Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Statul Mondial al Fricii

* * - - - 5 votes
  • Please log in to reply
30 replies to this topic

#1
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012

Prezentul material este o reordonare a argumetelor

din romanul Frica al regretatului Michael Chrichton .




V-ati gandit cat de uimitoare este cultura occidentala? Statele industrializate le ofera cetatenilor lor siguranta , sanatate si confort fara precedent . Durata medie de viata a crescut in medie cu 50 la suta in ultimul secol .

Si totusi omenii moderni traiesc cu o frica abjecta . Le este frica de straini, de boli, de crime , de mediu. Le e frica de casele in care locuiesc , de mancarea pe care o consuma , de tehnologia care ii inconjoara .. sunt cuprinsi de panica de lucururi pe care nici nu le pot vedea – microbi, substante chimice , aditivi , polunati .
Traiesc in tarile cele mai dezvoltate tehnologic , profita nebuneste de tehnologia cea mai superflua insa viseaza la societati low tehnoligy . Sunt convinsi ca tehnologia este rea!

Sunt speriati , nervosi , nemultumiti si deprimati. Si, mai surprinzator , sunt convinsi ca mediul intregii planete este pe cale sa fie distrus in jurul lor ! Si ca totul este un complot al industriei. Remarcabil ! Ca si credinta in vrajitorie este o iluzie extraodinara – o fantezie globala demna de Evul Mediu . Cu industria si tehnologia pe post de diavol. Totul se duce draculu iar noi trebuie sa train cu frica . Uimitor.

Sunt spericati ca nu ar fi destul de toleranti – findca lipsa de toleranta inseamna nazism si nazismul inseamna razboi – insa se uita infricosati la musulamani, pe care ii percep ca o entitate uniforma din punct de vedere  etnic de la Dar es Salam la Djakarta si din inima Africii negre la culmile Inducusului si muntii Albaniei. Sunt in stare sa te lapideze in numele non-violentei si cer interventii miliatre in numele pacii si dreptul femeii de a aparea dezbracata la pagina a 5a .
Traiesc in tarile cele mai puternice din punct de vedere miliatar si sunt inspaimantati de pastorii de capre din Ciad !

Cum ne-a fost inoculata tuturor aceasta viziune asupra lumii ? Pentru ca , desi ne inchipuim ca traim in tari diferite – Franta, SUA , Germania, Framta , Romania, Rusia Japonia – de fapt traim cu toti in acelasi stat, Statul Mondial al Fricii.

Pe vremuri cetatenii din vest , credeau ca statele- natiuni erau dominate de ceva numit complexul miliataro-indutrial . Eisenhover i-a avertiat pe americani in legatura cu acesta In anii 1960 si, dupa doua razboiae mondiale europenii stiau foarte bine ce inseamna asta in propriile lor tari . Dar complexul miliaro-indutrial nu mai este ptincipala forta care conduce societatea. In realitate in ultimii 20 de ani ne-am aflat sub dominatia unui complex nou, mult mai puternic si mult mai extins. Sa ii zicem complexul Politico-Juridico-Mediatic , PJM. Si scopul sau este de a incuraja frica in randurile populatiei , sub masca incurajarii sigurantei.

Statele din vest sunt extraodinar de sigure. Si totusi oamenii nu simt asta din cauza PJM . Iar PJM este puternic si stabil , tocmai pentru ca ca uneste atatea institutii ale societatii .
Fiindca este vorba de control si bani .


Politicienii au nevoie de frica pentru ca a controla populatia . Clasa politica doreste sa exercite controlul asupra comportamentului cetatenilor sai , ca sa-i mentina disci[linati si suficient de docili . Sa-i memtina pe partea drepata a drumului – sau pe partea stanga , dupa caz. Sa-i faca sa isi plateasca in continuare taxele si sa ii voteze. Si dupa cate stim controlul social este cel mai bine impus prin frica .

Avocatii au nevoie de pericole pentru ca procese. Si ca procesele sa fie cat mai multe.

Media are nevoie de povesti terifiante ca sa atraga public.

Impreuna aceste trei instante sunt atat de convingatoare , incat isi pot vedea de treaba chiar daca frica este lipsita de fundament . Daca nu are de loc o baza reala .Sa luam de pilda cazul implanturilor mamare cu silicon. Dupa 3 ani studiile epidemiologice au demonstrat categoric ca implanturile mamare nu cauzeaza boli. Dar pana atunci avocatii si-au luat partea – una buna ! - , iar PJM si-a vazut de treaba , o masinarie flamanda in cautare de noi frici , noi temeri . Sau alta. SUA au cheltuit peste 25 miliarde de $ ca sa “rezolve” ideea ca electricitatea cauzeaza cancer. (estimarea Comisiei Stiintifice de la Casa Alba pentru ca toate costurile implicite, inclusiv evaluarea proprietatilor si relocarea linniilor electrice.) Ma rog 25 miliarde nu ar fi chiar atat de mult la scara SUA insa au fost bani buni pentru unii

Asa funtioneaza societatea postmoderna prin intretinerea continua a frici . si nu exista nici o forta care sa i se opuna . Nu exista un sistem de verificarre si echilibare , nici o restrictie pentru aceasta perpetua promovare a unei frici dupa alta …
Findca intre timp a cedat si "intelectualitatea"* tentatiilor fricii

Lumea s-a schimbat in ultimii 50 de ani. Traim intr-o societate a cunoasterii . Si asta are un impact enorm asupra universitatilor.
Acum 50 de ani daca voiai sa duci ce se numea “viata mintii” , adica sa fii intelectual , sa traiesti de pe urma spiritului tau , trebuia sa lucrezi intr-o universitate. Munca intelectuala era domniul exclusiv al universitatii.
Dar in zilele noastre sectoare intregi ale societatii duc o viata a mintii . In SUA si alte cateva state econmia se bazeaza astazi pe munca intelectuala . Treizeci si sase la suta dintre cei care muncesc astazi in SUA sunt angajati in sectorul cunoasterii . Asta insemana mai multi decat in productie . Aceasta a insemnat ca in ultimii 60 de ani a fost rentabil sa urmezi cursuri de invatamant superior chiar daca inclinatiile particulare erau mai terestre . Si universitatile au devenit tot mai interesate de bani si celebritate. Azi nu ar mai fi posibil ca tratamentul pentru poliomeileita sa fie pus la dispozitie tuturor in mod gratuit.. Azi dr. Jonas Salk ori si-ar patenta medicamtul si ar acorda exclusivitatea unei mari companii ori ar fi bagat la balamuc (si apoi un curator foarte atent ar patenta serul si apoi ar asigura exclusivitatea!).
Insa mai erau si domeniile "umaniste" – foarte sigure ca ele cunosc adevarul social si dornice sa isi aplice teoriile.

Universitatile s-au schimbat in anii 80. Foste bastioane ale libertatii intelectuale intr-o lume pragmantica , foste oaze ale libertatii si experimentului , au devenit acum cele mai restrictive medii din societatea moderna .
Pentru ca aveau un nou rol. Devenisera creatorele noilor frici pentru PJM.

Universitatile de azi sunt fabrici de frica. Inventeaza noile terori si toate noile anxietati sociale.Toate noile coduri restrictive , Cuvintele pe care nu le poti spune. Ganduri pe care nu le poti gandi. Produc un flux constant de noi anxietati , pericole si terori sociale ce vor fi folosite de politicieni , avocati si reporteri. Alimente care iti fac rau. Compotamente de neaccepstat, nu poti sa fumezi, nu poti sa injuri , nu poti sa ti-o tragi , nu poti sa gandesti .
Aceste instituti s-au intors cu capul in jos intr-o singura generatie. E chiar extraodinar.

Nou Stat al Fricii n-ar exista daca nu ar fi alimentat de universitati, asa cum marile spaime ale Evului Mediu nu ar fi fost atat de distrugatoare fara participarea clericilor. Pentru ca a sustine toate astea e nevoie de un mod de gandire neostalinist , care este eficent doar intr-un cadru restrictiv , in spatele usilor inchise , care nu se supun demersurilor obligatorii . In societatea noastra , doar univeristatile au creat asa ceva – oricum multe din ele erau de ani de zile fiefuri ale gandirii staliniste ori trotzkiste . Ideea ca aceste instiitutii sunt liberale e o gluma cruda .

Caci corectitudine lor politica a fost preluata de avocati si impusa prin manipularea justitiei intr-o caricatura de Jessie James plecat sa vaneze Marele Vinovat Alb personificat de acea intrupare a raului sub forma Industriei.

Asta nu inseamna ca nu pot fi angajati ori coopati in consiliile de conducere ale industriei. Dimpotriva acesta cooperare este chiar scopul urmarit si , uneori – da cam des , impus . Iar industria are si ea reprezentantii ei in diferite ONG uri care lupta impotriva incalzirii globale samd si cercurile de afaceri cele mai putin liberale sustin diversi anarhisti, trotchisti sau numa vechi marxisti ambuscati prin universitati. De aici si caracterul neostalinist al modului de gandire . O safnta alinata intre lberalismul a outrance al neoconsilor globalisti si neostalinismul universitar totul in sos dogmatismului cvasi religios , cvasi teologic al “libertatii” de a-i beli pe altii.

Si oricum astazi membrii PJM sunt educati , in prealalbil, de universitati . In bine si in rau sunt produsul acestor universitati . Si membri conducatori ai afacerilor , inclusiv ale mult hulitei industrii sunt educati de aceleasi universitati.


* Bizonica se pare ca in occident dupa marea ciuma a izbucnit frica Adica oricum superstitiile cele mai bizare erau normale acompaniate de obiceiuri barbare , insa in general clerul (adica intelctualii acelei epoci) incercau sa stapaneasca fanteziile maselor. Insa la inceputul secolului XV intelctualitatea acelei epoci basculeaza si neintamplator urmeaza vanatoarea de vrajitoare . In care exceleaza tocami canonicii De abia dupa Contrareforma firca cedeaza si in scurt timp pare Iluminismul …V-ati prins ?
Renasterea nu este chiar atat de luminoasa pre cat pare ...si cam miroase a sulf ! I se poate aplica versul lui Blaga De unde-si are raiul lumina, stiu: il lumineaza iadul cu flacarile lui

Recomandare de lectura :  [ https://www.printrecarti.ro/images/products/originals/jean-delumeau-frica-in-occident-o-cetate-asediata-2-volume_7273.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#2
Atreides

Atreides

    Duke, Padishah Emperor, Kwisatz Haderach, Mahdi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,063
  • Înscris: 28.07.2008
Bun, si ce vrei de la noi?

#3
sylvius

sylvius

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,400
  • Înscris: 01.01.2007
Vrea sa cetim mai multe carti... Posted Image

#4
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012
De la tine nimic. Ca prea esti Speedy Gonzales

#5
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,108
  • Înscris: 05.06.2002
acuma nu generaliza, daca tu esti speriat de bombe nu inseamna ca toti sunt la fel.

ai cerut ajutor specializat?

Edited by Fane, 14 January 2020 - 21:49.


#6
Atreides

Atreides

    Duke, Padishah Emperor, Kwisatz Haderach, Mahdi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,063
  • Înscris: 28.07.2008

 Ghita_Bizonu, on 14 ianuarie 2020 - 21:44, said:

De la tine nimic. Ca prea esti Speedy Gonzales

stii ce rapid am detectat ca nu ai respectat

7. Reguli de conduită:
c.  La deschiderea unui nou topic unde apare un citat dintr-o sursă media + link-ul de rigoare cu sursa sau doar un text, este obligatoriu și un comentariu al inițiatorului pe tema propusă, altfel moderatorii iși rezervă dreptul de a șterge respectivul topic fară avertizare si făra explicații ulterioare. Nu ne aflăm pe o platformă de promovare a site-urilor media, suntem pe un forum de discuții, iar atunci când incepi una trebuie sa-ți spui părerea tu, ca inițiator, în primul rând


Prin asta inteleg, o propunere, o recomandare , care lipseste cu desavarsire.

So, tell me, what do you truly desire?

#7
Fluk3

Fluk3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,630
  • Înscris: 22.03.2019
@Atreides7 ti-e frica de subiectul asta ?

Controlul maselor prin frica e un subiect cat se poate de real.

#8
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,108
  • Înscris: 05.06.2002
este un subiect real, dar nu la fricile bizonului.

#9
Fluk3

Fluk3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,630
  • Înscris: 22.03.2019
In occident o forma a fricii si anume anxietatea, vinde tone de medicamente si tine in spate milioane de doctori psihologi. Frica de ziua de maine, de rata la casa la masina frica de a nu fii suficient de bun pe cat ti se cere... frica de faptul ca ala are mai mult decat tine si tu mai putin.

In momentul in care unui om ii faci constiente aceste lucruri, care de fapt sunt reale doar in capul lui, aceasta frica devine destul de reala si incepe sa se manifeste si in exteriorul acelei persoane prin actiunile directe ale acelui individ.

#10
on64

on64

    DEGEABA, RAMAN O LEGENDA!!!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,760
  • Înscris: 17.03.2012
nu imi e frica de nimic
am avut doar de pierdut din cauza asta

#11
Atreides

Atreides

    Duke, Padishah Emperor, Kwisatz Haderach, Mahdi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,063
  • Înscris: 28.07.2008

 Fluk3, on 14 ianuarie 2020 - 22:01, said:

@Atreides7 ti-e frica de subiectul asta ?

Controlul maselor prin frica e un subiect cat se poate de real.
Bah, mi-e frică ca partcip de-ampoolea la al nu stiu catelea topic care nu contine o sugestie, o recomandare, o propunere, de dezbatut.
Ti-e frică de clarificari?

#12
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012

 Atreides7, on 14 ianuarie 2020 - 21:54, said:

stii ce rapid am detectat ca nu ai respectat

7. Reguli de conduită:
c.  La deschiderea unui nou topic unde apare un citat dintr-o sursă media + link-ul de rigoare cu sursa sau doar un text, este obligatoriu și un comentariu al inițiatorului pe tema propusă, altfel moderatorii iși rezervă dreptul de a șterge respectivul topic fară avertizare si făra explicații ulterioare. Nu ne aflăm pe o platformă de promovare a site-urilor media, suntem pe un forum de discuții, iar atunci când incepi una trebuie sa-ți spui părerea tu, ca inițiator, în primul rând


Prin asta inteleg, o propunere, o recomandare , care lipseste cu desavarsire.

So, tell me, what do you truly desire?

In romaneste !
Apoi ai opsevat ce scriu susa de tot pe stanga? reordonare a argumetelor. Daca , chiar "ai stii" sa citestesti ai fi observat ca am si eu unle .. sa zicem "inserturi" : dreptul femeii de a aparea dezbracata la pagina a 5a .,  inspaimantati de pastorii de capre din Ciad !,  O safnta alinata intre lberalismul a outrance al neoconsilor globalisti si neostalinismul universitar totul in sos dogmatismului cvasi religios , cvasi teologic al “libertatii” de a-i beli pe altii . , numa vechi marxisti ambuscati.

Adica unde textul este prea sarcastic eu sunt ala! Insa fiind de buna credinta nu mi-am insusit textul. Sansele ca sa foiu prins cu plagiatu tondeau sp[re zero ....

P_arewrea mea? Ca dointaio mai ghandeste si apoi posteaza !

Ce vreau sa zic ?
pai mca idiuotia aia cu decarbonatarea Europei ar merge cand ar fi zisa de aia Titamica sau de gretinii cu cosuri pe obraz. Insa ca cand se caca pe ea UE ...
Suntetoi manitlati prin FRICA !

Si nu numai in aceasta privionta. istewriile unora care cand scriu "islamici" isi inchipuie ca pana si p[ersanrii ar vorbi araba . {rpsti da fricosi .

Altii care se lupat cu "cominismul". Carcominism bre? Aia de s-au imbogatiot "sugand sangele poporului" pe baza relatiilor acumulate ianinte de 90 .. ei boine sunt "tradatori " si stoa Stalin ce merita!


Parerea mea este cva traim in Statul Mondial al Fricii!!

#13
Fluk3

Fluk3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,630
  • Înscris: 22.03.2019

 Atreides7, on 14 ianuarie 2020 - 22:27, said:

Bah, mi-e frică ca partcip de-ampoolea la al nu stiu catelea topic care nu contine o sugestie, o recomandare, o propunere, de dezbatut.
Ti-e frică de clarificari?
Nu te pune nimeni sa participi deamp... daca nu ai inteles ar trebui sa dezbati teoria conspirationista a statului care baga frica in oameni pentru ca sa-i controleze... si ca prostii sa cumpere toate chestiile de care nu au nevoie, sa manance tote fake-food-urile pentru ca sa nu moara mai repede samd.
Nu mi-e frica de nimica mai ales ca esti tu pe aici ca sa clarifici tot :)

#14
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,108
  • Înscris: 05.06.2002
unul are ce are cu manipularile ue si ale occidentului decadent, altul cu fake food-urile si antidepresivele, fiecare intelege ce vrea si dezbate in legea lui... Posted Image

Edited by Fane, 14 January 2020 - 22:46.


#15
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012
Ciudat cum suboetcu a aterizat nu stiu unde ..
Desi este extrem de politic.
\\Sau poa d'aia!

#16
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,108
  • Înscris: 05.06.2002
cred ca omul la baza e o fiinta foarte sigura pe sine. imi inchipui ca in preistorie, in pestera, la lumina unui foc se simtea foarte sigur. cand pleca la vanatoare stia sigur ca va gasi ceva in padure, nu se va intoarce cu mana goala, ranit de catre animalele care le vana, sau poate mai palpitant, sa devina chiar el vanat... iar tribul vecin sigur era prieten si avea certituninea ca nu va veni peste el sa-i ia femeile si teritoriul de vanatoare. plus politica... unul singur dintr-un trib era alfa si cu restul probabil n-aveau nici un stres ca ar putea sa o incaseze de la asta. iar iesitul de pe pozitia de alfa era posibil sa se faca cu datul alfa-ului rasturnat la lupi, asa ca probabil lupta in trib pt suprematie era foarte cu manusi... cum spuneam, fricile sunt o chestie indusa menita sa manipuleze mase....

Edited by Fane, 14 January 2020 - 22:58.


#17
Fluk3

Fluk3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,630
  • Înscris: 22.03.2019

 Fane, on 14 ianuarie 2020 - 22:46, said:

unul are ce are cu manipularile ue si ale occidentului decadent, altul cu fake food-urile si antidepresivele, fiecare intelege ce vrea si dezbate in legea lui... Posted Image
care e legea ta ?

#18
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,108
  • Înscris: 05.06.2002
ortodoxa.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate