Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...
 Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...
 ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 

Samsung S20 Ultra vs Sony A7III

- - - - -
  • Please log in to reply
85 replies to this topic

#1
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015
Pentru online și alte prostii, telefonul chiar face cadre mai faine. Dar imaginile sunt prelucrate digital excesiv și la zoom se văd diferențele.
Una peste alta, cine nu face printuri mari, cam poate merge liniștit pe mâna telefonului care face procesare mai bună decât editează mulți dintre noi cu programe dedicate.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/cs3RSMBSA2I?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#2
bobitad

bobitad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,373
  • Înscris: 24.09.2017
hai sa facem ceva sa inteleaga toti:
1.megapixelii nu conteaza decat daca printezi afise mari sau daca faci crop si zoom si altele, sau vrei detalii mai bunicele. 12 megapixeli= 4290 x 2800 rezolutie.
2.de cand google a scos pixel si a facut din soft imagini care sunt arhisuficiente pentru 99% dintre utilizatori. telefoanele sunt ok si nu-ti mai trebuie a 2-a camera.
3.poti si pe telefoane sa pozezi in manual si sa te joci cu setarile si sa iasa rezultate ok.
4.camerele dslr sau mirorless au ditamai senzorul. daca ai senzor mare ai valoare. adica te cauta lumina multa. ca sa citez un pic fara sa ma apuc sa caut chestii: the sensor of iPhone 6 is a mere 4.89x3.67mm). A typical crop DSLR’s sensor is about 24x16mm. Full frame is 36x24mm.  
Sony ala de care zici tu are: 35.6 x 23.8 mm.
SAMSUNG S20 ULTRA are: 9.6 x 7.2mm.
5.lentile si alte chestii de genul.

Concluzie: Daca vrei sa apesi un buton/ e ok sa ai smartphone. Daca vrei sa faci chestii profesionale o sa vrei scule profesioanale. Sculele profesionale nu fac nimic in auto mode, o sa ai rezultate mai bune cu smartphone-ul decat cu dslr-ul in auto. Dar aia cu dslr fac poza, o sa salveaza raw si o editeaza cum vor muschii lor, ca au informatia acolo. La unele poze cu smartphone-ul, nu ai efectiv ce sa-i mai faci, chiar si in edit.

Parca au mai fost cateva topice dealungul timpului.

Edited by bobitad, 05 March 2020 - 19:45.


#3
connectorxp

connectorxp

    Avid mountaineer.

  • Grup: Moderators
  • Posts: 14,898
  • Înscris: 14.11.2004
Sigur, A7III este superior telefonului, mai ales pe filmare, iar daca ii pui un prime rapid vei vedea de la o posta diferenta.

#4
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015
Faza tare este că sunt diferențe mai mari între imagini dacă ai să compari două telefoane între ele decât între un aparat foto și un telefon :D
De aia am și pus linkul.

Dar, e clar că cei cu telefoane sunt mai mulți și interesați să vadă cum un telefon e mai bun decât o cameră foto mai mult sau mai puțin profesională. Aș putea specula să cred că sunt plătiți să faca asta pentru că acele telefoane se vor vinde mai bine.
Așa ce să spună producătorii și recenzorii? Uite ce poze mișto face? Nicidecum. Dar dacă spune că face poze mai mișto decât aparatul foto, păi asta chiar e șmecherie...

#5
bobitad

bobitad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,373
  • Înscris: 24.09.2017
ehh. vezi ca te-ai prins. daca ai observat stirile ai fi vazut ca S20/plus/ultra  s-au vandut prost. Ai mai fi observat si cum ca, dupa reviewuri au aparut alte articole care laudau cate ceva la telefonul asta, de la aceleasi siteuri/youtuberi care facusera deja review. deci na....si chiar sunt cel mai neparanoic user de pe aici:)
s20 ultra are probleme cu autofocus si altele. zoom-ul de 100X e asa ca sa fie. multi au fost dezamagiti de camera.

Stai sa mai scada vanzarile si o sa spuna ca telefoanele astea iti fac si clatite la o adica:)). E trist ca ”influencerii” astia si-au facut un job din youtube si acum trebuie sa joace frumos ca altfel supara corporatiile de triliarde de dolari. sau unii doar citesc specificatii si zic ca e bun asa in parte, ca toate-s bune:)

Edited by bobitad, 05 March 2020 - 21:09.


#6
Dizlpower

Dizlpower

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,036
  • Înscris: 16.02.2004
Una e sa spui ca poti face poze de vacanta relativ ok, cu un telefon, cand ai lumina multa si alta e sa spui ca face acelasi lucru cu o camera foto, oricare ar fi ea...Posted Image Este simplu de vazut diferenta, pentru cine chiar vrea sa o vada...

Realitatea este ca: exista posibilitatea ca, atunci cand ajungi acasa din concediu cu o camera atarnata de gat, dupa ce ai facut o multime de poze banale sau cu obiective turistice, pe care le pozeaza toti..., realizezi ca puteai face cam acelasi lucru cu un telefon de generatie noua...

Partea nasoala cand mergi doar cu telefonul, este ca realizezi ca nu mai esti un asa mare fotograf, deoarece nu mai ai o camera foto care ar face/fi facut diferenta intre un fotograf si un om normal care mai pozeaza cate ceva in concediu... "...in mintea ta sau a celorlalti...adica, faci poze la fel de bune sau proaste, cu un telefon sau cu o camera si o sacosa de obiective....

Edited by Dizlpower, 05 March 2020 - 21:25.


#7
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015
Pentru mine fotografia este un mod de viață. Plec cu camera după mine ca să fotografiez. Ăsta este scopul călătoriei.
Dacă ar trebui să plec să fac același lucru cu telefonul, nu cred că aș mai pleca. Cu camera, "risc" să prind un cadru care să fie o fotografie, nu doar o poză.

#8
Dizlpower

Dizlpower

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,036
  • Înscris: 16.02.2004

View PostReactor2015, on 05 martie 2020 - 21:28, said:

Pentru mine fotografia este un mod de viață. Plec cu camera după mine ca să fotografiez. Ăsta este scopul călătoriei.
Dacă ar trebui să plec să fac același lucru cu telefonul, nu cred că aș mai pleca. Cu camera, "risc" să prind un cadru care să fie o fotografie, nu doar o poză.


Atunci, nu este cazul tau...

#9
spider8

spider8

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 834
  • Înscris: 14.01.2006
In mod evident nu poti compara camera foto a unui telefon cu un DSLR sau Mirorrless, mai ales cu un aparat gen Sony A7 III care costa vreo 14.000 lei cu tot cu obiectiv.
Sony ăla are culori mai bune, face fotografii mai clare, mult mai repede, cu o rezoluție mai bună etc.
In mod evident doar cine nu l-a folosit poate să spună că sunt simulare.
Eu am un Nikon d3500 cu un obiectiv de 800 lei, deci în total vreo 2600 lei și fotografiile sunt mult mai bune fata de orice telefon, in special la lumina puțină - pur și simplu senzorul telefonului este prea mic și nu are cum sa facă poze bune in lumina puțină, cum ar fi in casa, la i petrecere etc

#10
crokodilu

crokodilu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,906
  • Înscris: 28.12.2006

View Postspider8, on 07 martie 2020 - 22:22, said:

...nu are cum sa  ...
Nu are cum sa ..pana ajunge sa aiba cum sa... :)

#11
Taxon

Taxon

    Cârcotaș nesuferit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,092
  • Înscris: 19.01.2004

View Postspider8, on 07 martie 2020 - 22:22, said:

fotografiile sunt mult mai bune fata de orice telefon, in special la lumina puțină - pur și simplu senzorul telefonului este prea mic și nu are cum sa facă poze bune in lumina puțină, cum ar fi in casa, la i petrecere etc

ba io crez ca nu mai e mult pina departe

#12
spider8

spider8

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 834
  • Înscris: 14.01.2006
Pentru Taxon - mai demult așa credeam și eu, că în ziua de astazi nu se mai merită un aparat de fotografiat tip DSLR.
Adevărul este că pentru marea majoritate a utilizatorilor nu se mai merită - oamenii vor să facă o fotografie imediat, pe care să o posteze de Facebook, Instagram etc. chiar dacă acea fotografie nu este chiar perfectă și atunci un telefon mai scump este ok, fie că este Iphone 11, Samsung S20, Huawei P30 sau altele deoarece acel telefon face o fotografie pe loc, care poate fi postată.
Pe de altă parte se spune că reclama este sufletul comerțului, deci în mod evident că fiecare companie de telefoane mobile va prezenta imagini superbe făcute cu telefoanele lor.

Ceea ce nu înțeleg însă majoritatea oamenilor este că acele fotografii sunt făcute de fotografi profesioniști în anumite condiții de timp, luminozitate, spațiu etc.
Deci cu alte cuvinte, dacă de exemplu ești la o petrecere noaptea și vrei să faci fotografii cu un telefon mobil oamenilor care dansează vei avea surpriza să constați că nu poți face asta, pentru că senzorul telefonului este foarte mic, obiectivul nu primește suficientă lumină, iar oamenii dansează, deci se mișcă, astfel că telefonul nu va putea focaliza și nu o să poți face fotografii.
Dacă pe de altă parte vei folosi aparatul Sony A7 III (din titlul topicului) vei constata că poți face niște fotografii foarte bune.
Dacă însă tot noaptea vei vrea să faci fotografii unei clădiri vei putea să o faci cu un telefon mobil, deși în mod evident acele fotografii vor mai slabe decât cele făcute cu un aparat foto profesional.

Deci părerea mea este că trebuie să fim realiști - un telefon mobil poate face fotografii suficiente pentru marea majoritate a utilizatorilor, dar un DSLR sau un mirorless va face fotografii mult mai bune.
După cum am mai spus, eu am un aparat Nikon D3500, deci un DSLR entry-level, iar fotografiile sunt mult mai bune față de cele făcute cu un telefon mobil, fie el Iphone 11 sau altul - adică în mod concret chiar și pe timp de zi fotografiile sunt mai clare, au culori mai bune, iar noaptea sau seara diferența este enormă - eu cu un bliț fac fotografii care efectiv sunt incomparabil mai bune față de cele făcute cu un telefon - sunt mai clare, mai strălucitoare, au mai multe detalii, culorile sunt mai bune etc.

Pe de altă parte un aspect deranjant este faptul că fotografia care a fost postată de userul Taxon nu are niciun fel de detalii - deci dacă veți descărca această imagine și vă veți uita la Proprietăți-Detalii veți constata că s-au șters toate detaliile privind tipul de cameră folosită pentru a face fotografia, valoarea ISO, distanța focală etc. - deci fotografia ar putea foarte bine să fie făcută cu un DSLR și să fie prezentată ca și cum ar fi fost făcută cu un telefon mobil.
Opinia mea este că dacă tot este să spunem că un telefon face poze mai bune decât o cameră să postăm o fotografie cu toate detaliile să vedem dacă într-adevăr a fost făcută cu un telefon mobil sau nu.

Edited by spider8, 08 March 2020 - 19:26.


#13
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015

View PostTaxon, on 08 martie 2020 - 18:32, said:

ba io crez ca nu mai e mult pina departe
Crezi greșit.
Nu ai dram de detalii pe zonele întunecate iar detaliile în restul cadrului sunt shitty rău pe un monitor 4k de 32" calibrat.
Pentru un telefon arată bine. Pentru un telefon.
Cu un Nikon D3300 sau un Canon 550D, aparate cu care am lucrat, se scoate o imagine net superioară.

#14
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,233
  • Înscris: 24.02.2007
Nu stie omul de rand ce-s alea detalii pe zonele intunecate.

#15
Taxon

Taxon

    Cârcotaș nesuferit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,092
  • Înscris: 19.01.2004
@spider8
Cînd salvezi o poză în format jpg_for_web se  pierd detaliile pe care le căutai dumneata. Dar nu e nici un secret ca e facuta cu un Samsung A70, telefon care nu e  tocmai un campion în ale fotografiei (ba, dimpotriva aș zice).
Dar, groso-modo, pozulica mi se pare chiar utilizabilă în mediul online, pentru feisbucăreala, blogăreala si alte asemenea. Nu crezi?

Cînd vine vorba de telefon vs slr vs altceva, constat că în toate discuțiile astea (că au mai fost destule pe aici) se pierde din vedere faptul că un aparat foto e o sculă, o unealtă și nimic mai mult.
Ai ceva de făcut, îți alegi scula cea mai potrivită scopului urmărit. Nu tai copaci cu briceagul, deși - la limita - s-ar putea să poți face asta.
Ca să folosești un slr pentru pus poze "iola" pe net, într-adevar e caz de "mai mare daraua decit ocaua".
Ca să îți păstrezi niște amintiri în colecție, depinde de pretențiile fiecăruia; unii apelează la un fotograf profesionist; alții se mulțumesc de poze făcute cu telefonul, alții cu un aparat anume, iar cei bolnavi de "cumpărita" vor dori ca poza următoare să o facă doar cu cel mai nou aparat de pe piață. Ăștia din urmă, adesea, nici nu prea le au cu fotografia propriu-zisă, ci sunt doar colecționari de experiență în folosirea aparatelor foto.
Cite bordeie, atîtea obiceie.

Edited by Taxon, 08 March 2020 - 21:59.


#16
Dizlpower

Dizlpower

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,036
  • Înscris: 16.02.2004

View PostTaxon, on 08 martie 2020 - 18:32, said:

ba io crez ca nu mai e mult pina departe

Pe mine nu ma intereseaza foarte tare detaliile pe zonele intunecate din poza asta, poate e chestie de gust...de ce ar trebui sa fie o poza atat de explicita ? pentru ca poate/sau nu senzorul ?...eu vreau lumini si umbre...poza asta le are...poate ca "less is more"...deci, imi pare mai mult decat ok poza cu telefonul, nemaivorbind de compozitie...

Am monitor 5k de 27", calibrat si cred ca partile foarte "zgomotoase" se pot rezolva cu ceva "denoise"... Este foarte adevarat ca scoti ceva mai bine cu un DSLR, dar poza nu e atat de nasoala....daca o vedeam aranjata si printata, cred ca era posibil sa nu ne dam seama....

View PostReactor2015, on 08 martie 2020 - 19:27, said:

Crezi greșit.
Nu ai dram de detalii pe zonele întunecate iar detaliile în restul cadrului sunt shitty rău pe un monitor 4k de 32" calibrat.
Pentru un telefon arată bine. Pentru un telefon.
Cu un Nikon D3300 sau un Canon 550D, aparate cu care am lucrat, se scoate o imagine net superioară.


Ce monitor ai ?

Edited by Dizlpower, 08 March 2020 - 22:13.


#17
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015
@Taxon
Te imbeti cu apa rece.
Si nu, nu e cate bordeie atatea obiceie ci sa-ti vezi de treaba ta. Nu ai tu treaba cu ce aparat isi cumpara nu stiu cine, cat da pe el, daca trebuia sa si-l ia sau nu ca nu te-a angajat sa fii contabilul lui :) Astea sunt romanisme. Nu vezi ca esti singurul care suferi de treaba asta? Pe cine ai mai vazut tu sa judece ca de ce colegul x si-a luat aparatul y? Nu e treaba ta, nici a mea. Lasa omul sa-si ia ce vrea si sa faca ce vrea cu lucrul respectiv.

Dizlpower. MacbookPro de 15" recent și LG UD99 parcă îi spune.
Eu nu m-am referit la detalii de finete ci la un dram de detalii ca forme, umbre, zi cum vrei. Nu poti sa ai malul Dunarii negru. Iar la pescari sa nu se distinga moaca macar cat de cat.

#18
crokodilu

crokodilu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,906
  • Înscris: 28.12.2006

View PostReactor2015, on 08 martie 2020 - 22:18, said:

.. Nu ai tu treaba cu ce aparat isi cumpara nu stiu cine..
Sa iti (re)amintesc unele nterventi ale tale la adresa celor ce (mai) cumpara in ziua de azi orice altceva in afara de ML, si mai exact sony or related?

Daca te incordezi nitel scoti poze bune si cu telefonul, chiar si detalii in umbre, daca nu te incordezi deloc ai sansa sa scoti o varza si cu medium format.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate