Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Țuica are gust ciudat

Copii nascuti in Romania

Ușa exterioara care scar5...

Felicitari Republica Moldova pent...
 Decizie dificila intre doua model...

Orange nu onoreaza premiile din P...

Ungere mecanism usa metalica de a...

Probleme baterie monde 3
 Tipuri de acces Gura Portitei, di...

Crearea unei formule Excel cu div...

Filme ce urmeaza in 2024 - horror

Tarot (2024)
 Prescriere datorii parinti decedati

Utilizare credit cartela Vodafone

La multi ani @Cousteau !

Inlocuire hdd cu ssd la NVR
 

Program GPS cu acuratete mare

- - - - -
  • Please log in to reply
48 replies to this topic

#37
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 123,245
  • Înscris: 07.02.2003

View Postmaccip, on 19 ianuarie 2020 - 00:19, said:

Ambele sunt libere de multi ani, peste 10. Presiunea economica a fost prea mare pentru ca sa fie tinuta codificata.
Parca din 2005 daca nu ma insel, GPS-urile capabile L1/L2 au devenit brusc cu mult mai precise in timp real. A fost o zi de mare bucurie in randul celor care aveau GPS-uri L1-L2.
Posted Image
Au facut un semnal nou, L2C (civilian), pe langa cele militare pe care nu cred ca le modifica ca trebuie sa modifice fiecare racheta dupa aia Posted Image
Efemeridele si almanacul de pe net e ceva uzual la smartphone-uri, ii zice A-GPS, asisted gps.

Edited by andreic, 19 January 2020 - 08:08.


#38
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,987
  • Înscris: 23.03.2018

View Posttehnics, on 18 ianuarie 2020 - 23:20, said:

1. Ce cacat face topigrafistul ala de 100 de lei pentru 1 punct ? Cam mult. Am vazut si eu cum este. Are un tarus electornic care se conecteaza la foarte multi satelti GPS si de acolo conectat prin BT la o aplicatie pe telefon sau calculator, salveaza coordonatele intr-un tabel. Durerea mea, duraza 10 secunde ca sa gaseasca un punct.

Daca e asa simplu, de ce nu faci si tu asta ?!
Uiti, poate, toti anii aia de studiu, pregatire, sculele si toate celelante hangarale....

#39
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,342
  • Înscris: 22.05.2003
1. Ai cadastru? Daca exista cadastru, atunci se scoate esteas de CF.
2. Cu extras de CF se masoara prin GPS coordoanatele (punctele de inflexiune) de pe schita cadastrala.
3. Fiecare masuratoare se salveaza automat pe serverele oficiului de castastru + iti poate scoate sic eva la imprimanta termica.
4. Intarusarea o poti face si tu, adica unde zice el, iei un fier beton gros si il infigi cu barosul.

Daca nu ai cadastru, distractia e mai mare.

Eroare acceptat la fiecare pct e de raza 10cm.

#40
geutz

geutz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 695
  • Înscris: 14.04.2007

View Posttehnics, on 18 ianuarie 2020 - 23:20, said:

Ce cacat face topigrafistul ala de 100 de lei pentru 1 punct ? Cam mult. Am vazut si eu cum este. Are un tarus electornic care se conecteaza la foarte multi satelti GPS si de acolo conectat prin BT la o aplicatie pe telefon sau calculator, salveaza coordonatele intr-un tabel. Durerea mea, duraza 10 secunde ca sa gaseasca un punct.

Poate dureaza 10 secunde sa gaseasca punctul, dar dureaza o ora sa ajunga la teren si inca o ora sa ajunga inapoi la sediu. Ala e tot timp muncit. Vine cu o masina la care plateste leasing si care consuma motorina. Punctele ti le gaseste cu o scula care costa mii de euro si la care plateste abonament lunar.

#41
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,458
  • Înscris: 05.06.2002
Plus soft si acreditari. Pe langa faptul ca average Gicu oricat s-ar chinui nu poate sa invete sa faca asta.

#42
george_eu25

george_eu25

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,375
  • Înscris: 24.06.2008
Va multumesc pentru sfaturi si pareri.Am inteles ideea!
Terenul are absolut toate actele (cadastru,intabulare,certificat de urbanism...etc,tot).Problema e ca nu s-a construit nimic in vecinatatea lui si eu vreau sa-l ingradesc.Gardul o sa fie din panou de plasa cu baza de beton.Va dati seama ca nu il pot muta usor odata ce l-am construit,ca sa nu mai vorbesc de costuri tinand cont ca are vreo 3000mp.
O sa chem topografistul ca sa dea punctele pentru a sti exact cat material imi intra (nu are laturile egale) si apoi prin toamna sau la anul ma apuc de facut gardul!Dar punctele o sa le dea acum,iar gardul fiind construit la o data ulterioara mi-e sa nu dispara tarusii sau sa ii mute vreun vecin ori sa faca careva vreo gluma.Si ma gandeam ca avand masuratorile cu coordonatele exacte le pot eu verifica cand incep constructia.Dar din ce inteleg tot la topografist voi ajunge!
Asta este!Multumesc inca o data!
Toate cele bune!

#43
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,717
  • Înscris: 06.01.2007
Pentru a vedea cat material iti intra n-ai nevoie de topografist, se poate calcula usor perimetrul (sau suprafata) din coordonate.
Lungimea unei laturi e radical din suma patratelor diferentelor pe X(Nord) si Y(Est).
Apoi sumezi laturile.
:D

#44
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,458
  • Înscris: 05.06.2002
Trebuie sa fii prieten cu Pitagora. :P

#45
FreeThinker

FreeThinker

    Mr.Nobody

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,940
  • Înscris: 16.08.2010

View Postmaccip, on 19 ianuarie 2020 - 19:52, said:

radical din suma patratelor diferentelor pe X(Nord) si Y(Est).
Apoi sumezi laturile.

Asta e forum in limba romana. Ai raport.

#46
geutz

geutz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 695
  • Înscris: 14.04.2007

View Postgeorge_eu25, on 19 ianuarie 2020 - 19:16, said:

Va multumesc pentru sfaturi si pareri.Am inteles ideea!
Terenul are absolut toate actele (cadastru,intabulare,certificat de urbanism...etc,tot).Problema e ca nu s-a construit nimic in vecinatatea lui si eu vreau sa-l ingradesc.Gardul o sa fie din panou de plasa cu baza de beton.Va dati seama ca nu il pot muta usor odata ce l-am construit,ca sa nu mai vorbesc de costuri tinand cont ca are vreo 3000mp.
O sa chem topografistul ca sa dea punctele pentru a sti exact cat material imi intra (nu are laturile egale) si apoi prin toamna sau la anul ma apuc de facut gardul!Dar punctele o sa le dea acum,iar gardul fiind construit la o data ulterioara mi-e sa nu dispara tarusii sau sa ii mute vreun vecin ori sa faca careva vreo gluma.Si ma gandeam ca avand masuratorile cu coordonatele exacte le pot eu verifica cand incep constructia.Dar din ce inteleg tot la topografist voi ajunge!
Asta este!Multumesc inca o data!
Toate cele bune!

1. Coordonatele poate sa ti le dea autorizatul care ti-a facut documentatia de cadastru.

2. N-are nici un rost sa dai banii de acum pe trasare. Chemi topograful cu cateva zile inainte sa te apuci de lucrare.

#47
Kersim

Kersim

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,064
  • Înscris: 15.10.2016

View Postvrajitoruldinoz, on 19 ianuarie 2020 - 07:45, said:



Nu este legenda. Cind GPS-ul a fost introdus avea o varianta civila si una militara "codata". La aia militara nu avea nimeni acces in afara de armata SUA (rachete, avioane, artlerie etc), cealalta era la liber dar avea precizie de metri.
Nu mai sint la curent cu ce s-a mai intimplat de 20 de ani incoace dar mai citesc si eu pe aici.
Da, ideea era sa nu poata inamicul sa se foloseasca de sistemul GPS american, care era practic la liber. La anumite viteze si altitudini (de exemplu pentru rachete, avioane), existau restrictii.

Nu sunt nasoale la nivel "individual".

#48
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,717
  • Înscris: 06.01.2007
Si acum exista restrictii pentru altitudini si viteze mari implementate in chip.
Insa, nu garanteaza nimeni ca nu sunt si chipuri care nu implementeaza limitarile.

Edited by maccip, 20 January 2020 - 21:56.


#49
diaconuliviu

diaconuliviu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,772
  • Înscris: 19.01.2005
E vechi subiectul. Dar nu as deschide unul nou.
Ma poate ajuta cineva cu ceva sfaturi despre un vechi eFix R1 sau gRob R1?
E primit cadou de la cineva care l-a casat. Nu ii functioneaza sunetul. Ori, manualul spune ca setarile se fac prin combinatii F1 F2 Power cu replica sonora.
Se poate intra pe el altfel? Cablul 10 pini pentru debug nu am, numai pe cel 9 pini, ca sa incerc daca nu e sunetul inhibat. In manual nu e scris nimic despre asta.
Chinezii imi spun ca au pierdut o mare parte din softuri si m-au ajutat cu ce au putut dar "lipsa sunet" "Fw update (pentru ciuperca, nu pt controler) nu exista pt ei.
Amicii folosesc Stonex cu SurvCE, diferit de GeoPac.

Edited by diaconuliviu, 03 July 2023 - 08:57.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate