Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
TV-ul nu detecteaza Cl +

Cimentare definitiva

Dacia Duster 3 vs precedentele ve...

Cilindree mica versus cilindree m...
 Cum pot sa evit delay-ul de 60 mi...

display nu se stinge programat

De ce saliveaza motanul cand cala...

Recomandare prelungire cablu inst...
 Greutate brad 100-130cm din leroy...

Problema Centrala Arca Poket - se...

Lipsa atestat spania

neuropatie periferica
 Incarcare butelii de voiaj

Bariera acces auto - cum/unde gas...

Localizare prin IMEI

Problema ușa la inchidere

Anul III Inginerie Electrica UPB

- - - - -
  • Please log in to reply
18 replies to this topic

GabrielMitica

GabrielMitica

New Member

• Grup: Candidate Members
Unde imi sugerati sa fac practica?
Toti ma intreaba daca plec in strainatate. Nu stiu ce sa fac. Sa imi iau bagajul si sa plec?
Ce limba straina sa mai invat? Stiu engleza. Ce limbaj de programare sa invat? In ce domeniu sa lucrez? Sunt confuz.Posted Image

flrz

flrz

Active Member

• Grup: Banned
Faci practica la hidrocentrale sau eoliene.
A deschis cineva un topic in urma cu cateva zile ca vrea sa mearga inginer electrician in Africa, salariul fiind undeva la 100k $ anual.
Daca in tara gasesti ceva la macar 1k-1,5k $ ai putea sa ramai cativa ani pana castigi experienta.

Toate cele scrise mai sus sunt valabile doar daca mai intri vreodata pe forum sa citesti si nu ai deschis topic, apoi ai fugit.

Edited by flrz, 30 January 2020 - 23:48.

unbeliver

unbeliver

Senior Member

• Grup: Senior Members
Se vede că ești confuz. Nici întrebările nu știi să le pui...

Ai la facultate colegi, secretariat, pro-decani care se ocupă cu așa ceva (practica). Cel mai bine întrebi acolo.

Vezi ce aleg și colegii. Sunt multe firme la care poți merge.

Edited by unbeliver, 31 January 2020 - 00:13.

neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

Guru Member

View PostGabrielMitica, on 30 ianuarie 2020 - 22:06, said:

Sunt confuz.Posted Image
Invata mai bine meseria si te vei lumina. Alfel degeaba-ti spun eu una-alta daca tu basbai cu lumanarea in mana.

cristian_e

cristian_e

Senior Member

Inginerie electrica e cumva fosta facultate de Electrotehnica?
Parca era un tip ce era sef la transelectrica, societate strategica, dar tipul avea o diploma falsa de inginer, facuse doar 2 ani si aia repetati.
https://www.digi24.r...e-surse-1218748

flrz

flrz

Active Member

Inițiatorul a absolvit facultatea, și-a obținut diploma de licență, a dat interviu de angajare la mai multe firme din străinătate, iar acum deja se pregătește să emigreze.

dani.user

dani.user

Guru Member

Ce te face sa crezi asta?

flrz

flrz

Active Member

Chiar nu ti-ai dat seama ca a fost un post ironic scris ca urmare a faptului ca initiatorul a disparut imediat cum a deschis topicul ?

GabrielMitica

GabrielMitica

New Member

View Postflrz, on 01 februarie 2020 - 10:34, said:

Inițiatorul a absolvit facultatea, și-a obținut diploma de licență, a dat interviu de angajare la mai multe firme din străinătate, iar acum deja se pregătește să emigreze.
Nu-mi doresc sa emigrez, dar totusi as dori sa stiu daca merita.
Am mentionat ca sunt anul III.

View Postflrz, on 30 ianuarie 2020 - 23:46, said:

Faci practica la hidrocentrale sau eoliene.
A deschis cineva un topic in urma cu cateva zile ca vrea sa mearga inginer electrician in Africa, salariul fiind undeva la 100k $ anual.
Daca in tara gasesti ceva la macar 1k-1,5k $ ai putea sa ramai cativa ani pana castigi experienta.

Toate cele scrise mai sus sunt valabile doar daca mai intri vreodata pe forum sa citesti si nu ai deschis topic, apoi ai fugit.
Nu am "disparut", sunt in sesiune. Multumesc pentru raspuns. Dar nu cei care termina facultatea de energetica se ocupa cu hidrocentrale/eoliene?

Edited by althea, 01 February 2020 - 18:16.

flrz

flrz

Active Member

Normal că absolvenții se ocupă de întreținerea lor.
Tu te duci acolo să faci practică.

GabrielMitica

GabrielMitica

New Member

View Postflrz, on 01 februarie 2020 - 22:25, said:

Normal că absolvenții se ocupă de întreținerea lor.
Tu te duci acolo să faci practică.
De ce sa fac practica intr-un domeniu in care lucreaza absolventii de energetica, daca eu sunt la inginerie electrica?

flrz

flrz

Active Member

Pentru că are legătură și cu ingineria electrică.
Singura altă parte în care poți face practică e vreo firmă de instalații electrice.
Nu știu câte șanse ai să găsești vreuna care să te ia sub aripa lor.

buntzi

buntzi

Senior Member

View PostGabrielMitica, on 01 februarie 2020 - 17:23, said:

[...]Dar nu cei care termina facultatea de energetica se ocupa cu hidrocentrale/eoliene?
Nu neapărat. Centralele electrice sunt instalații industriale foarte complexe, și numai unele părți au nevoie de cunoștințe de specialitate. Poți să lucrezi bine-mersi într-o centrală electrică și fără să fi absolvit energetică. Eu am terminat electromecanică și lucrez în energetică (electricitate) de atunci.

View PostGabrielMitica, on 01 februarie 2020 - 22:51, said:

De ce sa fac practica intr-un domeniu in care lucreaza absolventii de energetica, daca eu sunt la inginerie electrica?
Pentru că până în anul 5 ai o grămadă de chestii dacă nu identice, cel puțin foarte similare. În cadrul energeticii ai electricitate, cazane, turbine, proces. La electricitate sunt destul de puține fenomene particulare strict energeticii. Partea mecanică e mult mai specializată decât partea electrică.

neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

Guru Member

Despre ce inginerie electrica vorbim?
http://www.electro.p...-de-invatamant/

Si cat are legatura cu energetica?
https://www.energ.pu...nt_licenta.html

Edited by neagu_laurentiu, 02 February 2020 - 12:02.

giuliani

giuliani

Senior Member

View PostGabrielMitica, on 30 ianuarie 2020 - 22:06, said:

Unde imi sugerati sa fac practica?
Toti ma intreaba daca plec in strainatate. Nu stiu ce sa fac. Sa imi iau bagajul si sa plec?
Ce limba straina sa mai invat? Stiu engleza. Ce limbaj de programare sa invat? In ce domeniu sa lucrez? Sunt confuz.Posted Image

Masini electrice(electromecanica) poti sa alegi ca specializare? Aia merita, in special in afara :)

cristian_e

cristian_e

Senior Member

Nu cred ca mai exista specializarea electromecanica decat pe la institutul de mine din petrosani si pe la univ de marina constanta.

Edited by cristian_e, 03 February 2020 - 20:50.

giuliani

giuliani

Senior Member

View Postcristian_e, on 03 februarie 2020 - 20:49, said:

Nu cred ca mai exista specializarea electromecanica decat pe la institutul de mine din petrosani si pe la univ de marina constanta.

Nu stiu cum e prin alte parti dar la Cluj este probabil cea mai tare sectie din toata universitatea tehnica. Cand am studiat eu (am terminat in 2010) era ca toate sectiile, vechi si fara aparatura insa acum au o gramada de proiecte europene (80% din toate proiectele europene de pe UTCN se castiga la electromecanica) , colaborari cu firme si universitati din Vest. Laboratoarele sunt dotate bine, ai o gramada de posibilitati sa faci si practica cum trebuie pe timpul facultatii, sa burse erasmus, practica in timpul doctoratului, etc.

https://ie.utcluj.ro...invatamant.html

Edited by giuliani, 04 February 2020 - 09:27.

flrz

flrz

Active Member

El deja e anul III.
Ce îi propui ?
Să se transfere in ultimul an ?
Ori mai bine, să facă masterul acolo.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate