Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

140 de romani mor în fiecare zi de cancer

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
72 replies to this topic

#55
nino852

nino852

    CENZURAT,autosuspendat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,713
  • Înscris: 10.05.2012

 stalker2142, on 03 martie 2020 - 19:14, said:

Oare de ce Homeland Security a recomandat americanilor sa-si faca provizii de apa, mancare si medicamente de raceala si gripa?
De ce nu recomanda acelasi lucru cand incepe sezonul de gripa normala care se presupune ca e mai mortala?
Tu te iei dupa americani?
Ai uitat de isteria buncarelor antiatomice din care au castigat miliarde firmele de profil?
Aia sunt si mai spalati pe creier.

Edited by nino852, 03 March 2020 - 21:07.


#56
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015

 Mizu, on 03 martie 2020 - 18:48, said:

Va spalati pe maini cu dezinfectant de frica Coronavirus, care a ucis cati oameni in Romania?

Nici rabia nu omoară mulți oameni, asta nu înseamnă că mă duc să mângâi vulpi sau că nu mă sperie câinii liberi.

Mi se pare o comparație tâmpită. Da, mă interesează dacă azi sunt 3 infectați cu coronavirus, mâine sunt șase, iar peste două zile sunt treizeci, atunci se produce o panică, care e justificată până la urmă. Nu mă panichez știind că "140 de români mor în fiecare zi de cancer", pentru că e o statistică constantă. Foarte bine că mor de cancer, asta e o afecțiune a bătrâneții, ar fi mai problematic dacă mureau la naștere.

Nu compara un virus cu o constantă. Da, mor oameni în accidente, mor de cancer, mor de inimă. Asta nu înseamnă că un virus despre care nu știm prea multe ar trebui să ne lase impasibili, așa, "e, până nu mor 140 de oameni pe zi de coronavirus, nici n-o să mă spăl pe mâini". Dacă ajung să moară 140 de oameni pe zi de coronavirus, mâine vor muri 280, iar poimâine 1000, ar fi o situație mult mai gravă decât cancerul.

#57
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,656
  • Înscris: 29.03.2006
In Romania majoritatea deceselor cauzate de cancer sunt inregistrate la cauza mortii - stop cardiorespirator.
Majoritatea mor acasa, chiar daca urmeaza un program cu otravuri pt care se deplaseaza la un spital. Cei de la salvare constata decesul, sunt informati de cauze si unii chiar solicita analize medicale ca dovada pt. a nu solicita alte investigatii criminalistice, dar in final inregistreaza la cauza mortii stop cardiorespirator.

In aceste conditii statistica nu poate fi facuta bine si nu poate reflecta realitatea.

In realitate numarul de morti zilnic din cauza cancerului, este mai mult decat dublul cifrei prezentate in OP, dar luand in calcul atat copii pt ca de zeci de ani sunt pline spitaleld de copii bolnavi de cancer, si de cateva luni, si de 3 ani, 5 sni, si de 13-14 ani, si tineri de +/- 29 - 30 ani, si de 40, 50, 60, dar sunt desigur multi si de 70, 80, 90+ care mor de cancer si care ar mai fi trait daca nu era asta, csuza mortii nu e asa vaga - de batranete.

In ziua de azi, nu mor de cancer decat cei care nu apuca sa moara inainte de insuficienta cardiaca sau AVC - cele nefortate de cancer, si desigur alte accidente.
Foarte putini mai mor doar de batranete.

De murit de cancer mor aproape toti, dar de vindecat complet fara revenire dupa un timp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, ii numeri pe degete, si dintre acestia foarte putini, majoritatea indiferent ca au fost operati sau nu, supravietuiesc fara revenire doar in urma schimbarii stilului de viata, mai putin stres, alimente naturiste, grau incoltit, posturi lungi si dese, etc.

Dintre cei care fac chemo majoritatea sunt terminati, sunt facuti praf de otrava, nu mai au sistem imunitar, unii nu mai au gust, se simt groaznic, si fie ii omoara otrava sau orice ca nu mai au imunitate, fie boala continua si cu chemo, sau chiar daca extrem-extrem de rar  e stopata temporar, revine dupa un timp si avanseaza galopant.

Cunosc si cazuri in care nu au reusit sa opreasca boala nici cu regim rovegan si eforturi supraomenesti, case vandute si mutat la aer curat, tratamente de zeci de mii USD in Mexic si alte parti, etc.
Asta inclusiv la tineri si tinere de 25 de ani...

Edited by loock, 03 March 2020 - 22:43.


#58
corina_geo

corina_geo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,093
  • Înscris: 30.09.2008

 Mizu, on 03 martie 2020 - 18:48, said:

https://www.hotnews....alele-cauze.htm

Uitandu-ma la emisiunea lui CTP din 2 martie, in care zice ca ne omoara in numar mai mare multe altele decat Coronavirus, am ajuns la aceasta statistica interesanta.

50.902 români mor în fiecare an de cancer, ceea ce înseamnă o medie de 140 de români zilnic, din cauza diagnosticării în stadii avansate a bolii. Decesele prin cancer s-au dublat în România din 2009 până anul trecut. Lipsa programelor de screening și informare sunt cauzele principale ale depistării tardive a cancerului.

Cati dintre voi ati facut un screening pentru cancerul de san, sau o colonoscopie dupa o anumita varsta?  Va deranjeaza fizic ceva insistent si tot amanati sa mergeti la medic?

Va spalati pe maini cu dezinfectant de frica Coronavirus, care a ucis cati oameni in Romania?

Intrebarea este, daca s-a dublat din 2009 pana acum, cauzele care sunt, ca populatia cu siguranta nu este dubla acum versus 2009, ba din contra au mai plecat cateva milioane intre timp.

- Stresul?
- UE? Globalizarea?
- Mancarea?
- Poluarea?

#59
Dihorul Razboinic

Dihorul Razboinic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,322
  • Înscris: 01.10.2006
Poluarea poate. A crescut numarul de auto si sunt multe second-hand, cu motorul foarte poluant.

#60
corina_geo

corina_geo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,093
  • Înscris: 30.09.2008

 marius.bunu, on 03 martie 2020 - 19:25, said:

Japonia este o țară cu incidența f mică la  cancer,datorită alimentației.

Mult peste,legume, carne rosie mai deloc,la fel si prajeli


Bei,fumezi, mănânci gras,prăjit,n dulciuri cu 100 de chimicale si conservanti,sport deloc si te miri ca dupa 50 faci cancer..

Si israelienii ce mananca, ca aia sunt numarul 1, stau mai bine si decat Japonia...am fost pe-acolo de cateva ori, stateam in Cipru atunci, si mancarea lor mi s-ar parut f. asemenatoare cu ce mancau in Cipru, dar cu o tenta putin mai arabica/de Levant. Dar cu siguranta mananca multa carne, nu doar peste si spre deosebire de japonezi unde nu vezi prea multi obezi, aia au destui.

blob:https://ourworldindata.org/51ada0b5-6248-42cf-ad3d-0ede27c1ee9e

Edited by corina_geo, 03 March 2020 - 23:21.


#61
MikeSpike

MikeSpike

    Cinic real

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,681
  • Înscris: 22.01.2015
Ma fratiori,annual vine invitatia pt sotie pt screening mamar.Cu programare-ziua/data/ora. Gratis.   Ca preventie. Annual imi vine mie,Mikespike,invitatie la control oftalmo. La fel,ziua/data/ora. Gratis.Fara obligatii ,daca esti oky,e perfect.Nu-ti gasesc astia ca ai tzata de vaca sau fund de shampanie si obligatoriu(recomandari insistente) tre sa faci. Da ,nush ce ma face sa cred ca acasa si sanatos sa fii dupa ceva controale de rutina treci pe medicatii. Ufff.    Manei,manei,money!

#62
unknown_35

unknown_35

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,850
  • Înscris: 20.05.2013
In Romania avem un sistem sanitar sublim, pt care platim dublu cat plateste un occidental, si e vai de noi cand avem nevoie de el.

1. Medicii de familie - majoritatea sunt complet dezinteresati, bifeaza activitati pt decontarea la casa . Mama si-a facut analize anual, si nu a fost in stare sa o trimita la o ecografie sa vada de ce analizele de ficat sunt mai proaste ca ale unui bolnav de hepatita cronica

2 Spitalele - intrii in ele si te rogi sa nu iei bonusuri. Asistentele si doctorii te ignora daca nu le bagi ceva in buzunar. Si chiar si asa tot nu isi dau interesul . Au trimis-o pe mama pe jos, fara nici o asistenta, sa faca CT pe bani, la firma privata din curtea spitalului. Asta in conditiile in care abia se tinea pe picioare. Asta dupa ce ii descoperisera cancerul la colon, si ecografia arata ficat neomogen

3. Odata ce ai cancer, pt cei din spital esti ca si mort. Daca te duce salvarea la spital, doctorii vorbesc cu apartinatorii sa te ia acasa, ca nu e bine sa mori in spital, ca dureaza pana vor elibera cadavrul, ca autopsie etc.

Casele de sanatate sunt cea mai mare capusa a sistemului sanitar romanesc. Pana nu scapam de ele nu se va face nimic.

Spitalele si clinicile private nu sunt cu mult mai breze - au aceeasi doctori. Si da, sunt doctori la privat care asteapta sa le dai ceva .. orice .

Nu stiu cum vom scapa de asta, de obiceiul de a-i da ceva docorului, chiar daca e deja platit pt munca facuta.

Acum cu corona virusul - sa spunem ca daca se declanseaza epidemia in Romania, va fi salvat fondul de pensii. Nu stiu daca avem persoane peste 50 de ani care sa nu aiba o hipertensiune, un plaman colmatat ( fumat, poluare etc), obezitate, diabet, etc . In conditiile in care 70% din populatia Romaniei nu se spala pe maini nici cand merge la WC .. cifrele din Italia var parea mici pe langa ce va fi la noi.

#63
LOLkekLOL

LOLkekLOL

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,348
  • Înscris: 29.07.2019
Inainte sa va dati cu parerea despre "de ce mor oamenii in Romania" incercati acest test: https://perils.ipsos.com/quiz/rom/
Posted Image

Edited by LOLkekLOL, 04 March 2020 - 07:30.


#64
stalker2142

stalker2142

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,695
  • Înscris: 29.10.2017

 corina_geo, on 03 martie 2020 - 23:20, said:

Si israelienii ce mananca, ca aia sunt numarul 1, stau mai bine si decat Japonia...

Cand sunt in Bucuresti mananca cel mai des la KFC-ul de langa Zara-Unirii, e cel mai aproape de sinagogi :)

#65
LOLkekLOL

LOLkekLOL

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,348
  • Înscris: 29.07.2019

 marius.bunu, on 03 martie 2020 - 19:25, said:

Japonia este o țară cu incidența f mică la  cancer,datorită alimentației.

Mult peste,legume, carne rosie mai deloc,la fel si prajeli
Bei,fumezi, mănânci gras,prăjit,n dulciuri cu 100 de chimicale si conservanti,sport deloc si te miri ca dupa 50 faci cancer..
Esti la fel de "bine" informat precum pe subiectele politice: varza!

De atfel cine se exprima cu "chimicale" cand vine vorba de alimente, spune multe despre incultura sa generala!

ps. vez ca si bulgaria are rata mica de cancere, acolo precis baga aia altceva decat "chimicale" .. :roflmao:

#66
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,912
  • Înscris: 25.06.2007

 unknown_35, on 04 martie 2020 - 00:45, said:

Mama si-a facut analize anual, si nu a fost in stare sa o trimita la o ecografie sa vada de ce analizele de ficat sunt mai proaste ca ale unui bolnav de hepatita cronica
Păi cum așa? Că intră in protocol ecografia după descoperirea de transaminaze mărite...

 Mizu, on 03 martie 2020 - 18:48, said:

Decesele prin cancer s-au dublat ĂŽn România din 2009 până anul trecut.
Nu există statistici credibile, raportările sunt incomplete, implementarea programelor de statistica medicală oncologică a fost abandonată de prin 2010 din lipsa fondurilor și a personalului specializat.

#67
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,656
  • Înscris: 29.03.2006

 stalker2142, on 04 martie 2020 - 07:53, said:



Cand sunt in Bucuresti mananca cel mai des la KFC-ul de langa Zara-Unirii, e cel mai aproape de sinagogi :)

Le-am facut bucatarii in ambele sinagogi de acolo, au unde sa manance kosher daca vor, si desigur si in alte parti.

#68
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004

 AlexEn, on 03 martie 2020 - 19:07, said:



Evident ca exista preventie. Nu pentru toate tipurile dar pentru unele da.
De ce crezi ca se inmultesc cazurile de cancer pulmonar de cand a crescut poluarea atmosferica? De ce crezi ca se inmultesc cazurile de cancer al sistemului digestiv de cand s-a dus in jos calitatea hranei

      Romanii fumeaza de rup dar au crescut numarul de cancere din cauza poluarii ?
      De cand s-a dus in jos calitatea hranei?
       Am un frate care manca propriul  rahat cand era mic. Mananca mult rahat si acum.

#69
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004

 MikeSpike, on 04 martie 2020 - 00:13, said:

Ma fratiori,annual vine invitatia pt sotie pt screening mamar.Cu programare-ziua/data/ora. Gratis.   Ca preventie. Annual imi vine mie,Mikespike,invitatie la control oftalmo. La fel,ziua/data/ora. Gratis.Fara obligatii ,daca esti oky,e perfect.Nu-ti gasesc astia ca ai tzata de vaca sau fund de shampanie si obligatoriu(recomandari insistente) tre sa faci.     Da ,nush ce ma face sa cred ca acasa si sanatos sa fii dupa ceva controale de rutina treci pe medicatii. Ufff.    Manei,manei,money!

     Mai frate, se  baga anual o gramada de bani in programele astea asa zis de preventie.
     In mod normal trebuie sa faci o mamografie odata la 7 ani sau cand e nevoie.
     Si la oftalmo te duci cand ai nevoie.
     Daca ai sange in fecale nu inseamna mare lucru. Pot fi hemoroizi. Ce ai aflat din asta ?
     Nu spun ca nu trebuie sa faci analize daca simti nevoia.
     Banii se cheltuie in schimb pentru analize care nu sunt necesare. Probabil nu se uita nimeni in ele. Se uita medicul de familie ca matza in calendar si ajung pe fundul unui sertar.
     Dar este ca te simti mai bine dupa ce-ti faci analizele gratis ?



#70
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,067
  • Înscris: 17.01.2012
io-s „mai” paranoic: cancer este atunci când medicul nu știe cum să te trateze!
(cum era-n „doctor house”: cum nu știau diagnosticul, cum aveai lupus!!!)

se aplică și gripaților: dacă mortul nu e vaccinat, a murit de gripă; dacă era vaccinat, atunci a murit de insuficiență cardiacă!

#71
MikeSpike

MikeSpike

    Cinic real

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,681
  • Înscris: 22.01.2015
Cspot-ate,annual avem control de ,,batranete,,.Gratis.   Iti zic ziua/ora.  La munca poti lua off ,,ca controale,,.La varsta mea e inutil sa ma duc annual,dar cand e interes- Am cash back% la rame/lentilele sant gloaba,vizita opto e la fel.   Ps. vrei expertienta de RO?----- imediat.   Ma duc la ,,privat,,. Platesc cat au cerut. Aleg rama.(300+ LEI) Cer lentilA de sticla. Nu aveam timp,ok da-mi de polimeri.   Se face ziua d3e retyragere produs,iau acaretu,vad bine.    Singura buba MAJORA a fost ca mi-am dat seama ca-s sensibil la tinichele. Dar cand am luat rama nu m-am targuit.   PE SCURT:   Eu pete pe pometi si iritatii,dupa 8 luni ma duc sa-mi schimbe ramele ca erau in garantie.   MUMU PLANETAR mi-am luat. In baza de date figuram numa cu controlul oftal.   Restul erau la negru.  Nu au recunoscut ca toate serviciile ,,le-am luat din acelasi loc,,.  Ca nu am timp sa pierd aiurea.   Si daca vrei sa dezvolt da semn.    Oricum mumu royal pe final.

:
Ca sa vezi,urcand pe trepte vad ca si bestiei ia venit invitatie la control. ,,Vedere,, de parca vine din Vegas.    Tre sa dau telefon, ca a plecat la mai bine.    Dar macar te anunta din timp. Stai ca ma chinui sa  sa scriu:,,Easipetcare Low cost vets who care.   Kira was due a Vaccination&Healthcheck on 15/12/19.,,, Nu am raspuns ca ....Rip.  Dar interes exista. O  sa ziceti :  Interes:>bani.    Da voi pt pet-urile voastre primiti instiintari?/?

#72
unknown_35

unknown_35

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,850
  • Înscris: 20.05.2013

 Karhu, on 04 martie 2020 - 10:04, said:

Păi cum așa? Că intră in protocol ecografia după descoperirea de transaminaze mărite...


Se pare ca doctorii de familie din orasele mici nu stiu protocoalele, sau nu le inteleg. Trebuie sa impingi tu doctorii sa isi faca treaba.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate