Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandari Baby monitor Wi-Fi!

GENER8ION, 070 Shake - Neo Surf (...

Trusa unghii profesionala

La ce sa ma astept la urmatoarele...
 Sunt dese/normale ofertele de van...

Comanda online geaca

Îmbracaminte anti frecare

Caut o piesa muzicala
 Ce reprezinta Free Dos?

Care este temperatura voastra de ...

Operatiuni ante zugravit

Teapa sa nu sa dai avans la prelu...
 Vacanta in SUA ( NY )

Asigurare RCA sigura

Organizatie Non Profit - Prestari...

Relatie cu cineva mai in varsta
 

Inginerie Mecanica UTCN

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
Discodown21

Discodown21

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 28.01.2020
Salut, in urma unui proces lung de gândire m-am decis sa aleg Inginerie Mecanică fiind foarte indecis intre ea si Electronica din cadrul ETTI. Imi place mai mult IM din cauza materiilor studiate si posibilităților pe care le am dupa ce termin. M-am uitat pe programa stiu ca urmeaza o facultate grea sau chiar foarte grea, dar sunt dispus sa suport pentru ca meseria in sine pare interesantă(chiar dacă probabil voi ajunge sa lucrez in afară nu ma deranjează acest lucru). Intrebarea mea este : cat de serioasa este facultatea respectivă? Vad ca admiterea este doar pe baza de dosar. Au facut acest lucru ca sa atraga mai multi studenti? Cum sunt profesorii la facultatea respectivă? Stiu ca ar fii recomandat sa intreb studenți actuali ai facultăți sau recent absolvenți, dar cei pe care i am întrebat mi-au raspuns monosilabic si nu prea am reusit sa imi fac o idee plus ca m-am acrit sa intreb lumea si sa mi se raspunda asa. Daca cunoasteti alte surse de unde as putea afla mai multe le astept cu drag(asta pe langa siteurile facultăți).

#2
cristian_e

cristian_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,496
  • Înscris: 05.04.2012
Iti spun eu care am facut TCM, facultatea aflata in aceeasi cladire cu mecanica, aveam unele cursuri comune gen tehnologia materialelor, rezistenta materialelor. Facultatea e ff grea: in fac de mecanica se afla catedra organe de masini, materie ce genereaza un mare numar de repetenti sau abandonuri. Apoi desen tehnic, geometrie descriptiva, rezistenta materialelor, mecanisme, tehnologia materialelor etc. Profesorii sunt severi caci materiile sunt ff grele. Sa nu-ti inchipui ca o sa scrii propozitii gen ca la ase, drept. Vei avea numai formule, ecuatii, calcule, sute de schite si desene de invatat. Laboratoare la greu unde vei desface angrenaje, reductoare, cutii de viteze, roti dintate etc. Nu vei putea lipsi sau lucra la un job ca fara prezenta la ele automat nu intrii in examen. Pe timpul meu se faceau proiecte si desene pe hartie A0...multi isi stricau si ochii la facultatiile profil mecanic unde proiectele erau groaznice. Gandeste-te o cutie de viteze de strung sau un lant cinematic la o masina de danturat...mii de repere si subansable....La facultatile profil electric nici macar nu se facea desen caci erau numai schite pe hartie A4.

Edited by cristian_e, 28 January 2020 - 20:07.


#3
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 358,351
  • Înscris: 08.10.2015
Nu stiu cum e la Cluj, dar in schimb iti zic cum era la bucuresti: niste bosorogi de profesori care nu te lasa sa intrebi absolut nimic, laboratoare cu masini de la fiare vechi sau improvizatii in regim diy plus notiuni invechite care nu-ti prea folosesc la nimic. Acum ceva timp, chiar decanul unei facultati "infratite" a fost chiar arestat pentru spaga, deci practic iti poti da seama care-i nivelul.

Acum daca iei in calcul minunata noastra industrie mecanica, singurele oportunitati dupa terminare sunt fie sa te faci asistent, fie "inginer vanzari". Practic te duci sa vinzi pompe/suruburi/piulite sau stai toata ziua ca sobolanul la birou incercand echivalezi chestii vandute de alt producator incercand cumva sa scoti cu furca niste specificatii de la tehnicienii semi-analfabeti cu care lucrezi... In afara nu stiu ce ai putea sa faci ca si proaspat absolvent, dar in fine, poate ca pana termini s-o mai schimba ceva, dar e totusi dificil.

Edited by MembruAnonim, 28 January 2020 - 20:02.


#4
Discodown21

Discodown21

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 28.01.2020
Multumesc de feedback, dar @cristian_e ca e greu ma asteptam si ca o sa fie mult desen tehnic si multa matematică. Dar după ce termini cum e ? Simti ca stii ceva ? S a meritat ? @addelin chiar asa limitate sa fie limitate optiunile dupa ce termini ? Sa privim din perspectiva studentului care si a dat interesul si s a implicat.

#5
cristian_e

cristian_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,496
  • Înscris: 05.04.2012
Gh. Amza nu era decan ci sef al catedrei de Tehnologia materialelor si sudare din IMST fost TCM.  Acum e fii-su prof univ plin la 40 de ani in aceeasi catedra desi e absolvent de....automatica. Ce treaba are asta cu mecanica si sudura, naiba stie! Gh. Amza era un titan pe materia lui...intra in sala cu mainile in buzunare si umplea 5 table. La examen facea macel, scris si oral. Luau 2-3 din 100 de studenti. Facea prezenta la curs si te pica daca lipseai odata, nici daca aveai prezenta 100% nu treceai. Propria secretara mai tanara a facut-o inginer desi nu a calcat deloc la cursuri, si ea a fost condamnata de coruptie, apoi a luat-o de nevasta.
Toata facultatea il stia de frica , dar era o somitate in domeniu...In fine coruptie e peste tot...

#6
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,710
  • Înscris: 07.06.2014

 Discodown21, on 28 ianuarie 2020 - 21:02, said:

Dar după ce termini cum e ? Simti ca stii ceva ? S a meritat ? [...] Sa privim din perspectiva studentului care si a dat interesul si s a implicat.

pt a "simti" ca stii ceva, trebuie sa si stii. daca domeniul te pasioneaza doar pe hartie, degeaba. din punctul meu de vedere, cand ajungi sa spui ca o facultate este grea, ori greu de trecut, inseamna ca nu ai avut niciodata vreo tangenta cu domeniul si nu te-a pasionat.

multi se uita doar dupa bani, adica ce salarii babane de mari sefi vor obtine dupa ce termina facultatea. dar nu au habar de cursurile urmate. asadar, daca te pasioneaza domeniul, te atrage, e ceva ce-ti doresti sa faci pt restul vietii matale pt a-ti castiga painea din asta, atunci urmezi acest profil, daca nu, te orientezi la profilul ce intruneste conditiile de mai sus.

facultatea nu doar cu interes se face, ci si cu pasiune. nu ai pasiune in ceea ce faci, nici meserias nu vei ajunge pe domeniul respectiv. iar in timp, vei ajunge sa urasti locul de munca.

bineinteles, daca te va angaja careva pe baza cunostintelor (ne)dobandite.

#7
MartinAdelberg

MartinAdelberg

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 866
  • Înscris: 23.08.2019

 cristian_e, on 28 ianuarie 2020 - 21:24, said:

Gh. Amza nu era decan ci sef al catedrei de Tehnologia materialelor si sudare din IMST fost TCM.  Acum e fii-su prof univ plin la 40 de ani in aceeasi catedra desi e absolvent de....automatica. Ce treaba are asta cu mecanica si sudura, naiba stie! Gh. Amza era un titan pe materia lui...intra in sala cu mainile in buzunare si umplea 5 table. La examen facea macel, scris si oral
Bre am luat 10 la el, avand absente.

#8
cristian_e

cristian_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,496
  • Înscris: 05.04.2012

 MartinAdelberg, on 28 ianuarie 2020 - 23:29, said:

Bre am luat 10 la el, avand absente.

Bravo, esti tare! Nu degeaba a facut puscarie ca a aranjat examene pentru mita!

#9
cristian_e

cristian_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,496
  • Înscris: 05.04.2012

 Discodown21, on 28 ianuarie 2020 - 21:02, said:

Multumesc de feedback, dar @cristian_e ca e greu ma asteptam si ca o sa fie mult desen tehnic si multa matematică. Dar după ce termini cum e ? Simti ca stii ceva ? S a meritat ? @addelin chiar asa limitate sa fie limitate optiunile dupa ce termini ? Sa privim din perspectiva studentului care si a dat interesul si s a implicat.

Eu am avut un coleg de liceu ce a facut mecanica in lb engleza, ne intalneam pe coridoare si mai vorbeam. Era un examen naspa rau de tot in primul an la Chimie cu Radovici, generatii intregi de la TCM/mecanica l-au avut. Acum e la pensie, dar are peste 90 de ani. Cand a terminat acest coleg, mare lucru nu lucra la potential. In schimb cei ce terminasera mecanica in lb germana fusesera angajati masiv pe la firme germane de masini si piese de schimb.
Stiu ca pe vremea mea erau urmatoarele specializari:
1.Motoare termice (am facut termotehnica cu unul Baran, materie grea si omul pica bine, principii termodinamice etc)
2.Echipamente hidraulice si pneumatice (hidraulica nu mi-a placut deloc, dar studiai de pompe, compresoare, presiuni, etc)
3.Mecanica fina (asta e moarta ca noi nu mai facem ceasuri Orex, manometre etc)
4.Echipamente de proces, aici in anul 3 se spargeau pe utilaj alimentar, utilaj chimic, utilaje ptr materiale de constructii (aveau un prof dur Jinescu- asta te freca si la licenta). Dintre toate astea am cochetat sa ma duc la utilaj alimentar, dar era prea restrans domeniu.
Au o specilizare noua parca inginerie medicala se cheama, eu zic ca asta merita caci echipamente medicale trebuie reparate, calibrate, service, piese de schimb, se uzeaza repede. Cica e cam concurenta. In nici un caz nu te du la mecatronica caci e grea , iar tara asta nu a vazut roboti decat in filmul Terminantor cu Arnold.
Piata muncii e o piata de concurenta, vei fi tanar si-ti vei gasi, poate la inceput nu ce-ti doresti, dar ai avantajul ca esti tanar si..baiat. (fetele nu prea sunt agreata ca raman gravide si 2 ani nu mai vin la servici ca stau in concediu). Invata bine o limba straina, ia-ti carnet auto, vei fi disponibil la deplasari asta pana te insori si faci un copil dupa care...
Am o cunostiinta ce luceaza la stat, a facut mecanica motoare termice si e la un departament de anti-poluare etc...Motoarele termice prin functionarea lor cica duc la incazirea globala si acum sunt de partamente de prevenirea poluarii cu bani europeni etc...
Inca un lucru, ia in consideratie si facultatea de instalatii de la constructii, cam toti isi gasesc cu ea. Daca vrei sa te conectezi la gaze sau apa iti trebuie proiect avizat de inginer de instalatii, aere conditionate, ventilatii, etc. Am un prieten mai tanar si cum a terminat s-a angajat la Daikin, stagii de pregatire la Viena etc..In constructii salariul minim e 3000 lei.
In fine daca vrei mecanica si esti pasionat...du-te! Din anul 3 in functie de medie va separa pe ce optiuni vreti. Bineteles ca toti vor vrea inginerie medicala..

#10
cristian_e

cristian_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,496
  • Înscris: 05.04.2012
P.S. sa ai in vedere si apropierea de casa, caci pe traficul asta vara si iarna timp de 6 ani e nasol. Eu cand am facut poli bucurestiul era la maxim 10% din numarul de masini de azi si desi locuiam la o statie de facultatea de constructii, am ales TCM in grozavesti, dar si atunci era metrou ce era gol nu ca acum full.

#11
Discodown21

Discodown21

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 28.01.2020

 cristian_e, on 29 ianuarie 2020 - 09:41, said:

P.S. sa ai in vedere si apropierea de casa, caci pe traficul asta vara si iarna timp de 6 ani e nasol. Eu cand am facut poli bucurestiul era la maxim 10% din numarul de masini de azi si desi locuiam la o statie de facultatea de constructii, am ales TCM in grozavesti, dar si atunci era metrou ce era gol nu ca acum full.
Este vorba despre Inginerie Mecanica din cadrul Politehnici din Cluj Napoca. Eu fiind din Cluj si relativ aproape de facultate nu e o problema distanta.

 Dany_Darke, on 28 ianuarie 2020 - 23:04, said:

pt a "simti" ca stii ceva, trebuie sa si stii. daca domeniul te pasioneaza doar pe hartie, degeaba. din punctul meu de vedere, cand ajungi sa spui ca o facultate este grea, ori greu de trecut, inseamna ca nu ai avut niciodata vreo tangenta cu domeniul si nu te-a pasionat.

multi se uita doar dupa bani, adica ce salarii babane de mari sefi vor obtine dupa ce termina facultatea. dar nu au habar de cursurile urmate. asadar, daca te pasioneaza domeniul, te atrage, e ceva ce-ti doresti sa faci pt restul vietii matale pt a-ti castiga painea din asta, atunci urmezi acest profil, daca nu, te orientezi la profilul ce intruneste conditiile de mai sus.

facultatea nu doar cu interes se face, ci si cu pasiune. nu ai pasiune in ceea ce faci, nici meserias nu vei ajunge pe domeniul respectiv. iar in timp, vei ajunge sa urasti locul de munca.

bineinteles, daca te va angaja careva pe baza cunostintelor (ne)dobandite.

Nu ma uit doar dupa bani, dar totusi si acest lucru conteaza. Poti sa iubesti teatrul si sa fii cel mai pasionat si sa stai cu mana intinsa la coltul strazi. Si nu pot sa zic ca sunt pasionat de acest domeniu deoarece nu am avut unde sa interactionez asa mult cu el incat sa mi dau seama. Momentan doar stiu ca imi doresc sa aflu mai multe despre el.

Intrebarea mea era daca facultatea de la Cluj este serioasa, si daca cadrele didactice sunt implicate in ceea ce priveste studentii.
Va multumesc pentru feedback, voi ramane la aceasta sectie desi din ce spuneti multi este grea si fara rost si ar trebuii sa urmez altceva daca doresc un viitor stabil. Dar totusi o meserie atata de respectata inafara(si cautata) nu si poate gasii locul si la noi ?

#12
cristian_e

cristian_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,496
  • Înscris: 05.04.2012
Da...acum am vazut ca e cluj....

Gandesti ok. Eu cand eram la poli, toata lumea se ducea la ase. Acum cu aseul nu mai esti avantajat

#13
RazvyAlex96

RazvyAlex96

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 28.07.2019
Eu sunt la ETTI anul 1 Cluj.Ce este greu în sem1 este analiza matematică,multă materie și cam greuță, dar se poate lua 6-7 dacă pui mâna pe ea, în rest este ok până acum.In sem 2 o sa fac mai multă mate si electronică și o sa fie mai greu...

#14
MartinAdelberg

MartinAdelberg

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 866
  • Înscris: 23.08.2019

 cristian_e, on 29 ianuarie 2020 - 08:19, said:


Bravo, esti tare! Nu degeaba a facut puscarie ca a aranjat examene pentru mita!
Pai o fi aranajat el examene, dar asta nu inseamna ca daca nu invatai nu iti dadea 10. Multi luau 10 daca stiai materia si invatai pt examen.
Si cum eu am fost intr-o grupa elitista unde media generala pe grupa era 9.30 la examene, daca inveti si stii ce ai scris acolo iti da 10.
Iar la ascultarea la oral, unul din subiecte era cel de pe foaie, asta ca sa vada daca ai copiat + alt subiect pe care nu l-ai avut la oral.
Si trebuia sa desenzi schemele proceselor respective.Daca le aveai pe toate in cap, era imposibil sa nu iei 10.

Apoi mai este o chestie. Chiar daca a luat o mita, asta nu-i scade valoarea nicidecum.Omul este si va ramane o somitate in domeniu, un savant in meseria sa,
pt ca omul este in sine o valoare in domeniul sau.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate