Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Ce condimente merg cu varza acra?
Last Updated: Oct 05 2020 05:24, Started by
Puferiu_
, Mar 05 2020 20:37
·
0
#1
Posted 05 March 2020 - 20:37
Buna seara, dragii mei, si bine m-ati regasit. Ce vreau eu sa va spun e ca am niste varza acra. D'aia buna, crontoniforma, de-ti vine s-o spargi intre masele numai s-o auzi trosnind.
Asa ca am incercat cateva experimente. Ba am taiat-o marunt, ba grosier. Am stropit-o cu ulei de cea mai joasa speta si am indesat-o cu boabe de piper. Pana mi-am rafinat gusturile si am observat ca nu poti trata varza acra cu brutalitate. Bine, unele experimente (cele mai multe) au fost nereusite. Si am ajuns s-o tai cat mai marunt, in farfurie de yena, cu un cutit de ceramica. Atentie! Fara graba, sa nu o sperii. Am invelit-o cu grija in ulei de samburi de struguri. Moama, stiti cum aluneca pe gat? Atata doar ca simt nevoia unui condiment... Un condiment... Cum sa va zic? Care sa mearga in combinatia varza acra-ulei de samburi de struguri. Neaparat picant. De aceea va rog pe voi sa imi recomandati ingredientul secret. Ceva care sa mearga cu cele doua elemente principale, sa imi inece papilele gustative. |
#2
Posted 05 March 2020 - 20:43
Piper, obligatoriu. chili, marar, cimbru, la alegere. Merge si chimen macinat.
Eu pun din toate. Edited by pasilla, 05 March 2020 - 20:45. |
#3
Posted 05 March 2020 - 20:44
Poți sa încerci ceva simplu, cu ulei de semințe de dovleac și piper.
|
#6
Posted 05 March 2020 - 20:47
Boia de ardei.Dulce,picanta cum ti-o fi vrerea.
Eu asa-mi pregatesc varza.Plus ulei de floarea-soarelui.M-am saturat de toate rahaturile de alte uleiuri. |
#7
Posted 05 March 2020 - 20:48
Tarhon ( nu prea mult ) si boia afumata.
Edited by Jemapel, 05 March 2020 - 20:48. |
#10
Posted 05 March 2020 - 20:50
In primul rand sper ca intradevar o calesti. ZIc asta pentru ca am mancat prin diverse locuri "varza calita" care era de fapt fiarta.
P.S. Daca ai untura, caleste varza in untura. Edited by Jemapel, 05 March 2020 - 20:50. |
|
#11
Posted 05 March 2020 - 20:51
#12
Posted 05 March 2020 - 20:52
Puferiu_, on 05 martie 2020 - 20:37, said:
Buna seara, dragii mei, si bine m-ati regasit. Ce vreau eu sa va spun e ca am niste varza acra. D'aia buna, crontoniforma, de-ti vine s-o spargi intre masele numai s-o auzi trosnind. Asa ca am incercat cateva experimente. Ba am taiat-o marunt, ba grosier. Am stropit-o cu ulei de cea mai joasa speta si am indesat-o cu boabe de piper. Pana mi-am rafinat gusturile si am observat ca nu poti trata varza acra cu brutalitate. Bine, unele experimente (cele mai multe) au fost nereusite. Si am ajuns s-o tai cat mai marunt, in farfurie de yena, cu un cutit de ceramica. Atentie! Fara graba, sa nu o sperii. Am invelit-o cu grija in ulei de samburi de struguri. Moama, stiti cum aluneca pe gat? Atata doar ca simt nevoia unui condiment... Un condiment... Cum sa va zic? Care sa mearga in combinatia varza acra-ulei de samburi de struguri. Neaparat picant. De aceea va rog pe voi sa imi recomandati ingredientul secret. Ceva care sa mearga cu cele doua elemente principale, sa imi inece papilele gustative. Auzi? Chestia de mai sus ai scris-o tu? Fara gluma, Seamana masiv cu stilul lui Radu Anton Roman |
#13
Posted 05 March 2020 - 20:52
#14
Posted 05 March 2020 - 20:57
Culmea este ca poti face varza calita si din varza acra.
|
#15
Posted 05 March 2020 - 21:00
autom2, on 05 martie 2020 - 20:52, said:
Auzi? Chestia de mai sus ai scris-o tu? Fara gluma, Seamana masiv cu stilul lui Radu Anton Roman |
|
#16
Posted 05 March 2020 - 21:04
1) Nu folosii boabe de piper. Foloseste o rasnita. Cand am descoperit rasnita am inteles intradevar ce inseamna gustul de piper.
2) Poti incerca sa mai dezacresti varza. In general salata de varza acra se face cu piper, otet si ulei. Nu am incercat niciodata insa poti incerca tu, boia afumata. Cine stie, poate iti place izul de afumatura pe care il va da boiaua. Insa cel mai important este piperul rasnit ( parerea mea ). Edited by Jemapel, 05 March 2020 - 21:05. |
#17
Posted 05 March 2020 - 21:07
#18
Posted 05 March 2020 - 21:09
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users