Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rename SQL column

Achiziționare tuner TV !

Din ce este facuta terasa asta?

Cum accesez site-ul CNAS ?
 Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 

Pereche câini familie curte

- - - - -
  • Please log in to reply
49 replies to this topic

#37
Ion_Bumbu

Ion_Bumbu

    User asocial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,441
  • Înscris: 31.01.2010
Sa nu crezi asta, nu`i fox!
Am eu unu atipic total, probabil din cauza ca a fost crescut cu fratii lui mitii, nu face galagie aproape de loc, se intelege cu pisicile bine si cel mai bun prieten al lui este omul, oricine vine la mine risca sa fie descaltat daca are sireturi la pantofi sau pisat de bucurie daca se joaca cu el.
:D

#38
bdx100

bdx100

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,508
  • Înscris: 03.06.2019
Al tau e timid .. sau ai beton in curte

 Ion_Bumbu, on 12 februarie 2020 - 11:53, said:

cel mai bun prieten al lui este omul, oricine vine la mine risca sa fie descaltat daca are sireturi la pantofi sau pisat de bucurie daca se joaca cu el.
Posted Image
Idem

Edited by bdx100, 12 February 2020 - 12:00.


#39
Ion_Bumbu

Ion_Bumbu

    User asocial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,441
  • Înscris: 31.01.2010
Am gradina!
Posted Image
Acolo mai face antrenament ca`s cirtite, in curte am majoritatea beton, mai putin la florile sotiei.
Acolo o data a scos un rododendron deoarece a fost galeria cirtitei pe sub ea... in rest e linistit.

Edited by Ion_Bumbu, 12 February 2020 - 12:28.


#40
pimi

pimi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,771
  • Înscris: 15.01.2007

 silviu03, on 12 februarie 2020 - 10:25, said:

A tu vorbesti de cainele de paza perfect, dresat si antrenat in sensul asta, acum sa ne revenim si la realitate, cati caini ai vazut tu asa?
Te invit să îți prezint câțiva, un câine din grupa a-2a cu o genetică buna din părinți selectați bine ,face tot ce ți-am scris mai sus din instinct,el are deja ""instrucțiunile"" gravate in cariotip de 200 de ani.
Ce trebuie tu că stăpân sa faci e sa umbli la robinet sa reglezi debitul de acțiune care dorești să iasă ,sau sa poți închide robinetul instant la simpla comanda.
Ocazional mă întâlnesc și cu metisi care fac paza excepțional deși stăpânii lor nu au nici un merit.

#41
silviu03

silviu03

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,457
  • Înscris: 07.01.2011
Daca stai in Bucuresti vin cu drag.

#42
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,610
  • Înscris: 24.10.2015
Cainele care face paza, protectie sau atac cu adevarat trebuie sa fie agresiv, restul sunt povesti. Toti acei care fac paza la comanda, musca la comanda si elibereaza priza, la fel, la comanda, fac doar teatru si show. Priviti cainii cu care lucreaza militarii, politia, caini care sunt pusi sa protejeze obiecte. Ma refer ca-s pusi de specialisti nu de cineva ca mine. Aia sunt caini foarte dominanti si cu adevarat agresivi. Sunt purtati cu botnita obligatoriu si au nevoie de stapani care sa-i poata domina psihic dar si fizic. Acum nu recomand nimanui. Nu cred ca traim astfel de vremuri ca sa se merite detinerea unui caine cu adevarat agresiv. Doar am vrut sa subliniez faptul ca de multe ori un caine bun de paza nu-i cel mai dresat si smecher caine. Astea sunt cel mai usor de manipulat si pacalit de catre straini, mai ales daca intrusul cunoaste ceva despre caini.

Nu o spun doar din vazute, am citit si carti de specialitate. Sunt chestii care nu le gasesti pe net fiindca e destul de normal sa nu se promoveze comportamentul agresiv la caini. E absolut normal ca pe toate site-urile sa scrie ca este nevoie de socializare, cainii trebuie lasati sa interactioneze cu toti strainii de pe Strada, sa fie lasati strainii sa se joace cu cainele tau etc... Asa tip de caine nu o sa faca paza cu adevarat.

Acum e clar ca un caine bun de paza nu inseamna o fiara turbata. Intr-o mica masura se aplica ce a scris Pimi dar nu intocmai. Cainele e un animal care poate fi pacalit usor daca il lasi sa interactioneze des cu strainii.

Cainii de paza sunt de trei tipuri: alarma, paza de teritoriu si obiecte sau garda de corp. Pentru fiecare scop se potrivese mai bine un anumit tip de caine si educatia plus dresajul tot se fac diferit. Pentru un caine de alarma, de exemplu, e normal sa fie latrator, nu sa latre aiurea toata ziua e clar, insa sunt latratori de fel. Ii sta in firea lui de caine. Cainii prin latrat dau de inteles altora care se apropie de teritoriul lor ca ei sunt stapani acolo si-i avertizeaza sa nu le calce teritoriu. Tot prin latrat ei comunica cu alti caini. Nu vad de ce ai vrea sa le interzici total sa latre.

#43
pimi

pimi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,771
  • Înscris: 15.01.2007
un caine destept e un caine echilibrat ,care poate face diferenta intre curte si parc .
un caine echilibrat face paza in curtea lui dar  nu trebuie sa sara la toti trecatorii cand este scos la plimbare in parc .
cainii aia de atac folositi in actiuni militare nu au nici o treaba cu paza .
nimeni nu isi doreste un caine care musca tot ce misca chiar daca ii intra pe proprietate, ce s-ar intampla daca un copil sare la mine in curte si ar fi muscat de cainele meu ?
personal nu mi-as ierta toata viata acest lucru . cainele meu are 52 kg e in forma maxima si face muscatura la manson ca un dement , dar e echilibrat si poate fi mangaiat de orice copil , oare de ce ?
un caine bun de paza descurajaza prin prezenta si isi anunta stapanul cand apare un intrus/pericol direct ce vizeaza proprietatea , dar sunt 100% convins ca un caine adevarat uita de orice atunci cand stapanul lui este atacat in mod direct. irelevant cat de bland si sociabil este el , cand stapanul lui este atacat il va apara .
evident ca la toate astea trebuie lucrat, rasele de paza si aparare le au toate astea instinctiv prin selectie dar trebuie bineinteles antrenament pt a avea si rezultatele dorite
e mult de povestit , dar asa cum pomul se cunoaste dupa roade , tot asa si la caini , lasam faptele sa vorbeasca , de carti si emisiuni pe youtube mi-e plin podul .

Attached Files


Edited by pimi, 16 February 2020 - 18:56.


#44
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,610
  • Înscris: 24.10.2015
Frumos caine. Acum si eu prefer cainele sa fie mai temperat insa tot din viata, nu YouTube, cunosc cazuri cand caini de rasa, rottweileri, crescuti asa cum trebuie, stapanul baga mana in foc ca nu-i intra nimeni si un unchi de-al meu care tot e foarte pasionat de caini a intrat peste ei fara nicio problema. Ideea e ca el nu intra sa sara la bataie la stapan sau la caini. Pur si simplu a intrat in ograda increzut in el si a vorbit cu cainii. Acestea nu i-au facut nimic. La fel a castigat o multime de pariuri intrand in curti unde erau caini de rasa de paza.

Eu aveam pe atunci un caine de vreo 40Kg luat de mic de la o stana. Pe vremea aia stiam ca cainele tre sa fie rau si gata. Normal ca daca il scoteam la plimbare, in lesa, nu se intindea spre toti trecatorii de pe drum sa-i rupa. Ataca doar daca cineva se apropia prea mult de noi, altfel se purta ca orice caine dornic de plimbare.  S-a laudat unchiul ca intra, a incercat cu tot felul de comenzi, cu vorba, cu binisorul, cu speriatul… Eu nici nu-i eral alaturi sa-l sprijin, priveam pe fereastra.  Nimic absolut nu a mers fiindca cainele, printre putinele lucruri pe care le stia era sa nu lase absolut pe nimeni in afara membrilor familiei sa intre in curte. Puteai sa-l omori ca el asta facea. De asta nici nu-l tineam in curte ziua, doar noaptea il lasam.

Acum nu zic ca asa trebuie sa fie. Mai ales ca fiind si eu la oras déjà, daca as fi la curte cu caine nu l-as incuraja sa fie agresiv  ci l-as lasa sa latre instinctiv cand intra vine cineva dupa care sa se calmez, exact cum zici si tu. Mai ales ca neplacerile in caz ca raneste pe cineva pot fi mult mai mari decat daca iti fura  bicicleta din curte, ca pentru chestii mai serioase nu mai conteaza cainele.

E presa canario de care povesteai? Seamana a bullmastif.

"ce s-ar intampla daca un copil sare la mine in curte si ar fi muscat de cainele meu ?"
Pai asta e, de asta si zic ca acum las de la mine, mai bine raman fara bicicleta dar nu am o viata de om pe constiinta. Insa e un compromis. Nu poti spune ca face paza perfect cainele in acest caz.  Altfel da, daca cineva te ataca sau intra cu raul in curte sunt sigur ca orice caine care nu-i fricos  o sa sara sa-si protejeze familia.

Edited by vinciun, 16 February 2020 - 20:32.


#45
CovertTwo

CovertTwo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,057
  • Înscris: 16.09.2019
Ce le tot aburești ?
Un câine de pază exact asta trebuie să facă, să nu permită accesul altor persoane in curtea păzită de el, doar stăpânul dă acordul si atunci își vede de treabă.
Că vrei tu un câine tâmpit e problema ta.



#46
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,610
  • Înscris: 24.10.2015
Nu vreau caine tampit. Acum explica-mi te rog ce trebuie sa faca acel caine cand intra cineva in curte si nu-i nimeni acasa. Sa sune politia ? :) Nu cred ca e nevoie s-o lungim mult. Eu nu aburesc nimic.

#47
marr

marr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,180
  • Înscris: 13.07.2005
Am mai spus cine aici - labradorul este un caine frumos si .... atat !
Bun doar ca si tonic psihic si companion la joaca.
Nu va face paza in viata lui !
Am un labrador si - pana in urma cu cateva zile  - mi-e si greu sa o spun ... o amstaff-ita.
Labradorul latra doar daca aude alti caini latrand si, de mute ori, nici nu stie de ce latra (nu o data l-am surprins latrand cu spatele la ”pericol”).
Daca intra cineva in curte, fuge repede sa-si caute o jucarie.
Amstaff-ita insa, era din cu totul alt aluat ! Latra rar si atunci cand latra, dupa intonatie, stiam de ce latra (e un strain la poarta, e un caine pe strada, a gasit o vietate in curte, etc).
Daca intra cineva strain in curte si eu nu eram in preajma, ataca instant. Daca eram eu in curte, se uita la mine ca sa vada ce sa faca - daca vorbeam cu omul, se lipea de picioarele mele si-l ignora cu gratie.
A fost un caine exceptional, dar nu recoamand un amstaff decat unei persoane echilibrate, iubitoare si capabile sa scoata ce-i mai bun dintr-un astfel de caine. Daca nu ai mai avut caine, nu-i un bun inceput ...
Revenind la intrebarea initiala - daca labradorul e ”batut in cuie”, daca vrei si paza, recomand si eu un caine de talie mica.
Am si un Yorkshire Terrier si sa-i cel mai tare sistem de alarma ! Asta latra din casa cand aia de afara inca dormeau !
Bonus, mai si prinde soareci !

#48
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,491
  • Înscris: 15.09.2010
@marr: concluzia-terrierii sunt cei mai ce, dar nu pentru cei care nu au mai avut caine.

#49
silviu03

silviu03

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,457
  • Înscris: 07.01.2011
Pimi, ce rasa este cel din poza?

#50
Giulia46

Giulia46

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 15.09.2019

 shadowtrance, on 10 februarie 2020 - 20:50, said:

Salut,

Suntem în dilemă legată de combinația de câini potrivită pentru o familie cu copil de 3 ani și o curte de ~200 mp.
Suntem deciși cu labrador retriever dar am vrea și ceva de pază oarecum. Am tot văzut diferite prezentari de rase și ne-au atras atenția Schnauzer-ul și Boerboel-ul, dar nu știu cât de compatibili sunt cu labradorul.
Oricum, i-am vrea de mici, sa crească împreună.
De menționat ca nu avem experiență în creșterea câinilor.
Voi ce ați alege, pe lângă labrador?
labradorul cred ca este o rasa perfecta pentru un copil de trei ani si 200mp.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate