![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Academia Forțelor Aeriene
Last Updated: Apr 04 2020 16:27, Started by
RobertBZ
, Feb 06 2020 11:02
·
0

Posted 06 February 2020 - 11:02

Salut! Vreau sa dau la Academia Forțelor Aeriene si sa devin pilot. Mi-am dorit mereu asta si sper sa imi împlinesc visul. Din pacate, am o problema destul de mare , sunt miop. Port ochelari de la 6 ani si la momentul de fata am -3,5 la ochelari. Cu ochelari stiu ca nu ma va accepta nimeni ca pilot si asta ma îngrijorează.
Intrebarea mea este: Daca ma operez de miopie si scap complet de ochelari, voi putea fi acceptat? Alte probleme de sanatate nu am si nu imi fac griji la celelalte probe de admitere. Trebuie sa mentionez faptul ca miopia nu mi-a mai crescut in ultimii 6 ani si probabil -3,5 va ramane in continuare. Sper ca ma puteti ajuta:) Va multumesc! |
Posted 06 February 2020 - 11:43

RobertBZ, on 06 februarie 2020 - 11:02, said:
Salut! Vreau sa dau la Academia Forțelor Aeriene si sa devin pilot. Mi-am dorit mereu asta si sper sa imi împlinesc visul. Din pacate, am o problema destul de mare , sunt miop. Port ochelari de la 6 ani si la momentul de fata am -3,5 la ochelari. Cu ochelari stiu ca nu ma va accepta nimeni ca pilot si asta ma îngrijorează. Intrebarea mea este: Daca ma operez de miopie si scap complet de ochelari, voi putea fi acceptat? Alte probleme de sanatate nu am si nu imi fac griji la celelalte probe de admitere. Trebuie sa mentionez faptul ca miopia nu mi-a mai crescut in ultimii 6 ani si probabil -3,5 va ramane in continuare. Sper ca ma puteti ajuta:) Va multumesc! |
Posted 06 February 2020 - 12:05

Cam 1 din 500 reuseste. Daca nu esti admis nu trebuie sa te simti complexat.
|
Posted 06 February 2020 - 12:06

Kokoshmare, on 06 februarie 2020 - 11:43, said:
La examenul oftalmologic s-ar putea sa treci daca ai folosit LASIK/Lasek. De exemplu aici in Fi nici nu te primeste la preselectie daca ti-ai facut operatie. Baiatul meu cel mare e interesat, asa ca m-am informat despre cerinte... |
Posted 06 February 2020 - 12:16

Karhu, on 06 februarie 2020 - 12:06, said: Eu cred ca e clar prevazut daca treci sau nu, nu vad cum la armata ar merge cu ''s-ar putea sa''... De exemplu aici in Fi nici nu te primeste la preselectie daca ti-ai facut operatie. Baiatul meu cel mare e interesat, asa ca m-am informat despre cerinte... |
Posted 06 February 2020 - 12:31

RobertBZ, on 06 februarie 2020 - 12:16, said:
Esti 100% sigur? Pana ajung la secretariat la Academie sa intreb ma bazez pe raspunsurile astea. Din cate spui nu am ce cauta acolo. Vezi ca eu am spus despre cum e in Fi, despre cum e in Ro nu stiu, s-ar putea sa fie mai laxe criteriile. Nu gasesti conditiile pe situl academiei? |
Posted 06 February 2020 - 12:33

RobertBZ, on 06 februarie 2020 - 12:16, said:
Pana ajung la secretariat la Academie sa intreb ma bazez pe raspunsurile astea. Academia intra in ecuatie dupa ce treci de teste acestea. Edited by neagu_laurentiu, 06 February 2020 - 12:34. |
Posted 06 February 2020 - 12:36

Karhu, on 06 februarie 2020 - 12:31, said: Vezi ca eu am spus despre cum e in Fi, despre cum e in Ro nu stiu, s-ar putea sa fie mai laxe criteriile. Nu gasesti conditiile pe situl academiei? Karhu, on 06 februarie 2020 - 12:06, said:
Eu cred ca e clar prevazut daca treci sau nu, nu vad cum la armata ar merge cu ''s-ar putea sa''... |
Posted 06 February 2020 - 12:50

neagu_laurentiu, on 06 februarie 2020 - 12:33, said: Nu secretariatul are treaba cu asta ci Institutul National de Medicina Aeronautica. Dar poti afla si de la comisariatele militare, de la medicii de acolo. Academia intra in ecuatie dupa ce treci de teste acestea. O sa incerc sa ma interesez si pe la Medicina aeronautica cand ajung in Bucuresti. Cred ca ei imu pot spune precis. |
Posted 06 February 2020 - 12:52

Kokoshmare, on 06 februarie 2020 - 12:36, said:
Eu aici am intrat la Transmisiuni cu operatie laser facuta. Nu e aviatie desigur dar nu au obiectat Depinde de la tara la tara, de la arma la arma, ba chiar si de tipul de aparat. De ex. aici la elicoptere si la aparate subsonice te primesc si cu ochelari (insa fara operatie, cum am mai zis, daca se hotaraste operatie se face doar la clinica de oftalmologie militara). Pe F-18 Hornet (si pe ce va urma, ca in curand se schimba) nu se poate nici cu ochelari. Si nici la trupele speciale etc |
|
Posted 14 February 2020 - 19:04

Pentru toate specializarile din cadrul MAPN pentru care se cere control medical la INMAS nu se permit astfel de operatii, deci din start iese din ecuatie Academia Fortelor Aeriene. Am fost si eu in aceeasi situatie ca si tine, orienteaza-te spre alta arma unde nu se cere acest control. Poti citi si aici http://www.monitorul...lor-148323.html scrie clar Chirurgia refractiva - inapt.
|
Posted 14 February 2020 - 19:28

Pentru toate specializarile din cadrul MAPN pentru care se cere control medical la INMAS nu se permit astfel de operatii, deci din start iese din ecuatie Academia Fortelor Aeriene. Am fost si eu in aceeasi situatie ca si tine, orienteaza-te spre alta arma unde nu se cere acest control. Poti citi si aici http://www.monitorul...lor-148323.html scrie clar Chirurgia refractiva - inapt. ![]() |
Posted 14 February 2020 - 22:45

Invata, castiga bani dintr-o profesie cautata pe piata, cu ei poti achizitiona un ultrausor si vei fi fericit cu pasiunea ta.
|
Posted 15 February 2020 - 00:14

Trist:( Ma simt chiar super nasol. Mi-am dorit mereu asta Mai bine picam la probele teoretice decat sa nu fiu inapt. Macar atunci stiam ca e vina mea ![]() |
Posted 16 February 2020 - 10:07

Oricui sa ii fie clar....in scolile astea ,militare ,MAI si ce dracu or mai fi se intra doar pe PCR.
Restul ,e cancan.... |
|
Posted 16 February 2020 - 10:16

Pentru toate specializarile din cadrul MAPN pentru care se cere control medical la INMAS nu se permit astfel de operatii, deci din start iese din ecuatie Academia Fortelor Aeriene. Am fost si eu in aceeasi situatie ca si tine, orienteaza-te spre alta arma unde nu se cere acest control. Poti citi si aici http://www.monitorul...lor-148323.html scrie clar Chirurgia refractiva - inapt. |
Posted 16 February 2020 - 13:29

Posted 16 February 2020 - 20:48

Nu trebuie sa bati drumul pana la INMAS pentru confirmare ca esti inapt cu chirurgie refractiva. Am fost eu saptamana trecuta pentru alte lucruri dar am intrebat.
Inclusiv pentru categoria a 4-a (la sol) esti inapt cu LASIK, chiar daca ai fi apt cu ochelari. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users