cu el? Îl ocrotea pe Ioan Botezătorul, îl asculta cu plăcere, nu voia să-l omoare și când a dat ordinul să-i taie capul, a fost foarte întristat...la fel cu Isus, el credea că Isus este Ioan Botezătorul înviat din morți. Deci iată câtă credință avea Irod Antipa în înviere!!!
Hai totuși să...oprim aici discuția care chiar este off-topic, ne-a luat valul așa, noi am mai dezbătut toate acestea, aici ar fi ”netemeinicia sectelor”... mda, cam ce se poate spune legat de acest subiect? ![]() |
Posted 30 May 2023 - 17:03

Mi-aș fi cumpărat și o șepcuță de pe site-ul Kairos, cu doar 15 lei, dar nu aveau din alea, cu găurele...
![]() |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users