Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ce preferați: produse mai scumpe ...

Demagnetizare (minimala) ori ba?

Cum pot sa vad pe un proiector pr...

Joc Drone
 Dropshipping

Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...

MONITOR LG fara sonor !

Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...
 Identificare font

problema ping in jocuri online

Problema calculator

Samsung Galaxy A35
 Sfat pentru aprinderea automata a...

Rfg crescut

Cum reactivez Google Maps?

Conectare tableta X220la Tv
 

dvd de boot? imprumut sau .?

- - - - -
  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#1
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,874
  • Înscris: 22.12.2005
salutare
am un mac pro 2009..cred

nu pot sa fac nimic in afara de a intra in boot menu  ( recovery si partitia de windows), - recovery -ul este cu 10.9.1

am incercat tot .ce am gasit si nu merge - am nevoie de un dvd cu sistemul de operare.
din pacate nu am reusit sa"Ard" pe dual layer ceva "functional",

ma poate ajuta cineva (daca e nevoie, contra cost) cu un dvd de imprumut pentru a face o instalare " de la 0 "?

ca idee, fiind asa de vechi nu merg variantele cu intrat in "bios" si/sau instalat din retea.
de bootat- de usb nu mai zic..mi-a mancat zile intregi.

va multumesc anticipat

#2
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,874
  • Înscris: 22.12.2005
am nevoie de ceva - maverick sau el capitan ( am verificat si suporta maxim hi sierra)

VA multumesc,

#3
InTech

InTech

    Kietata ?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,739
  • Înscris: 23.11.2005
fa-i recovery cu instalare de pe Internet. nu iti trebuie decat WIFI sau un hotspot bun facut de pe telefon caci o sa isi descarce tot OS-ul de pe NET.
Apesi hold Command (?) + Option (?) + R.si dai pe online, bla bla.

#4
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Ai încercat să faci de pe un Windows un DVD pentru boot ?

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/WXncOAgypFo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

https://superuser.co...file-on-windows

Edited by waterman, 07 February 2020 - 14:31.


#5
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,874
  • Înscris: 22.12.2005

 InTech, on 07 februarie 2020 - 14:29, said:

fa-i recovery cu instalare de pe Internet. nu iti trebuie decat WIFI sau un hotspot bun facut de pe telefon caci o sa isi descarce tot OS-ul de pe NET.
Apesi hold Command (?) + Option (?) + R.si dai pe online, bla bla.

nu merge.e prea vechi.iar din recovery apple nu mai da maverick.Posted Image

 waterman, on 07 februarie 2020 - 14:30, said:

Ai ĂŽncercat să faci de pe un Windows un DVD pentru boot ?

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/WXncOAgypFo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

https://superuser.co...file-on-windows

da.am stricat taspe double layere.e prea vechi.serios..

#6
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,129
  • Înscris: 22.05.2003
Stai asa, de ce nu faci un stick bootabil?

1. Vezi exact ce macpro ai (supa serial number)
2. Recomand sa faci un USB bootabil, dar pt asta ai nevoie de un working mac.

#7
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Scurt pe doi dacă ești craiovean te ajut eu cu macu meu chiar dacă e bătrân (2008)

#8
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,661
  • Înscris: 26.11.2001
Eu am toate kiturile de la 10.4 incoace, iti pot da link de pe NAS, daca ai alt mac sa faci usb bootabil (min 8Gb).

#9
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,831
  • Înscris: 01.11.2005
Pur si simplu am avut si eu unul care mi-a mancat ficatii, tot unul din 2009.
Am incercat orice. Absolut chiar si OS Capitan luat de pe site-ul apple. Ars pe Double Layer. Nimic.
Am pus pe stick, imagine si tot nu vroia. Imi dadea o eroare ceva de "power protection" parca. Orice stick bagam aceiasi eroare. Acelasi stick mergea pe alt mac, pe asta din 2009 nu vroia neam.
Sa nu mai zic ca nici memoria nu am putut sa o upgradez calumea.


Salvarea a fost ca aveam un HDD de la actualul mac care l-am scos atunci cand l-am luat si am pus SSD. Am pastrat HDD-ul intact.
L-am pus si a mers. Apoi facut imagine dupa HDD_ul ala si in final am scos-o la capat

Restaurare de pe net nu are acel Mac din 2009.

Pentru partitionare si creare USB bootabil cu imagine se poate folosi si TransMac.

Edited by tehnics, 07 February 2020 - 15:59.


#10
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,874
  • Înscris: 22.12.2005
va multumesc tuturor.nu mai raspund individual
am incercat tot.trasns ,dvd,stick usb.facut si pe alt mac.repet.e atat de vechi ca n am ce sa fac decat de la 0.sau un hdd dar deja e prea greu.am incercat o saptamana cu toate verisiunile de la 10.9 panala 10.11.niente nada.de asta am renuntat si vreau sa ii trag de la 0 si apoi upgradari succesive.daca se poate.stima maxima adm,tech.courage.

fix asa.pe alt mac mai nou mergeau toate...
f..i
nu mai zic de dvd extern bla bla.incercat tot

#11
altuser09

altuser09

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,467
  • Înscris: 25.08.2009
https://support.appl.../en-us/HT208052

#12
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,874
  • Înscris: 22.12.2005

 altuser09, on 07 februarie 2020 - 19:41, said:

nu a mers usb-ul.nu l vede ca mediu de boot.

#13
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,831
  • Înscris: 01.11.2005
Ti-as face o imagine la HDD-ul care il am pe mac-ul meu...dar iti dai seama ca e mare si nu am unde naiba sa o pun.
Daca ai vre-o solutie, un ftp ceva, da-mi de veste si fac o imagine

#14
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,874
  • Înscris: 22.12.2005

 tehnics, on 08 februarie 2020 - 19:09, said:

Ti-as face o imagine la HDD-ul care il am pe mac-ul meu...dar iti dai seama ca e mare si nu am unde naiba sa o pun.
Daca ai vre-o solutie, un ftp ceva, da-mi de veste si fac o imagine
sigur,fac si iti dau. cat de mare ii, aprox?
multumesc, incercam. dar ..cum o "folosesc"? el are acum "recovery"l  de maverik ( 10.9.1) , atat..

Edited by foxbat, 08 February 2020 - 19:41.


#15
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,831
  • Înscris: 01.11.2005
Imaginea care ti-o tau o pui cu TransMac pe HDD_ul care vrei sa il pui pe MacBook. Eu asa imi aduc aminte ca am facut.

Sau daca ai alt macbook, indiferent de an si versiune, folosesti Hard Disk Utility - restore.

Edited by tehnics, 08 February 2020 - 21:22.


#16
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,874
  • Înscris: 22.12.2005
ce marime ? ( ajuta daca schimbam telefonale pe PM ?)
stima

#17
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,874
  • Înscris: 22.12.2005
help :)

#18
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,129
  • Înscris: 22.05.2003
1. Pune un linux sa vezi ca totul merge ok Posted Image
2. Da SN aici, sa vedem exact ce hardware este.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate