Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare Apartament

reparatie zgarietura bara spate

Lipire XPS de hidroizolație ...

Detectare dispozitiv de ascultare...
 Detectare posibile dispozitive de...

suport/cutie fixare SSD in locul ...

Popcorn stradal

De ce ard asa de violent masinile...
 Sfat achizitie bicicleta MTB

Imi tot apare ipconfig

Degresant auto eficient

Pistol care sa pulverizeze vopsea...
 Cursuri inot apa netratata

Telefoane vechi, fixe si mobile c...

Sa desparțim cuvintele in cuvinte

Apartament complex rezidential no...
 

Modul bridge, merita sau nu?

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
adriahno

adriahno

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 486
  • Înscris: 06.07.2006
Salutare,

Am un abonament FiberLink 1000 asociat cu un ONT ZTE F660 (clasa IP 192.168.1.x).
La acest ONT am conectat prin cablu un router Mikrotik hap AC (clasa IP 192.168.88.x), la care este conectat un switch POE D-Link DGS-1100-0spam.spam
Toate echipamente din casa sunt legate la router sau switch (TV, imprimanta, camera IP, desktop, Raspberry PI) si nimic la ONT.
In momentul de fata ONT-ul are wifi oprit, eu folosindu-ma de conexiunea wifi de la router.
Imi surade ideea de a trece ONT-ul in mod bridge si sa ma bazez in continuare doar pe routerul Mikrotik astfel scap de clase diferite de IP si am toate setarile pe routerul Mikrotik.

Sunt dezavantaje la acest tip de conexiune: viteza mai mica, ping mai mare, diferite setari, etc?

Multumesc

#2
Tehnicianul090370

Tehnicianul090370

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,711
  • Înscris: 18.10.2018
Salut!
DA, merita 100% sa treci echipamentul RDS in bridge ca sa nu ai dublu NAT si restul sa fie gestionat de MikroTik hap AC.
Capabilitatile acestui tip de router (ma refer la MikroTik) sunt de necontestat.Tot acelasi router il detin si eu doar ca am UPC.Tot ce am conectat la el este gestionat fara probleme de acesta.
Suna la Relatii cu clientii,solicita trecerea in bridge, pui userul si parola RDS in MikroTik (dupa ce il treci si pe el din "Automatic" in PPPoE) si de acolo stii tu mai departe.
Succes si DA, merita conexiunea bridge. Felicitari fiindca folosesti un echipament profesional REAL!

Edited by Tehnicianul090370, 23 February 2020 - 18:03.


#3
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
Câteodată cred ca sunt pe vreun canal de teleshopping... Si acolo tot scule "profesionale" se prezintă in același stil.

#4
AWE

AWE

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,578
  • Înscris: 12.10.2005

View PostTehnicianul090370, on 23 februarie 2020 - 17:58, said:

Felicitari fiindca folosesti un echipament profesional REAL!

Cred ca am mai zis de vreo 20 de ori da' vad ca insisti. Mikrotik-ul ala NU e echipament profesional sub nicio forma. Este un echipament home-use! Faptul ca e peste altele in aceeasi gama de pret nu il ridica mai sus pe scala de evaluare a acestui tip de echipament (home use - SOHO - enterprise).

#5
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,906
  • Înscris: 07.02.2003
Daca ai router bun nici nu trebuie sa-ti mai pui problema, normal ca bridge e solutia, echipamentul tau devine principal.

Edited by andreic, 23 February 2020 - 20:01.


#6
Neaceasca85

Neaceasca85

    You do the math

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,191
  • Înscris: 14.10.2008
Bridge, ca doar de aia ai dat atatia bani pe un Microtik, pune-l la treaba. Si eu sunt adeptul bridge-ului dar am si ONT-uri ce nu au Wi-Fi si nu merg decat in bridge.

#7
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,987
  • Înscris: 23.03.2018
Concret, acum ai o problema cu aceasta confugrare, exact in acest moment ?!
DA - care este aceasta ?
NU - si atunci, de ce sa repari ceva care nu e stricat ?

#8
adriahno

adriahno

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 486
  • Înscris: 06.07.2006
Da, am o problema ca nu pot face ca un banal port forwarding sa functioneze (problema e la mine, probabil).
Dupa care ma cam deranjeaza sa stau sa verific doua routere daca nu-mi merge netul, desi Mikrotik-ul nu prea mi-a creat probleme, e destul de stabil.
Nu este nimic stricat insa pot simplifica lucrurile. Sa fac management pe un singur router e mai simplu decat pe doua, nu?
ONT-ul este oricum castrat de provider si nu iti ofera mai nimic in materie de setari.

Pe mine ma interesa mai mult daca am diferente de calitate in trafic (ping, viteza) de la cei care au facut asta.
Se pare ca feedback-ul este pozitiv, maine incerc schimbarea.

Edited by adriahno, 24 February 2020 - 16:04.


#9
OzTm

OzTm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 306
  • Înscris: 03.02.2007
Port forwarding s-ar putea sa nu functioneze din cauza CGN. Fa un traceroute sa vezi daca iesi printr-un gateway intermediar (cu IP de genul 10.x.x.x sau 100.x.x.x inaintea IP-ului extern).

#10
karapok

karapok

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,182
  • Înscris: 07.08.2017
Eu nu inteleg de ce toti stati si va minunati si va ploconiti la sfantul bridge, cand stie toata lumea ca la nenea gigi nu poti avea routerul tau decat in modul bridge, deci practic asta este o chestie by default, ca iti place nu iti place

#11
adriahno

adriahno

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 486
  • Înscris: 06.07.2006
Am facut trecerea. S-a intamplat in 5 minute de la inchiderea apelului cu relatii clienti.
Totul functioneaza foarte bine. Nu pare sa am incetiniri ale vitezei.
Deocamdata sunt multumit.

#12
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,987
  • Înscris: 23.03.2018
Port forward merge acum ?

#13
adriahno

adriahno

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 486
  • Înscris: 06.07.2006
Da, merge.
Ai vreo banuiala ca Digi blocheaza anumite porturi?

#14
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
Da, portul 25...

#15
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,987
  • Înscris: 23.03.2018

 adriahno, on 26 februarie 2020 - 15:38, said:

Ai vreo banuiala ca Digi blocheaza anumite porturi?

Banuiala - nu.
Siguranta - DA.
Trebuie sa faci cerere pentru DEblocare vreo 6-7 porturi, deci....

#16
adriahno

adriahno

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 486
  • Înscris: 06.07.2006
Pe site sunt listate urmatoarele porturi care necesita cerere:
25 SMTP
53 DNS
445 SAMBA
123 NTP
135:139 NETBIOS
161 SNMP
1900 SSDP

Din fericire inca nu am nevoie de niciunul dintre ele.

Edited by adriahno, 27 February 2020 - 20:03.


#17
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,603
  • Înscris: 12.06.2006
De preferat ar fi sa folosesti alte porturi nu astea standard.

#18
MiaJiro

MiaJiro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,134
  • Înscris: 24.11.2019
La mine de cand am Digi ONT-ul este in bridge si utilizez routerul propriu.

Vitezele pe un i5 generatia 2 cu 16 GB RAM si SSD Samsung EVO850 500 GB, trecut printr-un switch GB cu 5 porturi, la care e conectat si 1 Media Player, 1 TV, 1 STB si uneori 1 laptop sunt:

Nicio problema de cand s-a introdus FL. Mai mult, pe un Ryzen 7 conectat direct in routerul personal vitezele sunt de ~950 DL cu ~500 UL.
Testul cu i5 l-am facut in timp ce erau minim alti 9 clienti conectati, dintre care 1 media player si Ryzen-ul pe care rula un joc in retea.


Mai mult, routerul avand VPN pot accesa din afara locuintei, in general pe legatura de date mobile, orice echipament din reteaua locala, pot printa, pot transfera date etc. si asta complet transparent si fara niciun hop, cu limitarea de viteza data de legatura mobila utilizata. Desigur si cu setarile corespunzatoare si aplicatiile necesare. Dar, modul bridge as zice ca este complet transparent, iar parca porturile blocate sunt blocate si daca nu este ONT in mod bridge. Sau nu?

Edited by Dany_Darke, 29 February 2020 - 13:51.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate