![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Facultati "de viitor" bazate pe chimie si biologie
Last Updated: Mar 11 2020 06:53, Started by
xxgeoxx
, Jan 12 2020 16:52
·
0

Posted 18 January 2020 - 22:08

Posted 21 January 2020 - 14:09

Pe la medicina la stat sunt facultati de se intra fluierand la galati, brasov, sibiu, arad, oradea, constanta...la zi sau taxa. De asemenea daca ai bani poti face la particulara medicina. Cunosc medici ce au terminat la ecologica si acum sunt in spitale de stat cu 25 mii lei salariu caci la atat au ajuns anumite specialitati gen infectioase, psihiatrie, legala, urgente, pneumo, anatomopato, etc...ai sporuri mari la unele specialitati. Daca ai specialitate fara sporuri gen endocrino, dermato, chirurgie tot ajungi la 15 mii.lei..
La asistenti medicali e facultate mai nou si e concurenta peste medicina, caci faci 4 ani nu 6 plus fara rezidentiat. La spital de stat salariu ajunge la 10 mii lei asistenta cu studii superioare. Pe vremea mea exista liceul sanitar unde era o concurenta acerba, apoi exista si postliceala sanitara de la fundeni. Dupa revolutie s-au infintat colegiile univ de 3 ani-studii sup de scurta durata si apoi facultate. Nu stiu daca unei asist ii trebuie facult., cred ca liceul sanitar si postliceala unde erau concurenta acerba erau mult mai bune ca facultatea de azi. E plin si de postliceale private de scot pe banda rulanta asistente la 40-50 de ani ce nu stiu sa ia o tensiune.. |
Posted 28 January 2020 - 13:56

cristian_e, on 21 ianuarie 2020 - 14:09, said:
Cunosc medici ce au terminat la ecologica si acum sunt in spitale de stat cu 25 mii lei salariu Am vazut si eu, era cu Rabbit si cu Coyote, cand Rabbit era doctorul care lua licenta tiparita la ecologica. Avea bisturiu de lemn sa nu polueze sa mentinem nivelul de CO2, ![]() |
Posted 28 January 2020 - 14:17

Posted 28 January 2020 - 14:23

Posted 28 January 2020 - 14:31

xxgeoxx, on 12 ianuarie 2020 - 16:52, said:
Ce facultate/specializare credeti ar prezenta interes, pt un candidat care se pregateste pt medicina (biologie + chimie), poate cu un potential viitor mai bun decat Facultatea de Medicina? Preferabil ca facultatea sa fie in Bucuresti, candidatul respectiv nu doreste sa paraseasca Bucurestiul... Daca pica la examen la medicina, ce alte facultati ar putea avea in vizor, ca o eventualitate a acestui esec, bazandu-se pe aceste 2 materii mentionate mai sus... Exista medicina, medicina dentara si farmacie la Titu Maiorescu Bucuresti https://www.utm.ro/admitere/ --https://www.utm.ro/admitere/-- |
Posted 02 March 2020 - 23:20

Posted 10 March 2020 - 23:51

Eu nu stiu la ce mai exista facultatile respective fiindca produc doar someri pe banda rulanda.
Daca vrei sa lucrezi, poti merge pe facultatea de Medicina in loc de biologie si asa poti sa ajungi medic , asistent, veterinar ori simplu farmacist. Iar in loc de chimie exista facultatea de energetica unde poti lucra in domeniul petrolier sau cel al gazelor ori chiar si pe panouri solare, hidrocentrale si turbine eoliene. Dar daca vrei neaparat sa ramai somer si sa stai cu mami si cu tati pe pensia lor, alege biologie sau chimie unde nu inveti mai nimic cerut pe piata muncii decat sa te faci profesor bugetar....asta daca ai pile sau esti ceva olimpic fiindca vremurile cand se angajau profesori titulari si cu nota 5 s-au cam dus. |
Posted 11 March 2020 - 06:53

MemeWarrior, on 10 martie 2020 - 23:51, said:
Eu nu stiu la ce mai exista facultatile respective fiindca produc doar someri pe banda rulanda. Din totalul absolventilor, o parte vor ocupa locurile de munca. Poate vreau sa studiez din placere un domeniu, am o pasiune etc. Am acest drept fara sa fiu legat de un viitor job. |
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users