UMC Constanta
Last Updated: Aug 23 2020 11:54, Started by
Cristiann31
, Feb 03 2020 22:04
·
0

Posted 05 February 2020 - 05:19

Cand faci alegerea pune in balanta si primul pas in bransa: Plecarea in primul voiaj. sa stii ca este o problema mare, mai ales ca electrician. Ca si ofiter mecanic mai exista varianta motorist pt o perioada, dupa care esti promovat la bord. Ca si electrician, cred ca norocul va juca un rol important.
|
Posted 05 February 2020 - 08:17

Posted 05 February 2020 - 08:46

E greu cand pleci de acasa incepand cu o saptamana inainte ![]() merge sa lipeasca un fir, sa schimbe un condensator, dioda, etc nu circuite integrate cum intreba cineva mai sus. de altfel fara statie de lipit cu aer nu prea mai faci nimic la IC-urile de azi. de exemplu TV-urile cand se strica pur si simplu se arunca la gunoi . daca-s cu diagonala mare le reparam si le folosim noi. 75 % din timp il avem ocupat cu joburile din AMOS(intretirerea periodica a navei). asta mi s-ar parea si mie logic. adica daca tu firma ce detii un vas iei un electronist/mecanic pentru perioade lungi normal ca respectivul nu va avea contact cu familia, caz in care mi se pare de bun simt sa pui la dispozitie o camera in care sa vina si sotia si o camera si pentru copii. pana la urma apropo de divorturi, femeile simt nevoia unui barbat care sa stea aproape de ele. de ce? pentru ca au nevoie de siguranta si ajutor in societatea din jur , cineva trebuind sa apere ca sa zic asa si comunitatea apropiata. |
Posted 05 February 2020 - 08:52

75 % din cazurile de divort cunoscute de mine au fost din cauza barbatilor care si-au gasit alte jumatati departe de casa
![]() |
Posted 05 February 2020 - 09:05

atat pentru sotiile respective cat si pentru respectivii barbati e destul de greu sa stea separati pe perioade lungi de timp. e de inteles. atunci poate ar trebui ca la munci din astea sa se bage numai cine poate sa stea departe de casa mult timp fara sa fie afectat asa de mult de lipsa sotiei. asta depinzand de psihicul fiecaruia bineinteles
apropo , in meseria asta se da si vreun "psihologic" sau ceva? banuiesc ca iti trebuie un anumit psihic ca sa stai perioade lungi pe o carcasa in mijlocul oceanului ca sa zic asa, fara sa ai alte vase/oameni pe distante de zeci si sute de km in jur. |
Posted 05 February 2020 - 21:03

Cand faci alegerea pune in balanta si primul pas in bransa: Plecarea in primul voiaj. sa stii ca este o problema mare, mai ales ca electrician. Ca si ofiter mecanic mai exista varianta motorist pt o perioada, dupa care esti promovat la bord. Ca si electrician, cred ca norocul va juca un rol important. Poti sa argumentezi putin asta? De ce sa fie o problema sa pleci? Am inteles ca sunt foarte cautati, iar dupa ce ajungi ofiter, salariile sunt frumusele! Am inteles ca e goata grea pe containere si tancuri, dar pe pasagere viata e putin mai colorata. Va spun asta si din ce am auzit si eu de la cateva cunostinte. |
Posted 06 February 2020 - 12:59

De la povesti la realitate e distanta mare uneori....
E un job ca oricare altul, evident, in functie de cum privesti. Un cunoscut al meu, foarte stapan pe el si destul de lejer spiritual, a renuntat la pasagere pentru ca nu mai suporta zgomotele/sunetele specifice unei anumite gimnastici ce are loc noaptea, de obicei.
Poti sa argumentezi putin asta? De ce sa fie o problema sa pleci? Am inteles ca sunt foarte cautati, iar dupa ce ajungi ofiter, salariile sunt frumusele! Am inteles ca e goata grea pe containere si tancuri, dar pe pasagere viata e putin mai colorata. Va spun asta si din ce am auzit si eu de la cateva cunostinte. ![]() Ti-am zis, citeste forumurile specifice, vei gasi o gramada de raspunsuri. Poti sa incepi cu <ainostri> sau <crewforum> Apropo, stie cineva ce inseamna "ai nostri"? ========================================= Uf. Am uitat. Daca dai la punte, tre sa te antrenezi bine fizic. In primul voiaj, daca faci cu romani, o sa cari o gramada de galeti de relevmenti de la prova pe comanda. Edited by viotl, 06 February 2020 - 13:02. |
Posted 06 February 2020 - 13:57

Implinesc 24 anul acesta! Imi doresc sa dau la electricieni, nu la punte. Multumesc frumos pentru forum, nu aveam idee de ele.
|
Posted 04 August 2020 - 20:25

Salut. Cristiann31, talica, am citit cu interes mesajele voastre. Și eu vreau să mă înscriu acum, m am gandit la navigație.
Eu am o temere. Am 30 ani, până acum am lucrat in IT, pe partea de suport hardware, retelistica, etc. Am făcut info. Acum, voi ce părere aveți? Când voi fi terminat umc, voi avea 34... Cam cu ce ochi voi fi primit de armatori la angajare? Cu ce as putea compensa varsta înaintată? Multumesc |
Posted 22 August 2020 - 23:06

In schimb ai luna de miere de cateva ori pe an.
uita de ce am subliniat!!! asta au zis 99,99% dintre navigatori cand au inceput si nu cred ca 0,99% au si reusit sa faca acest lucru... |
Posted 22 August 2020 - 23:33

Salut. Cristiann31, talica, am citit cu interes mesajele voastre. Și eu vreau să mă înscriu acum, m am gandit la navigație. Eu am o temere. Am 30 ani, până acum am lucrat in IT, pe partea de suport hardware, retelistica, etc. Am făcut info. Acum, voi ce părere aveți? Când voi fi terminat umc, voi avea 34... Cam cu ce ochi voi fi primit de armatori la angajare? Cu ce as putea compensa varsta înaintată? Multumesc Poti compensa prin comportament, atitudine, productie, eficienta... depinde de cat de util reusesti sa te faci. dar asta e valabil peste tot, nu? ![]() Edited by viotl, 22 August 2020 - 23:34. |
|
Posted 23 August 2020 - 11:54

Salut. Cristiann31, talica, am citit cu interes mesajele voastre. Și eu vreau să mă înscriu acum, m am gandit la navigație. Eu am o temere. Am 30 ani, până acum am lucrat in IT, pe partea de suport hardware, retelistica, etc. Am făcut info. Acum, voi ce părere aveți? Când voi fi terminat umc, voi avea 34... Cam cu ce ochi voi fi primit de armatori la angajare? Cu ce as putea compensa varsta înaintată? Multumesc |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 3 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users