Mica gradina de legume
Last Updated: Jul 04 2022 07:55, Started by
cumparator
, Mar 03 2020 17:22
·
0
#397
Posted 25 October 2021 - 10:19
Sparanghelul este din samanta - AGROSEM TARGU-MURES - pusa in primavara in tavite, dupa care replantat in patul inaltat.
Am vrut sa cumpar deja crescut sa il plantez, dar am zis sa incerc sa vad mai intai daca reusesc din seminte. Se pare ca, cel putin la mine in Ilfov, ii prieste zona. A crescut foarte bine si are deja iesite varfurile acelea care se culeg. O sa il mai las sa creasca si anul viitor si peste 2 ani incep sa culeg din ele. Attached Files |
#398
Posted 25 October 2021 - 11:22
Credeam ca ai luat coroane. Din seminte am incercat si eu, dar mi se pare tare lung procesul.
|
#399
Posted 26 October 2021 - 08:32
Apropos de recolte, voi cum le conservati? Adica ma trezesc brusc cu o cantitate mare de patrunjel, care asta vara, de seceta, a refuzat sa creasca, dar acum e cu tona. Mai am o gramada de sfecla si altele. Incercam sa bagam la congelator, dar are o capacitate limitata (inca nu ne-am hotarat la lada frigorifica, plus ca nu ma omor dupa decongelate).
|
#400
Posted 26 October 2021 - 09:42
La verdeturi ai varianta de uscare si pastrare in pungi de hartie sau borcane de sticla. Dar tot congelatorul e baza.
Eu leguminoasele le toc si le congelez fix cat folosesc o data. Rosiile le coc timp de 20 minute in cuptor la 200 gr, apoi le decojesc si le toc, fac diverse combinatii, cu usturoi, ceapa coapta, ardei iute, busuioc etc, in cutiute/pungi zip etichetate si la congelator. La fel, fix cat folosim o data, nu decongelam, gatim direct cu ele congelate. Vinetele si ardeii, pe grill cu carbuni, curatati, scursi si congelati. Fructele - gem sau congelate pentru smoothies si tarte. Si da, lada frigorifica e un must. |
#401
Posted 26 October 2021 - 09:52
La fel ca MirceaDWC procedez si eu, asa ca o sa repet practic ce a scris el mai sus.
Am 2 lazi frigorifice de 210 litri fiecare. Legumele le pun in pungi individuale cat pentru folosire la o gatire. Ierburile/verdeturile fie uscate fie in pungi la congelator. Practic toate se decongeleaza in momentul cand se gatesc asa ca nu e nici o problema din punct de vedere al gustului legumelor. Legumele pe care nu pun in lada frigorifica fie le murez, fie fac diferite sosuri, mai ales din ardeii iuti, pe care le pun in borcane. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users