Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Zaharul, drogul legal care are acelasi efect ca si cele ilegale
Last Updated: May 21 2020 16:47, Started by
MartinAdelberg
, Jan 19 2020 11:35
·
0
#37
Posted 19 January 2020 - 13:22
#38
Posted 19 January 2020 - 13:25
MartinAdelberg, on 19 ianuarie 2020 - 12:56, said:
Idee este ca in ziua de azi , chiar daca bei cafea amara sa zicem fara zahar, dar ai mancat un singur sandwich din comert , ai bagat zahar in tine cat pentru doua zile ? De ce ? Pentru ca toate ingredientele unui sandwich care nu ar trebui in mod normal sa nu aiba zahar , ghici ce ? Toate au zahar sub o forma sau alta. Deci tu zici ca daca bei o cafea fara zahar si mananci un sandwich la mic dejun, n-ai bagat pic de zahar. Corect nu ? Gresit. Acel sandwich are zahar in el cat pentru doua zile. Deci tocmai ti-ai luat zahar pe doua zile desi tu crezi ca nu ai luat nici un strop de zahar. Vino tu cu o dovadă reală că sandwich-ul ăla are atâta zahăr. |
#39
Posted 19 January 2020 - 13:28
Toate chiflele din comert sunt facute cu zahar. Dovada o simti gustand o chifla, instant o sa realizezi ca e foarte dulce.
De restul ingredientelor ce sa mai zici, are ketchupul zahar in el de vreo 5 ori mai mult deca solutie sau praf de rosie. |
#40
Posted 19 January 2020 - 13:30
Deci fructe(zaharuri)---- process chimic bine cunoscut---- bauturi. Ce consum eu? fructe sau vin/tarii???? Chiar asa,ia sa ma apuc de 1,5 kg de struguri.
|
#41
Posted 19 January 2020 - 13:32
#42
Posted 19 January 2020 - 13:37
Zaharul in forma rafinata este o inventie relativ noua, asta nu inseamna ca nu existau persoane obeze pana atunci.
Zaharul dpdv al evolutiei este un aliment premiu, iar acest premiu este acum abundent (inflatie), de aici dilema! Problema este cantitatea si faptul ca e chiar o provocare sa gasesti acum un aliment fara adaos de zahar! Uitati-va de curiozitate pe etichete. Nu intelegeti cat de diferita era in istorie situatie dpdv alimentar - cantitativ mult mai putina mancare - calitativ, cam toare fructele si legumele erau semnificativ mai mici. Acum e imposibil sa scoti din alimentatie zaharul! Orice prohibitie s-a sfarsit prost, iar taxele au facut ca sistemul sa fie dependent de taxe (vezi sistemul de sanatate vs acciza la tigari). Taxa pe zahar va duce doar la explozia induclitorilor artificiali, care e si mai discutabil cat de nocivi sunt. Gusturile noastre alimentare, deja formate, vor fi imposibil de schimbat. Ganditi-va de ce romanii mananca cu placere gunoaie precum: - margarina - prajituri cu margarina, gorznice la gust si caloric - parizer - cremvusti Pana si Coca-Cola zero e mai dulce in Romania! Toate retetle de prajituri si chiar cele de casa, contin prea mult zahar! Daca nu lesini, nu e bun! Stiti de ce prajiturile turcesti sunt asa de dulci? Zaharul este cel mai ieftin conservant! Adaugi mai mult zahar, produsul tine mai mult! |
#43
Posted 19 January 2020 - 14:01
radu889, on 19 ianuarie 2020 - 12:25, said:
Organismul uman nu e obisnuit cu atata zahar cat se mananca azi. Timp de milioane de ani omul a mancat zahar numai din ce se gasea natural in carne si fructe. Dar de vreo 50 de ani se mananca in cantitati industriale,deci e logic ca nu are cum sa fie bine pentru om ca nu a avut timp sa se obisnuiasca la nivel genetic Nu prea exista alegere ca orice cumperi are zahar.Deci nu ai ce sa alegi ca pe raft ai 1000 de produse dar toate au zahar la greu |
#44
Posted 19 January 2020 - 14:25
Adm, on 19 ianuarie 2020 - 13:37, said: . Ganditi-va de ce romanii mananca cu placere gunoaie precum: - margarina - prajituri cu margarina, gorznice la gust si caloric - parizer - cremvusti Hai să fim serioși, există o pătură socială care le consumă, nu toți românii. Si nu din plăcere ci de nevoie... Cine își permite le evită. Eu, din nostalgie, am mâncat acum ceva luni o felie de parizer. Grav dezamăgit, nu era deloc parizerul ăla din copilăria mea. Era mai bun parizerul lui Ceaușescu, sry. Ah, înghețata aia Polar de pe timpul lui nea Nicu era făcută cu unt, nu cu margarină. Era delicioasă. Noroc că am descoperit un producător local care merge pe principiul "oldies but goldiest". E mai scump decât supermarketul, dar nu se compară. |
#45
Posted 19 January 2020 - 14:57
Adm, on 19 ianuarie 2020 - 13:37, said: Pana una alta, mergeti si uitati-va pe ambalajele pilos. Smantana 5 grame de zahar. Ce **** mea cauta zaharul in smantana? A da stiu, se foloseste pe post de potentiator de aroma. Produsele fara zahar sunt aproape de negasit. Cu greu am gasit fulgi de porumb fara zahar sau cu cat mai putin zahar, au la kaufland. |
#47
Posted 19 January 2020 - 17:57
eiffel, on 19 ianuarie 2020 - 11:49, said:
Acuma sper ca stii ca doar zaharul in exces e problema. Creierul are nevoie de zaharuri ca sa functioneze cum trebuie. Intreg organismul uman functioneaza pe baza de zahar. Mai exact pe baza de glucoza=zahar.. E drept ca mai are nevoie si de liipide si proteine dar energia vine din zahar. |
#48
Posted 19 January 2020 - 19:52
Uite domle! Am venit acasă, sunt obosit mort, am mâncat ceva greu(fasole cu cârnați) acum trei ore și mă simt de parca abia m-am ridicat de la masă. Mi-am pus o cola acum pe post de medicament, la propriu! 1 mă va ajuta la digestie (am ceva probleme) 2 îmi dă energie să pot să văd și eu un film după ora 22 că Oana atunci n-am nici o șansă! Mai există cola fără zahar...sta începută de 3 zile. N-are căutare!
|
#49
Posted 19 January 2020 - 21:51
#50
Posted 20 January 2020 - 10:26
Exact ca în cazul medicamentelor, zahărul nu este (foarte) nociv în sine. Este amplificat de alimentație.
Spre exemplu: Zahărul e amplificat de cacao. Cacao se găsește în ciocolată. Spunem că există dependența de ciocolată. În consecință, e greu să te ferești de zahăr. Dar este util redus consumul de dulciuri. |
#51
Posted 21 May 2020 - 16:47
whitey, on 19 ianuarie 2020 - 13:05, said:
Creierul are nevoie de glucide dar nu este obligatoriu sa le obtina din carbohidrati. Din cei 3 macronutrienti (proteine, lipide si carbohidrati), carbohidratii nu sunt esentiali, se pot obtine prin gluconeogeneza |
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users