Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Sfat achizitie monitor

Hot spot/tethering fara SIM

Cum repar conducta?
 Prostia (si implicit prostii) si ...

Ajutor coperta

iphone de buget pentru CarPlay si...

'' ... Conturile din DIAS...
 Lumini ambientale din lanterne

Gandaci mici negri

La multi ani @Lesbianu!

Adaptor magnetic cablu se incinge
 Recomandare masina economica (GPL...

Vacanta Suedia - Danemarca sfaturi

Ce cadou ati face amantei voastre...

Recomandare upgrade PC
 

telemetru bosch glm250vf

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
jijinr1

jijinr1

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 21.11.2010
va salut am cumparat la mana a doua un telemetru bosch 250vf , a mers ce a mers iar acum s a stricat si anume este blocat pe deschis si face masuratori in continuu, nu merge nici un buton pe el nici sa l inchid.
am sunat la bosch , le am spus problema iar ie mi au spus scurt ca ei nu repara asa ceva .
se pricepe cine pe aici la asa ceva ?
multumesc

#2
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,186
  • Înscris: 13.03.2017
Crezi ca ala de l-a vandut, l-a dat de bun ?
Nu prea mai ai ce sa-i faci
Cumpara altul dar - NU second hand

#3
maccip

maccip

    44 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,979
  • Înscris: 06.01.2007
Pai trebuie desfacut, poate a intrat apa in el.
N-ar trebui sa fie greu de reparat.

#4
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,532
  • Înscris: 29.03.2006
Ce baterii ai folosit ?

Merge cu 4 x AAA.

Daca ai pus AAA-uri cu litiu, care fresh au tensiune mai mare pe la 1,7V pe celula, se poate arde.
Tranzistorii MOSFET asa se ard, raman pe deschis.
Daca ai pus acumulatori, poate incerca sa rectifice tensiunea si trage amperaj mai mare, si iar se poate arde, sau daca ai noroc poate fi afectat mai putin si se rezolva schimband bateriile.

Edited by loock, 31 January 2020 - 17:30.


#5
mellbo

mellbo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 883
  • Înscris: 07.06.2010
bateriile noi au peste 1.6V
o diferenta de 0.4V nu ar ucide un FET.

poate mai degraba controlerul. si asta daca nu avea protectie pe input. deși.. nu cred ca bosh face chestii de-astea.

sau poate da..
eu totuși cred ca e mai degrabă de natură mecanica defectul

#6
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,532
  • Înscris: 29.03.2006
AAA- urile cu litiu au peste 1,7V proaspete, scula merge cu 4 bucati, deci se duce spre 1V diferenta fata de tensiunea nominala.

Eu folosesc AA-uri cu litiu din 1992, energizer lithium ultimate, si sunt deviceuri care sunt facute special pt ele si nu au probleme, altele chiar au setare cu switch intre litiu si alcaline, alte deviceuri merg ok cu toate, si sunt si unele care se pot arfe.

Si cu acumulatori pot ds spara probleme, pt ca invers au tensiune mai mica.
Acumulatorii pleaca de la 1,4 sau 1,5 si scad ls 1,2 sau 1,25 nominal.
Problema e ca scad in continuare pe masura ce se descarca, si aici spar probleme diverse:
Unele deviceuri au cutoff la 1,1V x nr de celule, sau chiar si prste 1,1 x nr de celule, di din cauza asta nu se poate utiliza toata capacitatea disponobila, plus ca si cat merge sunt subvoltate de unde performante teduse de putere la diverse functii avute de device, scula, etc.
Alta problema e ca unele au electronica de rectificare pt tensiune, si trag smperaj mai mare, de unde apar alte probleme, fie unii acumulatorii nu pot debita suficient, sint chiar si abuzati su uzati prematur, fie daca pot debita avand alta chimie mai performanta, stunci electronica de rectificare este solicitata si se poate uza prematur daca nu a fost proiectata si construita cu piese care sa suporte curentul mai mare.
La prima vedere pare o diferenta mica, dar si electronica poate sa fie miniaturixata extrem, chiar nejustificat de extrem, in loc de mm poate fi pe zeci de mm, sau in loc de zeci poate fi pe microni, sau chiar pe nanometri, si deja electromigrarea si smulgetea ionilor poate fi importanta si la 4,4V din care incearca sa faca 6V...

Desigur pot fi si alte probleme.
Poate fi o coruptie de memorie sau de firmware.
Chiar si la dispozitivele care lucreaza complet hardware, cu cipuri dedicate, tot exista o memorie PROM sau chiar flash care poate fi corupta in timp, poate chiar datorita miniaturizarii, descaecarui mixrocondensatorilor, demagnetizarii, etc.
Iar in ziua de azi multe au chipuri mai putin dedicate, care sunt programate pt diverse lucruri si ruleaza un program care iar poate fi corupt direct sau in memorie, iar miniaturizarea memoriei poate duce usor la corupere sau chiar defectare hardware.

Edited by loock, 31 January 2020 - 18:29.


#7
jijinr1

jijinr1

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 21.11.2010
de cand l am luat l am folosit de cateva ori, si a mers bine dar ieri se auzea un bipait in cutie si nu stiuam de unde venea cand colo era de la telemetru care cred ca a pornit singur si s a setat pe masurare continua ,de masurat masoara bine , numai ca trebuie sa l tin fara bateri .

io zic ca are ceva de soft
de desfacut l am desfacut , este foarte simplu dar nu ma pricep

Edited by jijinr1, 31 January 2020 - 19:15.


#8
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,532
  • Înscris: 29.03.2006
Eu nu am probleme cu telemetrele mele.
De la Bosch am GLM 40 de mai multi ani, csnd am prins o oferta nou cu 299 fata de peste 400 cat era atunci.
Masoara doar din spate, si nu e pt distante mari, nici f. mici, dar e f. bun pt. ce am nevoie, si e chiar avantaj ca masoara doar din spate, ca nu poti masura gresit incurcand setarile.
Insa trebuie sa nu uiti ca masoara din spate, sa nu gresesti cand il pui sa masoare.

Am si Makita doua, dar nu m-am atasat de ele.

Oricum astea sunt pt distante moderate, nu am dat bani pt 250m ca tot distanta mica e.
Exista alte telemetre, tot cu iterferenta LASER, ot distante mari, chiar si peste 1 km.

GLM 40 merge cu 2 x AA, si la cum il folosesc niste superalkaline bune (7 X carbon), Energizer max, Duracel turbo, Varta long life POWER,  ma tin mai putin de 1 an, dar am mereu de rezerva la mine.
Poate o sa incerc cu niste yokohama, care sunt iefti e si tin mult, chiar sunt curios.
Am luat anum trecut din kaufkand cu 5 sau 6 lei set de 4, pt un tensiometru, si incredibil nu se mai termina, n-am mai pomenit asa ceva...
Poate doar cu energizer litiu AA sa fie ceva comoarabil, dar slea sunt mult mau scumpe.
Varta litiu sunt teapa, tin cat o alkalina normala, nu de 4x cum tin cele energizer litiu.
Dar nu as pune la telemetru pt ca nu stiu daca suports bine tensiunea mai mare, pleaca de la peste 1,7V si nominal au 1,6 cat alkalineke proaspete, si oricum telemetru merge 10 luni cu alkaline bune, si am mereu si de rezerva la mine.


Edited by loock, 31 January 2020 - 19:43.


#9
jijinr1

jijinr1

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 21.11.2010
daca este cineva care se pricepe as putea sa il aduc sa se uite la el

#10
diahim

diahim

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,026
  • Înscris: 24.04.2011
Depanero e service autorizat Bosch, poti incerca la ei.

#11
Ami7777

Ami7777

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 16.12.2013
A-ti reusit sa reperati GLM-ul 250? am si eu unul defect cu simtome aprox la fel

#12
savaharalambus

savaharalambus

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 16.04.2022
Salut! Ma poate ajuta cineva cu un sfat , am un telemetru Bosch PLR 50 și nu mai măsoară , adică zice eroare și nu msi văd fasciculul  laser se vede doar in interior o Luminita roșie mică . Știe cineva ce ar avea ?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate