Program GPS cu acuratete mare
Last Updated: Jan 20 2020 21:55, Started by
george_eu25
, Jan 18 2020 23:09
·
0

Posted 19 January 2020 - 08:07

maccip, on 19 ianuarie 2020 - 00:19, said:
Ambele sunt libere de multi ani, peste 10. Presiunea economica a fost prea mare pentru ca sa fie tinuta codificata. Parca din 2005 daca nu ma insel, GPS-urile capabile L1/L2 au devenit brusc cu mult mai precise in timp real. A fost o zi de mare bucurie in randul celor care aveau GPS-uri L1-L2. ![]() ![]() Efemeridele si almanacul de pe net e ceva uzual la smartphone-uri, ii zice A-GPS, asisted gps. Edited by andreic, 19 January 2020 - 08:08. |
Posted 19 January 2020 - 10:22

tehnics, on 18 ianuarie 2020 - 23:20, said:
1. Ce cacat face topigrafistul ala de 100 de lei pentru 1 punct ? Cam mult. Am vazut si eu cum este. Are un tarus electornic care se conecteaza la foarte multi satelti GPS si de acolo conectat prin BT la o aplicatie pe telefon sau calculator, salveaza coordonatele intr-un tabel. Durerea mea, duraza 10 secunde ca sa gaseasca un punct. Daca e asa simplu, de ce nu faci si tu asta ?! Uiti, poate, toti anii aia de studiu, pregatire, sculele si toate celelante hangarale.... |
Posted 19 January 2020 - 11:08

1. Ai cadastru? Daca exista cadastru, atunci se scoate esteas de CF.
2. Cu extras de CF se masoara prin GPS coordoanatele (punctele de inflexiune) de pe schita cadastrala. 3. Fiecare masuratoare se salveaza automat pe serverele oficiului de castastru + iti poate scoate sic eva la imprimanta termica. 4. Intarusarea o poti face si tu, adica unde zice el, iei un fier beton gros si il infigi cu barosul. Daca nu ai cadastru, distractia e mai mare. Eroare acceptat la fiecare pct e de raza 10cm. |
Posted 19 January 2020 - 17:29

tehnics, on 18 ianuarie 2020 - 23:20, said: Ce cacat face topigrafistul ala de 100 de lei pentru 1 punct ? Cam mult. Am vazut si eu cum este. Are un tarus electornic care se conecteaza la foarte multi satelti GPS si de acolo conectat prin BT la o aplicatie pe telefon sau calculator, salveaza coordonatele intr-un tabel. Durerea mea, duraza 10 secunde ca sa gaseasca un punct. Poate dureaza 10 secunde sa gaseasca punctul, dar dureaza o ora sa ajunga la teren si inca o ora sa ajunga inapoi la sediu. Ala e tot timp muncit. Vine cu o masina la care plateste leasing si care consuma motorina. Punctele ti le gaseste cu o scula care costa mii de euro si la care plateste abonament lunar. |
Posted 19 January 2020 - 18:05

Plus soft si acreditari. Pe langa faptul ca average Gicu oricat s-ar chinui nu poate sa invete sa faca asta.
|
Posted 19 January 2020 - 19:16

Va multumesc pentru sfaturi si pareri.Am inteles ideea!
Terenul are absolut toate actele (cadastru,intabulare,certificat de urbanism...etc,tot).Problema e ca nu s-a construit nimic in vecinatatea lui si eu vreau sa-l ingradesc.Gardul o sa fie din panou de plasa cu baza de beton.Va dati seama ca nu il pot muta usor odata ce l-am construit,ca sa nu mai vorbesc de costuri tinand cont ca are vreo 3000mp. O sa chem topografistul ca sa dea punctele pentru a sti exact cat material imi intra (nu are laturile egale) si apoi prin toamna sau la anul ma apuc de facut gardul!Dar punctele o sa le dea acum,iar gardul fiind construit la o data ulterioara mi-e sa nu dispara tarusii sau sa ii mute vreun vecin ori sa faca careva vreo gluma.Si ma gandeam ca avand masuratorile cu coordonatele exacte le pot eu verifica cand incep constructia.Dar din ce inteleg tot la topografist voi ajunge! Asta este!Multumesc inca o data! Toate cele bune! |
Posted 19 January 2020 - 19:52

Pentru a vedea cat material iti intra n-ai nevoie de topografist, se poate calcula usor perimetrul (sau suprafata) din coordonate.
Lungimea unei laturi e radical din suma patratelor diferentelor pe X(Nord) si Y(Est). Apoi sumezi laturile. ![]() |
Posted 19 January 2020 - 21:00

Posted 20 January 2020 - 11:40

george_eu25, on 19 ianuarie 2020 - 19:16, said:
Va multumesc pentru sfaturi si pareri.Am inteles ideea! Terenul are absolut toate actele (cadastru,intabulare,certificat de urbanism...etc,tot).Problema e ca nu s-a construit nimic in vecinatatea lui si eu vreau sa-l ingradesc.Gardul o sa fie din panou de plasa cu baza de beton.Va dati seama ca nu il pot muta usor odata ce l-am construit,ca sa nu mai vorbesc de costuri tinand cont ca are vreo 3000mp. O sa chem topografistul ca sa dea punctele pentru a sti exact cat material imi intra (nu are laturile egale) si apoi prin toamna sau la anul ma apuc de facut gardul!Dar punctele o sa le dea acum,iar gardul fiind construit la o data ulterioara mi-e sa nu dispara tarusii sau sa ii mute vreun vecin ori sa faca careva vreo gluma.Si ma gandeam ca avand masuratorile cu coordonatele exacte le pot eu verifica cand incep constructia.Dar din ce inteleg tot la topografist voi ajunge! Asta este!Multumesc inca o data! Toate cele bune! 1. Coordonatele poate sa ti le dea autorizatul care ti-a facut documentatia de cadastru. 2. N-are nici un rost sa dai banii de acum pe trasare. Chemi topograful cu cateva zile inainte sa te apuci de lucrare. |
Posted 20 January 2020 - 17:14

vrajitoruldinoz, on 19 ianuarie 2020 - 07:45, said: Nu este legenda. Cind GPS-ul a fost introdus avea o varianta civila si una militara "codata". La aia militara nu avea nimeni acces in afara de armata SUA (rachete, avioane, artlerie etc), cealalta era la liber dar avea precizie de metri. Nu mai sint la curent cu ce s-a mai intimplat de 20 de ani incoace dar mai citesc si eu pe aici. Nu sunt nasoale la nivel "individual". |
|
Posted 20 January 2020 - 21:55

Si acum exista restrictii pentru altitudini si viteze mari implementate in chip.
Insa, nu garanteaza nimeni ca nu sunt si chipuri care nu implementeaza limitarile. Edited by maccip, 20 January 2020 - 21:56. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users