Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Asus ROG - Probleme mari wi-fi

Recomandare Apartament

reparatie zgarietura bara spate

Lipire XPS de hidroizolație ...
 Detectare dispozitiv de ascultare...

Detectare posibile dispozitive de...

suport/cutie fixare SSD in locul ...

Popcorn stradal
 De ce ard asa de violent masinile...

Sfat achizitie bicicleta MTB

Imi tot apare ipconfig

Degresant auto eficient
 Pistol care sa pulverizeze vopsea...

Cursuri inot apa netratata

Telefoane vechi, fixe si mobile c...

Sa desparțim cuvintele in cuvinte
 

Fast-Food la tara.

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
102 replies to this topic

#91
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,841
  • Înscris: 14.10.2017
la noi e asa:
- la fast food avem 4 lei portia de cartofi singura
- la acelasi fast food avem hamburger cu de toate 8 lei
- shaorma cu acelasi pret acolo
- pui shanghai cam avem 10 lei tot acolo dar si la terasa scumpa
- meniuri la fast food incepand de la 10 lei in sus pana la 20 lei , insemnand : meniuri pe baza de snitel/pulpa. ketchup, mustar, verdeturi , cartofi , peste etc. sunt pe portii ...fie 1 portie la  10-12 lei , fie cate 2 portii la 20 lei , plus sucuri/bere.

la patiserie/cofetarie avem pizza la 4 lei , branzoaice/pateuri/cornuri la 2 lei bucata , prajituri cu preturi ceva mai mari peste 5 lei, shaorme si hamburgeri tot cam la 8 lei. la patiserie/cofetarie nu stiu exact preturile

Edited by karax, 04 February 2020 - 09:23.


#92
Cinevadragsiiubit

Cinevadragsiiubit

    PLOIEȘTI CITY

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,755
  • Înscris: 18.01.2019
Scump domne, scump dincolo era mai ieftin ;)

#93
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,987
  • Înscris: 23.03.2018

View PostCovertTwo, on 03 februarie 2020 - 22:02, said:

Teleorman, Peretu.

Peretu e una din cele mai bogate comune din judet, din cite stiu eu.

#94
FlorinSea

FlorinSea

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 29.01.2019

View PostCovertTwo, on 03 februarie 2020 - 21:33, said:

Nu contează cât prețuiesc, contează ce se caută in zona respectivă. Posted Image
N o să cumpere ăia de la liceu nici un mic in pauza dintre ore deși n ar avea grețuri să halească vreo 5 când s ar duce cu tac so la piață.
Nu o sa pun mici :)))

View Postkarax, on 04 februarie 2020 - 09:23, said:

la noi e asa:
- la fast food avem 4 lei portia de cartofi singura
- la acelasi fast food avem hamburger cu de toate 8 lei
- shaorma cu acelasi pret acolo
- pui shanghai cam avem 10 lei tot acolo dar si la terasa scumpa
- meniuri la fast food incepand de la 10 lei in sus pana la 20 lei , insemnand : meniuri pe baza de snitel/pulpa. ketchup, mustar, verdeturi , cartofi , peste etc. sunt pe portii ...fie 1 portie la  10-12 lei , fie cate 2 portii la 20 lei , plus sucuri/bere.

la patiserie/cofetarie avem pizza la 4 lei , branzoaice/pateuri/cornuri la 2 lei bucata , prajituri cu preturi ceva mai mari peste 5 lei, shaorme si hamburgeri tot cam la 8 lei. la patiserie/cofetarie nu stiu exact preturile
Nu poti pune preturi de 20 lei intr un sat, deci oferi calitate buna dar cu mai putine ingrediente la un pret decent. Nu paine uscata si carne ranceda, am fost copil crescut in scolile din Romania si nu vreau sa fiu precum "chioscurile" de pe vremea mea, adica o bataie de joc, o sa pun un pret corect atat pentru mine cat si pentru client

View PostPiscopescu, on 03 februarie 2020 - 22:13, said:

Cu scuze de offtopic, anul trecut vorbisem in Romania cu un tip care avea o oarecare privire de ansamblu asupra pietei de constructii/amenajari locuinte/bricolaj/etc. si mi-a spus ca in opinia lui incepuse un exod invers spre Romania, din strainezia, tocmai in Oltenia si Muntenia. O gramada de oameni care lucrasera afara in munci relativ curate si nu agricultura de sezon, isi construiau sere, ferme agro, etc. cu bani grei si cu intentia de a-si castiga traiul pe plan local.

Ergo Posted Image, piata in plina dezvoltare si chiar in judete mai saracute...
Asta spun si eu, multi cauta sa se dezvolte pe plan local, mai ales cu toate ajutoarele care se ofera, ar fi pacat sa nu...

#95
chilly willy

chilly willy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,594
  • Înscris: 23.10.2006
nu poate sa vanda cu 5 lei. Cei 5 lei trebuie sa fie profitul pe vanzare ca sa stea la suprafata nu sa vanda marfa de 4.90 lei pe 5 lei.

#96
kopilu_198

kopilu_198

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,396
  • Înscris: 25.10.2008
trebuie sa faca o proba, sa cumpere dinainte marfa de 200 lei, si sa vada cate feluri de mancare poate face si sa isi faca un calcul cat ar putea fi adaosul

#97
chilly willy

chilly willy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,594
  • Înscris: 23.10.2006
E foarte greu sa faci simultan si calitate si bani. La tara oamenii nu inteleg toti (nici la oras nu inteleg toti dar la tara si mai putin) importanta ca marfa sa fie de calitate, preparata igienic si livrata la fel. Toate astea costa. Daca vrei sa prajesti snitele congelate in ulei de rapita pe care nu il mai inlocuiesti, doar il completezi si niste cartofi congelati la fel si igiena se rezuma la un spalat pe maini cand termina programul poti reduce costurile dar mancarea e murdara si nesanatoasa. Pentru cativa lei diferenta mananci ulei ars cu peroxizi si grasimi trans si mancare contaminata cu ce o fi in bucataria si toaleta si pe mainile celor care cumpara. Fiind doar 1 angajat inseamna ca el manipuleaza mancarea cruda, tot el ambaleaza mancarea preparata si tot el trebuie sa manipuleze banii. E foarte greu sa faca astea si sa pastreze igiena. Am vazut la majoritatea acestor rulote cum baiatul care vinde are manusi. Cu ele rupe sacii de chifle, desface chifla si trece mana prin ea, pune salata si ce mai trebuie, o pune in hartie (de obicei prea mica) si ia banii. Manusile sunt ca sa nu se murdareasca el nu ca sa asigure igiena. Uneori manusile sunt rupte la cate un deget dar are manusi. Corect ar fi cam 5 angajati: unu aduce mancarea cruda si o despacheteaza, unu o prepara, unu ambaleaza, unu vinde mancarea deja ambalata si ia banii si unu face curat. Probabil merge si cu 4, ala care aduce mancarea cruda poate sa faca si curat dar e obligatoriu ca cel care ia banii sa nu atinga mancare neambalata deja si ca cei care prepara si ambaleaza sa nu vina in contact nici cu clientul nici cu banii nici cu deseurile. La tara nu o sa mearga niciodata asa ceva decat daca e o comuna bogata si oamenii mai si comanda la domiciliu si se pot angaja minim 4 oameni care sa aiba ce lucra.

Edited by chilly willy, 05 February 2020 - 11:34.


#98
Cinevadragsiiubit

Cinevadragsiiubit

    PLOIEȘTI CITY

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,755
  • Înscris: 18.01.2019
Corect :)

#99
Ellaenn

Ellaenn

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,245
  • Înscris: 01.11.2019
Mai rau decit sa vinzi pe caiet nu poate fi.Si achita parintii cind vin la sedinta.Sau isi gasesc o scuza sa nu se prezinte la sedinta ca sa nu achite datoria plodului la tine.Sau isi abandoneaza plodul din motiv de datorie prea mare la magazinul tau.Sau....

#100
CovertTwo

CovertTwo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,057
  • Înscris: 16.09.2019
@chilly willy

Nu te contrazic, dar e nerealist să speri la așa ceva intr un sat. Am mari dubii că înșiși jucătorii majori din fast food respectă acele reguli enunțate de tine.
Salariul tuturor angajaților s ar reflecta in pretul șaormei si ar deveni nevandabilă.
Compromisuri, mai mari sau mai mici...

#101
chilly willy

chilly willy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,594
  • Înscris: 23.10.2006
asa este, nici macar la mcdonalds nu se face corect. Vanzatorul care ia comanda si banii se duce dupa aia si isi baga degetele in plicul ala in care iti pune cartofii (si tampitii aia de la mcd nu au gasit un sistem mai normal de vandut cartofi ca plicul ala nici nu sta ridicat, cartofii se varsa pe tava, nu-i poti pune in masina, e un kkt) in conditiile in care au destui angajati ca restul vin ambalate din spate. Nus ce e asa greu ca vanzatorul doar sa ia banii si pana mai incaseaza un client vine tava  si  o primesti. Asa am vazut ca fac la KFC, mult mai corect, au vanzatori care doar iau comanda si altii o prepara si o pun pe tava si te pui la alta coada unde vin comenzile pe masura ce sunt preparate. Ala care iti da tava doar se uita pe bon, el nu a atins mancarea. Nici nu mai calc in saormeria mcd, servirea e neigenica, muste peste tot, servire grea, o mizerie.
Asa am zis si eu, intr-o comuna nu sunt destule comenzi ca sa tii 4 oameni. Am vazut care lucrau asa la street food festival dar putini. Erau cu niste trailere mari si aveau asa o "linie de fabricatie" in care plateai la un capat al camionului si ii vedeai cum fac mancarea si la capatul celalalt unu doar lua bonurile si dadea plasutele cu mancare. Dar doar 2 cazuri am vazut, restul erau de aia in 1-2 oameni cu manusile rupte. E drept ca astia si vindeau mai mult, nu cred ca erau pe pierdere.
Initiatorul zice ca are nevoie de cca 700 lei/zi din vanzari de 5 lei dar nu spune daca acesti 700 sunt profit sau brut ca daca sunt brut nu castiga mai nimic. Dupa ce scade pretul materialelor ramane cu 40-50 lei profit si asta e bine. Din aia daca mai da si impozit si alte cheltuieli gen asigurari de sanatate, pensie etc ii mai raman 30 de lei cu care nu face nimic. O sa castige maxim 1000 lei/luna. E si asta ceva decat nimic dar e cam greu de trait doar din atata.

Edited by chilly willy, 05 February 2020 - 20:30.


#102
Piscopescu

Piscopescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,507
  • Înscris: 24.03.2018

View Postchilly willy, on 05 februarie 2020 - 11:27, said:

Corect ar fi cam 5 angajati: unu aduce mancarea cruda si o despacheteaza, unu o prepara, unu ambaleaza, unu vinde mancarea deja ambalata si ia banii si unu face curat. Probabil merge si cu 4,

Nu stiu, ma uitam la emisiuni cu food-truck-uri din America, n-aveau niciodata mai mult de 2-3 angajati si aia chiar sunt apucati cu igiena si controale sanitare...!

View Postchilly willy, on 05 februarie 2020 - 20:18, said:

Nus ce e asa greu ca vanzatorul doar sa ia banii si pana mai incaseaza un client vine tava  si  o primesti. Asa am vazut ca fac la KFC, mult mai corect, au vanzatori care doar iau comanda si altii o prepara si o pun pe tava si te pui la alta coada unde vin comenzile pe masura ce sunt preparate.

La mine, la mai toate retelele de fast-food, sunt deja statii/ecrane de comanda( si personalizare a comenzii) inclusiv plata cu card-ul asa ca foarte putina lume chiar are nevoie sa plateasca numerar la primirea tavii cu mancare.

#103
chilly willy

chilly willy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,594
  • Înscris: 23.10.2006
nu are importanta cu ce plateste important e ca omul care ia comanda nu trebuie sa lucreze cu mancarea. Au pliculetele alea tampite si cam toti isi baga mainile in ele ca sa le desfaca sa puna cartofii. Problema e mai raspandita la mcd. Nici nu conteaza ca se plateste cu cardul, nu toti platesc cu cardul, sunt destui care platesc cash.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate