Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

NOU! Statie radio CB portabila PNI Escort HP 62 - Suport, Testare, Pareri

* * * * - 6 votes
  • Please log in to reply
207 replies to this topic

#145
trl

trl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 244
  • Înscris: 08.02.2004
Servus,

Am si eu aproape doua saptamani de cand testez unul similar. Nu cred ca am inteles foarte bine intrebarea, dar iti pot arata cum am montat-o eu pe capota, sper sa te-ajute, vezi foto atasate.

Drumuri bune, colegu'. Posted Image

L.E.: Talpa o montezi fix asa cum este, lasi folia de aluminiu la locul ei...nu o strapungi cumva, iar protectia de cauciuc trebuie si ea sa stea la locul ei, altfel se zgarie vopseaua capotei. Nu uita sa stergi praful cu o laveta umeda pe locul unde vrei sa o montezi, ca sa te asiguri ca nu se va zgaria vopseaua in acel loc.

Attached Files


Edited by trl, 19 July 2022 - 20:52.


#146
mishu_bz

mishu_bz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 847
  • Înscris: 20.06.2014

 Cro84, on 19 iulie 2022 - 20:26, said:

Salutare.

Am intrat si eu in posesia unei mici statii ca aceasta cu ajutorul lui Silviu de la PNI caruia ii multumesc. Inainte de a face mai multe probe as avea de gand sa o instalez la locul ei pe masina. As vrea sa o pot monta foarte aproape de spatele masinii, pe plafon exact in zona unde am antena radio. Intrebarea mea ar fi cum se desface talpa aceea magnetica ? As vrea sa vad daca pot cumva sa o prind de plafon. Talpa aceea poate fi lipita ? Sau poate are niste suruburi sub folia de aluminiu ? Stie cineva  ? Multumesc.

Am antena PNI Extra 48 cu care vine in pachet.
Cred ca glumesti...

#147
XTH

XTH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,687
  • Înscris: 23.01.2010
Ce sa te chinui cu demontatul, aplici silicon pe ea si o lipesti de masina, gata, ai scapat de problema!

#148
mishu_bz

mishu_bz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 847
  • Înscris: 20.06.2014

 XTH, on 19 iulie 2022 - 21:02, said:

Ce sa te chinui cu demontatul, aplici silicon pe ea si o lipesti de masina, gata, ai scapat de problema!
🤣😂😅😅
De ce sa pui silicon acolo unde poti da gaura si sa prinzi in suruburi, chiar daca antena are un magnet care se lipeste bine de caroserie?
Intreb pentru un prieten...

Edited by mishu_bz, 19 July 2022 - 21:20.


#149
Cro84

Cro84

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 16.04.2007
Problema nu era lipitura ca nu de magnet imi e teama ca s-ar desprinde ci de partea estetica cu cabluri intinse peste plafon. "Chinuiala" cu demontatul antenei radio a masinii nu e chiar mare. Ajung la ea in 3 minute. Sunt doar 2 clipsuri care tin tapiseria  pe plafon si cu putina indemanare folosesti o cheie fixa sau inelara si desfaci suportul antenei radio si eliberezi cablul antenei. Mare chinuiala nu e . Sa dureze poate 15 minute desfacerea antenei radio. Problema apare la prinderea acesteia cb. Voiam sa pot desface baza de la antena aceasta sa observ daca exista vreo posibilitate de prindere.


@trl
Multumesc pentru poze. Ai alta masina si probabil alt spatiu liber pe plafon si disponibil pentru asezare antena. Am megane 3 si n-am reusit sa introduc macar mufa de antena cb pe sub haion in pozitia din poza prezentata de tine  din cauza diametrului mare al mufei. Nu am loc sa pun antena cb in spatele antenei radio. Iau in considerare si sectionarea cablului antenei ca sa pot instala in felul prezentat de tine dar cu antena cb in fata antenei radio in cazul meu din lipsa spatiu.

#150
mishu_bz

mishu_bz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 847
  • Înscris: 20.06.2014
Cro84 vezi ca este o antena de la sirio, aceasta... https://www.autocb.r...zsaAj2fEALw_wcB care inlocuieste in totalitate antena radio de pe masina. Este si antena cb si antena radio cat si gsm toate intruna. Daca nu ai navigatie pe masina iti poti pune asa ceva si scapi de stresul cablurilor pe plafon de la antena cb. Oricum cu antena pni extra 48 nu vei avea cine stie ce performante in cb, daca recetionezi undeva de la 5-7 km dar de emis cu ea maxim 2 la 3 km. Ti-o zic sigur ca am avut-o.

Edited by mishu_bz, 20 July 2022 - 10:59.


#151
Cro84

Cro84

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 16.04.2007
Folosesc de 3 zile statia emisie receptie PNI HP62 si am inceput sa-mi formez unele impresii. Multunesc PNI pentru reducerea acordata si posibilitatea testarii statiei.
1) Cred ca ar fi fost ideal un cablu ceva mai lung al antenei pentru a putea fi ascunsa mai usor pe sub mocheta masinii pentru ca la un montaj al antenei mai in spatele plafonului nu e suficient cablu pentru trecerea lui pe sub mocheta.
2) Statia o folosesc cel mai adesea pe modul manual squelch pentru ca pe automat pare sa fluctuez si nu-mi gasesc echilibrul intre ASQ2 si ASQ3 unde taie mai mult.
3) Sunt la prima folosire al unei statii de acest fel si per total pot spune ca sunt multumit si as pastra-o cu siguranta pentru dimensiunile ei reduse si pentru
  usurinta in utilizare.
Astazi am reusit sa o compar cu o statie emisie receptie Albrecht 6110. Mi se par reglajele mai usor de gasit si mai la indemana la PNI HP 62. De calitatea receptiei nu pot spune mare lucru dar a parut sa fie un mic plus pentru Albrecht.

Exista un motiv pentru care am intarziat sa scriu cateva cuvinte despre statie pentru ca am intampinat unele probleme. Prima zi nici nu stiam foarte bine la ce sa ma uit si cand receptionez si cand nu semnal cu antena + statia. Din ziua a 2-a mi s-a parut ceva in neregula iar astazi mi s-a confirmat ca nu merge ok. Am vrut sa imi dau seama daca e vorba de probleme cu statia sau cu antena si de aceea am cerut ajutorul unui prieten cu o statie Albrecht 6110 + antena ML145.

Problema intalnita :
Nivelul semnalului (RX) afisat de statie cu setarile optime pentru antena PNI48 fluctuau tare : 0-2 liniute pe indicator. Am gasit zone cu semnal constant cu 2 liniute RX dar nici acolo nu parea in regula pentru ca in momentul in care emiteam (PTT apasat) semnalul RX cadea complet ulterior si ramanea minute bune la 0 liniute. Fiindca eu am desfacut suportul antenei sa pot introduce firele pe sub haionul masinii m-am gandit ca s-ar putea sa fie o problema de la antena. Am observat ca desfiletand mufa de la antena astfel incat doar firul central sa intre in mufa de la statie aveam 2-4 liniute semnal RX iar daca apasam PTT revenea la semnalul de 2-4 liniute.  Am testat antena mea pe statia Albrecht si se confirma exact acelasi comportament si acolo deci confirm ca antena are o problema undeva dar va ramane de stabilit daca e vreo problema la mufa de conectare sau eu am conectat gresit firul de masa al padului antenei. Receptia statie HP62 cu antena ML145 a fost mult imbunatatita pentru ca le-am tinut o vreme pe amandoua pornite si unele transmisii nu le-am auzit  pe antena mica cu care vine in pachet.

#152
trl

trl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 244
  • Înscris: 08.02.2004
@Cro84 ai edificat problema cu antena? Ai masurat rezistenta intre firul cald al cablului si masa acestuia, poate ai vreun scurt circuit sau ai prins pe undeva cablul in usa/portiera/hayon si s-a taiat pe undeva izolatia?

Intreb deoarece am si eu acelasi kit ca si tine si nu am avut nicio problema, dealtfel recenzia este urcata aici pe forum, cu toate detaliile aferente

#153
Cro84

Cro84

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 16.04.2007
Am avut ceva probleme si nu m-am ocupat de antena si statie pana astazi.
Am umblat sa vad unde era problema mai ales la cablu. Am gasit cablul usor strangulat dar fara sa fie sectionat sau scurtcircuitat. Am tot verificat cu statia si m-am decis sa tai si sa lipesc din nou portiunea aceea strangulata pentru ca nu-mi iesea din cap si nu intelegeam de ce nu merge totusi. Am refacut lipiturile si am observat ca se comporta aproximativ la fel. Problema in cazul meu pare sa fie apropierea mare de antena radio a masinii, eu pozitionand antena cb lipita de antena radio a masinii. Cu cat departez de antena masinii cu atat semnalul indicat e mai bun. In cazul meu, antena masinii fiind in spate spre haion , cea mai buna receptie cu statia hp62 si antena din pachet o am pozitionand antena in fata masinii cam in pozitia unde are loganul antena radio. Acolo reusesc sa vad pe ecranul statiei hp62 semnal rx 4-6 liniute pe canalul 22. Partea rea e ca semnalul mai variaza 4-6 liniute pe canalul 22 in timp ce pe canalul 32 am 6 liniute fix ceea ce inseamna dupa parerea mea ca antena ar mai necesita ceva calibrare pentru canalul 22.

Am testat de curiozitate din pozitia de semnal maxim 6 liniute cu antena cb si  antena spic a masinii de 23cm lungime si semnalul a scazut la 2 liniute.

#154
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,827
  • Înscris: 21.01.2013
Va informam ca stocul alocat acestei campanii de testare pentru PNI HP62 a fost epuizat.  Multumim tuturor celor care au testat produsul si au prezentat aici parerile si impresiile despre acest produs.
       In continuare va putem oferi o reducere de 10% pentru ca sunteti membri Softpedia.

#155
Iuda_zaRoadrunner

Iuda_zaRoadrunner

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 119
  • Înscris: 13.12.2014
Luat si eu 3 bucati
Neasteptat de buna la banii astia. Desi eram reticent la antena aia micuta chiar isi face treaba.
Statia sta foarte bine atasata la o prindere magnetica de telefon. Magnetul nu afecteaza cu nimic statia.

#156
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,614
  • Înscris: 07.02.2003

View PostCro84, on 29 iulie 2022 - 21:23, said:

Am testat antena mea pe statia Albrecht si se confirma exact acelasi comportament si acolo deci confirm ca antena are o problema
Probabil prima problema e ca ai demontat sau modificat antena (asa ai lasat sa se inteleaga), nu ai instalat conform indicatiilor din manual. Lipsa unui plan de masa si capacitate corecta intre talpa antenei si tabla masinii rezulta in functionare defectuasa.

Legat de faza ca la rx dupa o emisie ai semnal aparent mai slab pe ambele statii ar putea avea cauze mai complexe si urate, de ex supraincalzirea bobinei si iesirea din acord pana la racire... asta e consistent daca tii mult in emisie, vorbesti de ex peste 20-30 sec sau ai putere. Antenele mici cu baza compacta au bobine subtirele si rating mic de putere.

Edited by andreic, 12 August 2022 - 13:48.


#157
Cro84

Cro84

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 16.04.2007
A mai trecut ceva timp de cand folosesc ocazional statia si pot spune ca statia functioneaza bine. Problema mentionata initial cu antena o pot reproduce oricand cu antena nou nouta daca vreti montand sau instaland antena in spatele masinii. Probabil e ceva legat de reflexii si se pare ca in spatele masinii mele nu e favorizata receptia. Instalata antena pe plafon dar in fata masinii ( la 10-15cm de parbriz ) da cele mai bune rezultate. Poate a incercat cineva o calibrare jucandu-se cu diferite pozitii de instalare ale acestei antene mici sa vedem cum influenteaza pozitia antenei pe plafon puterea de emisie-receptie.

Merita mentionat ca la masina mea antena radio este amplificata si asezata pe plafon in spate. Exista mari sanse sa existe interferente de aici.

Edited by Cro84, 03 September 2022 - 12:01.


#158
elpuric

elpuric

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 16.04.2009
Am achizitionat statia cu ajutorul codului de reducere oferit de userul suport_pni. Antena este modelul S75. A venit gata setata, iar in oras am putut emite si receptiona cu primul test de statie la aproximativ 4km.
Totusi, din punct de vedere al zgomotelor, cu ASQ pe nivelul 2 este aproape insuportabil. Pe nivelul 3 tot mai intra cateva zgomote, dar singur in masina este decent. M-am obisnuit sa o tin pe manual, daca exista riscul de a-i deranja pe ceilalti ocupanti si sa receptionez doar daca este cineva chiar aproape de mine. Nu stiu daca este din cauza lungimii antenei sau daca ar necesita si alte reglaje.
Consider ca fiind atat de portabila, cu accesorii suplimentare(baterie) devenind un walkie-talkie, isi atinge scopul. Eu o voi folosi inclusiv la iesiri in offroad iar pe strada va fi folosita doar ocazional.

Multumesc!

Edited by elpuric, 28 March 2023 - 22:28.


#159
chriss-tian

chriss-tian

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 102
  • Înscris: 26.10.2022
Azi am montat și eu statia pe mașină (Sedan), cu antena 45 cm. Pot spune că nu prea este liniște, iar când o setez să fie, este cam multă.Distanta la care sunt auzit undeva la 3 km. Poate cu o antenă mare se schimba situația. Cu asta mică.... Dar eu nu suport antenele mari. Parcă te face să arăti ca în mașinuțele electrice din Mamaia. Deci, mă chinui cu asta.

Edited by chriss-tian, 10 April 2023 - 18:40.


#160
chriss-tian

chriss-tian

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 102
  • Înscris: 26.10.2022
După un drum făcut astăzi ( nu fac kilometri foarte multi zilnic) mi-am dat seama că squelchul automat nu este ce trebuie, cel puțin cu antena mică. Setezi un nivel și vezi că ori cârâie ori nu prea mai auzi nimic. Când ești pe manual invârti de potențiometru și o mai rezolvi. Dar la automat trebuie sa setezi ( des ) Când ești la volan nu prea merge. Oricum nu este o statie linistită.

#161
chriss-tian

chriss-tian

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 102
  • Înscris: 26.10.2022
Există și posibilitatea că antena sa nu fie poziționată cum trebuie. Dar este și gura poziție care-mi permite sa nu se observe cablul și să fie confundată cu antena mașinii (nu are antenă radio vizibilă)

#162
mishu_bz

mishu_bz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 847
  • Înscris: 20.06.2014
Mai multa galagie este cu o antena mare decat cu una mica de 45cm atat pe sq cat si asq. Pune antena cat mai pe centrul plafonului astfel incat swr-ul sa fie cat mai mic posibil si apoi poti face teste pe asq. De curiozitate, unde ai pus antena ?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate