Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd

Intrebari srl nou

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk
 TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...
 Robinet care comuta traseul

A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)
 Abonati Qobuz?

transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...
 

Ce condimente merg cu varza acra?

- - - - -
  • Please log in to reply
61 replies to this topic

#37
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

 maccip, on 05 martie 2020 - 22:40, said:

Si.. e bun la gust?
Ala de floarea soarelui, presat la rece, ca pe vremuri, cred ca este cu mult mai gustos.

#38
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,254
  • Înscris: 06.01.2007
Am vazut un raion de uleiuri de-astea, care mai de care mai scumpe, dar n-am stiut la ce folosesc, asadar m-am limitat la a cumpara pe ala de maslini si cu asta->basta.
Dar e probabil sa-mi scape ceva ce n-am incercat si merita incercat.
Adica sigur.

#39
Wotan

Wotan

    Io n-am cerut sa ma nasc argyelean. Amu, am avut noroc...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,760
  • Înscris: 01.10.2002

 pufonel, on 05 martie 2020 - 22:14, said:

Cel mai bun condiment pentru varza ramane ciolanul Posted Image
Sau resturile de carne de porc. Ceea ce in estul Transilvaniei se numeste gulyas secuiesc, iar in vest pomana porcului...
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/UY-zIHKgPl8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Deliciu...

Edited by Wotan, 05 March 2020 - 23:39.


#40
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,293
  • Înscris: 13.01.2011
Guiaș = pomana porcului?! :scratchchin:

#41
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014
un pic off: ati incercat sa fierbeti orez in zeama de varza, cu putin cimbru, ardei iute?

#42
Wotan

Wotan

    Io n-am cerut sa ma nasc argyelean. Amu, am avut noroc...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,760
  • Înscris: 01.10.2002

 crisstonne, on 06 martie 2020 - 04:57, said:

Guiaș = pomana porcului?! Posted Image
Gulyasul secuiesc se face cu varza, e diferit de cel standard https://www.petitche...iesc-fid-469553

#43
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007
In Germania se consuma foarte multa varza acra ca garnitura la: porc, vita, carnati. Insa intotdeauna se gateste, nu o mananci asa cruda.

Ingrediente: varza acra taiata cat mai subtire, ceapa taiata julien, untura (daca se poate), slanina/sunca afumata, supa de legume, 1 pahar de vin alb(200-250ml), condimente (2 frunze dafin, 1 lingura zahar, chimen si sare).

Pui ceapa la calit in untura, apoi varza, dupa care pui deasupra slanina, si lasi vreo 2min sa se prajeasca f putin. Ulterior torni supa de legume si vinul, plus condimentele. Cand incepe sa fiarba lasi la foc marunt, neaparat cu capac, vreo 2,5-3h.
O sa iasa ceva excelent.

#44
d-ardeleanu

d-ardeleanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,576
  • Înscris: 12.02.2008
Cea mai gustoasa varza se manca la bunica, punea untura la incins si arunca apoi varza rupta in bucati cat podul palmei in untura, se calea instant, dupa care o scotea sfaraind, o scurgea de untura si adauga boia dulce si iute. Palinca, optionala!

#45
ceanu1980

ceanu1980

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,157
  • Înscris: 15.05.2008
m-a scarbit reteta asta
cum sa pui boabe de piper,cacaraz de oaie
in mancare,muraturi cacaraze de oaie si boturi in mamaliga ma duce pe culmi nebanuite
cand prind asa ceva se uita oamenii de nebuni la mine

#46
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014
ei, nu fii si tu asa gingas!

#47
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,436
  • Înscris: 05.07.2018

 adisz, on 05 martie 2020 - 20:47, said:

Boia de ardei.Dulce,picanta cum ti-o fi vrerea.
Eu asa-mi pregatesc varza.Plus ulei de floarea-soarelui.M-am saturat de toate rahaturile de alte uleiuri.
Neaparat sa incerci uleiul de sambure de struguri. E ceva mai scump, dar merita.

#48
ceanu1980

ceanu1980

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,157
  • Înscris: 15.05.2008
uite ala incerc,sa vedem

#49
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,493
  • Înscris: 15.09.2010
La salata de varza acra eu pun ulei, piper macinat si eventual presar si un pic de cimbru. Poti pune si un pic de boia pentru culoare. La varza calita cam la fel, doar ceva mai multa boia.

#50
Taxon

Taxon

    Cârcotaș nesuferit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,092
  • Înscris: 19.01.2004
Bre, ce poftă îmi faceți!
Si de varză călită, și de salată de acră!

#51
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,436
  • Înscris: 05.07.2018

 maccip, on 05 martie 2020 - 21:46, said:

Ce-as manca o varza acra buna.
Puferiule, nu obisnuiesti sa inviti oameni pe la tine?
Vin eu cu piperul.
Daca ziceai de un pachet de tigari, te serveam cu cea mai buna varza acra pe care ai mancat-o vreodata. Piper am si eu, mersi.

 maccip, on 05 martie 2020 - 22:17, said:

Nush cum e uleiul de samburi de struguri.
Am vazul la Cora, am avut intentia sa iau dar m-am gandit ca n-am la ce sa-l folosesc.
La varza acra.

#52
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,293
  • Înscris: 13.01.2011
Hai că am făcut varză acră la cuptor, cu pulpe de rață perpelite în tigaie :roflmao:
Totul copt la cuptor, cam patru ore, la foc mic.
Am făcut și mămăligă cu unt  :dribbledrool:
A, am mîncat și cu chilli verde, iuteeee.

Edited by crisstonne, 09 March 2020 - 03:45.


#53
floricris

floricris

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,383
  • Înscris: 30.01.2007
Pentru salata de varza murata:
- folosesc doar miezul verzei - pentru ca nu-i asa sarat
- adaug:  - seminte (intregi) de chimen
  - frunze uscate de menta (aste's faramitate) - de preferat menta din aceea aromata, din gradina bunicilor
  - foarte putin piper macinat (mix de piper negru +alb)
  - putin piper d'espelette (asta e un fel de boia iute frantuzeasca)
- le las sa se imprieteneasca macar vreo 10 min.

#54
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,436
  • Înscris: 05.07.2018

 giuliani, on 06 martie 2020 - 10:00, said:

In Germania se consuma foarte multa varza acra
Nuuu. Unde, mai? N-are cum.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate