Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Ce condimente merg cu varza acra?
Last Updated: Oct 05 2020 05:24, Started by
Puferiu_
, Mar 05 2020 20:37
·
0
#37
Posted 05 March 2020 - 22:44
#38
Posted 05 March 2020 - 22:51
Am vazut un raion de uleiuri de-astea, care mai de care mai scumpe, dar n-am stiut la ce folosesc, asadar m-am limitat la a cumpara pe ala de maslini si cu asta->basta.
Dar e probabil sa-mi scape ceva ce n-am incercat si merita incercat. Adica sigur. |
#39
Posted 05 March 2020 - 23:38
pufonel, on 05 martie 2020 - 22:14, said:
Cel mai bun condiment pentru varza ramane ciolanul [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/UY-zIHKgPl8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Deliciu... Edited by Wotan, 05 March 2020 - 23:39. |
#41
Posted 06 March 2020 - 09:20
un pic off: ati incercat sa fierbeti orez in zeama de varza, cu putin cimbru, ardei iute?
|
#42
Posted 06 March 2020 - 09:34
crisstonne, on 06 martie 2020 - 04:57, said:
Guiaș = pomana porcului?! |
#43
Posted 06 March 2020 - 10:00
In Germania se consuma foarte multa varza acra ca garnitura la: porc, vita, carnati. Insa intotdeauna se gateste, nu o mananci asa cruda.
Ingrediente: varza acra taiata cat mai subtire, ceapa taiata julien, untura (daca se poate), slanina/sunca afumata, supa de legume, 1 pahar de vin alb(200-250ml), condimente (2 frunze dafin, 1 lingura zahar, chimen si sare). Pui ceapa la calit in untura, apoi varza, dupa care pui deasupra slanina, si lasi vreo 2min sa se prajeasca f putin. Ulterior torni supa de legume si vinul, plus condimentele. Cand incepe sa fiarba lasi la foc marunt, neaparat cu capac, vreo 2,5-3h. O sa iasa ceva excelent. |
#44
Posted 06 March 2020 - 10:18
Cea mai gustoasa varza se manca la bunica, punea untura la incins si arunca apoi varza rupta in bucati cat podul palmei in untura, se calea instant, dupa care o scotea sfaraind, o scurgea de untura si adauga boia dulce si iute. Palinca, optionala!
|
#45
Posted 06 March 2020 - 10:48
m-a scarbit reteta asta
cum sa pui boabe de piper,cacaraz de oaie in mancare,muraturi cacaraze de oaie si boturi in mamaliga ma duce pe culmi nebanuite cand prind asa ceva se uita oamenii de nebuni la mine |
#47
Posted 06 March 2020 - 12:00
#49
Posted 06 March 2020 - 12:53
La salata de varza acra eu pun ulei, piper macinat si eventual presar si un pic de cimbru. Poti pune si un pic de boia pentru culoare. La varza calita cam la fel, doar ceva mai multa boia.
|
#50
Posted 06 March 2020 - 13:17
Bre, ce poftă îmi faceți!
Si de varză călită, și de salată de acră! |
#51
Posted 07 March 2020 - 12:33
maccip, on 05 martie 2020 - 21:46, said:
Ce-as manca o varza acra buna. Puferiule, nu obisnuiesti sa inviti oameni pe la tine? Vin eu cu piperul. maccip, on 05 martie 2020 - 22:17, said:
Nush cum e uleiul de samburi de struguri. Am vazul la Cora, am avut intentia sa iau dar m-am gandit ca n-am la ce sa-l folosesc. |
|
#52
Posted 09 March 2020 - 03:37
Hai că am făcut varză acră la cuptor, cu pulpe de rață perpelite în tigaie
Totul copt la cuptor, cam patru ore, la foc mic. Am făcut și mămăligă cu unt A, am mîncat și cu chilli verde, iuteeee. Edited by crisstonne, 09 March 2020 - 03:45. |
#53
Posted 09 March 2020 - 12:29
Pentru salata de varza murata:
- folosesc doar miezul verzei - pentru ca nu-i asa sarat - adaug: - seminte (intregi) de chimen - frunze uscate de menta (aste's faramitate) - de preferat menta din aceea aromata, din gradina bunicilor - foarte putin piper macinat (mix de piper negru +alb) - putin piper d'espelette (asta e un fel de boia iute frantuzeasca) - le las sa se imprieteneasca macar vreo 10 min. |
#54
Posted 10 March 2020 - 07:42
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users