Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Foliere geamuri

Microsoft Defender

cartela Internet Europa

Sondaj EV
 Testerul pe VAG arata devieri la ...

Aparat ieftin pentru sigilat pung...

Hyundai elantra 2024 Highway, 6MT.

Interpretare XML
 PPCEnergy - Emiterea facturii in ...

Telefon Nou de la Digi

La multi ani @creativestar!

La multi ani @Nimcid25!
 "Spionul" nostru cel de t...

Care aplicatie are cele mai ok co...

Parere antrenament incepator

Dilema sursa
 

Schimbare IP RDS

* - - - - 3 votes
  • Please log in to reply
62 replies to this topic

#37
Alucard

Alucard

    Steven Hyde

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,186
  • Înscris: 20.04.2004
Isn't that cute? But it's wrong!!!
E vorba de dhcp lease/pool. Aveai net pe cablu utp, net din cutia de pe scara (enclosure sau eoc.. fiecare cu setarile lui de dhcp lease/pool)). Acum pe infrastructura noua ai ip direct din centrala digi - de unde te si poate deconecta (depinde de echipament). Ip fix nu e decat la firme, iar de schimbat nu se schimba la fiecare restart, mai ales pe fibra ... Era odata un glitch cand ramaneai "agatat" ca si conectat din cauza penelor de curent sau a utilizarii improprii a conectarii/deconectarii de pe ppoe, nu mai e.
Deci, nu se schimba ip cand vrei tu, si daca se schimba e din aceeasi subnet.

#38
dana_alexa_92

dana_alexa_92

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 369
  • Înscris: 12.08.2019
Eu primesc IP diferit tot timpul pentru ca am tinut o perioada evidenta intr-un excel si toate erau diferite

#39
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,551
  • Înscris: 07.03.2006

View PostWhatNot, on 10 februarie 2020 - 17:57, said:

IP-ul pe care il vedeti voi pe calculator este cel mai probabil asignat din DHCP de catre ruter in reteaua locala. Cel mai probabil este ceva din clasa C privata 192.168.x.x/24.
Vorbesti prostioare... e posibil sa fie si din alte clase...

View PostAlucard, on 10 februarie 2020 - 18:22, said:


Deci, nu se schimba ip cand vrei tu, si daca se schimba e din aceeasi subnet.

Si tu tot prostii vorbesti...

#40
Alucard

Alucard

    Steven Hyde

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,186
  • Înscris: 20.04.2004
Da-i un whoami pe google, sa vezi ca esti "acolo" pe fiecare ip.

Quote


Si tu tot prostii vorbesti...

Jos palaria daca-mi demonstrezi ca ont-ul instalat nu primeste o adresa din plaja alocata de olt.

#41
Neaceasca85

Neaceasca85

    You do the math

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,188
  • Înscris: 14.10.2008
IP-urile sunt alocate de serverul PPPoE sau de IP pool, dar nu conteaza ca esti pe FTTB (ONT-ul la comun pe casa scarii) sau pe FTTH (ONT individual in apartament, eu am FTTH la casa si FTTB la bloc), alocarea se face la fel, nu exista EoC la bloc, pana si acolo iarasi nu conteaza in materia de PPPoE si IP.

Eu la bloc am abonament business cu PPPoE care aloca mereu acelasi IP.

#42
Alucard

Alucard

    Steven Hyde

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,186
  • Înscris: 20.04.2004
Conteaza, e vorba de PON!

#43
Neaceasca85

Neaceasca85

    You do the math

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,188
  • Înscris: 14.10.2008
Pai toate se trag din PON, adica OLT si ONT, fie EoC, FTTB sau FTTH. Si din server PPPoE cu IP Pool. Ca asa puteau sa nu dea PPPoE ci altceva si pe PON, mediul de conectare nu conteaza. Inainte de GPON aveau Docsis HFC, Telekom da DHCP pe GPON FTTH. Si la DHCP IP-ul se schimba mai greu decat la PPPoE.

#44
dana_alexa_92

dana_alexa_92

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 369
  • Înscris: 12.08.2019
Doamne feri ce de prescurtari parca vorbiti alta limba :))

#45
Neaceasca85

Neaceasca85

    You do the math

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,188
  • Înscris: 14.10.2008
Limbaj tehnic IT cu abrevieri de specialitate. O pasiune a baietilor.

#46
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,551
  • Înscris: 07.03.2006
@alucard

1)
crezi ca merge cu prosteala pe aria asta? ai zis SUBNETURI diferite:
uite log din observium:
Attached File  rds subneturi diferite.PNG   5.58K   28 downloads

5.14.190.17 face parte din 5.12.0.0/14 si e anuntat de RDS
si
81.196.68.129 face parte din 81.196.0.0/16 si stupoare e tot de RDS anuntat.
ambele subneturi sunt valide IRR si ROA.
Deci cum e treaba cu subnet-urile?

2)
cred ca n-ai idee ce e ala un server de pppoe,cum se face autentificarea si cine aloca ip-urile; iarasi ce conteaza infrastructura? ca e PON sau e altceva.

3)
ai idee ce face un OLT?

#47
Alucard

Alucard

    Steven Hyde

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,186
  • Înscris: 20.04.2004
N-am zis subneturi diferite, si tu te grabesti sa scrii repede la fel ca mine. Aia cu olt mi-o asum ca is bou si stiu ce face dar nush ce mi-a iesit din degete cand o gandeam. Trimite-mi pe pm nota de plata :)
Asta seara stau cu capul gol, asta e...
Chapeau bas!

#48
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,551
  • Înscris: 07.03.2006
ai zis acelasi subnet. ma rog. ti-am demonstrat ca pot fi subneturi diferite. ma rog, s-a inteles ce am vrut sa zic.

#49
asda

asda

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,030
  • Înscris: 02.11.2009
De la o vreme constat ca nu mai am nicio parghie prin care sa schimb ip-ul rds.

De mult mergea cu un simplu reboot din interfata ruterului, dupa n-a mai mers atat de usor si era necesar sa-l deconectez fizic din priza si sa astept cateva secunde. Ulterior, dupa destula vreme n-a mai functionat nici asa si nu am avut de ales decat sa deconectez si GPON-ul si eventual sa astept mai mult pana sa aloce un alt ip iar de ceva verme scot toate din priza, inclusiv acel device din care pleaca fibra si cablul tv, absolut tot si tot nu mai merge.

Am incercat tot, ce e de facut daca totusi suntem in situatia sa schimbam ip-ul?

#50
pupama

pupama

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,567
  • Înscris: 15.05.2010
Cred ca problema pleaca de la intrebarea, de ce ai nevoie sa schimbi ip-ul?

#51
asda

asda

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,030
  • Înscris: 02.11.2009
Asta e curiozitatea nu problema iar raspunsul la interbare il gasesti mai sus in thread daca vei avea rabdarea necesara, succes.

#52
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
Nu vad alta postare de-a ta in care sa explici nevoia de a schimba IP-ul.
Apelezi la VPN-uri daca e neaparat necesar.
Sau IPv6, ti se aloca mai multe IP-uri pe care le poti folosi :)

#53
rogerlecoco

rogerlecoco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,052
  • Înscris: 18.02.2004

View Postkopilu_198, on 10 februarie 2020 - 16:36, said:

zi-mi si mie cum schimb ip(sa trec eu manual unul/ setez vpn pe un ont de la rds
Nu vrei sa si gateasca acel ONT :) ?
Nu ai cum sa schimbi WAN IP-ul cu ce vrei tu.
Daca vrei neaparat sa poti sa schimbi IP-ul treci pe RDS Business si ia-ti o clasa de IP-uri. Bineinteles, daca te tine buzunarul :)

#54
echoFourZero

echoFourZero

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 120
  • Înscris: 10.02.2022

View Postrogerlecoco, on 25 martie 2022 - 14:56, said:

Nu ai cum sa schimbi WAN IP-ul cu ce vrei tu.
?!? Stii ca la FL un reconect iti ofera un alt IP. Un /29 de la RDS nu e chiar asa scump.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate