Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Soluție iluminare trepte int...

Recomandare SIM cu date 2G pentru...

Masina de spalat Hotpoint-Ariston...

Plata TVA cumparare teren
 Ce melodie ati vrea sa va fie can...

LED auto H4

Se oprește motorul la Golf 5...

GPS Aonerex ajutor Harti
 Probleme MacBook Air A1466

Transfer de fisiere intre 2 pc-uri

Panasonic HC VXF990 in modul 4K n...

Compresor (domestic). recomandari?
 Placa de baza veche

Mazda CX-60 Homura - Machine Grey

Kraven the Hunter - 2024

TV 4K

UBB Litere - limba secundară

- - - - -
  • Please log in to reply
3 replies to this topic

endi1122

endi1122

New Member

• Grup: Candidate Members
Bună ziua.

În curând sosește bacul și după,facultatea. Din câte m-am hotărât aș dori să merg la UBB pe Limbă și Literatură. Mai exact pe Engleză și încă o limbă secundară. La engleză mă descurc destul de bine,având admiterea echivalată (prin C2 de la CAE),dar totuși nu sunt sigur de limba secundară. Aveam inițial în minte o limbă nordică (precum Norvegiana sau Finlandeza),dar aș mai dorii să aud sugestii. În legătura cu Finlandeza am un avantaj aproape insemnificatic deoarece știu și puțină maghiară (chiar dacă ambele fac parte din grupul lingvistic fino-ugric,sunt veri îndepărtați).

Pe scurt,aș dori să aud sugestii și/sau păreri în legătură cu profilul/limba secundară.

Karhu

Karhu

Heretic member

• Grup: Super Moderators
Depinde ce vrei să faci după absolvire...
Eu zic ca germana va fi cea mai căutată, vezi doar ce țară e locomotiva Europei.

AlexEn

AlexEn

Spoiled brat

• Grup: Moderators
Sincer, m-as duce pe chineza sau rusa. Nu fac misto. Chineza, cel putin, e clar o limba de viitor.
P.S: 'dori', nu 'dorii'. Sper ca la facultate sa te descurci mai bine.

Edited by AlexEn, 10 February 2020 - 08:22.

Naoto

Naoto

Glasperlenspielmeister

• Grup: Moderators

View Postendi1122, on 09 februarie 2020 - 23:55, said:

Bună ziua.

În curând soseşte bacul şi după,facultatea. Din câte m-am hotărât aş dori să merg la UBB pe Limbă şi Literatură. Mai exact pe Engleză şi încă o limbă secundară. La engleză mă descurc destul de bine,având admiterea echivalată (prin C2 de la CAE),dar totuşi nu sunt sigur de limba secundară. Aveam inițial în minte o limbă nordică (precum Norvegiana sau Finlandeza),dar aş mai dorii să aud sugestii. În legătura cu Finlandeza am un avantaj aproape insemnificatic deoarece ştiu şi puțină maghiară (chiar dacă ambele fac parte din grupul lingvistic fino-ugric,sunt veri îndepărtați).

Pe scurt,aş dori să aud sugestii şi/sau păreri în legătură cu profilul/limba secundară.

O primă sugestie: să fii mult mai atent la ortografie. Pe forum nu-i mare lucru dacă scrii "aș dorii", dar pentru a studia la UBB - Limbă și literatură, asta nu-i de șagă! De poziționarea de după virgulă nici nu mai îndrăznesc să amintesc! Și mai sunt ...

Doi: germana. Chineza ar presupune acomodarea cu mult mai multe dificultăți de scriere / pronunțare. Regret că trebuie s-o spun atât de sec: nu mi se pare că ai fi dispus la un efort susținut + minuție.

M-aș bucura să fi greșit în asemenea "observații". De tine depinde să le infirmi. Dacă o dorești într-adevăr, atunci îți urez, sincer, SUCCES! :OK:

Cât despre eventualele asemănări între maghiară și finlandeză, și aici trebuie să te dezamăgesc: ele sunt relevante din punctul de vedere al lingvisticii comparate, nicidecum pentru vorbitorii nativi fără preocupări în domeniu - cu atât mai puțin pentru un "învățăcel" :)

https://histdoc.net/...ds/hungary.html

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate