Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Blesteme

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
83 replies to this topic

#37
heart_of_ice

heart_of_ice

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,551
  • Înscris: 12.11.2011

View Postflrz, on 06 februarie 2020 - 09:50, said:

Dumnezeu oricum și oricând face dreptate și toți primesc ceea ce merită, deci ce rost mai are să ne rugăm pentru răul aceluia ?

Oare? Și-atunci de ce scrie în scriptură că toată lumea zace în cel rău și că satan este dumnezeul acestei lumi și că se poate preface într-un înger de lumină... etc. etc. etc.?!

Edited by heart_of_ice, 06 February 2020 - 16:37.


#38
flrz

flrz

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,490
  • Înscris: 12.11.2019
Exact discuția asta am avut-o cu Dorel pe topicul lui și nu e de acord cu asta.
M-a contrazis continuu și sistematic.

#39
barbu78

barbu78

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,590
  • Înscris: 03.11.2011

View Postmario_bril, on 06 februarie 2020 - 13:58, said:

Iar dacă dorește răspunsuri corecte, să pună întrebări corecte. Posted Image

View Postbarbu78, on 27 ianuarie 2020 - 00:15, said:

Unde scrie in Biblie ca blestemul este pacat si ca nu avem voie sa blestemam?
Ce nu este concret in intrebare?

#40
barbu78

barbu78

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,590
  • Înscris: 03.11.2011
Sa luam exemplu?
Facerea
14.Zis-a Domnul Dumnezeu către şarpe: "Pentru că ai făcut aceasta, blestemat să fii între toate animalele şi între toate fiarele câmpului; pe pântecele tău să te târăşti şi ţărână să mănânci în toate zilele vieţii tale!
15.Duşmănie voi pune între tine şi între femeie, între sămânţa ta şi sămânţa ei; aceasta îţi va zdrobi capul, iar tu îi vei înţepa călcâiul".
16.Iar femeii i-a zis: "Voi înmulţi mereu necazurile tale, mai ales în vremea sarcinii tale; în dureri vei naşte copii; atrasă vei fi către bărbatul tău şi el te va stăpâni".
17.Iar lui Adam i-a zis: "Pentru că ai ascultat vorba femeii tale şi ai mâncat din pomul din care ţi-am poruncit: "Să nu mănânci", blestemat va fi pământul pentru tine! Cu osteneală să te hrăneşti din el în toate zilele vieţii tale!
18.Spini şi pălămidă îţi va rodi el şi te vei hrăni cu iarba câmpului!
19.In sudoarea fetei tale îţi vei mânca pâinea ta, până te vei întoarce în pământul din care eşti luat; căci pământ eşti şi în pământ te vei întoarce".

Marcu
12.Şi a doua zi, ieşind ei din Betania, El a flămânzit.
13.Şi văzând de departe un smochin care avea frunze, a mers acolo, doar va găsi ceva în el; şi, ajungând la smochin, n-a găsit nimic decât frunze. Căci nu era timpul smochinelor.
14.Şi, vorbind, i-a zis: De acum înainte, rod din tine nimeni în veac să nu mănânce. Şi ucenicii Lui ascultau.

#41
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 02.12.2010

View Postbarbu78, on 06 februarie 2020 - 00:06, said:

Vrei sa zici ca nu este pacat sa blestemam sau vrei sa zici ca nu scrie in Biblie ca este pacat sa blestemam?

1. Mantuitorul a blestemat smochinul neroditor, si nu vreun om, pentru a arata ca are si puterea de a blestema.
2. Cand a fost vorba de farisei, care sminteu in masa pe evreii evlaviosi, Mantuitorul a fofosit "vai-uri":

13. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că închideţi împărăţia cerurilor înaintea oamenilor; că voi nu intraţi, şi nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsaţi.
14. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că mâncaţi casele văduvelor şi cu făţărnicie vă rugaţi îndelung; pentru aceasta mai multă osândă veţi lua.
15. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că înconjuraţi marea şi uscatul ca să faceţi un ucenic, şi dacă l-aţi făcut, îl faceţi fiu al gheenei şi îndoit decât voi.
16. Vai vouă, călăuze oarbe, care ziceţi: Cel ce se va jura pe templu nu este cu nimic legat, dar cel ce se va jura pe aurul templului este legat.
Mat cap 23.

Fariseii vinovati de caderea duhovnieasca a poporului ales, sunt avertizati dar nu blestemati: Ierusalimul va fi sters de pe suprafata pamantului, din Termplu nu va ramane "piatra pe piatra", dar nu din cauza vreunui blestem, ci din cauza faptului ca faradelegile liderilor religiosi "au ajuns pana la cer": minoritatea nu a mai putut salva majoritatea.

3. Un om care dracuie pe alt om, lucru sau altceva, da drepturi satanei de a stapani acel om, lucru sau altceva.
La spovedanie, preotul intreaba daca dracui. Daca da trebuie sa marturisesti pacatul, sa faci canonul si sa nu-l mai repeti.

4. In momentul in care un om practica vrajitoria sau vre-o alta forma de ocultism, sau participa la vreul astfel de ceremonie religioasa, el da drepturi diavolului de a-l stapani; devine o sluga a diavolului uneori explicit. De multe ori, nu mai sta in puterea lui de a se elibera: trebuie molifte, Sfinte Taine si cu mare greutate mai poti sa te eliberezi si sa revii pe calea mantuirii.

5. Rugaciunile in comul cu ereticii, sunt osandite sever de Biserica, inca de pe vremea Sfintilor apostoli: Canonul 45 Apostolic dat la primul Sinod Ecumenic, tinut de apostoli la Ierusalim ( Faptele apostolilor): "Episcopul sau prezbiterul sau diaconul, dacă numai s-a rugat împreună cu ereticii, să se afurisească, iar dacă le-a permis acestora să săvârşească ceva ca clerici, să se caterisească“

Pr. Iulian de la Prodromu, Sf Munte Athos:  Uite ce spune canonul 45 Apostolic: „Episcopul sau prezbiterul sau diaconul, dacă numai s-a rugat împreună cu ereticii, să se afurisească, iar dacă le-a permis acestora să săvârşească ceva ca clerici, să se caterisească“. Oare un om oarecare a hotărât asta? Nu. Duhul lui Dumnezeu a vorbit prin gura Sfinţilor Părinţi. Şi toţi sfinţii, din vremea Apostolilor şi până astăzi, au spus la fel. Dacă acesta nu era cuvântul lui Dumnezeu Însuşi, ci cuvânt omenesc, ar fi fost de mult schimbat la unul dintre multele Sfinte Sinoade ale Bisericii. Dar nu: el a fost întărit; întărit şi ţinut cu multă scumpătate până la noi, pentru că acest canon este ca un paznic al Ortodoxiei, un zid de apărare al Bisericii. Acolo unde sunt surpate aceste ziduri ale canoanelor care opresc rugăciunea comună cu ereticii, acolo nu mai este Biserica. Iar dacă Dumnezeu aşa ne învaţă, noi oamenii ce să spunem mai mult?!
Bineînţeles, căci zice Sfântul Vasile cel Mare în canonul întâi că harul lui Dumnezeu se îndepărtează de cel care părăseşte cugetarea ortodoxă. Dacă ne rugăm cu schismaticii şi cu ereticii, Dumnezeu îşi retrage harul Său de la noi; şi de aceea au fost rânduite prin Duhul Sfânt în Biserică canoanele care caterisesc şi afurisesc pe cei care fac aceste rugăciuni, ca să se vădească tuturor şi să cunoască şi ei înşişi că în ei nu mai este lucrător harul. Şi învederându-se asta, ei să se pocăiască şi să se vindece pentru a primi din nou harul învierii în Hristos. Nu trebuie să ne amăgim: cu cât ne învoim mai mult cu cugetarea eretică, cu cât ne însoţim mai mult cu ereticii în rugăciune, cu atât mai mult se îndepărtează Harul de la noi. Pentru că Hristos este Adevărul, şi dacă nu stăm în Adevăr, nu putem rămâne în Hristos.

Exemplu concret: un popa din Bucuresti a facut niste “agheasma” ptr niste laici catolici, apa s-o imputit rugaciunile in comun nu primesc harul lui Dumnezeu si nici apa aceea nu a primit sfintire

Edited by RomeoM, 20 February 2020 - 08:17.


#42
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 02.12.2010

View Postbarbu78, on 09 februarie 2020 - 21:18, said:

Sa luam exemplu?
Facerea
14.Zis-a Domnul Dumnezeu către şarpe: "Pentru că ai făcut aceasta, blestemat să fii ĂŽntre toate animalele şi ĂŽntre toate fiarele câmpului; pe pântecele tău să te târăşti şi ţărână să mănânci ĂŽn toate zilele vieţii tale!

Biserica are rugaciuni de alungare a diavolilor din posedati: Moliftele Sfantului Vasile cel Mare si Moliftele Sf Ioan Gura de Aur. Sunt rugaciuni de alungare a demonilor din om.
Ele  incep de obicei cu expresia: "Te blestem pe tine diavole...".
Sunt totusi foarte periculoase pt cei ce le citesc-preoti/ieromonahi. Terbuie o regatire speciala. Cei ce le citesc au mari ispite de la diavoli.

Edited by RomeoM, 20 February 2020 - 08:40.


#43
pacopaco1967

pacopaco1967

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,550
  • Înscris: 13.09.2010

View PostPhobos, on 27 ianuarie 2020 - 00:53, said:

Din moment ce blestemul inseamna a dori raul cuiva, si stim cu totii ce zice crestinismul despre asta, nu vad care e dilema.
Nu, blestemul nu are aceasta insemnatate.
Blestemul avertizeaza cu privire la ce se va intampla din cauza nelegiuirii .Spre exemplu alcoolicii si fumatorii care decid sa procreeze aduc pe lume copii cu malformatii congenitale. Deci fumatorii/alcoolicii sunt blestemati sa nasca copii diformi.

#44
Donald_Duck

Donald_Duck

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,431
  • Înscris: 09.11.2014

View Postpacopaco1967, on 20 februarie 2020 - 09:09, said:

Nu, blestemul nu are aceasta insemnatate.
Blestemul avertizeaza cu privire la ce se va intampla din cauza nelegiuirii .Spre exemplu alcoolicii si fumatorii care decid sa procreeze aduc pe lume copii cu malformatii congenitale. Deci fumatorii/alcoolicii sunt blestemati sa nasca copii diformi.
bati campii...

#45
mario_bril

mario_bril

    Hermetic member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,421
  • Înscris: 13.05.2010

View PostRomeoM, on 20 februarie 2020 - 08:03, said:

Mantuitorul a blestemat smochinul neroditor, si nu vreun om, pentru a arata ca are si puterea de a blestema.
Ca să-și arate mușchii? :huh:

View PostDonald_Duck, on 20 februarie 2020 - 09:57, said:

bati campii...
Dar când nu i-a bătut?

#46
barbu78

barbu78

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,590
  • Înscris: 03.11.2011

View PostRomeoM, on 20 februarie 2020 - 08:03, said:

............
Dumnezeu Tatal a platit cu singele fiului Sau blestemul dar, efectele asupra oamenilor nu le-a reparat!

Blestemul lui Isus este cu scopul de a arata puterea credintei dar, exemplul dat deschide poarta spre blesteme! Exemplul dat nu este demn Isus si nu este potrivit!
Ar fi fost mai corect sa faca smochinul sa produca rod intr-un timp scurt.
(Nici gindirea evreilor nu este perfecta...)

Edited by barbu78, 23 February 2020 - 12:55.


#47
barbu78

barbu78

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,590
  • Înscris: 03.11.2011

View Postbarbu78, on 09 februarie 2020 - 21:18, said:

Sa luam exemplu?
Facerea
14.Zis-a Domnul Dumnezeu către șarpe: "Pentru că ai făcut aceasta, blestemat să fii Ăźntre toate animalele și Ăźntre toate fiarele cĂąmpului; pe pĂąntecele tău să te tĂąrăști și țărĂąnă să mănĂąnci Ăźn toate zilele vieții tale!
15.Dușmănie voi pune Ăźntre tine și Ăźntre femeie, Ăźntre sămĂąnța ta și sămĂąnța ei; aceasta Ăźți va zdrobi capul, iar tu Ăźi vei Ăźnțepa călcĂąiul".
16.Iar femeii i-a zis: "Voi Ăźnmulți mereu necazurile tale, mai ales Ăźn vremea sarcinii tale; Ăźn dureri vei naște copii; atrasă vei fi către bărbatul tău și el te va stăpĂąni".
17.Iar lui Adam i-a zis: "Pentru că ai ascultat vorba femeii tale și ai mĂąncat din pomul din care ți-am poruncit: "Să nu mănĂąnci", blestemat va fi pămĂąntul pentru tine! Cu osteneală să te hrănești din el Ăźn toate zilele vieții tale!
18.Spini și pălămidă Ăźți va rodi el și te vei hrăni cu iarba cĂąmpului!
19.In sudoarea fetei tale Ăźți vei mĂąnca pĂąinea ta, pĂąnă te vei Ăźntoarce Ăźn pămĂąntul din care ești luat; căci pămĂąnt ești și Ăźn pămĂąnt te vei Ăźntoarce".

Marcu
12.Și a doua zi, ieșind ei din Betania, El a flămĂąnzit.
13.Și văzĂąnd de departe un smochin care avea frunze, a mers acolo, doar va găsi ceva Ăźn el; și, ajungĂąnd la smochin, n-a găsit nimic decĂąt frunze. Căci nu era timpul smochinelor.
14.Și, vorbind, i-a zis: De acum Ăźnainte, rod din tine nimeni Ăźn veac să nu mănĂąnce. Și ucenicii Lui ascultau.
Daca Adam și Eva au căpătat abilități noi prin gustarea fructului, asta putea fi și spre folosul Lui Dumnezeu.
......
După toate astea vine și porunca: sa-L iubim pe Dumnezeu din tot sufletul și din toată inima.

Daca Dumnezeu și-ar da atîta osteneala pe cît își dă satana, cistigul ar fi mai mare.

Dumnezeu ne-a lăsat pradă satanei fara un mijloc de apărare eficient.

Unde este dreptatea, dragostea și bunătate?

View PostRomeoM, on 20 februarie 2020 - 08:39, said:

Biserica are rugaciuni de alungare a diavolilor din posedati: Moliftele Sfantului Vasile cel Mare si Moliftele Sf Ioan Gura de Aur. Sunt rugaciuni de alungare a demonilor din om.
Ele  incep de obicei cu expresia: "Te blestem pe tine diavole...".
Sunt totusi foarte periculoase pt cei ce le citesc-preoti/ieromonahi. Terbuie o regatire speciala. Cei ce le citesc au mari ispite de la diavoli.
Frecție cu carmol la piciorul de lemn.

#48
mario_bril

mario_bril

    Hermetic member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,421
  • Înscris: 13.05.2010

View Postbarbu78, on 10 martie 2020 - 23:08, said:

Frecție cu carmol la piciorul de lemn.
Te invit la Mânăstirea Bodrog, vinerea seara, atunci. :)

#49
barbu78

barbu78

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,590
  • Înscris: 03.11.2011

View Postmario_bril, on 10 martie 2020 - 23:10, said:

Te invit la MĂąnăstirea Bodrog, vinerea seara, atunci. :)
Unde este aceasta?

Cred că, așa cum zicea un preot, Dumnezeu îl iubește pe satana.

#50
mario_bril

mario_bril

    Hermetic member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,421
  • Înscris: 13.05.2010
https://ortodox.ro/m...dos-bodrog.html

#51
barbu78

barbu78

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,590
  • Înscris: 03.11.2011
Poate la vară, după virus.
Te anunț.

#52
mario_bril

mario_bril

    Hermetic member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,421
  • Înscris: 13.05.2010
Ok.

#53
barbu78

barbu78

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,590
  • Înscris: 03.11.2011
Pana când Adam și Eva nu au gustat din fructul oprit nu puteau face diferența dintre bine și rău.
Deci, nu puteau ști că nu este bine să nu asculți.
Dumnezeu i-a blestemat pe nedrept pe cei doi.
Abia după ce Adam și Eva puteau face diferența dintre bine și rău ar fi putut fi trași la răspundere pentru nerespectarea poruncii.

Dumnezeu, în cazul de față greșește și este nedrept!
Blestemul să-l mănânce pe cel nedrept în aceasta întâmplare și în vecii vecilor să nu poată mânca! Amin, amin!!!

Edited by barbu78, 22 October 2020 - 22:54.


#54
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009
Vezi ca nu este chiar asa de simplu cum crezi tu. Nu este blestemul la care te referi tu. E aproape de concept cu cel de karma.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate