![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Academia tehnica miliara sau Facultatea de pompieri sfaturi
Last Updated: Jan 20 2020 04:19, Started by
yahxd
, Jan 19 2020 17:19
·
0

Posted 19 January 2020 - 17:19

Buna,sunt baiat si in curand voi termina 12 clase si am o dilema in privinta alegerii facultatii.Sunt doua facultati diferite,stiu,dar mi-ar placea sa fac ce fac fiecare din ele.La facultatea de pompieri din cadrul Academiei de Politie de la A.I.Cuza este profilul "instalatii pentru constructii" si pregateste ofiteri care sa coordoneze;la atm as vrea sa optez pentru un loc la MAI de acolo "Echipamente și sisteme electronice militare,electronică- radioelectronică de aviație".Mai mult de atat si putin mai important vreau sa stiu CUM E STUDENTIA LA CELE DOUA? O SA AM SI NISTE TIMP LIBER SAU O SA MA SUFOCE CU PREZENTELE?DE RELATII/IUBITE VOI AVEA TIMP? in caz ca voi considerti o facultate civila mult mai buna pentru viitor nu ezitati sa o descrieti.
p.s stapanesc bine matematica si fizica* Va multumesc. |
Posted 19 January 2020 - 17:29

O sa te ,,sufoce,, cu prezentele. Defapt, o sa ai parte de ,,cazarmare,, la amandoua unitati. Posibil in anul 4 sa iti dea drumul acasa dupa ore.
|
Posted 19 January 2020 - 17:43

Indiscutabil ATM si ca studentie, si ca pregatire. Problema este ca locurile la Facultatea de pompieri sunt ceva mai multe, alea pentru MAI de la ATM sunt cateva, de unde si probabilitatea diferita de a intra.
Daca vezi studentia din punct de vedere al relatiilor/iubitelor, alege linistit orice alta facultate civila. PS - ce scrie autom2 a fost candva, cel putin la ATM nu mai este asa. Edited by claudiu1, 19 January 2020 - 17:44. |
Posted 19 January 2020 - 18:02

Quote DE RELATII/IUBITE VOI AVEA TIMP? Trebuia sa fii sincer si sa pui asta ca prima intrebare, la varsta aia hormonii te chinuie greu, si cred ca ar fi dificil sa sta cazarmat si fara acces la fete....ar fi o idee sa te reprofilezi, ca tot e la moda in ziua de azi, bi-xxxx si toate cele ![]() Nu stiu nimic despre facultatile respective, dar tin minte cand eram adolescenta si am avut ocazia sa interactionez cu vreo 2 baieti care erau din cartier si faceau scoala militara....era asa un aer ciudat despre ei, desi cand erau mai mici ne jucam toti prin parc...parca voiau sa para mai seriosi decat erau inainte si sa-si reprime normalitatea. Dar poate ma insel, poate erau exceptii de la regula, ca in afara de aia 2, chiar nu am prin cercurile de prieteni/cunoscuti mai apropiati pe nimeni care sa fi facut academia militara. |
Posted 19 January 2020 - 18:14

claudiu1, on 19 ianuarie 2020 - 17:43, said:
Indiscutabil ATM si ca studentie, si ca pregatire. Problema este ca locurile la Facultatea de pompieri sunt ceva mai multe, alea pentru MAI de la ATM sunt cateva, de unde si probabilitatea diferita de a intra. Daca vezi studentia din punct de vedere al relatiilor/iubitelor, alege linistit orice alta facultate civila. PS - ce scrie autom2 a fost candva, cel putin la ATM nu mai este asa. |
Posted 19 January 2020 - 18:25

Sunt fete la ATM mai multe ca la facultatea de chimie.
Poti sa te duci linistit, nu vei duce lipsa de nimic. ![]() |
Posted 19 January 2020 - 18:42

corina_geo, on 19 ianuarie 2020 - 18:02, said:
Trebuia sa fii sincer si sa pui asta ca prima intrebare, la varsta aia hormonii te chinuie greu, si cred ca ar fi dificil sa sta cazarmat si fara acces la fete....ar fi o idee sa te reprofilezi, ca tot e la moda in ziua de azi, bi-xxxx si toate cele ![]() Nu stiu nimic despre facultatile respective, dar tin minte cand eram adolescenta si am avut ocazia sa interactionez cu vreo 2 baieti care erau din cartier si faceau scoala militara....era asa un aer ciudat despre ei, desi cand erau mai mici ne jucam toti prin parc...parca voiau sa para mai seriosi decat erau inainte si sa-si reprime normalitatea. Dar poate ma insel, poate erau exceptii de la regula, ca in afara de aia 2, chiar nu am prin cercurile de prieteni/cunoscuti mai apropiati pe nimeni care sa fi facut academia militara. |
Posted 19 January 2020 - 18:48

yahxd, on 19 ianuarie 2020 - 17:19, said:
CUM E STUDENTIA LA CELE DOUA? Edited by neagu_laurentiu, 19 January 2020 - 18:49. |
Posted 19 January 2020 - 19:08

Nu inteleg de ce ti-a casunat pe MAI. Ai grija ce-ti doresti, ca se poate indeplini...
|
Posted 19 January 2020 - 19:23

Nu am auzit niciodata in viata mea de facultatea de pompieri!
|
|
Posted 19 January 2020 - 19:58

Friskey, on 19 ianuarie 2020 - 19:23, said: Nu am auzit niciodata in viata mea de facultatea de pompieri! Un țăran – povestește Marin Preda – vede la un zoo o girafă. Se uită la ea preț de câteva ceasuri, o studiază uluit din coarne până în copite iar la sfârșit conchide: “Așa ceva nu există!”. Ia de studiaza - https://academiadepo...cpmp/index.html |
Posted 19 January 2020 - 20:08

Posted 19 January 2020 - 20:51

OK, ti s-a pus pata, daca vrei reformulat...
In primul rand ca ti-ai propus alegerea dintre 2 specializari total diferite - pompier/inginer instalatii pentru constructii si Echipamente şi sisteme electronice militare, electronică - radioelectronică de aviație, ceea ce arata ca nu stii cam la ce sa te astepti. Anul trecut au fost 36 locuri la Facultatea de pompieri, probabil si anul asta va fi ceva asemanator,. La ATM in 2020 la facultatea Inginerie electronică, telecomunicaţii și tehnologii informaționale, specializarea dorita pentru MAI are 2 locuri. Iar locurile alea mai mult ca sigur ca sunt pentru incadrare la IGAV din MAI. Ori structura aia este una militara, similara cu ce este in MApN, nu o sa fii politist. https://mta.ro/wp-co...licenta-min.pdf In plus, vezi steluta din dreptul specializarii respective - esti sigur ca treci evaluarea respectiva? Altfel, servitul tarii se practica in ambele structuri, iar Sa traiti si Pe loc repaus sunt formule uzitate potrivit regulamentelor militare si la IGAV, si in MApN. |
Posted 19 January 2020 - 21:27

atm-ul nu are nici o legatura cu academia de politie. nu sunt deloc aceleasi materii. atm-ul este echivalentul facultatilor de calculatoare si electronica din poli, doar ca in haina militara. pe vremea mea atm-ul scoatea doar ingineri de calitate. foarte buni. nu mai stiu ce e acum.
hotaraste-te ce vrei exact sa devii, pentru ca cele doua nu au nici o legatura ca si specializari. |
|
Posted 19 January 2020 - 21:51

yahxd, on 19 ianuarie 2020 - 20:08, said:
Imi suna mai bine decat Mapn-ul unde trebuie sa servesc mereu tara si sa execut:"Pe loc repaus","Drepti" si dupa ce termin. Art. 3. - (1) Corpul Pompierilor Militari este constituit din mari unități, unități și subunități specializate, organizate pe principii militare. https://lege5.ro/Gra...erilor-militari Casca bine ochii, acum, in ce te bagi. Nu dupa! Edited by neagu_laurentiu, 19 January 2020 - 21:47. |
Posted 19 January 2020 - 22:07

@neagu_laurentiu - esti in eroare, invoci o lege abrogata. Prin OG nr. 88/2001, modificata cu OUG nr. 25/2004 s-a infiintat IGSU. La art. 15 scrie:
(2) În cadrul serviciilor de urgenţă, al Inspectoratului General şi al unităţilor subordonate acestuia funcţionează structuri specializate, încadrate cu ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri... (3) Ofiţerilor, maiştrilor militari şi subofiţerilor prevăzuţi la alin. (2) li se aplică prevederile Legii nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare. Asadar nu exista un statut al pompierilor militari. Din MAI ei, jandarmii si cei din IGAV se supun aceluiasi statut ca si militarii din MApN, in timp ce politistii si cei de la frontiera au Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, adoptat cand au fost demilitarizati si facuti functionari publici cu statut special. Edited by claudiu1, 19 January 2020 - 22:08. |
Posted 19 January 2020 - 22:12

De ce vrei tu sa devii "slugoi"? ... alege orice facultate "civila" iti cade cu tronc ... munceste cu dedicatie si traiesteti viata liber ... fata sa fii obligat sa respecti ordinele imbecile ale unora care si plagiaza studiile si pupan curu' politicienilor
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users