Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
la nivel micro exista, am gasit p...

TV-ul nu detecteaza Cl +

Cimentare definitiva

Dacia Duster 3 vs precedentele ve...
 Cilindree mica versus cilindree m...

Cum pot sa evit delay-ul de 60 mi...

display nu se stinge programat

De ce saliveaza motanul cand cala...
 Recomandare prelungire cablu inst...

Greutate brad 100-130cm din leroy...

Problema Centrala Arca Poket - se...

Lipsa atestat spania
 neuropatie periferica

Incarcare butelii de voiaj

Bariera acces auto - cum/unde gas...

Localizare prin IMEI

Facultati "de viitor" bazate pe chimie si biologie

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
27 replies to this topic

xxgeoxx

xxgeoxx

Member

• Grup: Members
Ce facultate/specializare credeti ar prezenta interes, pt un candidat care se pregateste pt medicina (biologie + chimie), poate cu un potential viitor mai bun decat Facultatea de Medicina? Preferabil ca facultatea sa fie in Bucuresti, candidatul respectiv nu doreste sa paraseasca Bucurestiul...
Daca pica la examen la medicina, ce alte facultati ar putea avea in vizor, ca o eventualitate a acestui esec, bazandu-se pe aceste 2 materii mentionate mai sus...

tioopedi

tioopedi

Senior Member

• Grup: Senior Members
https://mcdonalds.ro/cariera#aplica

mihhay

mihhay

Member

Videochat.
Sau cel putin asta alegeam eu daca ma facea mama fata.
Mai bine ca nu m-a facut.
Oricum, sintagma "de viitor" probabil cuprinde urmatorii 10 ani. Deci fa ceva general si apoi te specializezi pe ce iti place tie continuand cu un Master sau poate ti se deschid alte usite. Sau cine stie cum se mai schimba vremurile astea. Dar daca ai tu vreun vis atunci meriti sa lupti pentru el chiar daca pici un examen de admitere.

kopac

kopac

Senior Member

cand eram eu de varsta facultatii, medicinistii dadeau examen si la chimie industriala la upb sau la chimie la universitate! deci se poate gandi viitorul candidat la ambele..

xxgeoxx

xxgeoxx

Member

mihhay, on 12 ianuarie 2020 - 17:03, said:

Videochat.
Multumesc, nu.

tioopedi, on 12 ianuarie 2020 - 16:58, said:

Lucrezi acolo?

kopac, on 12 ianuarie 2020 - 17:13, said:

cand eram eu de varsta facultatii, medicinistii dadeau examen si la chimie industriala la upb sau la chimie la universitate! deci se poate gandi viitorul candidat la ambele..
Politehnica iese din calcul, ramane optiunea Universitatii ... Multumesc.

neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

Guru Member

xxgeoxx, on 12 ianuarie 2020 - 16:52, said:

Daca pica la examen la medicina, ce alte facultati ar putea avea in vizor, ca o eventualitate a acestui esec, bazandu-se pe aceste 2 materii mentionate mai sus...
E gresita abordarea! Daca vrea medicina, pai aici va da si la anu', si peste doi. N-are sens si logica sa dai un an pe o viata, sa intri creanga unde nu-si doreste!

Edited by neagu_laurentiu, 12 January 2020 - 17:22.

hayabusa

hayabusa

Member

daca e bun poate lucra in inginerie genetica (nu stiu cat de capabila este aici fac. de biologie de la noi. am cunoscut 2 profesori universitari de acolo si nu m-au impresionat deloc)
Ca si chimist poate castiga foarte bine la o companie mare, in chimie industriala, in cosmetica etc E o cerere foarte mare de chimisti priceputi
Dar aici e cheia: trebuie sa studieze mult si sa-i placa

xxgeoxx

xxgeoxx

Member

neagu_laurentiu, on 12 ianuarie 2020 - 17:21, said:

E gresita abordarea! Daca vrea medicina, pai aici va da si la anu', si peste doi. N-are sens si logica sa dai un an pe o viata, sa intri creanga unde nu-si doreste!
Si eu sper sa intre... Ma gandesc insa, daca pica anul viitor, cum e mai bine: sa mai stea acasa inca 1 an, sau inscrierea intr-o alta facultate cu profil asemanator (ma refer la materiile de examen). Cunosc cazuri care nu au rezolvat admiterea stand 1 an acasa... Ar fi o alternativa...

hayabusa, on 12 ianuarie 2020 - 17:25, said:

daca e bun poate lucra in inginerie genetica (nu stiu cat de capabila este aici fac. de biologie de la noi. am cunoscut 2 profesori universitari de acolo si nu m-au impresionat deloc)
Ca si chimist poate castiga foarte bine la o companie mare, in chimie industriala, in cosmetica etc E o cerere foarte mare de chimisti priceputi
Deci, prima ar fi Facultatea de Biologie din cadrul Universitatii Bucuresti, specializare Inginerie Genetica, corect?
Legat de titulatura de "chimist", ce facultate?

neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

Guru Member

xxgeoxx, on 12 ianuarie 2020 - 17:30, said:

Cunosc cazuri care nu au rezolvat admiterea stand 1 an acasa...
Pentru ca n-au invatat.
Daca intra in alta parte, pierde de la medicina anii in cauza de la buget iar aici costa ceva scolarizarea.

Edited by neagu_laurentiu, 12 January 2020 - 17:51.

xxgeoxx

xxgeoxx

Member

neagu_laurentiu, on 12 ianuarie 2020 - 17:50, said:

Daca intra in alta parte, pierde de la medicina anii in cauza de la buget iar aici costa ceva scolarizarea.
Corect, la asta nu m-am gandit... Va fi perceputa ca a 2-a facultate...

flrz

flrz

Active Member

• Grup: Banned
Laboratoare de analize, microbiolog la direcțiile județene de sănătate publică, chimist pe la centrele regionale de transfuzii (unde se donează sânge).

eugendragnea2412

eugendragnea2412

Junior Member

Medicina Veterinara - 90% este aceeasi materie ca la uman in primii 3 ani...si s-ar putea sa-ti placa mai mult !!!
...daca intri in urmatorul an la uman macar esti familiarizat cu materia din primul an...

Tsunamii

Tsunamii

Bucuresti

Bio-chimie

Karhu

Karhu

Heretic member

• Grup: Super Moderators

flrz, on 12 ianuarie 2020 - 18:16, said:

Laboratoare de analize, microbiolog la direcțiile județene de sănătate publică, chimist pe la centrele regionale de transfuzii (unde se donează sânge).
Astea-s toate cu salarizare sensibil mai proastă decât cea a medicilor...

flrz

flrz

Active Member

• Grup: Banned
Și care e chestia ?
I-am dat alternative.

Edited by flrz, 12 January 2020 - 19:30.

denky

denky

Senior Member

Avand in vedere ce calitate au mare parte dintre studenții mediciniști din ziua de azi, nu vreau sa stiu cum arata unul care ar pică admiterea...
Vorbesc in deplina cunostinta de cauza, si o spun cu mare durere.

steviegriffin

steviegriffin

Junior Member

• Grup: Junior Members

xxgeoxx, on 12 ianuarie 2020 - 16:52, said:

Ce facultate/specializare credeti ar prezenta interes, pt un candidat care se pregateste pt medicina (biologie + chimie), poate cu un potential viitor mai bun decat Facultatea de Medicina? Preferabil ca facultatea sa fie in Bucuresti, candidatul respectiv nu doreste sa paraseasca Bucurestiul...

Initiator:

Ai de ales:
Ori te pui   bine  cu burta pe carte si nu inveti medicina aia sa te chinui macar sa ajungi   un asistent medical sau farmacist.  Sau macar veterinar.  

Ori te apuci de altceva, invatat meserie sau ceva de viitor precum cibernetica si automatica.

Ori o sa-ti plangi in pumni si o sa stai sa servesti clientilor hamburgheri sau o sa asezi marfa la raft pe salariul minim.

Acum  15-30 ani ti s-ar fi recomandat sa devii profesor de biologie sau te puteai angaja usor la vreun institut fantoma de cercetare doar cu biologia si chimia invatate.  Insa comunismul a apus.  

Poate nu-ti dai seama, dar in ziua de azi  programul HomeSchooling  e mult mai ieftin decat sa-ti trimiti copilul la scoala si poate invata mai usor de pe internet, accesand cursuri online, Wikipedia, biblioteci digitale si tutoriale de pe You Tube.  Si chiar daca scolile vor exista si peste 10 ani, nu inseamna ca vor fi si profesori sa predea. Cand e foarte ieftin si mai usor sa aduci un ecran touch screen  intr-o clasa decat sa platesti un profesor.  
Iar institutiile de cercetare unde zaceai sa iei salariul pe degeaba se vor inchide ca nu sunt profitabile.

Si ai grija ca atitudinea ta lenesa si delasatoare  nu o sa-ti faca deloc bine.  Ca nu degeaba fac userii misto de tine pe aici.  Te-au citit imediat ca esti un lenes si in realitate nu vrei sa faci nimic, doar sa stai sa copilaresti  inca 3 ani pe banii parintilor.  Nu e bine deloc ce faci si ar fi bine sa te schimbi .  
Pentru ca  in caz ca vrei sa profesezi in medicina,  criteriile de angajare la farmacii, policlinici  si cabinete veterinare au devenit mai pretentioase decat erau acum 5 ani din cauza nemultumirilor constante si ale reclamatiilor din partea pacientilor.    Sa nu ajungi ca multi altii sa stai cu parintii pana la 30 -40 ani cu CV-ul si sa ajungi sa te obisnuiesti cu mesajul "multumim ca ati venit si pentru interesul acordat, dar am decis sa mergem mai departe cu un alt candidat".
Gandeste-te bine ce vrei sa faci cu viata ta si asta ACUM la 18 ani,   la incheierea liceului si  inainte de alegerea unei facultati. Acum alegi ce vrei sa devii. Alege gresit si ti-ai ratat viata si e imposibil sa mai dai inapoi.  
Te-ai gandit ca poate nu esti bun la biologie si chimie si ca ai putea fi mai bun la stiinte sociale,  arta,  literatura sau alt domeniu?

xxgeoxx

xxgeoxx

Member

Multumesc pt sfaturi. Se poate inchide topicul.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate