Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Reconditionare cada baie din fonta

Problema imprimanta

Here goes nothing

BCR sau Raiffeisen
 Visual Studio 2022 instaleaza Epi...

Sfat alegere parbriz

EMAG - recenzii false facute de ei?

Recomandare telefon 900-950
 Nivel de trai

Semnal bun da'... prost

De ce statiile de radio FM nu ren...

Pe unde pot sa gasesc statistici ...
 Este reconditionat acest laptop?

Prelungire fire electrice

Amintiri despre satelit si retran...

Care este cel mai bun mod de a pr...
 

Site - linkuri false in Google Chrome - indrumare rapida

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
pinguinul666

pinguinul666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,710
  • Înscris: 06.10.2015
sal

Se da un site functional:  pinguinul.eu   (nume fals, cu titlu de exemplu)
Hosting-ul e pe mxhost.ro  (daca conteaza). Nu, nu e site-ul meu, ci al unui amic.

Dar eu nu ma pricep la SEO.

Problema e simpla: cand caut in google, primele 2-3 rezultate cu acelasi link, sunt niste porcarii in chineza. Clar, ceva a fost deturnat.

Insa pe calculatoarele mele de acasa si de la servici, site-ul se acceseaza perfect. E cel normal, in romana.

Dar pt amicul meu si vreo 2 alti prieteni ai lui, cand scriu URL-ul site-ului, sunt trimisi spre site-uri false in chineza!

Pe scurt, ca pt dummies....cum rezolvam problema ?!

De ce eu vad site-ul corect pe calculatoarele mele...si ei nu ?!

Multumesc

#2
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,534
  • Înscris: 01.12.2001
Zona setata pe Ro în PC, cont google setat pe Ro, etc.
Dacă aia au setat pe China sau nus ce alta zona.....

#3
pinguinul666

pinguinul666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,710
  • Înscris: 06.10.2015

 dorin_2k, on 27 ianuarie 2020 - 19:20, said:

Zona setata pe Ro în PC, cont google setat pe Ro, etc.
Dacă aia au setat pe China sau nus ce alta zona.....


Pe care calculator face setarile astea?
pe contul de la mxhosting?

Sau pe PCul personal?

Multumesc

#4
ascee_ro

ascee_ro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 396
  • Înscris: 15.02.2005
Daca scrie manual in browser pinguinul.eu site-ul se vede bine? Si daca intra de pe google, se vede nasol?

Sa nu aiba un malware pe calc...

#5
pinguinul666

pinguinul666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,710
  • Înscris: 06.10.2015

 ascee_ro, on 27 ianuarie 2020 - 19:32, said:

Daca scrie manual in browser pinguinul.eu site-ul se vede bine? Si daca intra de pe google, se vede nasol?

Sa nu aiba un malware pe calc...


la mine pe PC, daca intru manual, da, site-ul apare corect.
dar la amicul meu si la inca doi prieteni ai lui, inclusiv manual, apare un site fals in chineza

la mine pe PC, daca intru pe google, vad primele 2-3 linkuri cu numele site-uri dar sunt porcarii in chineza!
insa apoi, undeva pe locurile mai joase, apare si site-ul original

#6
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,534
  • Înscris: 01.12.2001
Scrie direct in bara de adrese linkul, nu în fereastra de căutare și scapi de stress.


#7
pinguinul666

pinguinul666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,710
  • Înscris: 06.10.2015

 dorin_2k, on 27 ianuarie 2020 - 19:43, said:

Scrie direct in bara de adrese linkul, nu în fereastra de căutare și scapi de stress.

Asa cum am zis mai sus....manual, la mine, merge bine

Dar la amicul meu + inca 2 cunostinte, chiar si manual, apare chinezaria

#8
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,269
  • Înscris: 24.02.2007
Ce server DNS folosesc cei afectati?

HTTPS e folosit?

Edited by dani.user, 27 January 2020 - 19:57.


#9
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,534
  • Înscris: 01.12.2001

 pinguinul666, on 27 ianuarie 2020 - 19:52, said:



Asa cum am zis mai sus....manual, la mine, merge bine

Dar la amicul meu + inca 2 cunostinte, chiar si manual, apare chinezaria
Se face redirectare? Sau cum?
Daca scrii corect linkul, trebuie să rămână așa, nu să facă redirectare.
De exemplu daca scrii gov.ro duce la guvernul României
Daca scrii gov doar, apare o listă in google

#10
tigerheart

tigerheart

    Savage Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,927
  • Înscris: 07.08.2008
Trimite-mi link-ul in cauza printr-un mesaj privat, eventual link-urile care apar in Google cu descriere in chineza.
Pare a fi spart site-ul iar pentru Google au setat chinezii sa afiseze niste tampenii, am avut si eu un amic cu problema asta.

Cum anume accesezi tu si cum acceseaza amicii? Daca amicii acceseaza de un dispozitiv "recunoascut" si setat in codul malitios de pe site atunci e posibil sa li se afiseze altcumva.

#11
sergiuop

sergiuop

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 984
  • Înscris: 18.06.2009
La ping in pinguinul.eu ce IP iti raspunde?

#12
ClaudiuCC

ClaudiuCC

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 980
  • Înscris: 13.09.2007
cred ca ai folosit un template cu malware in el, astfel cand intri pe site te redirectioneaza pe chinezarii.
partea neclara e de ce la tine se acceseaza normal.

Edited by ClaudiuCC, 28 January 2020 - 15:43.


#13
xTzFlA

xTzFlA

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 207
  • Înscris: 04.12.2008
Cel mai simplu îți dai seama în 2 pași:
  • comanda ”site:domeniu.tld” pe google și ar trebui să îți dea rezultatele cu toate linkurile site-ului, dacă acolo nu apare nimic în chineză (niciun link în chineză), atunci treci la pasul 2
  • faci un back-up la întregul server cu domeniu, apoi îl descarci pe pc și scanezi de coduri malware, de obicei se pun în fisierele .php.
E posibil să fie cum zice ClaudiuCC, să ai un template de la o tema/plugin nulled/cracked, care să pună redirecționări la linkuri. Eu am găsit personal un cod foarte inteligent în functions.php care făcea redirecționări 1/5 din clickuri, adică 1 click redirecționa către un alt site care obținea backlinks de la tine.
Ca să-ți scanezi de coduri malware pe pc, folosește BitDefender, e eficient la căutările prin fisierele php.

#14
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,269
  • Înscris: 24.02.2007
Initiatorul pare sa fi abandonat discutia, cum ne-a obisnuit de pe alte topicuri tehnice.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate